sobota 4. srpna 2018

Pečující kosmetika- léto

Krásné nedělní ráno, milé čtenářky.

Už dlouho mi píšete otázky ohledně aktuálně používaných produktů na pleť. A přiznávám, že starat se o pleť v tomhle šíleném horku je sakra práce. Ale určitě nejen pro mě, ale taky pro vás. Díky tomu vedru docela bojuji s póry a čistou pletí, takže se teď daleko víc zaměřuji právě na očistu. Produkty měním podle sezóny a aktuálních potřeb. Jeden z mála produktů, který jsem používala v zimě i teď v létě je už legendární hydratační krém od Clinique. Ale pojďte se mrknout i na ten zbytek, třeba se vám některé produkty budou aktuálně hodit.




Čištění pleti

O čištění jsem psala hned v úvodu a tohle čistící máslo od Mcely Bouquet je naprosto grandiózní. Používám ho od zimy a jakmile se na jeho používání vykašlu, je to na pleti hned znát. Zbaví vás veškerých zbytků make-upu a ještě úžasně voní rozmarýnem.


Detox maska z nové řady Douglas Naturals je jedním z mých posledních objevů. Obsahuje jíl a  dokonale vám otevře póry. Dokáže pleť taky perfektně zmatnit a připravit ji na další čištění. Díky drsnější struktuře působí jako peeling, ale asi bych ji nedoporučila na hodně jemnou a citlivou pleť.


Další maska, ale s úplně jinými účinky je novinka od Mcely Bouquet. Měsíčková maska obsahuje zelený jíl, je ale velmi jemně namletá a hodí se i pro citlivou pleť. Maska se prodává v prášku, doma si ji tedy namícháte úplně čerstvou a s daleko lepšími účinky. Může se míchat s vodou, ale mě to více vyhovuje s růžovou vodou, která má zklidňující účinky. Maska stahuje póry, zbavuje mastnoty a proto ji nejčastěji používám ráno, před odchodem z domu.


Sérum

Tohle sérum od Kiehls obsahuje koncentraci vitaminu C (12,5 %) a kyselinu hylarunovou. Hodí se pro vyhlazení drobných vrásek a zkvalitnění textury pleti. Já ho používám na očištěnou pleť, před použítím krému. koncentrace céčka na pleti způsobí drobné štípání a jemně hřeje. Někomu to může připadat nepříjemné, já mám naopak dobrý pocit, že sérum působí. Jinak je po něm pleť pěkně vypnutá a vyhlazená.


Oba tyhle produkty používám přímo před líčením. Glow formula SkinHydrator obsahuje mini částečky které vám rozzáří pleť. Já si ho nejčastěji smíchám s make-upem přímo na ruce a nanáším stětcem na obličej. Pleť je pak rozjasněná a hydratovaná.

Super Multi Corrective Eye Opening Serum používám také ráno. Spolehlivě vypne kůži očního okolí, zpevňuje a hydratuje. Navíc se hodí i pro citlivé oči.

Olej s výtažkem z Damašské růže používám jen na noc, protože na jeho strukturu je teď přes den moc horko. Na noc je ovšem ideální a probouzíte se s vyživenou a hydratovanou pletí.


Krémy

Kvalitní oční krém jsem už potřebovala jako sůl. Tenhle od Clinique napravuje poškození pleti a redukuji mimické vrásky okolo očí.
A Moisture Surge ani nemusím představovat. Perfektně hydratuje v zimě a dokonale funguje i v tomhle horku. Nedám na něj dopustit.

Tenhle legendární sprej MAC FIX plus používám na závěr každého líčení. Zvlášť v tomhle počasí ho budete milovat. Líčení díky němu vydrží až o 12 hodin déle a v tomhle provedení, kdy je obohacený o třpytivé částečky vás navíc rozzáří. Mají i zmatňující verzi a různé vůně. Určitě s ním budete taky spokojení.
Snad vám byl článek aspoň trochu nápomocný a budu ráda, když mi napíšete vaše tipy na produkty, které vás v tom horku zachraňují.

4 komentáře:

  1. Já jsem teď zavíslá na termálních vodách ve spreji. Vůbec se nelíčím, max občas lehký BB cream, ale pleť mám v létě stejně samý pupínek. Takže bych masky možná zkusila.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na pupínky jsou ty masky právě ideální a vždycky mě zachrání:)

      Vymazat
  2. V jakém poměru se míchá ta maska v prášku a na jak dlouho, podle tebe asi vydrží použítí? Děkuji Missu

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Míšo, já si ji nanáším hlavně na T-zónu, takže si myslím, že mi docela vydrží a poměr míchání je na tobě. Maska musí na obličeji hlavně držet, ale můžeš ji namíchat hustější nebo tekutější a já sama to mám pokaždé jinak.

      Vymazat

Děkuji všem za komentář. Na blogu se zobrazí hned po schválení:)
Komentovat můžete i anonymně, bez google účtu.