sobota 19. listopadu 2016

Nejhorší módní trendy 2016

Krásné ráno.
Před koncem minulého roku jsem vám připravila seznam nejhorších trendu za rok 2015. Protože nemám ráda hejtující stránky typu Módní peklo apod., snažila jsem se článek napsat kultivovaně a ryze jako svůj náhled na věc. Rozhodně se nepasuji za módní instanci a neříkám, že se něco nesmí nosit (snad kromě fake oblečení), je tedy zcela na každém, jak můj názor přijme. Neoznačuji ho za všeobecnou pravdu a je dobré brát ho s nadhledem.Třeba v něčem budete souhlasit, v něčem zase ne, ale budu ráda, když se nad jednotlivými trendy na chvíli zastavíte, třeba popřemýšlíte, jestli se vám opravdu líbí, nebo nám je jen natolik vnucuje např.instagram, že jste na něj přistoupili.
Mám pro vás mix letních trendů, ale zařadila jsem i jeden zimní kousek:)





Mini šortky
Tady se asi není nutné rozepisovat. Nic u čeho je vidět holý zadek, nepatří do města, ale maximálně na pláž. Je jedno jakou postavou má nositelka, je jedno, jak vypadají šortky. Při procházce městem prostě nemám vidět ničí holý zadek. Je to lacině vyhlížející a vulgární. A nejde o sebevědomí nositelky, ale o hrdost ženy, která v tomto případě zjevně absentuje. Stejně jako si žena nekoupí sukni, ze které kouká zadek, tak nemá smysl nosit ani šortky, ze kterých kouká zadek. Věřím, že pánové jsou z tohoto trendu u vytržení, ale neoblékáme se přece jen kvůli mužům.






Freddy Jeans
Znáte můj názor na legíny. Tak tohle je jejich vytuněná verze. Legíny, které mají speciálně podšitý zadní díl, aby vám "vykouzlil" velké a kulaté pozadí.
Mrkneme se na to od základu. Ano, trendem sociálních sítí jsou velká pozadí. Už kdysi s tím přišla J.Lopez s Shakirou, ale nejvíc do extrému tento trend dohnala Kim Kardashian. Milovnice tohoto trendu si nechávají voperovat implantáty nebo si nechávají vpichovat botox. Ty poctivější cvičí speciální cviky na posílení hýžďového svalu, aby jim zadek postupně narostl. My ženy slovanskeho původu jsme známé pro svoji krásu. Naše postavy typu věstonická Venuše oplývaji tvary a širší pánví, ale nemáme geneticky dané velké, kulaté zadky jako třeba ženy z Latinské ameriky nebo Afroameričanky. Prostě se tak nerodíme a takový zadek, at už získaný cvičením nebo operací, k Evropankám podle mého většinou nepasuje. V celkovém dojmu totiž přidává jeho majitelce na váze, ale zpět k tématu.

Na vlně velkých kulatých zadků se vezou i zmíněné Freddy Jeans. Podle výrobce jsou ušité ze speciálních materiálů, díky kterým se v nich budete cítit velmi příjemně a padnou každé ženě. Ve finále jsou vyrobeny z bavlny a elastanu, kterého je takové množství, aby byly poddajné a mají tedy stejné složení jako obyčejné bavlněné legíny. Výrobce také uvádí, že jsou ušité speciálním způsobem, aby vám push-up efektem nadzvedly, zvětšily a zakulatily zadek. Volně přeloženo: do rýhy kde se pozadí napojuje na stehno, všili kulatý lem který se vám zaryje pod zadek a tím ho jaksi podsekne.
Díky tomu, že jsou to obyčejné legíny (ne kalhoty) chápu, že je nosí fitnesky do posilovny, aby prodaly plody své práce. Na druhou stranu je to jako nosit push-up podprsenku na tričku. Všichni vidí, že si chcete vylepšit určitou část těla. Ale do města jednoduše legíny, ani Freddy nepatří.
A kolik tahle nádhera stojí? Jen 3300,- za maskáčovou variantu:) 
..a po zakoupení si musíte vyfotit pozadí instagram, to je zákon těchto kalhot:D




Bacha..tohle je koženková verze co vypadá jako latex:)




Letní kozačky
Ráda bych hned v úvodu napsala, že nic jako letní kozačky neexistuje. Jedna se o čistý oxymóron. V létě je prostě hloupost nosit kozačky, natož něco, co si říká letní kozačky. Poprvé jsem je na někom viděla snad před deseti lety. Podařilo se mi zapomenout. Pak jsem každé léto nějaký ten pár potkala a tohle léto, se zdálo, ze si opět našly cestu do českých botniků. Potkavam krajkové, perforované z kůže i koženky. 
Když něco jako letní kozačky neexistuje, není absolutně důvod je nosit. Zajimavých, letních typů bot je takové množství, že si kozačky necháme jen na podzim a zimu:)

Tohle je háčkovaná verze:)

Ano, vypadají zhruba tak blbě jak jste předpokládali:D





Maskáčové parky s neonovým kožichem
Nic proti parkám s kožichem. Lze je dělat poměrně vkusně, ale taky z nich lze udělat super nevkusný kýč, zvlášť když se snoubí vzor zeleného maskáče a neonově růžových chlupů. Pokaždé jich na mě deset vyskočí na instagramu a začínám je hojně potkávat i v centru Prahy:(











40 komentářů:

  1. Ino, jak moc mi se vším mluvíte z duše👏 Všechno je to čirá hrůza a děs. Já se snažím, abych měla zadek malej a moc nevyčuhoval a pak přijde krása jako Freddy 😱
    Jinak Vaše práce mě moc baví, a ty drdůlky na bruslení jsou pecka👍

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc Vendulo. Jsem vážně ráda, že se článek líbí:) a děkuji za pochvalu drdůlků:)

      Vymazat
  2. Ahoj Ino, hned z rána jsi mě pobavila, protože s tebou naprosto souhlasím :D letní kozačky jsou pro mě něco jako teď v zimě rozšmajdané boty typu UGG. Mi osobně se ještě moc nelíbí poslední trend - tenký provázek kolem krku (pro 13 slečnu ještě ok :D ).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem ráda, že jsem pobavila:) Ten článek měl hlavně pobavit, i když chápu že někoho i urazil, což mě moc mrzí. Psala jsem to opravdu jako subjektivní pohled na věc:)

      Vymazat
  3. Zhrnula si to dokonale, so všetkým sa maximálne stotožňujem :) ešte by som pridala, avšak, nie je to úplne na oblečenie, ale trend určite, ten otrasný vynález na zväčšenie pier...

    OdpovědětVymazat
  4. Skvěle sepsané... Souhlasim s jedním komentářem nade mnou, že boty typu UGG mají také velkou šanci se do seznamu dostat. Jsou určité velmi pohodlné a teplé, ale některé slečny by se jim měly vyhnout obloukem :D push-up kalhoty mě v létě docela pobavily, já jsem zrovna typ, který má zadek dost kulatej, ale přesto, že chlapi to docela cení, já z něj tak nadšená nejsem, zvlášť když se potřebuji návrat do kalhot :D parky s barevnymi chlupy prodávají vietnamské obchody ve Vodičkově a Spálené, nedávno mě tloukly do očí až do tramvaje ��

    OdpovědětVymazat
  5. Freddy Jeans. Já si říkala, proč koncem letního semestru vidím tolik divně šitých jeans. :D
    Jako upřímně ten zadek jim dělaly pěkný, ale jaksi nepatřil k tomu pohublému zbytku.
    No a letní kozačky? Vždycky mě to vyděsí a překvapí, kdo je ochoten je nosit. Ale je to asi jako šátek v naprostém pařáku, prostě neodmyslitelná módní záležitost.

    Děkuji za zajímavý článek a měj se krásně. :)

    OdpovědětVymazat
  6. Vloni jsem měla k některým příkladům malé výhrady, letos musím se vším souhlasit! Zcela! A já ty "booty", jak těm zadkům na ig říkají, úplně nesnáším. Přijde mi to naprosto hnusný! Ano, pokud někdo ten zadek už má (viz JLO nebo Shakira), tak prosím. Co s tím jiného, než z toho udělat přednost. Ale cíleně ho vytvářet. Ale zase, pokud se to někomu líbí, proč ne. Jen já ignoruju všechny stránky, které řeší, jak na to :-).

    OdpovědětVymazat
  7. Milá Ino, tohle je opět povedený článek a stejně jako před rokem naprosto se vším souhlasím.. :) Ty Freddy jsem taky absolutně vůbec nepobrala a když i hezké holky kolem mě chodily s tím, jak je potřebují, tak jsem šla do kolen :D všem jsem to naštěstí rozmluvila :D Opravdu každou chvíli žasnu, jak dokáží sociální sítě ovlivňovat naše životy a je mi z toho celkem ouzko :(

    OdpovědětVymazat
  8. Jak trefně napsané :-D Nemám ani jedno a ani mít nebudu a gigantický zadek už vůbec ne. :-D

    OdpovědětVymazat
  9. Souhlas!
    PS:Já bych řekla, že vůbec nejhorší na tom je "kult zadnic" ála K.Kardashian ....:) Kde jsou doby, kdy "frčela" Kylie ?! :(

    OdpovědětVymazat
  10. Ach, ako dobre mi padne citat, ze je este niekto normalny na tomto svete, komu sa vidia niektore nove trendy vulgarne :-)
    Osobne som uprimne zhrozena zo vzorov typu mlada pani Kardachian - vsetko mi pride na nej vulgarne - postava, satnik aj spravanie. Ako je to mozne, ze takato zena sa stala vzorom ???
    Dnes, ked sa clovek prejde ulicou, tak mas kolkokrat pocit, ze si sa ocitla v cervenej ulicke...ako je to mozne, ze si nase dcery takto prestali vazit sami seba a obliekaju a spravaju sa mimo domu v spolocnosti ako prostitutky ????
    A este jedna "trendy" vec ma sokuje: vyzyvave reklame spoty, ktore su dnes vsade. Velmi rada vo volnom case navstevujem galerie a expozicie a dokazem ocenit krasnu umelecku fotografiu obnazenej zeny ci muza, ale vrcholne ma rozculuje, ked mi vnucuju taketo fotografie na zastavke elekricky s cielom predat dalsiu a dalsiu vonavku. Este desat rokov a nebude treba tlacit pornograficke casopisy - uplne postaci mala prechadzka vacsim mestom :-)

    OdpovědětVymazat
  11. Teda nezbývá než souhlasit, co se týče módy ikdyž sama v tomto životním období nějak tu módu neřeším,ale tohle je pěkně výstižné co se týče těchto rádoby věcí. Potěšil by i nějaký článek o materiálech ( vím , článků je jistě mnoho kde se o tom píše ).

    OdpovědětVymazat
  12. Tenhle rok s tebou musím souhlasit úplně ve všem!

    Já osobně bych ještě připsala rodinky Kardashian a Jenner, protože to je podle mě jedno velké peklo. Aktuálně udávají "trend" úplně ve všem a mladé holky je slepě následují. Jak nějaká nemá zadek jako almara, uzoučký pas, velká prsa a rty jako kačer, mají pocit, že je něco špatně.

    OdpovědětVymazat
  13. Velice se mi libi, jakym zpusobem je clanek napsany. Minuly mesic jsem navstivila USA, hl. mesto Severni Karoliny a vsechny zeny (i s velkym pozadim) nosily leginy a zabky (bylo chladno). Kdyz byla nektera v satech (ja), vypadalo to az nevhodne.

    Jsou to zvlastni trendy. Nic proti sexy obleceni, ale s eleganci prosim!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nic proti sexy obleceni, ale s eleganci prosim!
      Martina, to si krasne napisala, to si musim zapamatat ! :-)

      Vymazat
  14. Tak před rokem jsem tě díly článku o nejhorších trendech objevila, proto jsi mi dneska udělala hnedka z rána radost. No a nezklamala jsi :D Fredyy kalhotům se fakt směju, přijde mi to přesně jak nosit podprsenku na tričku :D Hele, já mám zadek, koukejte.
    No a šortky... ty, co sem dáváš, mi přijdou strašný a moc, ale taky jsem si koupila jedny kratší, neleze z nich půlka zadku, ale končí těsně pod a nějak jsem jim přišla na chuť,do kratších bych ale nešla.
    Bundy jsem ještě neviděla, ale vypadá to jak něco z tržnice za tři stovky.
    A o "kozačkách" škoda mluvit, to jsem prostě nepochopila :D Takové ty šněrovací sandále to půlky lýtek se mi i párkrát na někom líbily, ale tohle fakt ne.
    V.

    OdpovědětVymazat
  15. Inuš, jak trefné. Za mě vedou letní kozačky a mini šortky. Nikdy to nepochopím, jak si někdo tohle může vzít dobrovolně na sebe.

    OdpovědětVymazat
  16. Tak v těchto trendech se shodneme. Určitě by se jich našlo ještě víc. No, je to o vkusu člověka. Ovšem nechápu, když si člověk obleče něco jenom proto, že je to "trendy" a ani se nepozastaví nad tím, zda se mu to opravdu líbí.

    OdpovědětVymazat
  17. Bohužel musím tentokrát souhlasit skoro se vším, avšak by to nebyl dnešní svět, kdyby bylo vše jen perfektní. O kozačkách snad ani nechci mluvit, vůbec mi to vzhledem nepřipomíná boty, natož abych si je někdy vzala na sebe, přijdou mi tak trochu více antisexy.
    Krátké šortky bych si nedovolila vzít na sebe už jen z důvodu, že mám nějakou soudnost ne kvůli postavě, ale kvůli veřejnosti. Jak píšeš, do města to podle mě nepatří, dámy by měly mít pořád kus schované hrdosti (části těla), se kterou se může pyšnit, ale ne před cizími lidmi, to patří domů příteli/manželovi.
    Freddy jeans jsem při objevu sice nejdřív docela chtěla vyzkoušet, ale pak mě to značně přešlo, když jsem si uvědomila, že je v tu chvíli budou mít úplně všichni, není nad to pořádně makat a když už chci ten zadek, tak pořádný i bez kalhot a nakonec ta cena - katastrofa, dnes dělají mnohem hezčí postavu i normální kalhoty za přívětivou cenu.
    Jediná věc, proti které nic nemám, je ta bunda, která mě tento rok také zaujala, army styl se mi líbí, když se to ovšem nepřežene. A mít k tomu ještě tyhle barvy, jako je růžová a rudá, to už je trochu moc. Jinak se mi ale provedení klasické maskáčové bundy s normálním chlupem líbí, ovšem ceny jsou zase docela přemrštěné jen kvůli tomu, že je to hit.

    OdpovědětVymazat
  18. Zase supr článek, stejně jako minulý rok. Každopádně do zadku se myslím nevpichuje botox, který paralizuje svaly. Ale spíš jakákoliv výplň (injekčně aplikovaná).

    OdpovědětVymazat
  19. Souhlasím naprosto se vším. Freddy jeans mi přijdou vyloženě ošklivé a nechápu, že jsou tak populární.

    OdpovědětVymazat
  20. A ty Freddy jsem chtěla taky, viděla jsem osobně a vážně to udělá lepší zadek. Ale uvnitř je taková lepivá guma kolem pasu a ta by mi asi hodně vadila.

    Ty maskáčové bundy mají na stánku za 2000,- (to už jsem ti psala na IG).

    OdpovědětVymazat
  21. Stejně jako minulý rok, i letos i nezklamala a napsala úžasný článek.

    OdpovědětVymazat
  22. Asi mi teď není moc dobře... :D
    Nejsem žádná módní ikona, naopak, určitě splývám s davem. Ale toto? Proč je teď tak fajn mít všechno vylepšené a dodělané a přetvořené, proč se žena neučí mít se ráda taková, jaká je.

    OdpovědětVymazat
  23. Ja Freddy kalhoty uplne miluju, jsou to totiz nejpohodlnejsi kalhoty jake jsem kdykoliv mela na sobe. Zadek nedelaji vetsi, kdyz ho nekdo nema (jako ja) najednou ho mit nebude :) A hlavne mam je rada protoze vetsinou nosim volnejsi a oversizovy vrsky a ve freddy nohy vypadaji dlouhy a stihly :) Takze tak.

    OdpovědětVymazat
  24. letní kozačky, push-up legíny, ani jedno jsem nikdy nepochopila. A k zimním bundám, ona i ta maskáčová sama o sobě leze na nervy, když je v každém obchodě kam přijdu a pomalu ani parka v jiné barvě sehnat nejde, takže buď se zařadíme mezi dalších XXX holek co už jí mají, a nebo máme smůlu :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, máš pravdu. Samotná maskacova verze je už dost okoukaná.

      Vymazat
  25. Z druhé stránky, tyhle "modní trendy" pokud chcete kvalitu něco stojí - tak ať si to koupí ten kdo chce ukázat "já na to mám", levnější verze jde sehnat taky ale kdo má soudnost a má se rád jaký je nemusí mít vše co se mihne internetem :D Jsem ráda že když už nic tak se obleču podle toho co se líbí mě, sedí mi to a podtrhuje to jen to co mám a nepřilepšuje prsa, zadek nebo nestahuje nějaký ten tuk navíc :D V dnešní době by se ženy/slečny měli učit jak mít rád sám sebe a ne jak ze sebe dělat někoho kdo je zrovna číslo jedna v žebříčku top trendů.. :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já bych ještě ráda dodala že i originály těchto kousků nejsou odrazem úrovně, respektive spíše naopak. Kvalitnější oblečení je ještě dražší ale je to výhodnější investice než výše zmíněné.

      Vymazat
  26. Chtěla jsem dodat Obag a Pandoru a vidím, že už jsi to zařadila do roku 2015;-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano ano, tyhle dva kousky si našly místo už v minulém vydání před rokem😂

      Vymazat
  27. hrozne si ma pobavila a konštatujem, že mám na vec úplne rovnaký pohľad, a najodpornejšie mi, samozrejme, prídu tie kraťasky, čo nič nezakrývajú ;)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za komentář, jsem ráda ze článek i pobavil.

      Vymazat
  28. Kromě těch letních kozaček, které už jsou něco jako symbol hrdých fešn a seksi Češek, jsou ty fotky z nějakého katalogu prostitutek, ne? Hnus!

    OdpovědětVymazat
  29. Musím souhlasit naprosto se vším co jsi zmínila.
    Pro mě jsou nejhorší mini šortky. Sama bych si je mohla dovolit, zadek mám na to pěkný dost, ale mám nějakou soudnost a úctu sama k sobě. Myslela jsem si, že si na ně během léta zvyknu, vzhledem k tomu, že je měla každá druhá a půlky na Tebe zíraly z každého rohu :D ale NE! Pořád jsem jim nepřišla na chuť a ani nechápu holky, které je nosí. Je to naprosto laciné a nechápu jak se takhle může někdo dobrovolně ponižovat.
    Freddy jsem začala tak nějak nevnímat nebo jak jsi napsala přistoupila jsem na ně, protože mi je vnutil instagram. Ovšem většinu jejich nositelek lituji, poněvadž mají asi nedostatek sebevědomí, když jsou schopné dát tolik peněz za kus hadru, který je na oko vylepší :)
    Letní kozačky netřeba komentovat, za ta léta co je vídám v rozpálených ulicích je ze srdce nesnáším :D a maskáčové parky s neonkovým kožíškem zatím tak nějak snáším, ale nefandím jim.

    Super článek :)

    OdpovědětVymazat
  30. Božinku letní kozačku - největší bizar všech dob.

    OdpovědětVymazat
  31. Pekne napsany clanek, tyhle modni "trendy" se ale OPRAVDU nepovedly, jedna vetsi hruza nez druha... Jinak jsem koukla do diskuze a rada bych se zastala UGG Shoes. Pripada mi, ze je tak nejak "in" je nesnaset. Ja sama jsem se jim dlouho vyhybala a dstila na ne siru jak jen to slo. Ovsem pak mi lekari diagnostikovali Raynaudovu nemoc (problemy s prokrvenim prstu na rukou a na nohou, kdyz je zima tak mi proste na chvili "odumrou" prsty na rukou nebo na nohou nebo oboji) a prave UGG boty se pro me v zimnich mesicich staly naprosto nepostradatelne. Prvni par (vysoke sede) jsem si koupila tak trochu se zaprenim, ale pokud jste stihli, tak to nevypada vubec spatne (nehlede na to jak jsou pekne teploucke a diky nim se mi nemoc nevraci tak casto). Mam nekolik paru (klasicke provedeni) a prave ted v sobotu jsem byla s tchyni na nakupech a ta mi k vanocum koupila model VALENTINA, jak tak koukam tak Ina si je poridila taky, tak snad nejsem uplne out :) Zkousela jsem je ke skinny jeans a mela jsem na sobe take klasickou parku a tchyne se jen rozplyvala jake to jsou pekne a jiste i teple botky. btw. jinak v Americe (kde jinde :D ) jsem take videla jak tam tluste holky nosily sesmajdane UGG v letnich mesicich. To je samozrejme absolutni NO GO, ale za to nemuzou chudaci botky. Zdravim. Eliska, Regensburg

    OdpovědětVymazat

Děkuji všem za komentář. Na blogu se zobrazí hned po schválení:)
Komentovat můžete i anonymně, bez google účtu.