sobota 31. března 2018

New Hair Color

Krásné ráno, milé čtenářky.
Tak konečně  mám pro vás článek o mých nových vlasech.
Každý den mi chodí spousta dotazů ohledně změny barvy. Proč jsem se k ní rozhodla, kde mi ji vytvořili, jak dlouho to trvalo a tak dále. Rozhodla jsem se tedy sepsat a odpovědět na ty nejčastější dotazy, protože chápu, že je to pro vás velká změna a také ne každému se líbí.
Nafotili jsme vám všechny fáze odbarvování, nehledě na to, jak příšerně jsem vypadala:D
Tak jdeme na to:)






Jakou máš aktuálně barvu a jak ji dál budeš měnit?
Teď mám studenou blond a cíl je bílá-blond. Později bych si ráda zkusila i barvu lehce do šeda. V brzké době mě čeká další odbarvení a odrosty. Další fáze se takto posunula, ale si vlasy udržely svoji kvalitu.




 Vlasy se postupně musely odkládat na stoleček, protože díky obalení folií začaly být strašně těžké.

Jaký salon jsi pro změnu vybrala a proč? 
Vybrala jsem si salon Petra Měchurová. Jak víte, chodila jsem roky do Stolen a je to kadeřnictví které mohu stále doporučit všemi deseti. Odešel od nich bohužel můj dlouholetý kadeřník Prokop a já si řekla, že je tedy také čas na změnu. Jasná volba pro mě byla Petra Měchurová, jako opravdu  uznávaná kapacita ve svém oboru, držitelka prestižních kadeřnických cen. Prostě špička mezi kadeřníky. Velmi zvláštní je, že jsem ji od začátku naprosto důvěřovala, a ani v pruběhu toho odbarvování jsem tu důvěru neztratila, naopak ještě zesílila. Petra naprosto ví co dělá. Řekla mi, že vlasy nezničí a že to bude vypadat skvěle. Jak řekla, tak udělala:)



První odbarvení:)


Proč si se rozhodla pro tak razantní změnu barvy?
Po bílé toužím už nějakých 6 let. Možná déle. Strašně jsem toužila mít dlouhé vlasy právě v tomto odstínu, ale popravdě, dlouho jsem prostě neměla odvahu.  Navíc, mi to žádný kadeřník ani nechtěl odbarvit. Někdy kolem dvacítky, jsem blond zkoušela postupným odbarvováním pramínků u kadeřnice. Ale vyšel z toho strašně teplý odstín a to mi prostě nesluší. Ale pak jsem se sešla s Petrou Měchurovou, a nějakým zázrakem jsme měly úplně stejnou představu o změně mých vlasů. Dala jsem si den na rozmyšlenou, i když jsem byla dávno rozhodnutá:)

 Druhé odbarvení:)

Nebojíš se, že si zničíš vlasy?
Jasně že bojím:) To byl taky důvod, společně s tím, že se to nepovede, proč jsem to odkládala. Já ale od začátku počítám s tím, že nějakou kvalitu to těm vlasům musí vzít. To je daň za odbarvení. Ale ačkoliv jsme své vlasy vždy milovala, už to prostě nebylo ono a musela přijít změna. Všechny účesy se mi okoukaly a nic mě s vlasy nebavilo dělat. Myslím, že jsem se prostě rozhoupala ve správnou dobu. O vlasy jsem jinak zvyklá pečovat a věnovat jim čas. Teď mám do toho navíc ještě větší chuť a a energii:)


Jak ta změna probíhala? Jak dlouho se vlasy odbarvovaly?
Tady přidám text přímo od Petry Měchurové, protože já samozřejmě nejsem odborník:)
„ Začínaly jsme na vlasech pracovat ráno po deváte hodině, nejdříve jsme se zaměřily na délky vlasů, které jsou u Iny extrémně dlouhé, i proto jsem už od začátku tušila, že to zabere delší čas. 
Nakonec to celé i se závěrečnou foukanou trvalo 9 hodin. Proces odbarvování v délkách jsme aplikovali celkem třikrát a to pomocí Multitechnics od L’Oréal Professionnel a také vždy společně s přípravkem Smartbond, který zajistí ochranu pro vlasy při jakémkoliv barvícím procesu. Zvláštní pozornosti jsme věnovali vlasům u pokožky hlavy, kde je potřeba používat přípravky, které nebudou dráždit pokožku.



Jak dlouho budeš mít blond, vrátíš se ještě někdy k hnědé?
Tu barvu budu mít do té doby, dokud mě bude naplňovat a budu si v ní připadat přirozeně. Je to zvláštní, ale hned jak se vlasy vyfoukaly, jsem se s barvou absolutně sžila. Bylo to spíš, jako by mě obarvily na moji přirozenou, protože najednou mi to přišlo úplně automatické, že jsem blond.



Co na to říkal tvůj partner?
Vendy nemá rád změny, ale v tomto rozhodnutí mě strašně podpořil, protože ví, že o tom mluvím už roky. Připravila jsem ho i na verzi, že to bude průser a že budu strašně nešťastná a i přesto mě podpořil. Myslím, že by další roky, kdybych o tom jen mluvila nevydržel:D Vendymu se líbil dokonce i průběh odbarvování, kdy jsem byla žluťásek, ale z finální barvy byl úplně nadšený. Hlavně proto, předpokládám, že viděl jak nadšená jsem byla já. Určitě se mu taky ulevilo, že to nebyla chyba:) Říká mi teď Elsa, na jejíž barvě teda ještě nejsme, ale kráčíme k ní:)

Jaké jsi na změnu měla reakce?
Reakcí bylo strašně moc. Ty první byly na instastories v průběhu barvení a to poměrně negativní. Přiznám se, že jsem na to byla připravená. Chápu, že jste zvyklí na to, jak vypadám a tohle byl šok. Nikdy jsem nepsala, že tu změnu chci udělat. Takové věci si nechávám vždy pro sebe, takže chápu, že se to některým čtenářům nikdy líbit nebude. U někoho, kdo si dá každý měsic jinou barvu, by to čtenáři brali jinak, ale já vlastně za 7 let blogování žádnou větší změnu s vlasy neudělala.
Další reakce byly naživo hned ten večer na zahajovací party MBPFW. Tam bylo ovšem rudé světlo, takže mi hodně lidí řeklo, že jsem udělala chybu, ale zhodnotit to vlastně musí až druhý den při normálním osvětlení:D To samozřejmě moc příjemné nebylo:) Ale cením si upřímnosti.
Další den mi to ti samí lidí přišli pochválit s tím, že si to vůbec nedovedli představit, ale že je to super. Tak mě to samozřejmě potěšilo. Postupně mi i od čtenářů začalo chodit čím dál víc kladných reakcí a dokonce i zprávy, že tohle je ta moje správná barva:) Takže se to nakonec krásně obrátilo a i když jsem s negativní odezvou počítala, jsem samozřejmě radši, že se vám to líbí jako mě.

Tak jak to vidíte vy? Jste #teamblond nebo #teambrunette :)

19 komentářů:

  1. Já jsem #teamginger - po letech oscilovani mezi blond a brunet, kdy jsem se ani v jednom pořádně necítila. S rudou hlavou mám sebevědomí jako nikdy :) ty vypadáš v blond neobvykle, báječně a na fotkách s Taspirem jste společně naprosto cute :)

    OdpovědětVymazat
  2. Já se přiznám, že bych Ti před odbarvením taky řekla, abys to nedělala, že to bude hrozný. :D Ale mýlila bych se, protože ve skutečnosti Ti to strašně sluší!

    OdpovědětVymazat
  3. Já teda patřím k těm, kteří když to na Instagramu viděli, upadli do šoku:-))) Podle mě je pro tebe ta pravá barva hnědá (navíc máš opravdu krásnou vlastní barvu - co by za to jiní dali), ale zase proč ne - jsou to jen vlasy. A zkusit se má všechno. A když člověk vidí ten proces a jednotlivé fáze, tak výsledek je opravdu skvělý. I když na můj vkus tam je pořád ještě dost teplého odstínu. Ale jako člověk, co si vlasy taky zesvětluje, naprosto chápu, že je to alchymie:-) A už teď jsem zvědavá na tu bílou a šedou:-) Celkově mi přijde, že se poslední dobou všichni začali hromadně odbarvovat a barvit na blond:-)))

    OdpovědětVymazat
  4. U tebe asi budu Team Brunette, protože jsem si na tebe zkrátka jako na brunetku zvykla a strašně ti to tak podle mě seklo. Tvoje rozhodnutí nicméně neodsuzuju :) Jsou to tvoje vlasy a tvoje rozhodnutí :) Věřím, že jsi nejednala impulsivně, to by snad ani nešlo :) Chvíli mi potrvá, než si na tuhle změnu zvyknu, ale díky tomu, že pozoruji tvou online aktivitu každý den, to přijde velmi brzo :) Jsem zvědavá na konečný výsledek :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šárko, děkuji moc za komentář. Snad si brzy zvykneš a bude se ti to líbit stejně jako mě:) Já si fakt zvykla ihned, i Vendy. Tomu už dokonce přijde přirozenější světlám než hnědá:D Každý to ale cití jinak a já to respektuji:)

      Vymazat
  5. na rovinu, obávám se, že nesluší. Neviděla jsem skutečnost, ale na fotkách je to fakt divný. Něco mezi figurínou a komixem.
    experimentovat s vlasy je ok, dorostou, ale tohle není krok správným směrem.
    působí to uměle, mrtvolně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A já váš nazor respektuji. Každý to cítí jinak. Ve finále jde jen o to, jak jsem spokojená já, a mě to nadchlo. Konečně mě zase baví pečovat o vlasy a nosit je rozpuštěné:)

      Vymazat
  6. Ja jsem peroxidova blondýna tonovaná do studena, u kadernice jsem vzdy skoro 4 hodiny a to mam kratky mikado, takze se nedivim, ze tobe to haro delala 9 hodin. Dle meho nazoru ti svetly vlasy moc slusi, ackoliv tahle mezifaze mi prijde hodne do tepla a dost nestejnomerne odbarvena, ale chapu, ze u takovyho more vlasu je tezky to napoprve udelat jednolity. Az to budes mit bily, vidim te jako Elfku :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fotky jsme bohužel fotili až někdy kolem 18 hodiny, kdy už byla tma a v salonu bylo hodně teplé osvětlení. Na fotkách z FW je ta čerstvá barva krásně studená. Teď už to mám hodně vymyté, tak jde do teplejšího odstínu. Ale v pátek mám další odbarvování, tak se nemohu dočkat:)

      Vymazat
  7. Ja jsem team brunette. Na fotkach na insta mi prijdes strasne beloucka, neprirozena, nemas zadnou jiskru.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naprosto chápu a beru to:) Mě se právě ta bělost pleti a vlasů nesmírně líbí. Každý má rpostě jiné estetické cítění:)

      Vymazat
  8. Ahoj Ino,
    já jsem před rokem podstoupila něco podobného. Na mých tmavých vlasech jsem si nechala udělat blond ombré a byl to myslím 6ti hodinový proces. Bylo to fakt zdlouhavé, ale výsledek stál za to :) Teď jsem se vrátila ke své hnědé barvě vlasů, ale jsem určitě ráda, že jsem blond variantu mohla vyzkoušet. Jsem zvědavá jestli si budeš dávat tu barvu do šeda, jak v tom budeš vypadat :) Každopádně jak jsem ti už psala, více ses mi líbila v tmavých vlasech - více jsi podle mě vynikla, ale zkusit se má prostě všechno a nemám ti to určitě za zlé :)

    Martina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za komentář Marti. Tu šedou bych zkusila časem, teď to chci dotáhnout do plánované bílé, nebo blížící se odstín:) Uvidíme, jak to půjde:)

      Vymazat
  9. Páni, velká změna, ale tobě by slušely klidně i zelené :) Za mě super :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc Miši:) jsem opravdu ráda, že se ti změna líbí:)

      Vymazat
  10. Já si myslím, že to není špatná změna. Líbit se to musí hlavně tobě. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Luci, já jsem nadšená. Jak jsem psala výše. Konečně mě vlasy zase začaly bavit. Nosím je teď stále rozpuštěné a moc si je užívám:)

      Vymazat
  11. Hnědá, v téhle vypadáte nepřirozeně a uměle...

    OdpovědětVymazat
  12. Přiznám se, že když jsem o tvém odbarvení slyšela, čekala jsem nějaké přirozené zesvětlení... Souhlasím s názory výše, vypadá to nepřirozeně, promiň -> #teambrunette

    OdpovědětVymazat

Děkuji všem za komentář. Na blogu se zobrazí hned po schválení:)
Komentovat můžete i anonymně, bez google účtu.