čtvrtek 3. srpna 2017

Press trip do New Yorku



Na článek o New Yorku se chystám už nějakou dobu. Chtěla jsem si na jeho zpracování dát čas, projet tu tunu fotek a nechat uzrát všechny zážitky. Takže i když opozděně, pojďme mrknout na moje NY zážitky. Nabídku na tento press trip jsem dostala od Veuve Clicquot. V New Yorku se konal 10. ročník koňského póla, které právě VC sponzoruje, a tak mě kontaktovali, jestli bych přijala jejich pozvání. Určitě chápete, že nebylo co řešit, maximálně co si vezmu na sebe:D

Všechny fotky v článku jsem fotila mobilem Lenovo Moto Z s přídavným modulem fotoaparátu Hasselblad. Díky tomu, že tenhle modul fotí perfektně, tak jsem nikde nemusela tahat zrcadlovku a přesto jsem z fotek nadšená. Recenzi na mobil a moduly brzy najdete na blogu:)

Kabelka Max&Co, klobouk Tonak, šperky Roberto Coin, mobil s přídavným foťákem Lenovo Moto Z, brýle Fokus Optik, kosmetika Korres, šipka Veuve Clicquot, kufr Samsonite.

 Boty Puma, kabelka Prada, obal na pas Prada

Dostala jsem číslo letu, program a seznam dalších influencerů, kteří byli pozvání z celého světa. Z Evropy jsme tam byli jen 3, mám dojem, a z ČR jsem tam byla jediná. Všichni ostatní s sebou měli alespoň doprovod, což bylo tak jediné, co mě na cestě mrzelo. Protože otravovat pořád někoho cizího, aby vás vyfotil, není nic moc. A nemyslím to zle, já bych samozřejmě se svým partnerem moc ráda sdílela i zážitky. Ale jet sama má taky něco do sebe. Pro mě to bylo pracovně už poněkolikáté a má to vždy své kouzlo. Člověk by měl umět být sám i sám cestovat a užívat si to. A jsem moc ráda, že mě cesty i samotnou velmi baví a naplňují.


Vendy mě vysadil na letišti, udělal poslední fotky a já se nemohla dočkat nových zážitků. Už na letišti proběhl pohovor ohledně cesty do Ameriky a vysvětlovat třem zaměstancům letiště, že se chystám do NY na koňské pólo, byl vážně zážítek. Na letišti jsem ještě koupila velkou láhev Bechera, abych přivezla americkému PR Veuve Clicquot taky nějaký dárek. Pak mě čekal už jen let. Bohužel pro mě jsem seděla vedle paní, která letěla poprvé a navíc měla panickou hrůzu z létaní. Její prosby, aby otevřeli okno, že nemůže dýchat, když je vše zavřené, a hysterie, že spadneme, mě po pár hodinách nechávaly klidnou:D Let jsme nakonec úspěšně zvládly obě, ale víckrát bych to opravdu opakovat nechtěla:D





Na letišti JFK mě už čekal řidič s cedulkou s mým jménem. Chudák na mě čekal asi hodinu a půl kvůli zpoždění letadla a dalším pohovorům, které se protáhly.





Plán po příletu byl, že se všichni pozvaní influenceři sejdeme na střešní party v Brooklynu. Já jsem i díky velkému provozu dorazila na pokoj asi o dvě hodiny později než všichni ostatní. Rychle jsem se tedy dala do kupy a vydala se na party. Byla jsem pěkně hladová, unavená z letu díky své sousedce a taky zmrzlá, protože v NY byla trošku větší zima, než mi ukázal mobil v předpovědi. Přesto hned jak jsem došla na střechu brooklynského hotelu, oněměla jsem úžasem a veškerá únava byla pryč:D Ten výhled na brooklynský most byl prostě boží a najednou mi došlo, že jsem prostě v NY a že si to chci strašně moc užít!!










Na pokoj jsem se dostala až někdy v noci a díky časovému posunu se mi ani nechtělo spát:) Další den byl ve 12 hodin domluven odjezd na koňské pólo do Liberty State park, takže jsem si přivstala a hned po snídani jsem šla na procházku po okolí. Bydlela jsem v hotelu Four Season (dokonalost), jen kousek od Ground Zero, takže moje první kroky vedly tam. Jen co jsem vyšla z hotelu, mi bylo jasné, že se předpověď počasí opět trochu mýlila, a kromě poznávání New Yorku si taky budu muset sehnat bundu na šaty, které jsem si plánovala vzít. Strašně foukalo a byla pěkná zima, takže ani klobouk, který jsem měla v plánu, nepřicházel v úvahu:(











Z IG víte, že jsem bundu naštěstí sehnala a stihla jsem i mrknout na místa, která jsem měla v plánu. Ground Zero na mě hluboce zapůsobilo. Atmosféra by se tam dala krájet a jako místo piety, kde zemřelo tolik lidí, je pro mě nepochopitelné, že si tam turisté dělají selfie.





Každopádně bundu jsem sehnala, outfit jsem si přizpůsobila počasí a s celou naší skupinou jsme vyrazili do přístavu, kde jsme čekali na loď, která nás dostane k Liberty State park.
Díky VIP vstupům jsme měli přednostní vstup na loď, což jsme v tom počasí velmi uvítali.
Cestou už začalo svítit sluníčko a bylo čím dál hezčí počasí.






Příjezd do Liberty State park a hlavně příchod do Veuve Clicquot VIP sekce byl ohromující. Obří stylově zařízený stan čněl nad hřištěm a výhled z něj byl prostě dokonalý. Ale posuďte sami:) Na místě se to začalo hemžit známými tvářemi a já nestačila zavírat pusu údivem:) I když nejsem extra fanoušek hvězd, maximálně tak Toma Hidellstona, který tam bohužel nebyl:), stejně mě dostalo vidět Nicol Kidman ze 30 cm. Ta tedy měla zrovna dost nepříjemnou managerku, která mi potom, co jsem vytáhla mobil a Nicol pro vás vyfotila na insta, začala vyhrožovat, že mě nechá zpacifikovat:) Za chvíli dorazila spousta hvězd i hvězdiček Instagramu, Kendal Jenner, Priyanka Chopra, Alicia Keys, Neil Patrick Harris, který to moderoval, nebo třeba Coco Rocha, TK Wonder a další. Nestíhala jsem to ani sledovat, natož fotit:D








Zápas póla jsem si i díky tomu, že jsem na něm párkrát byla a studovala si pravidla, velmi užila.  Zkusila jsem si s ostatními i tradiční zašlapávání drnů z Pretty Women:D Vyhrál tým Veuve Clicquot a po zápase byl koncert Alicie Keys. Alicia s námi byla ve VIP, byla velmi milá a v dobré náladě. Na koncertě jsme stáli přímo pod pódiem a při jejím songu Empire State of Mind nezůstala jedno oko New Yorčanů suché:) Zpívali jsme s ní všichni společně a mně došlo, že je možné úplně všechno:) Třeba si v New Yorku zazpívat s Alicií Keys:) Po koncertě jsme ještě vysedávali ve VIP a já si užívala sledování skvělých outfitů, kterých tam bylo neskutečně mnoho. Vzhledem k tomu, že bylo na místě i velké množství blogerů, tak se každý snažil ulovit tu nejlepší fotku s nejzajimavějším pozadím. Nejednou se stalo, že mě nějaký bloger málem zašlápl, protože si zrovna dělal selfie nebo natáčel live. Asi na takovou kulminaci do sebe maximálně zahleděných lidí nejsem zvyklá:(



 Zašlapávání drnů:)






Šaty Tory Burch, kabelka Prada






Se západem slunce jsme se vydali zpět na Manhattan. Vlezla jsem si ještě do vany a pomalu plánovala, co si další den před odletem v NY prohlédnu. Letenky mi schválně objednali tak, abych měla celý den na poznávání města a já se toho nemohla dočkat.






 Sama v NY jsem se cítila skvěle. Totálně bezpečně a vzhledem k pravidelné síti ulic taky dokonale zorientovaná. Ideální město pro lidi, kteří nemají orientačná smysl stejně jako já. Udělala jsem si suprovou celodenní procházku na místa, která jsem chtěla vidět, jako Empire State Building, Flatiron Building a další. Stihla jsem ještě nakoupit pár dárků a k večeru už mě čekal řidič, aby mě odvezl na letiště.


New York na mě hluboce zapůsobil a jediné, co mi na cestě chybělo, byl můj Václav. Na druhou stranu jsem moc ráda, že si umím užit cestování i sama a nemám s tím nejmenší problém:) Příště si New York prostě užijeme spolu. Na závěr musím moc poděkovat Veuve Clicquot (hlavně Julii) za tuhle úžasnou cestu plnou šampaňského a skvělých zážitků. Postarali jste se o mě opravdu královsky a já jsem si to neskutečně užila:) A pevně doufám, že jste si to díky fotkám na instastories a živým vstupům užili i vy:)






11 komentářů:

  1. Hezky vecer, Ino!

    Ja tentokrat nemam slov! Anebo mam :D Nadhera!!! Jsem tak rada, ze Veuve Clicquot pozval prave tebe. Z tveho psani zase citim ne jen radost a nadseni, ze ses tam mela moznost podivat a jak se ti to libilo, ale taky i vdecnost a pokoru - nechci to zarazovat do skatulky, ale rozhodne jsem si vic uzila tvuj clanek o poradnem vylete nez od mych dalsich oblibenych blogeru, kteri jsou jednou nohou v puberte :D Samozrejme, si od nich rada prectu, kde co zazili, ale tohle ma takovy snovy, prijemny, klidny nadech, jako kdyby se mi o tvem zazitku zdal pekny sen a uplne tam byla taky!
    A opet, moc diky za moznost nahlednuti a tesim se na dalsi prispevky, mej se krasne!

    Mia

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mio, strašně moc děkuji za komentář. Hrozně si mě tím potěšila. To že na tebe článek působil zrovna takovým způsobem, je pro mě opravdu velká radost. A je super, že si z toho cítila tu pokoru, protože jsem za tyhle příležitosti opravdu velmi vděčná. Stejně jako za podobné komentáře:)

      Vymazat
    2. Souhlas, měl jsem z celého článku stejný pocity, ale to se mi u tvých příspěvků stává velmi často :) a je moc hezký, že jsi poukázala i na to, že cestování sama není nic hrozného :)

      Vymazat
    3. To mě neskutečně těší. Děkuji moc za komentář. Často se mi stává, že mě někdo skoro lituje, že jsem musela pracovně odcestovat sama, ale to přece neznamená, že si to člověk nemůže užít. Naopak:)

      Vymazat
  2. Konečně pořádný článek, děkuji! A krása, kéž bych viděla Brooklynský most taky na vlastní oči... každý den na něj koukám aspoň na fototapetě, co mám v pokoji a sním... :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Inouš, když na těch pár dnů taháš dva kufry, tak bych se ti tam příště mohla i vejít ne? No tak zkusit jsem to musela..:)

    OdpovědětVymazat
  4. Wow tak to musel být skvělý zážitek ! S Deltou jsem letěla taky a a přímka je perfektní ! Už se těším na svůj výlet do NY. Sice bez šampáňa a Alicii ale i tak to bude moc fajn :).
    LenaČerge

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tenhle let je fakt pohoda. Žádný přestup a zdržování. Hezky si svůj výlet užij. Určitě to bude super👍

      Vymazat
  5. Ahoj Ino,
    tento výlet sis musela opravu užít :) Všechno vypadá úplně úžasně a věřím, že tam musela být skvělá atmosféra :) Určitě sis odnesla plno zážitků. Věřím, že muselo být super vidět tolik slavných osobností naživo. Já na to sice taky nějak extra nejsem, ale přece jenom jak často se to někomu poštěstí :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aklly, díky moc za komentář. A máš pravdu. I když mě Nicol nikdy moc nezajímala, tak jsem se stejně přistihla, ze na ní čumím jako pako s otevřenou pusou😂 přece jen, ji na party nepotkavam každý týden;) ale i kdyby tam nebylo to množství celebrit, tak to místo a celá atmosféra mě dostala sama od sebe;)

      Vymazat

Děkuji všem za komentář. Na blogu se zobrazí hned po schválení:)
Komentovat můžete i anonymně, bez google účtu.