sobota 24. února 2018

Zkušenost s laserovou epilací

Krásné ráno milé čtenářky

V týdnu jsem vám na instastories ukazovala fotky z laserové epilace v Asklepionu. Článek s dojmy jsem vám chtěla sepsat, až za sebou budu mít celý cyklus, ale přišlo mi od vás tolik otázek, že jsem se rozhodla dát dohromady post z první návštěvy. A snad vám i trochu zodpovědět všechny vaše dotazy.
A navíc, právě teď je ideální doba, kdy na epilace vyrazit abyste stihli celý proces do léta.

Máte s laserovou epilací nějakou zkušenost? Nebo se na ni zrovna chystáte? 
Nebo taky holíte každý den jako já:)




Tak jdeme na to:)

Před epilací:
Jako první vás před epilací čeká konzultace s dermatologem. Pro epilaci není vhodná kůže posetá pihami a také se nedá epilovat místo s tetováním. Laser totiž vysílá paprsek, který je pohlcen pigmentovým barvivem chloupku, projde vrstvami kůže a tepelně zničí cibulku chloupku. Než jdete na výkon, je dobré 3 dny dané místo neholit, aby byly chloupky co nejvíce viditelné. Pro mě samozřejmě nejnáročnější věc, vzhledem k tomu, že jsem zvyklá holit nohy každý den. Také je dobré se neopalovat a chloupky nevytrhávat aspoň 3-5 týdnů před výkonem.



Průběh epilace:
Zákrokem můžete absolvovat ve svém oblečení nebo třeba v županu či ručníku. Dostanete slušivé ochranné brýle a jde se na to. Já jsem si k epilaci vybrala nohy (tedy lýtka i stehna). Ty běžně trvají kolem 2 hodin. Ale jak jsem se při aplikaci dozvěděla, mám velmi málo chloupků, takže se zákrok zkrátil jen na hodinu (Huraaa). A to jsem se pořád na něco ptala a rušila tak výkon:D
Postupovalo se od kotníků, přes nárty, které u mě byli nejvíc citlivé, směrem výš. Dermatoložka postupuje po sektrorech za pomocí lupy, aby nepřehlédla ani nejmenší chloupek.


Bolest:
Zřejmě nejvíce jste se mě ptali na bolest při výkonu a na cenu. Co se týče bolesti, tak to v asklepionu dobře vystihli přirovnáním, že laser je na kůži cítit jako štípnutí gumičkou. Samozřejmě, když je to jeden štípanec vedle druhého, tak to cítíte. Nebudu lhát že ne. Ale není to nic, co byste nezvládli. Samotný laser vyšle na kůži ještě před zásahem chloupku kryogen, který místo ochladí a spálení chloupku tolik nebolí. Dá se ale domluvit i znecitlivující mast, která musí hodinu působit a ta se obvykle používá na těch nejcitlivějších místech těla.


Oblasti epilace:
Nejčastěji se v Asklepionu depilují nohy a oblast bikin. Můžete si ale nechat depilovat i oblast nad horním rtem, podpaždí, ruce či dorůstající obočí.

Počet aplikací:
To co většinu lidí od trvalé epilace odrazuje je počet sezení. Aby se chloupky podařilo odstranit navždy, musí být ve své růstové fázi. V té, se ale v jeden moment nachází jen 30-40% chloupků. Proto na epilaci musíte chodit na vícekrát. Většina lidí má třeba nohy na 4 -8 sezení. Ale někteří to mají třeba za dvě sezení hotové. Prostě u každého to probíhá jinak, protože má jiné množství chloupků


Jak to vypadá po epilaci:
Těsně po zákroku je kůže na nohách samá červená tečka. Dostávám bepanthen mast na zklidnění pokožky a začnu si nadávat, když si uvědomím, že jsem si vzala skinny džíny do kterých teď ty nohy musím nasoukat. Auuu. Jakmile dojedu domů a převlékám se do domácího, zkoumám jak kůže vypadá. Už se úplně zklidnila a vypadá jako po holení. Některé chloupky prostě vypadnou a některé je dobré lehkou masáží třeba ve sprše přimět k odchodu.

Cena:
Lýtka a stehna vycházejí na 11 000,- a každá další aplikace je levnější, vzhledem k tomu, že je práce čím dál méně:)

Můj dojem:
Možnost zbavit se natrvalo chloupků a tedy i jejich holení je prostě neskutečně lákavá. Kolik času mi epilace nakonec ušetří a vlastně i peněz. Nehledě na to, že ne vždy se holení mé pokožce líbí. Jsem zvědavá, kolik aplikací budu potřebovat já a jestli už poté budu moc holítka opravdu zahodit:)
Celkové resumé očekávejte až po všech nutných aplikacích, ale zatím jsem moc ráda, že jsem se pro to rozhodla. A doufám, že to bude opravdu navždy a za co nejméně sezení:)

12 komentářů:

  1. Mě láká podstoupit tenhle zákrok pro oblast podpaží. Přiznám se, že nohy si holím třeba jen jednou za 14 dní, protože mám od přírody hodně málo chloupků a ještě jsou světlé. V podpaží je mám ale jako natruc tmavé a rostou jako divé, takže se musím holit minimálně každý druhý den. A protože je to citlivá oblast, občas mám podrážděnou pokožku, zarudlá místa apod. Je to prostě otrava :(
    Na druhou stranu vím, že pokud bych do něčeho investovala větší obnos, budou to spíš moje oči. I když na druhou stranu... dioptrické brýle už vnímám spíš jako módní doplněk, takže nevím, jak bych se bez nich nakonec cítila :D to je otázka do pranice.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Peti, na oči se určitě taky chystám, jen na to pořád nebyl čas. Máš nějakou vyhlídnutou kliniku? Sice brýle taky nosím jako doplňek, ale těším se, až budu vidět bez nich a kontaktních čoček.

      Vymazat
  2. Přemýšlela jsem nad tím už dřív, ale zatím šetřím na jiné věci a je to pro mě vysoká částka. Zajímalo by mě ale, čím sis nohy denně holila (značka žiletek, pěny,apod.)? Musel to být pro kůži celke záhul, proto mě to zajímá :). Jsem zvědavá na konečnou recenzi, jestli to opravdu funguje dlouhodobě :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Holítka mám většinou Venus a pěna někdy Balea, někdy Gillette. Kůže právě dostává zabrat, přesně jak píšeš. V létě byla někdy podrážděná, proto jsem se pro epilaci rozhodla a těším se na výsledky. Určitě vám sepíšu výsledné dojmy, ať už to dopadne jakkoliv.

      Vymazat
  3. určite by to bolo fajn, ale asi by ma odradila cena :) každopádne super užitočný článok ;)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za komentář Sabi. S tou cenou to chápu, ale třeba by sis nechala dělat jen lýtka, což bych asi mohla i já, ale chtěla jsem zkusit celé nohy. A třeba by si nemusel amít tolik aplikací. to by si se dozvěděla na konzultaci, co by rpo tebe bylo vhodné. Ale jsem ráda, že byl článek užitečný:)

      Vymazat
  4. Hezky vecer Ino! Podělím se s dovolením se svou zkušeností. Žiji na středním východě uz nejakou dobu a ženy jsou tu posedlé odstraňováním chloupků. Depiluji se všude. Vsechny. Opravdu všude. Takze jsem samozřejmě vyzkoušela depilaci cukrovou pastou- super, vydrž 4 tydny, spousta nepořádku okolo. Vosk- v intimních oblastech boli a páli, moc. Vydrž 4 tydny. Laserová depilace - boli jen chvilku, smrdí spálené chloupky, vydrzi opravdu dlouho. Chloupky rostou pomalu, co vyroste, vypadne. Vřele doporučuji pro tmavší typy, světle chloupky po laseru tmavnou. Laserujeme podpazdi a bikiny, holky to tu vezmou i “zezadu” a výsledek opravdu stoji za to. Takze za me palec nahoru :)
    Jinak diky za prima blog, jste prima a zajímavá inspirace!

    OdpovědětVymazat
  5. Také zkušenost - chodila jsem na třísla (také opakovaně) a ano, chloupky rostou pomaleji, ale na 100% to není. Po pár letech je třeba proceduru obnovit. Nejvhodnější je laser pro typ "sněhurka" tzn. světlá pleť a tmavé chloupky, je tam největší účinnost. Světlé typy mají pigmentu málo na to, aby po něm paprsek sjel a typy se snědou pletí zas mají kolem příliš mnoho pigmentu - sezení tedy musí být víc.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za komentář,mám právě výhodu, že jsem pro to se světlou pletí ideální typ. A počet sezení je individuální. Někomu opravdu stačí dvě, někdo bude potřebovat 4-8. Jsem zvědavá na sebe. A váš laser probíhal se znecitlivující mastí? Nebo se to dalo i bez ní? Děkuji za komentář:)

      Vymazat
    2. První dvě sezení s mastí na celou oblast, třetí jen na intimní partie a čtvrté bez (ale to už jsem tam byla jen chviličku). Teď už nechodím, ale i když se na to podívám zpětně po asi 4 letech, chloupků celkově ubylo. Možná až budu mít více času, zas začnu jezdit (nejsem pražská a ceny tam vycházely i s cestou nejlépe, u nás na maloměstě je to až směšně drahé).

      Vymazat
  6. Jednou si na to našetřím. Protože jak píšeš, toho času, co to ušetří. A taky budu doufat, že budu potřebovat co nejméně sezení, protože to není zrovna levná záležitost.

    OdpovědětVymazat
  7. Ahoj Ino,
    já mám zkušenost jenom s IPL, což je taková méně účinná obdoba laseru a taky to nebylo špatné (poměr cena/výkon). Jsou místa, kde bych se chloupků fakt ráda zbavila. Hlavně nohy, co si budeme povídat :D Ale bohužel ta cena je pro mě odrazující. vzhledem k tomu, že mám docela tmavé a silné chloupky, tak by to chtělo asi více sezení než u tebe :D
    Takže aktuálně zůstanu u vosku a žiletky. Případně cukrové pasty, na kterou se taky chystám :)

    Martina

    OdpovědětVymazat

Děkuji všem za komentář. Na blogu se zobrazí hned po schválení:)
Komentovat můžete i anonymně, bez google účtu.