neděle 18. září 2016

Fashion Week Day 3

Krásný den všem.
Mám pro vás poslední část přehlídek z MBPFW. Už několik let za sebou mám možnost vidět všechny přehlídky a neskutečně si to užívám. Vím, že vás nejvíc zajímá, co vše se za tím skrývá. Jaký je ten mikrokosmos lidí, které na FW vídám, protože fotky často nepředají tu atmosféru. Společnost si často myslí, že lidé co se pohybují kolem módy jsou neskutečně povrchní a zahledění do sebe. Ano, někteří jsou, ale nejde nás všechny házet do jednoho pytle. Je pochopitelné, že když se s někým potkáte na fashion weeku, neřešíte světový mír ani téma uprchlíků. Řeší se právě proběhlé přehlídky, protože to je naše práce. Lidé řeší, co měl kdo na sobě, z jaké to bylo kolekce a kdo důležitý přišel podpořit kterého návrháře. 
Potkáváte kamarády, lidi, co znáte jen z facebooku a s každým se snažíte přátelsky prohodit pár slov.
Samozřejmě že na místě najdete povrchní, namyšlené či pomlouvající jedince, ale ty najdete na každé akci.
Všechno to píšu hlavně proto, abyste se nenechali odradit představou dokonalého světa s dokonalými lidmi a příště navštívili fashion week taky. Nezapomeňte, že většina lidí, co se tváří namyšleně a snaží se vypadat, že ostatní přehlíží, často jen zakrývá svůj vlastní strach a nejistotu.




Na konec článku jsem vám připravila ještě pohled do backstage Kevin.Murphy a MAC, kde jsem měla možnost probrat aktuální trendy s hlavními make-up artistkami.
Těším se, že mi napíšete jaké přehlídky vás z posledního dne zaujaly.

Petra Ptáčková
Pondělní den začal přehlídkou Petry, i když by si určitě zasloužila lepší termín. Byla jsem ale příjemě překvapená velkou návštěvností na to, že byl začátek pracovního týdne. Její přehlídka mě snad ani nemůže zklamat, vždycky má pro mě něco navíc. Petra se na začátku přehlidky usadila přímo na mole a na modelech divákům předvedla variabilitu jejího oblečení, kdy např. z batohu vytvořila bundu (fotka uprostřed).




Já jsem na první dvě přehlídky oblékla outfit od studentky Sáry Beránkové- Narnish, Atelier design oděvu a obuvi - Umprum z kolekce Japonsko-klidná síla. Vršek byl vytvořen z kokosového vlákna, původně se jedná o balící materiál.



Na přehlídku Umrpum dorazila i Emma s Jordym. foto credit: Vojtěch Balcar



UMPRUM: Ateliér Design oděvu a obuvi & Ateliér módní tvorby
Prezentace obou ateliérů přitáhla velké množství diváků. O projektu prvního jmenovaného ateliéru jsem vám psala celý článek. Tématem bylo Japonsko - klidná síla a tím, že jsem byla u celého projektu od jeho počátku, citíla jsem se při defilé dojatá a moc pyšná na všechny studenty.


Ateliér modní tvorby

Na další blok přehlídek jsem oblékla outfit od Michaely Čapkové, taktéž studentky UMPRUM, kolekce Hoodies Monks - projekt Japonsko Klidná síla.






Odivi/ Lukáš Macháček
Další blok otevřela značka Odivi. Brand se snaží být cool, cílí na mladé zákazníky a snaží se jet na jakési hype vlně. Já nejsem jejich cílovka a přiznávám, že se mi nelíbily materiály, střihy, ani choreografie, která mi přišla trochu zmatená. 




Lukáš Macháček 
Líbí se mi, jak Lukáš změnil styl od jeho výhry v Dreft Fashion Week.
Nejvíc se mi líbila jeho kolekce podzim/zima 2 roky zpátky. Tenkrát mě opravdu příjemně překvapil. Ale celkově mě u jeho tvorby mrzí, že v ní nevidím jeho konkrétní rukopis. Cíli hodně na aktuální trendy a přiznávám, i když je to subjektivní, že jeho poslední kolekce mi v mnohém připomněla staré kolekce  Kuby Polanky.




Na přehlídku Kuby jsem oblékla overal od Liběny Rochové a botičky Christian Louboutin.


Jakub Polanka
Kuba představil kolekci, která vzdává hold jeho babičce Andulce. Ta prý byla automechaničkou v overalu i dámou v lodičkách. Modelky měly na tvářích nastříkaná písmena která dohromady dala nápis: Kéž mám odvahu andulek zpívajících v mrazu.
Kolekci vévodila elektrizující modrá barva a kombinace zdánlivě nekombinovatelných materiálů a stylů a sklidila obrovské ovace. 
Po mole se tentokrát prošla např. herečka Jana Plodková nebo fotografka Bet Orten.






Po Jakubově přehlídce následovala přehlídka Luxury Brand Management. Tedy několika vybraných značek Pařížské ulice. Např. Tory Burch, Versace, Salvatore Ferragamo či
Bottega Veneta. A po poslední přehlídce následovala party. Já jsem na poslední přehlídku a party oblékla šaty Tory Burch.



Backstage
Možnost chodit do backstage mám dva roky a vždycky se na to hrozně těším. Čekali byste, že se v backstage bude stres dát krájet, ale já ho nikdy u MAC ani u Kevin.Murphy nezažila. V části, kde se připravují modely a oblékají modelky, už je to trochu divočejší, ale vše je zjevně o dobrém plánování a organizaci. Letos jsem i viděla pár vtipných situací s modelkami. Některé z nich byly naprosté profesionálky, chovaly se velmi mile. Ale pár z nich se hádalo s chudáky kadeřníky i makeup-artisty, např. že nechtějí umělou ofinu, že v tom nebudou vypadat dobře, nebo že nechtějí ten a ten make-up.
Několik z nich je ještě hodně mladých, tak si asi neuvědomují, že je to jejich práce a že ta změna k jejich jobu prostě patří. Bylo mi vážně líto kadeřníků, kteří to ale zvládali skvěle.)

 Backstage MAC tentokrát vedla Rebecca Butterworth z Velké Británie a
Vimi Joshi z Dubaje.
Obě byly neuvěřitelně přátelské a ačkoliv měly spoustu práce, neodmítly mi krátký rozhovor. Bavily jsme se o akuálních trendech na podzim/zimu i letošních make-upech pro fashion week. Nejzajímavější byl pro obě makeup pro přehlídku Moniky Drápalové a taky Jakuba Polanky, kde byl použit air brush.
Rebecca vyzdvihla nejnovější tekuté matné rtěnky a především podzímní vínový odstín High Drama. Kombinací s vámi vybranou tužkou získáte vždy originální odstín. Obě artistky mi neustále dobře naladěné a neustále mi chválily afro a outfity.














 Moc díky MBPFW za pozvání a možnost vidět všechny přehlídky, také Gábi a MAC za to, jak se o mě tento rok úžasně postarali včetně hotelu:) Velké díky patří salonu Stolen a Prokopovi, za všechny úžasné účesy a především vám čtenářkám za skvělou podporu a všechny komentáře:)

20 komentářů:

  1. Krásné! + moc děkuji za info o tom, jak to tam chodí a o backstage :-)

    Z tvých modelů jsou top ty poslední šaty od Tory Burch :-)

    + to tvé objemné háro, to mám bohužel na hlavě pořád a krotím ho culíkem a zapletením do copu :-D Tobě ovšem fakt sekne, ty bys ho krotit nemusela :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky moc za komentář. Já bych ty vlasy takhle i brala, ale za chvíli by me to asi přestalo bavit. Není to variabilní, jak potrebuji:D a musí s tím být pěkná práce;) a děkuji za pochvalu šatů, ty se na party líbily a já se v nich cítila moc dobře.

      Vymazat
  2. Diky za clanek!Vidite a mne jste se nejvice libila v obleceni od studentu anebo v overalu od pani Rochove😊

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já děkuji za komentář. Ten overal od LR doslova miluji:)

      Vymazat
  3. To afro je boží a sluší Ti! :)

    OdpovědětVymazat
  4. Hezký večer Ino, na první fotce s paní Rochovou vám to moc sluší, paní Rochová je vážně krásná a noblesní žena. Neskutečně se mi na Tobě líbí šaty Tory Burch a z přehlídek Jakub Polanka a kolekce studentů Umprum.. ten úvodní odstavec jsi napsala fakt dobře..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo a ty vlasy fakt fakt milujuuu

      Vymazat
    2. Souhlasím, Liběna Rochová je opravdu velmi noblesní a je to jeden z mnoha důvodů, proč jsem za naší spolupráci tak vděčná:) A moc děkuji za komentář:)

      Vymazat
  5. Nejlíp ti jdou ty poslední šaty. To je velká bomba. Jinak díky za tvé články a pohled do toho mikrokosmu jak píšeš. většina z nás se tam nikdy nedostane a málokdo to píše upřímně. Díky tý první části bych se tam už nebála sama zajít.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem hrozně ráda, článek tedy splnil účel:)

      Vymazat
  6. Opět skvělé fotky i článek! Hrozně se mi líbí ty poslední šaty, které jsi oblékla na večírek :) a backstage vypadá úžasně :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky díky moc za komentář. Jsem vážně ráda, že se článek líbí:)

      Vymazat
  7. Moc mě zaujal model M. Čapkové, který jsi oblékla, pak také šaty od Tory Burch. Jinak co se týče fashion weeku, prostory mi přijdou horší, než byly minule (i když myslím, že jsi psala někde, že to bylo v centru, tak aspoň že tak :D), ale modely stály za to, dost mi jich přišlo nositelných :D snad sis ho tedy užila a už se těším, co oblékneš příště :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Marie, užila jsem si to moc. A ty prostory nakonec hodnotím jako dost fajn:) Ten kontrast s modely fungoval perfektně. A jsem moc ráda, že se ti líbily šaty i model od Míši:)

      Vymazat
  8. Téééda tady jsi hodně upřímná. Ale myslím to absolutně v dobrém. Konečně to někdo napsal narovinu a přímo. První odstavec mě přesvědčil, že taky jednou fashion week navštívím.

    OdpovědětVymazat
  9. Zdravím.

    Krom jiného se mi líbí " outfit od Michaely Čapkové,studentky UMPRUM, kolekce Hoodies Monks - projekt Japonsko Klidná síla."

    Chci se zeptat, snad není otázka nevhodná, jestli ano, tak se omlouvám... Proč na MBPFW používáte tak světlý make up?





    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Otázka není nevhodná:) Celý MBPFW mě líčíl MAC, a mám za to že používali o odstín tmavší makeup, než používám běžně. Je pravda, že si obličej vůbec neopaluji, není to ničemu prospěšné, ale přijde mi že té finální bledosti dost přidali blesky, když mě fotili:)Každopádně u posledního outfitu jsem se také podivila, jak moc bledě vypadám:)

      Vymazat
    2. Mě se třeba tvoje bledost líbí:)

      Vymazat

Děkuji všem za komentář. Na blogu se zobrazí hned po schválení:)
Komentovat můžete i anonymně, bez google účtu.