sobota 31. srpna 2019

Péče o pleť po létě

Krásné ráno všem.
Konec léta se oficiálně blíží a je na čase začít o pleť zase trochu víc pečovat. V době dovolených a veder to člověk většinou tolik neřeší, natírá se hlavně opalovacím krémem a na trávení času v koupelně nemá ani pomyšlení. Takže jaké kroky je teď dobré podniknout, aby vás na podzim netrápila vaše pleť?





Tak předně, po létě je nutné pořádně hydratovat a k tomu jsem vám ještě vybrala vhodné produkty na čištění (hodí se i pro mastnější pleť a pokud vás trápí nedokonalosti).


Čištění

Sébium Gel Moussant je skvělým čistícím gelem pro mastnou a smíšenou pleť. Jeho velkou výhodou je, že nevysušuje na rozdíl od jiných podobných produktů pleť. Čistí velmi jemně a navíc reguluje tvorbu kožního mazu. Obsahuje sulfát zinku, který zklidňuje pokožku a sulfát mědi, který podporuje tvorbu kolagenu. Používám ho na vlhkou pokožku, po odlíčení micelární vodou. Gel výborně pění a dočistí pokožku od zbytku make-upu a po delším používání se pleť méně mastí.


Sébium global je lehký krém který vám pomůže v boji proti nedokonalostem. Působí preventivně, tedy zabraňuje jejich vzniku, ale také se díky němu rychleji hojí již vzniklé akné. Má velmi lehkou texturu a hodí se jako základ pod make-up. Já ho používám vždy, když se mi na pleti objeví nějaká nedokonalost. Před spaním dané místo ošetřím krémem a do rána je většinou vše pryč. Obsahuje kombinaci aktivních složek jako fluidactiv, který působí na kvalitu mazu, glukonát zinku, který snižuje zarudnutí a zastavuje zánětlivé procesy nebo kyselinu citronovou, která působí na černé tečky.


Sébium Lotion je pleťová voda a takzvaný booster, tedy produkt, který by měl zlepšit kvalitu pleti. Já ho mám ve velké oblibě hlavně proto, že mi viditelně stahuje póry a předchází černým tečkám. Nejvíc by ho měly ocenit majitelky mastné a citlivé pleti, protože obnovuje rovnováhu mastnoty v pleti díky regulaci pH. Ale já sama mám smíšenou a nemůžu si ho vynachválit.  Používám ho ráno a večer pomocí látkového tamponku. Nevysušuje pleť, naopak ji má hydratovat.

Hydratace


Na pomezí čištění a hydratace je tahle micelární voda Hydrabio H2O, která byla vytvořena na čištění dehydratované pleti. Dokonale odličuje make-up a přirozeně obnovuje ochranný film pokožky. Pokud vám běžné micelárky nevyhovují a přijde vám, že vás vysušují, zkuste právě tento produkt. Obsahuje i biologický patent, který aktivací vodních kanálků v kůži obnovuje přirozenou hydrataci v pleti. Za mě se výborně hodí na podzim a zimu a pro všechny co bojují s extra vysušenou kůží.

Hydrabio pleťové sérum je skvělý pomocník pro všechny, co bojují s opravdu hodně citlivou a vysušenou pletí. Pokud s tím bojujete, je nejlepší použít několik produktů, které se navzájem podpoří a pleť opravdu kvalitně hydratují. Zvlášť v zimě bývá pleť vystavena chladu, který se střídá s vytopenými místnostmi a na to konto reaguje začervenáním, podrážděním a extrémně suchými místy. Proto je dobré jako podklad pod krém použít ještě sérum, které jeho práci podpoří a pomůže se stimulací přirozených hydratačních procesů. Sérum obsahuje xyitol pro ochranu pokožky, kyselinu hyaluronovou, která udržuje pokožku pružnou a pevnou a patent Aquagenium, jež podporuje syntézu kožních aquaporinů a lipidů. Má velmi lehkou parfemaci a ihned se vstřebá do pokožky. 



Na tuhle novinku jsem byla hodně zvědavá. Hydrabio Créme je nejnovější produkt Biodermy a je zaměřen na extrémně vysušenou pleť. Krém má velmi lehkou texturu, která se ihned vpije do pokožky a nezanechává mastný film. Má jemnou a nevtíravou vůni a kůže je po něm vyživená a vyhlazená. Výborně se hodí i jako podklad pro make-up. Produkt podporuje přirozenou funkci vodních kanálků a lipidů a podporuje tok vody mezi pokožkovými buňkami. Navíc snižuje citlivost pleti a chrání ji před předčasným stárnutím. Aplikuje se nejlépe po očištění čistící vodou a po použití séra.


A co vaše po-prázdninová péče? Zařazujete více hydratační produkty? 
Článek vznikl ve spolupráci s Notino.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji všem za komentář. Na blogu se zobrazí hned po schválení:)
Komentovat můžete i anonymně, bez google účtu.