středa 31. července 2019

Vůně do interiéru II.

VKrásný den všem, milí čtenáři.
Článek o bytových vůních jsem vám psala naposledy v listopadu loňského roku. Nebudu mlžit, tohle je moje oblíbené téma a každý měsíc si pořizuji novou vůni:) Dá se říct, že mám dvě závislosti, co se týče vybavení interiéru. Zmíněné vůně a polštáře, které k Vaškově hrůze už nemám kam dávat:D

Musím také přiznat, že mě k novému provonění našemu domu vede i víc praktická stránka věci, než jen radost z nové svíčky. Tím důvodem je náš nový adoptovaný pes. A ten na rozdíl od Taspira, opravdu smrdí jako pes:) A předpokládám, že se to bude ještě horšit v závislosti na jeho budoucí velikosti:D Ale nebudu tady pomlouvat Bowieho, pro mě je to štastný důvod, proč tak aspoň nechat volný průběh své závislosti.

Tak tedy, jaké jsou mé aktuální používané vůně v interiéru?



Diptyque je jedna z mých oblíbených značek svíček. Jasně, je cenově trochu jinde, ale je fakt, že jejich svíčky pálím věky a člověk si je tak nějak víc váží. Navíc vynikají silnými a neotřelými vůněmi. Po jejich bytových sprejích jsem pokukovala už dlouho a Diptyque Baies byla trefa do černého. Znala jsem tuhle vůni jako svíčku, takže jsem věděla, že jdu do ovocné vůně vhodné na léto, ale přesto velmi originální a výjimečné. Tahle vůně vyniká osvěžujícím spojení anglických růží a zelených listů černého rybízu. Je velmi intenzivní a zvlášť dobře se drží v textilu. Takže je nejlepší aplikovat ji na polštáře, závěsy a přehozy. Já jsem na ní aktuálně tak závislá, že jsem ji použila i v autě:) Ideálně ji doma zkombinujte se svíčkou Diptyque. Budou si dobře rozumět, protože se dají kombinovat. Rozprašovač funguje výborně, vůni dávkuje rovnoměrně a jsem ráda i za průhlednost láhve, takže hned víte, kdy máte objednat další. A na to jak ji teď stříkám všude se až divím, kolik jí v té lahvi je:)




Už dříve jsem vám psala o katalytické lampě a teď jí mám konečně pořádně ozkoušenou. Vybrala jsem ji od značky Ashleigh & Burwood London. Měla jsem od nich už vyzkoušený aroma difuzér a jsou zavedenou značkou i na zmínění lampy, které vyrábějí ručně. Chtěla jsem ji už nějakou dobu, ale přiznávám, že jsem čekala na trochu minimalističtější design. Často se vyrábí v orientálním stylu, jako z pohádky Tisíce a jedné noci. S různými kamínky, mozaikami a to se k nám domů vůbec nehodí. Takže když jsem viděla tento jednoduchý design, konečně jsem se pro ní rozhoupala. Lampa je naprosto výjimečná tím, že vzduch nejen ovoní, ale hlavně pročistí. Byla vyvinuta pařížským lékárníkem v roce 1898 a používala se hlavně v nemocnicích. A to díky chemické reakci tzv. katalytické oxidaci, která dokáže odstranit až 85% bakterií z ovzduší. Navíc, se nechává hořet jen 2-3 minuty, po té se plamen sfoukne a začne katalytická reakce. Lampa je tedy bezpečná a nemusíte ji hlídat jako svíčku.
Do lampy si musíte pořídit vonnou essenci, kterou je naplněná a ovoní vám interiér. Já jsem zvolila vůní čerstvého prádla, protože jsem nevěděla, jak bude lampa intenzivně šířit vůni a tohle je prostě taková klasika. Náplň do lampy musíte vždy vybrat od jejího výrobce, protože je každá lampa trochu jiná a také její složení se mění. Takže aby správně fungovala, musí být náplň pro lampu přímo vyrobena.
 Jinak se výborně hodí pro alergiky, při chřipkovém období, nebo když máte domácí mazlíčky jako my. A hodí se výborně i jako dárek. Dorazí vám v pěkné krabici i s certifikátem ruční výroby.




Poslední novinkou, kterou jsem pořídila je Eucalyptus Rain od Bath&Body. Jedná se o tří-knotovou svíčku ve skle, s naprostou přívětivou cenou od značky, kterou už mám vyzkoušenou. U dražších značek si většinou kupuji takové klasické vůně a u těch levnějších (ovšem ne nekvalitních), si zase pořizuji zajímavější kombinace ve složení, protože vás ten risk, pokud se to nepovede tolik nebolí. Tohle je super svěží svíčka, která je založena na eukalyptu, mátě a bylinkách. Bath&Body je americká značka, stejně jako Yankee Candle, ale daleko víc experimentuje a nebojí se zkoušet neotřelé složení. Taky mě baví jejich obaly, které můžete perfektně ladit s interiérem. Mají na výběr fakt neuvěřitelné množství barev a vzorů. Najdete u nich jak ovocné vůně (doporučuji melounovou limonádu), tak třeba i svíčku s vůní šampaňského nebo pistáciové zmrzliny.


A jaké máte aktuálně v interiérových vůních favotity vy?
Článek vznikl ve spolupráci s Notino.

1 komentář:

  1. Ino to jsou určitě krásné vůně do bytu! Já mám ráda vonné vosky, které pálím v aromalampě.

    Ještě jsem Ti chtěla napsat:

    Sleduji Tě na IG a musím říct, že jsi neskutečně krásná a inspirativní žena. Fandím ti a určitě pokračuj v tom co děláš :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji všem za komentář. Na blogu se zobrazí hned po schválení:)
Komentovat můžete i anonymně, bez google účtu.