sobota 13. ledna 2018

Berlín & nové VW Polo

Krásný den.
První cesta letošního roku nás zavedla do Berlína a já mám pro vás z tripu pár fotek. V Berlíně jsem testovala nový model Volkswagen Polo, které bylo nedávno uvedeno na trh. Cesta nám z Prahy zabrala necelé 4 hodiny a jízda po německých dálnicích byla prostě dokonalá:) Neomezená rychlost by se sice o trochu líp testovala třeba s mým oblíbeným Arteonem:), ale Polo mě příjemně překvapilo svojí živostí. Co mu říkáte? Líbí se vám jeho nový vzhled?




Delší cesta je pro testování naprosto ideální. Nebyla jsem jen v roli řidiče, ale vyzkoušela jsem si i sezení vzadu, abych věděla jestli se to z hlediska komfortu dá. Vzadu bylo víc místa, než jsem čekala. Celý den bych tam sedět nemusela, ale na pár hodin úplně v pohodě. Na nohy tam místo je, takže žádné utrpení:) Já jsem měla možnost testovat verzi Highline, 1.0/85KW s automatickou převodovkou DSG. Opět si nemohu vynachválit asistenční systémy jako adaptivní tempomat který udržuje zadanou rychlost a odstup od před vámi jedoucího vozidla. Nebo Blind Spot, který hlídá mrtvé úhly. Na přání si můžete vybrat i zadní kameru či Park Assist, který za vás zaparkuje či vyjede z těsného parkovacího místa.


Bydleli jsme přímo v centru Berlína, v hotelu Hilton. Tady si dovolím jedno doporučení, pokud plánujete Berlín autem. Při vjezdu do centra nezapomeňte koupit pro svůj vůz ekologickou známku. Koupíte ji ve vybraných STK v Čechách a stojí kolem 300,- . Bez ní vám hrozí pokuta:)




Projeli jsme si město autem a taky si prošli pár památek:)



Taky nás čekala prohlídka stylového muzea aut:)








 Večer nás čekalo pozvání na perfektní večeři do Hard Rock Cafe Berlin.






Ráno jsme si dali ještě výbornou snídani v Hiltonu, procházku po centru a jízdu domů.




Polo nám celou dobu bylo spolehlivým parťákem. Přiznávám, že automaticky tíhnu k větším autům typu SUV. Ale tenhle hatchback mě velmi mile překvapil. Je to živé auto, uvnitř komfortní a pro jízdu ve městě a parkování naprosto ideální. Jsem ráda, že jsem měla možnost zkusit i delší cestu, kde vám taky moc dobře poslouží, už kvůli tomu že kombinovaná spotřeba byla kolem 6.0 litru.  Myslím. že se perfektně hodí třeba jako druhé auto do domácnosti. Nebo pro mladou dvojici. Pohodlně se vám tam vejde nákup či malý kočár. My jsme tam zvládli dostat tři kufry a dvě tašky. Takže i na cesty, se to dá. Musím také pochválit perfektní odhlučnění vozu a jednoduchý, velmi přehledný interiér.


Design nového modelu vyniká především díky prolisované kapotě ve tvaru šipky, jako to má např. již zmíněný Arteon. Čumák má díky tomu daleko sportovnější a zajímavější výraz.




Volkswagen Polo má sloužit pro nové začátky a já věřím, že bude spolehlivým parťákem pro všechny, kteří hledají menší a úsporné auto. Ale přitom se nechtějí vzdát nároků na design:) 
Nové Polo koupíte od 292 900 kč. Více informací najdete na stránkách Volkswagen.

4 komentáře:

  1. Krásné fotky! Ty autíčka tam, to je ráj :D A ti pejsi <33 A tobě to ohromně sluší!

    www.mummysweetbaby.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Ino, pěkný článek :) Do Berlína mám v plánu podívat se v létě, tak jsem zvědavá. Jen jedna otázka - opravdu byla potřeba ta fotka se Starbucksem?

    OdpovědětVymazat
  3. Jídlo vypadá luxusně! Mňam! Auto se mi líbí, ale mě se víc líbí černá auta :) Kdyby bylo v černé, je top! :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji všem za komentář. Na blogu se zobrazí hned po schválení:)
Komentovat můžete i anonymně, bez google účtu.