neděle 11. března 2018

Blog slaví 7 let


Neuvěřitelné, můj blog slaví už 7 let od založení. Vy, co jste se mnou už od začátku si jistě pamatujete, jak tenkrát blogování vypadalo. Když jsem blog zakládala, přišla jsem si jako jedna z posledních. Na vrcholu byla Sandra Leopardová, Teruna či Adéla z Heels in Prague. A já si říkala, že možná ani nemá smysl si ho zakládat, že už je na to jednoduše pozdě:D

     Šperky Tous



Víc jsem se asi mýlit nemohla:D Těžko by mě taky samozřejmě napadlo, že se tím někdy navíc budu živit:D
Ale zpět k těm začátkům:) Ty jsou totiž, nestydím se zpětně říct, naprosto katastrofální:D
Nejde ani tak o outfity, ty se prostě musí hodnotit v kontrastu doby. I když za některé se sama sobě fakt musím smát:). Ale příšerná kvalita fotek z mini růžového digitál, příšerné pózy a ty lokace? No musíte se na to podívat a zasmát se se mnou:D Proto jsem vám vyhrabala ty nejstarší fotky z článků.
A jak se tehdy blogovalo? Jaké byly podmínky a možnosti? Snad první PR balíček, který mi kdy přišel, byl od švédské značky Kappahl, asi před 6 lety. Když mi balíček dorazil, připadala jsem si jako hvězda všech hvězd:D Tenkrát to prostě nebylo běžné, jako dnes, a já z toho byla fakt na větvi.
Co se týče pozvánek do showroomu, tak mě nejdříve pozval Lindex. Pokud si dobře pamatuji, tak mě tam pozvali ještě s novináři z různých časopisů. Abych vám trochu nastínila dobu. Blogerky byly před  cca 6 roky sice na vzestupu, ale samotné označení sebou neslo dost negací, zvláště mezi novináři. Hodně z nich nás nemělo rádo, ale není se jim vážně co divit. Na mnoha akcích v té době, se blogerky chovaly jako divá zvěř, dojem vlastní hvězdnosti jim stoupl do hlavy a proto nás logicky neměli moc v oblibě. Tohle se dá překonat asi jen tím, že se samy budete chovat ke všem slušně a doufat, že se to časem projeví.

Byla to doba, kdy nás teprve objevovaly módní a kosmetické značky. O spolupráci s opravdu velkou zahraniční značkou nebo českými návrháři jsme zatím mohli jen snít. Je hrozně vtipné, ohlédnout se zpět, přečíst si staré komentáře a vidět ty fotky. V hodně rozhovorech se mě ptají, proč si myslím, že jsem s blogem uspěla. Když pominu to, že samozřejmě musíte být pro čtenáře zajímaví, tak je neskutečně důležitá i výdrž. Vendy se mi vždycky směje, že jsem hrozně zabejčená, když si za něčím jdu. A musím uznat, že si pamatuji dost kvalitních a originální českých blogů, ale nikdo to bohužel nevydržel. Myslím, že je to i o tom, že jsem vlastně neměla velká očekávání, takže mě blogování nemohlo nikdy zklamat. Hodně lidí, co si založilo blog ve stejné době jako já, pak psalo o rozčarování z toho, že se nedostavil kýžený úspěch. Že je neoslovily firmy, nebo nedostávali pozvání na přehlídky a večírky. Takže chápu, že cítili deziluzi a přijde mi fakt škoda, že tolik blogů zmizelo.

Já jsem se blogem chtěla opravdu jen bavit a baví mě naštěstí dodnes:D
Jsou tu samozřejmě nové platformy, jako Instagram, který máme všichni v oblibě. Kde jde především o fotky, ale jsem moc vděčná, že se na blog stále vracíte i kvůli textu a množství fotek. Děkuji vám všem, kteří se sem vracíte, uděláte si čas na napsání komentáře a dáváte mi úžasnou zpětnou vazbu jak tady, tak na IG. Denně mi napíšete spoustu zpráv a já se opravdu snažím, vám aspoň trochu vaší přízeň vracet. Protože slavíme, tak na vás na IG bude čekat několik soutěží a moc doufám, že vám tím udělám radost:) A teď prosím odložte nápoje, ať si nepoprskáte notebook nebo telefon, jak nad retro fotkama chytnete záchvat smíchu:) Užijte si to:D

PS: budu mít velkou radost, jestli mi nechá komentář někdo, kdo tu se mnou na blogu je fakt 7 let.
PS1: A taky by mě moc zajímal váš názor na staré fotky:D


 První outfitový článek na blogu a u něj byla tahle jediná fotka:D 
Napsala jsem vám k ní, že na procházky chodím je tepelně zabezpečená:D OK, no:)
 Dostala jsem jeden anonymní komentář a byla na vrcholu blaha:D

 Jarní outfit. Help:D

 Moje retro období, Kabelka ze sekáče za 15kč a póza, kdy jsem si nejspíš chtěla zlomit páteř. 
Asi mi to přišlo originální??:D
 Tak tohle mi až na kabelku přijde ok i teď. Barety jsem milovala už před 7 roky. A ten tench coat mám taky stále v šatníku:)
 Kosmetický článek před 7 lety. Ehm:)

Kadeřnici ujela ruka a ta krátká ofina mě fakt hyzdila.

 Tady za nějakou sekretářku? Nechápu:D

 Asi 6 let zpátky. Strašná barva a zkrácený a prostříhaný vlasy. Ach neeeee

 Můj první Fashion week v Praze:D Krabici na klobouky jsem jako kabelku použila i další rok.

 Mickey Mouse asi nechám bez komentáře:D

 S tímhle jsem ještě docela v pohodě:)

Focení kosmetiky mi fakt šlo:D

 Ehm:)











Jeden z mála outfitů, který bych si vzala i dnes, jen s nízkými boty, aby byly nohavice na zemi.

54 komentářů:

  1. Dobrý den,sleduji vás jen chvilku a musím se přiznat, že jen na Instagramu ��. Ale teď jsem otevřela váš blog a už přes hodinu si čtu články, které jsou vážně skvělé a moc mě baví. A jinak z článku se mi nejvíc líbí poslední outfit a pak ještě ten retro ☺. Přeji hezký den. Karolína

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc Karolíno. Tak to mám radost, že vás nakonec chytil i blog:) To je super. Snad vás budou bavit i další články:) Děkuji za komentář:)

      Vymazat
  2. Milá Ina, prešla si veľkú cestu a vidieť progresívnu zmenu, oceňujem

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc Marto, jsem ráda, že ten progres vidíš:) No nepřišlo to samo a docela to trvalo:) ale hlavně že jsme tam, kde teď jsme:) Děkuji moc za podporu:)

      Vymazat
  3. Pamatuju si i ten první outfit článek! Bylo mi tehdy asi 12 a milovala jsem tvoje dlouhé vlasy :-D Co mi ale nejvíc utkvělo v paměti je právě ten Mickey Mouse, z toho jsem byla na větvi ještě 14 dní a ty drdolky se mi nikdy nepovedly :-D Přeju ješte mnoho úspěšných let a za 7 let se vrátím k retro článku z téhle doby :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jee Mončo děkuji moc, takhle mladou čtenářku jsem měla?:) popravdě, já už sama netuším, jak jsem to vytvořila, ale evidentně je z toho legendární účes:D Další retro článek bude určitě taky pecka:) Děkuji za podporu:)

      Vymazat
  4. Ahoj Tino, je fajn zjistit, že nejsem jediná kdo si u starých fotek říká "tohle jsem si vážně vzala na sebe"...ale musím popravdě říct, že jsi stále stejně krásná a inspirativně jiná, než většina blogerek... a pro mě jako asi ročního nováčka ve sledování blogů bylo zajímavé poznat začátky...takže, moc děkuji a dál se těším na nové články a příspěvky na instagramu nejen Tvoje, ale i Tvé velké konkurence Taspira...krásnou neděli přeji Klára

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc ti děkuji Kláro:) jj Taspir je velká konkurence, aspoň že nemůže sám dávat interview:D a musí mě brát sebou:)

      Vymazat
  5. Tak Mickey Mouse nemá chybu :D Jinak já několik článků z dob začátku promazala, to byl děs :D
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty jo, já jsem ráda, že jsem tu historii nechala a teď se u toho můžeme nasmát:)I tenkrát jsem to byla já a za 20 let ty fotky budou ještě větší poklad:D

      Vymazat
  6. Já blog sleduji už dlouho. A zas taková katastrofa mi to nepříjde, ale je fakt, že současná Ina mě baví nejvíc. V.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc Vendulko:) Já to beru jako celek, outfity, líčení, vlasy, kvalita fotek. A to mi jako děs přijde, ale hlavní je, že se člověk posunul, jinak by to byl děs daleko větší:) Díky moc za komentář:)

      Vymazat
  7. Ahoj Ino, musím říct, že třeba tvoje úplně první fotka je úplně v pohodě. Tvoje outfity byly podle mě fajn na tu dobu, ale opravdu se mi líbí tvoje fotky kosmetiky, ty mě opravdu baví.
    Přeji tobě a tvému blogu minimálně ještě dalších 7 let. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dituš moc děkuji:) Mě právě hrozně bavé fotit ty detailní fotky kosmetiky, tak tady vidíš, co za hrůzu tomu předcházelo:D Díky moc za komentář:)

      Vymazat
  8. Pamatuji si tu fotku u které pises, že je asi 6 let stará, od té doby te (s malými přestávkami sleduji).. a Mickey Mouse období si pamatuji taky 🤣

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mickey je asi můj nejvíc úspěšný účes:D Bez něj bych to nikam nedotáhla:) Díky moc za komentář. Jsem ráda, že tě stále bavím:)

      Vymazat
  9. Ahoj, já tě sleduju fakt těch sedm let a to i proto, že jsem taky z HK. Kdysi jsem taky blogovala a nepřestalo mě to bavit ale bylo to o těžkým období mýho života a našli to lidi, u kterých jsem nechtěla, aby to četli.
    Pokračuj dál, je to moje čtení místo časopisu. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc za komentář, tak to je mi moc líto, že si se svého blogu musela vzdát. V určité fázi je opravdu těžké, když víš, že to sledují ti, u kterých o to nestojíš. Takže ti naprosto rozumím. Nikdo neříká, že se k tomu třeba zase nevrátíš:) Děkuji moc za podporu:)

      Vymazat
  10. Mně se třeba první fotka líbí. I ty další outfity jsou fajn, autentické, nearanžované. No dobře nyní jsou lepší, moderní a kvalitní. Sleduji tě snad od začátku a byla jsi mi inspirací. Vydržela jsem, ale tolik jsem se neposunula, protože nemám ten "drive" jako ty. Za to tě obdivuji, protože je to makačka a spoustu lidí vidí jen hadříky "zdarma" a party a ne tu dřinu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jee Marti, jsi zlatá, moc ti děkuji. Už dříve si mi psala, že za tím vidíš tu práci a mě to nesmírně těší, protože taková podpora mi moc pomáhá. Opravdu. A jsi skvělá, že si s blogem taky vydržela, za mě ten drive rozhodně máš a inspiruješ další:) Děkuji moc Marti:)

      Vymazat
  11. Väčšinu fotiek si z článkov pamätám :D To už je to 7 rokov? wow
    Mickey Mouse je nezabudnuteľný!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc Jane, Jsem hrozně překvapená, že právě MM si pamatuje nejvíce lidí:) Asi jsem díky němu prorazila, tak to ho vezmu ho na milost:D

      Vymazat
  12. ...náááhodou...mě pobavilo focení kosmetiky a ten zrzavý účes jako Peggy Bundová :-D :-D jinak je to super i dnes ! Já vás sleduji let pět a bavíte mne moc. Mám vás ráda, Monika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jee Moniko děkuji moc. Upřímně, já na ten zrzavý účes úplně zapomněla:) Tak jsem docela koukala, co jsem to vyhrabala:) a fakt celá Peggy:) to je katastrofa:D

      Vymazat
  13. Krásný článek, Inuš, opravdu jsem se pobavila. Je super, že umíš sama sebe vzít s nadsázkou a humorem.
    Já tě sleduji teprve cca. rok, ale moc mě bavíš. A teď, když vidím ty staré fotky, jde znát, jak daleko jsi se posunula. Jen tak dál.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky moc Peti, jako obvykle se sama sobě moc zasmát neumím, ale tentokrát to šlo tak nějak samo:D Děkuji moc za komentář:)

      Vymazat
  14. Vrlmi jsem se pobavila, Ino. Mam podobny pohled na sva minula leta, kdyz sleduji tve komentare a fotky v tomto clanku. Vzdy se pobavim rovnez na svuj ucet, kdyz otevru album. Blahopreji k vyroci a preji, at se muzeme vidat on-line jeste radu dalsich let.
    🌼🌼🌼 Zuz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc Zuz, tak když budu mít stále takovou krásnou podporu, tak budu určitě blogovat tak od 80 let:D

      Vymazat
  15. WOW just what I was looking for. Came here by searching for taruhan bola

    OdpovědětVymazat
  16. Blog sleduji asi 5 let a baví mě čím dál víc. Líbí se mi, jak jste dospěla a stala se z vás profesionálka, je vidět, že jste se hodně naučila. Tenkrát mi přišlo vtipné, jak jste komentovala své nákupy v new yorkeru - s dnešními nákupy je to celkem kontrast 😉 prostě byla taková doba a oceňuji, že nemazete historii. Tehdy jste byla fajn a jste čím dál lepší ☺️ ať se vám daří!
    Lucka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc Luci. Dobře že to berete v kontrastu doby. Za mých mladých let tady moc obchodů nebylo:D Ne jako dnes:D Ale hlavně že se člověk vyvíjí, bez toho by to nešlo. I ty přešlapy jsou důležité pro další vývoj a jsem ráda, kolik lidí ten článek oslovil a pobavil:)

      Vymazat
  17. Jaaa :) byla jsem tehdy na materske a sjizdela nekolik blogu, kdyz malej spal 💖

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vážně Táni? Takže dnes už je malej ve škole? OMG to to letí a my skoro nestárneme:D Děkuji moc za komentář:)

      Vymazat
  18. Mě nejvíc pobavila fotka číslo 2 a foto kosmetiky ��. Nejlepší je dlouhý overall na posledním fotu!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky moc Lucie. Mě nejdřív vůbec nenapadlo, dát sem i tu kosmetiku. Měla jsem v článku jen outifty, pak jsem se rozhodla přidat další a narazila na článek o kosmetice. Sice jsem to fotila jako retard, ale je celkem vtipné, kam to člověk s tím focením dokáže dotáhnout:)

      Vymazat
  19. Ino, sleduji te od zacatku a spoustu outfitu si pamatuji. Taky si rikam zpetne, jak jsem si mohla vzit neco na sebe, ale na druhou stranu styl se vyviji a rozhodne bych outfity hodnotila pozitivne, ackoliv ted nosis modely moderni, kvalitni a lepsi.
    Tak preji do dalsich let mnoho uspechu a at blog prospiva minimalne jako doposud. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc Veru, však ty jsi jedna z nejvěrnějších čtenářek a blog máš tak podobně dlouho ne? Děkuji moc za tu dlouhodobou podporu a všechny komentáře:)

      Vymazat
  20. Som jednou z tych ktore ta sleduju uz minimalne 6 rokov :) a taktiez z tych ktore si zalozili blog asi v rovnakom case ako ty.. nikdy som to vsak nebrala ako nieco co chcem raz robit na plny uvazok a tak som prispievala ked sa dalo, a posledne roky uz skoro vobec. Dnes si ma motivovala k novemu clanko po viac ako roku! :) Nech sa ti dari tak ako doteraz a este viac.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ježiš tak to mám velkou radost, že tě to zase nakoplo přidat článek. I kdyby si rok zase nic nedala:) Ono samotné blogování, ať už o kosmetice nebo módě, vaření, knihách, nás může nasměřovat k vysněné práci nebo dalšímu koníčku. Pro někoho je to cesta, pro někoho cíl. Děkuji moc za podporu:)

      Vymazat
  21. Gratuluji ke krásnému výročí, zrovna dnes jsme s kamarádkou vzpomínali jaké ty začátky tady v Čechách byly:) sleduji tě od začátku :)
    Fotky hodně pobavily:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc Nikčo. A na co jste s kamarádkou přišly? Hrozně by mě zajimálo, jak ty začátky blogování vidí ostatní:) Díky moc za podporu:)

      Vymazat
  22. Ahoj Ino, já Tě sleduji asi tak šest let a ten důvod byl v odlišnosti - ta retro stylizace se mi moc líbila a hlavně účesy. Vůbec nechápu jak si sám na sobě může někdo něco takového učesat :) Jak už tu někdo zmínil, oceňuji, že si necháváš v historii i ty staré články. Spousta blogerek se časem změní a za začátky se stydí. Zkrátka to tak tehdy bylo! Hodně elánu do dalších let!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já bych ty staré články určitě nepromazala. Ráda se sama sobě zasměju a vlastně si se mnou můžete na tu dobu zavzpomínat i vy:) Děkuji moc za komentář a podporu:)

      Vymazat
  23. Outfit s černým rukávníkem byl první který jsem viděla, když jsem tvůj blog objevila. Zbožňovala jsem tvé retro období a tvoje vlasy jsem ti záviděla. Ušla si ohromnou cestu. Klobouk dolů a přeji spousty dalších úspěchů.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Verčo moc ti děkuji. Mám velkou radost, že si tu se mnou tak dlouho:)děkuji za podporu:)

      Vymazat
  24. Milá Ino,je vidět,že jste v tom co děláte dobrá,jinak by Vám to určitě tak dlouho nevydrželo a neměla jste své příznivce.Některé fotky mi přijdou úsměvně ulítlé,ale v současné době se od Vás ráda inspiruji.Líbí se mi Váš styl.Ráda bych víc baretů,ty mi u Vás chybí.Jinak super.Držím palce a hubaneček Taspírkovi.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc za podporu a komentář. Já mám barety pořád ráda, však je také mám na fotkách 7 let starých. Ale bohužel, když je něco zrovna hodně trendy, tak me to přestane bavit, takže jsem barety odložila a těším se, až je nebudu tolik vídat a zase je vytáhnu:)Taspir taky posílá hubana:)

      Vymazat
  25. Gratulujem k vyrociu! krasny clanok a zelam este aspon raz tolko uspesnych rokov blogovania! :)
    Mon
    https://lifebymon.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  26. Ahoj Inusko, ja jsem tu asi necely sedm let, tve outfity si vybavuji temer vsechny :) a myslim, ze jsou skvele vsechny. Uzasne se vyvyjis ctu s nadsenim kazdy tvuj clanek a dneska sleduji z fashion snad jen tebe, u nikoho jineho asi talovy styl a originalnlst proste nenanenajdu. Uzivej se sveho úspěchu, ptz si ho opravdu moc zaslouzis. Doufam, ze u blogovani dlouho vydrzis a budes nam zprijemnovat chvilky , kdy u tveho blogu relaxujeme , co nejdele. Tak na zdraví :) Ela

    OdpovědětVymazat
  27. Nesměju se, prostě začátky! Každopádně Ti to ted sluší o moc víc, ale nezhubla si ještě? Už i tak si byla mega štíhlá! Já Tě tedy nesleduji 7 let, přesto Tě "miluji" teď...Míša z www.shoppersmikz.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  28. Skvělý článek, ta retrospektiva nemá chybu. Každopádně vždycky jste byla jiná, nestandardní, svá, nespoutaná konvencemi, originální, odvážná a brutálně krásná. Ta osobitost vám zůstala a to je to, proč mě bavíte. Šárka

    OdpovědětVymazat
  29. Ahoj Ino,
    je neskutečné jak ten čas letí a tento článek je super! Je až neskutečné, kolik těch outfitů si pamatuji :D Je vidět, že jsi se hezky vyvíjela a našla se :) Tvé články pro mě byly a budou vždycky relaxem a ráda si je přečtu. Jsem ráda, že jsi se nenechala ovlivnit reklamními posty a masírkou, kterou vidím na spoustu jiných blozích a proto jsem je přestala sledovat. Takže za dalších 7 let ahoj! :D

    Martina

    OdpovědětVymazat
  30. Nádherný článek a ty vzpomínky :) já mám staré fotky ráda, vždycky si vzpomenu, jak jsem se cítila jako hvězda a strašně in:) blog sleduji asi rok a baví mě moc, tak přeji další krásné roky plné skvělých zážitků :) Míša

    OdpovědětVymazat
  31. Jee, pamatuju! To byly casy! Na druhou stranu tehdy si nerikala kazda slecna s deseti fotkama zadku na instagramu blogerka a nerikala si o spoluprace. Vsecko se vyviji a lidi tehdy i psali clanky:)

    OdpovědětVymazat

Děkuji všem za komentář. Na blogu se zobrazí hned po schválení:)
Komentovat můžete i anonymně, bez google účtu.