pondělí 7. srpna 2017

Jak probíhá omlazení krevní plazmou?

O této dermatologické metodě omlazení jste již určitě dávno slyšeli. Pamatuji si, jak jsem před pár lety viděla video, kde proceduru prováděli a říkala si, že tohle bych fakt neabsolvovala. Příšlo mi, že to musí hrozně bolet a že to je velký zásah do pleti. Ale v současné době je to jedna z nejoblíbenějších metod omlazení právě z toho důvodu, že je bezbolestná a používá tělu vlastní látky. Vaše krev vám nemůže způsobit alergickou reakci, takže ji vyhledávají i ty ženy, které mají kvůli alergiím s jinými procedurami utrum.

Abych vám o tom ale jen nevyprávěla, zařídila jsem pro vás v Asklepionu poukazy na ošetření dle vašeho výběru a k tomu kosmetiku Phytomer. Celkově dárky v hodnotě 12 000,-
Soutěž najdete na mém instagramu Ina_T_Blog

Jak tedy probíhá samotné ošetření? Jako první vám sestra aplikuje znecitlivující mast na obličej, která musí hodinu působit. Po chvíli vám příjde, že si váš obličej někam odskočil na oběd, aspoň mi to tak přišlo. Poté se odebírá krev, která se v centrifuze odděluje na plazmu. Mezitím mi paní doktorka vysvětluje, že právě krevní plazma obsahuje trombocyty, tedy krevní buňky s růstovými faktory. Ty pokožku regenerují a startují procesy omlazení jen za pomocí vlastní krve.




Po pár minutách mi doktorka pomocí tenké jehly aplikuje plazmu drobnými vpichy do kůže. Na fotkách to vypadá možná děsivě, ale já necitíla skoro nic. Jediná citlivá oblast pro mě byla jen kolem rtů a taky to bylo jediné místo, kde se mi udělala modřinka. Nechápala jsem, proč se mě Vašek stále ptal, jestli mě to nebolí, až na fotkách jsem viděla, že to vypadá opravdu bolestivě. Ale místo vpichu v podstatě necítíte. Takže bych proceduru klidně označila za bezbolestnou. Je to jistě i o šikovnosti a zkušenosti doktora, který ji provádí. Já byla u dr. Smutkové a byla jsem maximálně spokojena. Vše mi vysvětlila, zodpověděla dotazy a v průběhu aplikace mi popisovala jednolivé kroky. 
Plazma se tedy jehlou aplikuje do celého obličeje a následně se leduje obklady, aby se zamezilo otokům. Já jsem byla příjemně překvapená z toho, že vpichy těsně poté nebyly téměř vidět. Dokážu si představit, že si vezmete pauzu na oběd v práci a místo toho zaskočíte na tohle ošetření, protože to nikdo nepozná. Po ledování se aplikuje uklidňující mast a hned poté si můžete udělat make-up.  V dalších dnech se doporučuje nevystavovat sluníčku a velkému horku, např. v sauně.






Já už mám pár týdnů po aplikaci, takže bych ráda shrnula i své dojmy. Plazma lifting má nastartovat regenerování pleti. Vyhlazovat vrásky a omladit povadlou pleť. Já osobně šla na tuhle proceduru jako na prevenci. Zatím sice viditelné vrásky nemám, ale plazma podporuje tvorbu pojivové tkáně, takže se hodí pro všechny ženy zhruba od 25 let, kdy začíná pleť stárnout. Jsem celkově s pletí spokojená, ale hrozně mě zajímalo, jestli to může být lepší. A rozhodně může:) Po pár týdnech od aplikace moje pleť působila jako po skvělém spánku. Byla prozářená, sjednocená a viditelně vypnutější než dřív, navíc s absencí kruhů pod očima. To mě osobně jako výsledek více než stačí. Předčilo to má očekávání. Samozřejmě, to může na každou pleť působit trochu jinak, ale já jsem byla naprosto spokojená jak s bezbolestným průběhem, tak s viditelným výsledkem. Jako velké plus beru samozřejmě i to, že do těla nevpravujete umělé látky, ale jen vlastní krev. A opravdu mohu ujistit ty, co se bojí bolesti, že se nemusí ničeho bát. Aplikace opravdu není bolestivá.


A co vy, zkusili jste už omlazení vlastní krví? A co na tuhle metodu říkáte?

8 komentářů:

  1. Bože jak je ta celá jehla v tvém obličeji. Auuu. Ja taky viděla video, jak na tom byla Krainova, ale to vypadalo hrozně krvavě. Nic pro mě. Já bych omdlela

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Missul, ono to vážně nebolí, i když to tak nevypadá;D já necítila skoro nic, takže to zvládne i někdo s posunutým prahem bolesti. A krev stejně nevidis;)

      Vymazat
  2. Takhle si ničit obličej

    OdpovědětVymazat
  3. musí to byť skutočne zaujímavé, ale ja by som do toho asi tiež nešla, lebo by som sa hrozne bála :D

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
  4. To bych rada absolvovaila. Zkousim rada nove veci a hlavne , kdyz je videt vysledek.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evu, určitě dobře vyber kliniku a lékaře. Od šikovného doktora budeš mít minimum modřin. Ja jsem byla v Asklepion spokojená. Klidně napiš, kdyby si měla nějaké otázky👍

      Vymazat
  5. Vždyť ty tohle vůbec nepotřebuješ Inuš! :-) U tebe jsou takové procedury zbytečné. Raději si užívej své přirozené krásy a nenech si do ní zasahovat. ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Miši, sama píšu, že se jedná o prevenci. Navíc jde opravdu jen o vlastni krev. Žádné umělé látky, takže se nemusíš bát😘😘 a pokud to neni invazivní, tak to pro své čtenářky ráda vyzkouším. I tohle patří do lifestyle a kosmetiky.

      Vymazat

Děkuji všem za komentář. Na blogu se zobrazí hned po schválení:)
Komentovat můžete i anonymně, bez google účtu.