pátek 12. července 2019

Kosmetičtí favorité - MAC

Kosmetiční favorité. Každý má u konkrétní značky něco oblíbeného a něco co mu zase úplně nesedělo. Já mám nejvíc oblíbenců u Mac, což vás jistě nepřekvapí. Vyzkoušela jsem tam nejvíc produktů a taky jsem tam asi utratila nejvíce peněz:)
Mám několik oblíbenců, které jste u mě už možná viděli. Jsou to prověřené produkty, které používám už roky a stále se k nim vracím. Některé jste u mě už možná viděli, tak aspoň máte potvrzeno, že to neříkám jen tak:)
Článek vznikl ve spolupráci s Notino, kde zrovna probíhají slevy Black Friday. Tak na ně mrkněte:)




Rtěnky
Tady není co řešit. Ať už si vyberete matnou rtěnku, nebo máte raději saténový finiš, u Mac rtěnek nemůžete narazit. Já jsem si poslední dobou zamilovala hlavně Retro Matte lipstick. Vydrží vám celý den, mají širokou škálu odstínu na výběr a nevysušují rty, jako rtěnky od jiných značek. Pokud chcete od rána do večera opravdu dokonale vykreslené rty, doporučuji použít podkladovou bázi Mac a také konturovací tužku. Hlavně v případě rudých matných rtů se vám tento postup opravdu vyplatí. Pokud navíc chcete, aby barva zůstala sytá a nenarušilo ji ani jídlo a pití, přepudrujte rty přes vrstvu papírového kapesníku. Takový malý, ale zato velmi účinný trik:)

Odstín Reverence a Lavender Jade
Báze na rty a konturovací tužka

Make-up
První produkt který jsem od Mac vyzkoušela a dosud ho používám. Zatím jsem na trhu nenašla nic lepšího a jsem s ním strašně spokojená. Někomu se možná nebude pozdávat cena s tím, že v drogerii koupí make-up za 300,-. Ale nenechte se mýlit. Mac Studio Fix Fluid stojí za každou utracenou korunu. Má lehkou tekutou strukturu, která ihned splyne s pletí. Vysoké krytí, dokonale kamufluje nedokonalosti a pleť barevně sjednotí a opticky vyhladí. Velmi snadno se vrství,  ale nevytváří dojem masky a neucpává póry. Hodí se pro všechny typy pleti a má SPF 15. Navíc se prodává snad ve všech myslitelných  odstínech, s čímž jsem u jiných značek, jako totálně bledule měla velký problém. Prostě všechno co si dovedete představit o dokonalém makeu-pu, vám tenhle produkt zaručeně splní.




Tvářenka
Powder Blush od Mac nabízí 5 různých textur, nekonečně mnoho odstínů, skvělou pigmentaci i možnost vrstvení. Musím zmínit i to že nepráší, nanáší se rovnoměrně a má výdrž. Má hedvábně jemnou strukturu a ani v matné verzi se nemusíte bát vysušování pleti. Já nejvíc používám odstín Mocha, ale líbí se mi i víc růžové varianty.




Concealer
Super make-up je bezvadná věc, ale když trpíte na kruhy pod očima, chce to ještě kvalitní korektor. Já mám od Mac nejraději tuhle tuhou variantu Studio Finish. I ty tekuté jsou fajn, ale podle mě nemají tak silné krytí a s tímhle se mi prostě lépe pracuje. Opět si vyberete z milionu možných odstínů a hodí se i na zakrytí drobných nedostatků. Má velmi jemnou konzistenci, díky obsahu oxidu křemičitého absorbuje přebytečný maz. Navíc je i voděodolný, takže se výborně hodí na léto.




Paletka
A pokud si nevyberete jen jeden korektor a potřebujete jich víc, mohu jen doporučit celou paletku Mac Studio. Slouží nejen ke sjednocení pleti a zakrytí nedostatků, ale taky k oblíbenému konturování tváře. Šest profesionálních korektorů se může použit samostatně či vzájemně kombinovat pro dosažení dokonalého vzhledu pleti a vykonturování tváře či nosu. Paletka je obohacena o antioxidanty a má výdrž až 8 hodin. Seženete ji ve velmi světlém a tmavém odstínu tak, aby se hodil ke každé pleti.




Kompaktní pudr
Někdo má raději přirozený make-up, někdo zase pudrový finiš. Přeci jen, když máte matnější pleť, zapudrování je žádoucí. Já pudr také používám. Možná jen ze zvyku, ale jsem si pak jistější, že vše vydrží na svém místě tak, jak má. Pudr Studio Fix Powder Plus Foundation má ještě tu výhodu, že se jedná o produkt 2 v 1. Dá se použít nejen jako klasický pudr, ale i jako kompaktní make-up. Vydrží až 12 hodin a mezi jeho nesporné hlavní výhody patří to, že nedělá fleky, redukuje póry, nevysušuje pleť a při focení nedělá bílé stopy jako profláklé bílé pudry. Když ho nanesete pomocí velkého štětce, vytvoříte opravdu jen tenkou a rovnoměrnou vrstvu a přirozený matný finiš. Pro ještě přirozenější efekt stačí tvář přestříkat mým milovaným produktem Prep + Prime Fix+, který se dá použít na milion způsobů.





A za které produkty MAC byste dali ruku do ohně vy? Budu moc ráda za vaše tipy.
Článek vznikl ve spolupráci s Notino


2 komentáře:

  1. TAk před chvílí jsem šla okolo kamenného obchodu U Anděla, je tam banner, jejich ikonické rtěnky, make-up a tvářenka mě baví, mám a ráda používám.
    Blog MonalisaBeautyEriAnna

    OdpovědětVymazat
  2. Highly helpful looking onward to returning.

    OdpovědětVymazat

Děkuji všem za komentář. Na blogu se zobrazí hned po schválení:)
Komentovat můžete i anonymně, bez google účtu.