středa 21. srpna 2019

Tipy na cestovní balení kosmetiky

Krásný den všem.
Konec prázdnin je už na dohled, ale já pevně doufám, že nám léto ještě aspoň chvilku vydrží. Většina z vás má asi tu velkou letní dovolenou za sebou. My jsme si ji dali už na jaře, a dobře jsme udělali vzhledem k tomu, že jsme v létě adoptovali Bowieho. Co vám bud povídat. Druhý pes a navíc tak velký, nám změnil všechny plány a trochu zamotal všechny cesty. Ale rozhodně nelitujeme. Spíš si říkáme, že všechno dopadlo jak mělo a jsme rádi, že jsme se na Maledivy dostali a teď se můžeme věnovat adoptovanému členu rodiny.

Každopádně máme v plánu dvě podzimní dovolené, tak doufám, že všechno klapne a že si tam všichni společně odpočineme. Proto jsem vám ještě ve spolupráci s Notino připravila pár tipů na mojí oblíbenou cestovní kosmetiku. Mým aktuálním požadavkem bylo, aby zabrala co nejméně místa. Kvůli Bowiemu, teď budeme jezdit autem a Artík je sice velký a má obří kufr, ale není nafukovací.

Takže co si vybrat za kosmetiku, aby to zabralo co nejméně místa, ať už je cíl vaší cesty jakýkoliv?




Tuhle švédskou značku organické kosmetiky jsem vám už představovala. Vyznačuje se minimalistickým designem a používáním kvalitních, pečlivě vybraných ingrediencí. S jejich předešlými výrobky jsem byla moc spokojená, proto jsem u nich vybrala i cestovní balení produktů. Kosmetická sada L:a Bruket obsahuje šampon, kondicionér, tělové mléko a tekuté mléko. Celá řada je provoněná bergamotem, lemongrass a pačuli. Jestli máte rádi neotřelé bylinkové vůně, bude se vám líbit. Nic umělého a sladkého v ní nenajdete. Sada má spolehlivé uzavírání a balení podle mě vydrží tak na 14 denní dovolenou. Nebo na týden pro dva:)



Odličování a péče o pleť je při balení kosmetiky dost zásadní téma. Můžete sebou samozřejmě vzít všechny své oblíbené pečující produkty na pleť, které máte v ranní a večerní rutině. Ale jestli dohromady čítají kolem 20 kusů, máte trochu problém, stejně jako já:) Při cestování v omezených podmínkách kvůli váze či prostoru se holt musíte něčeho vzdát. Takže řešení na odličování jsou ubrousky obsahující micelární vodu a místo péče na oči pár dní vydržíte s maskou na oční okolí Korika, která obsahuje kyselinu hyaluronovou, výtažek z cedru a rhodioly. Maska je velmi intenzivní, takže pokud používáte oční krém zatím jen jako prevenci proti vráskám, určitě vám maska na pár dní dodá to, co potřebujete. Navíc, když sáček dobře uzavřete, dá se použít opakovaně. Na fotce mám i Notino plnitelný rozprašovač parfému. Pokud se nechcete tahat se svým velkým balením parfémů, je možnost si naplnit tuhle cestovní lahvičku s rozprašovačem a vzít si jen tolik, kolik potřebujete-


Ze stejného důvodu bych vám doporučila přibalit i tyhle dvě masky Mizon. Pokud jedete opravdu jen na pár dní, tak vám tyhle masky nahradí hned dva produkty. Mizon Joyful Time maska se zjemňujícím účinkem odstraňuje odumřelé kožní buňky a zanechává pleť čistou a osvěženou. Obsahuje extrakt z bambusu, chia semínek a kolagen pro podporu elasticity.

Druhá maska Mizon Joyful Time s hydratačním účinkem hloubkově vyživuje pleť a zklidňuje podráždění. Obsahuje výtažek ze zeleného čaje a pupečníku asijského, který má antibakteriální účinky. Pleť je po použití vyživená, hladká a hydratovaná.

Další variantou jak mít sbaleno vše co potřebujete, ale jen v množství, které užijete je Notino cestovní set.  Celá sada je v povolené velikosti do letadla, takže na letišti nemusíte nic řešit a přesto u sebe máte své oblíbené produkty. I když mám ráda i miniatury oblíbených šamponů, nemohu pominout výhodu menšího odpadu, pokud si jen přelíváte již koupené produkty a nenakupujete jejich malé varianty v dalším balení.

Tohle je už jen taková drobnost, kterou mám ukrytou ve vnitřní kapse kufru. Minulý rok jsem na press trip do Paříže omylem odletěla bez celé sady štětců, která zůstala ležet připravená na sbalení na podlaze v koupelně:) Jasně, make-up si nanesete i bez štětce, ale s obočím (na které mám gelový krém v kalíšku) už to byl fakt problém. S touto pohotovostní sadou mini štetců, mě to už ovšem nezaskočí. Je to opravdu malá velikost, ale svojí práci to zvládne.

Článek vznikl ve spolupráci s Notino.

1 komentář:

  1. Najprv musím povedať, že krásne fotky! Ten travel kit Notino poslalo aj mne a hrozne sa teším, kedy ho už použijem. Takéto cestovné prkotinky sa vždy hodia. :)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat

Děkuji všem za komentář. Na blogu se zobrazí hned po schválení:)
Komentovat můžete i anonymně, bez google účtu.