pondělí 12. září 2016

Fashion Week Day 2.


 Krásný den.
 Moc všem děkuji za všechny komentáře k prvnímu článku o MBPFW. Je mi jasné, že je fashion weeku plný internet, a už na to musíte být alergičtí. Ale jak jsem psala k jednomu komentáři, každý má jiný pohled na přehlídky, vybral si jiné outfity tak jsem ráda že vás soudě dle návštěvnosti, právě můj subjektivní pohled na věc baví.



Dnes bych vám ráda ukázala nedělní outfity a přehlídky.
Při přípravě outfitů na přehlídky jsem měla jsem jasnou vizi, že k modelu Versace by bylo skvělý mít afro.
Hned jsem psala Prokopovi, mému kadeřníkovi, který je prostě nejlepší a snaží se zrealizovat každý můj trhlý nápad:D

Jedinou vhodnou variantou, pro moje extra dlouhé a rovné vlasy, bylo žehlení vlasů přes pinety a jejich sundání až ráno. Takže jakmile skončili sobotní přehlídky, šel mi Prokop a jeho kolega, kadeřník z Anglie jménem Let, vytvářet afro na pokoj. Začali jsme nějak před devátou hodinou a skončili před čtvrtou ranní. Kluci mi navazovali velmi tenké pramínky vlasů do tvaru osmičky na pinety, krátce přežehlili a šlo se na další pramínek. Na hlavě jsem nakonec měla 254 velkých pinet a jelikož jsme skončili kolem čtvrté, čekaly mě 3 hodiny spánku vsedě:D

Po snídaní jsem šla za klukama do backstage, kde mi pinety po jednom vyndaly. Když jsme viděli tu super strukturu, shodli jsme se, že si na jeden den nechám tohle nerozčesané afro a že z něj mega objem uděláme až v pondělí.
Absolutně nechápu, jak mě kluci zvládli dělat vlasy celou noc, když celý den česali přehlídky v backstage. I mě, ačkoliv jsem seděla občas přemohl spánek:D
Každopádně to pro nás pro všechny byla dost velká challenge a zpětná vazba na tento účes byla naprosto úžasná.

Mrkněte na fotky, jak se účes postupně vytvářel:)


Zkušební pramen





Prvním nedělním outfitem byl komplet Versace a k tomu jsem si vzala brýle
 Fendi -FOKUS optik.





Nedělní přehlídky odstartoval Miro Sabo a Alter Era.
Tvorbu Mira mám moc ráda a kolekce mě zaujala i když mi pruhy na první pohled přišly moc signifikantní. Když jsem si fotky modelů prohlédla teď, pár dnů po MBPFW, baví mě čím dál víc.

Alter Era je mladá značka dvou designerek Alicia Declerck a Zhanna Belskaya. Holky si rády hrají s potisky, což ukázaly i ve starší kolekci která byla k vidění na Designblok. Od makro potisků fauny se tentokrát přenesly do světa geometrie. Moc se mi líbil velký batoh, který jsem bohužel nestihla vyfotit i podkolenky.


Tiqe by Petra Balvínová
Kolekce Tiqe byla minimalistická, čistá a zábavná. Plná prostřihů a hry se střihem.



Lukáš Lindner
Lukáš pojel celou přehlídku jako velké divadlo a scéna patřila jeho múze Simoně Krainové.
Přiznávám, že to prostě není můj šálek kávy.  Připomnělo mi to inscenované přehlídky z 90.let.
Oblečení pro mě přestalo mít hlavní roli a já už si ho v podstatě ani nestíhala všímat,  což je zcela kontraproduktivní.

Na další blok přehlídek jsem se převlékla. Vybrala jsem sukni, bundu i boty Liběna Rochová, basic triko Lindex, brýle PRADA- FOKUS optik.

 


Henrik Vibskov byl jako vždy na pozvánky, a stejně jako minule i letos byla přehlídka pojata netradičně. Modelové stáli na mole a my si je chodili prohlížet.
Kolekce to byla sice pánská, ale klidně by mohla být unisex a bavila mě moc.





Klára Nademlýnská
 S kolekcí Kláry jsem se nějak minula.Nefungovalo to pro mě jako celek a ani jednotlivé kousky mě nenadchly. Batika na dvou modelech mě trochu vyděsila.


Monika Drápalová
 Kolekce na fotkách vypadá poměrně fajn. Tématicky se nesla, jak je vidno v květinách ale na mole to nějak ztrácelo dech. Minulá kolekce která také pracovala s tisky se mi líbila o něco víc.



Outfit Pietro Filipi - dlouhá vesta a kalhoty.

 Pietro Filipi
 Česká konfekční značka se drží svých hodnot jako kvalitní materiály, autorský design a mě to přijde jako dobrá alternativa, pokud si někdo netroufá na nákup u návrháře.




Martina Špetlová 
Přehlídka Martiny byla v bloku Dolce Vita a po ní následovala party, proto jsem zvolila večerní dress code. Na přehlídku jsem byla hodně zvědavá, protože Martina si poslední kolekce držela svůj typický styl a techniku protkávání různých materiálů včetně kůže.
Příjemným překvapením rozhodně bylo, že se posunula zase o něco dál a našla nové způsoby, jak si hrát s materiály. Přehlídka byla skvělá, ovšem opět ve stoje a trochu zdlouhavá, zvlášť když jste stály na podpatcích.

Poslední outfit nedělního dne. Večerní šaty Liběna Rochová.
Čekám až se ke mě dostanou trochu lepší fotky, kde se nebudu klátit na stranu:D


Která kolekce vás zaujala z neděle nejvíc? A co říkáte ne mnou vybrané outfity a účes..líbí/nelíbí?
Těším se moc na vaše komentáře.

13 komentářů:

  1. Ty první šaty jsou uplně supeeer. A vlasy fakt bomba!!

    OdpovědětVymazat
  2. Ach Inuš, jsi dokonalá! To afro je bomba prostě, geniální! Jo, jo, jo! A první outfit se mi líbí opět nejvíc + ty brýle jsou luxusní (jsem na brýle dost zatížená, miluju výrazné a velké)

    Z přehlídek se mi Alter Era, mám ráda jemné potisky + holky zvolily moje oblíbené barvy, takže palec nahoru, u nich bych si vybrala :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Teda ty jsi rychlík ve čtení:D děkuji moc za komentář:)Letos jsem se rozhodla že brýle použiju jako doplňek a dost mě to s nimi bavilo:D Jinak mě se afro líbilo nejvic další den, když bylo rozčesané. A to vám dám do dalšího článku:)

    OdpovědětVymazat
  4. Mně se takhle při pohledu na pár obrázků nejvíc líbí Alter Era, modely jsou svěží a baví mě. Taky se mi docela zamlouvají modely Moniky Drápalové, líbí se mi barevné kombinace květinových motivů.
    Tvé outfity se mi líbí všechny, ale ten první od Versace je naprostý top (už to píšu asi po čtvrté). Když to teď vidím na lepších fotkách, úplně jsem se do toho (na tobě) zamilovala. Je to fakt pecka, stejně jako ten účes. Afro na tobě tedy preferuju to nerozčesané, ale obojí je skvělé, podle mého neotřelé a neokoukané. Celý se to prostě povedlo. ;)

    OdpovědětVymazat
  5. vyzerala si úplne bombovo, nápad s vlasmi na jednotku, hoci celý ten proces vyzerá neskutočne zdĺhavo a vyčerpávajúco :D :)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
  6. Ty vlasy teda wau! Muselo to být teda docela náročné :D ale výsledek teda stojí za to! Moc se mi líbí tvé outfity od Liběny, ty ti sedí asi vždy :) ale celkově za tento den jsi měla skvělé modely.

    OdpovědětVymazat
  7. Ten afro účes si mi moc líbil, a obdivuji tě. Jak se říká, pro krásu se musí trpět, a tobě to opravdu slušelo. Z neděle mě nejvíce zaujala kolekce od Alter Era, kterou jsem si i prohlédla na Ree-see showroom :)

    www.bokattyna.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  8. Nikdy bych nevěřila, co dokážou s tvými vlasy!

    OdpovědětVymazat
  9. Já se vždycky míjím s dalšími čtenáři. mě se prostě ty vlasy ani ty prní šaty k sobě nelíbí. celý je to nějaký moc. ale líbí se mi ten model od Rochový. Jednoduchý a nositelný.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je jednoduchý. Nerozumíš tomu ani za mák

      Vymazat

Děkuji všem za komentář. Na blogu se zobrazí hned po schválení:)
Komentovat můžete i anonymně, bez google účtu.