sobota 10. září 2016

Fashion Week day 1.

Krásný den.

Nejzásadnější módní akce roku je za námi, a je na čase si ji zrekapitulovat. Já bych se tentokrát ráda zaměřila na celý ten micro svět fashion weeku a na to jak ho vnímám. Taky vám chci ukázat jak fashion week prožívám já a co všechno být na fw zahrnuje.

Letošní ročník byl pro mě na přípravu asi nejjednodušší. Jako full time blogerka  beru FW jako skvělou příležitost předvést co nejvíce modelů od svých oblíbených značek a Liběny Rochové. Kvůli tomu jsem si také vždy pronajímala apartmán co nejblíže konání akce. Tento rok to za mě vyřešil MAC, když mě pozval do hotelu Josef, který je asi minutu chůze od Kotvy. Musím říct, že mě to neskutečně ulehčilo plánování a převlékání, ale taky mě mile potěšilo, že se o mě MAC takhle stárá a víc co ke své práci potřebuji.

 




Kabelka Louis Vuitton, rtěnky MAC, notebook Lenovo, brýle Fokus optik, parfém Rouge Bunny Rouge


Když jsem v sobotu ráno přijela s plně naloženým autem do hotelu, pokoj ještě nebyl připraven. Vyložili jsme tedy kufry a modely v obalech a taškách na recepci a já už utíkala na líčení do MAC media Lounge. Je to poprvé co měl MAC svoje vlastí vipko, kde jste se mohli nechat nalíčit, dobít telefony, vyzkoušet snad všechny rtěnky co mají v nabídce nebo jen popíjet šampaňské a fotit se skvělou tapetou, která byla vytvořena speciálně pro Prahu.

Já jsem si na první líčení vybrala krásnou makeup artistku Andy z Maďarska, a nakonec jsem si od ní nechala líčit všechny looky.
Ráno jsme se vždy dohodly na líčení a v průběhu dne jsme měnily jen rtěnky, aby se hodily k outfitům.
 Make-up a plán outfitů jsem jsem měla promyšlený pár týdnů dopředu, stejně jako účesy. Outfity musí logicky gradovat, rezonovat s účesem na daný den, protože prostě není čas nic přečesávat a hodit se i stylově k přehlídkám či k večerní párty.
Takže jakkoliv to může vypadat jednodušše nebo nahodile, tak je v tom docela dlouhé plánování a řešení náhradních variant.









Sobotním účesem bylo mikádo. Jako obvykle mě česal můj kadeřník Prokop ze salonu Stolen, který za Kevin.Murphy česal modelky v backstage. Prokop mi už mikádo jednou vytvářel, takže přesně věděl co dělá a díky nové ofině a sestříhaným vlasům kolem obličeje vypadalo poměrně reálně.
Taky se mě několik lidí za den přišlo zeptat, proč jsem se tak radikálně ostříhala a jestli toho nelituji:)



Po tom, co jsme v backstage udělali vlasy, jsem zašla zpátky na hotel a oblékla první outfit. Ten se skládal z kytkované halenky, zvonových kalhot, saka z podzimní kolekce Tory Burch a brýlí Fendi z FOKUS optik.
 Zrovna když jsem byla ve fázi převlékání, vletěla mi dovnitř uklízečka, která myslela že tam nikdo není, a hned po ní zase recepční která mi nesla šampaňské jako pozornost hotelu. Myslím, že chudák uklízečka měla větší šok než já..:D
Bylo asi 5 minut před začátkem přehlídky, takže jsem jen pozapínala knoflíky na halence, popadla foťák a utíkala ke Kotvě:)




Celý fashion week odstartovala přehlídka Daniela Pešková & Filip Jakab a hned za nimi Kateřina Plamitzerová. Všichni tři jsou studenti atelieru Design oděvu a obuvi UMPRUM, pod vedením Liběny Rochové, takže jejich tvorbu poměrně dobře znám a přiznám se že právě přehlídka Kateřiny mě uchvátila nejvíc. O její nositelnosti se dá samozřejmě polemizovat, ale sošnost kolekce, kouzlo a atmosféra které dokázala do nákladových garáží Kotvy dostat, už popravdě nikdo nepřekonal. Touhle niternou kolekcí by dokázala nadchnout i člověka, který nad módou zlomil hůl.

Kateřina Plamitzerová - kolekce Nihon Lobendau
Masky a šperky Markéta Kratochvílová


Následovala přehlídka La Formela a Zuzana Kubíčková. na tento blok přehlídek jsem se byla převléknout do modelu z podzimní kolekce Louis Vuitton. Z této spolupráce jsem byla obzvláště nadšená:D choker na zakázku: @muse_couture






Přehlídka La Formela byla jako z módního časopisu, velmi aktuální a trendy. Ale návrhář by měl být ten kdo vytváří trendy a být stále o dva kroky před tím co se aktuálně nosí. Navíc díky použití stále stejných prvků, ze starých kolekcí působí značka lehce zacykleně. La Formela mám ráda a těším se na další přehlídku, kdy jak doufám bude zase méně sázet na osvědčené prvky a bude zase trochu víc punk.


Zuzana Kubíčková stejně jako v minulé kolekci vsadila na opakující se detail a na kombinaci materiálů včetně krajek, které má v oblibě a umí s nimi dobře pracovat.



Chatty
Kolekce byla fajn, Chatty mám ráda, ale mám stejný pocit jako u La Formela. Před rokem měla značka skvělou wow kolekci na Štvanici a nová kolekce mi přijde ve stejném duchu, ale bez zásadního progresu. Respektive mám dojem že kolekce před rokem byla o něco lepší.


Po Chatty jsem se opět převlékla, tentokrát do šatů Libeny Rochové.



Kateřina Geislerová
Pro mě trochu matoucí přehlídka s velkým množstvím barev, vzorů a střihů. Obsazení Simony Krainové mé zmatení nezlepšílo:)

A jak se mi líbilo místo konání Fashion weeku? Snad všichni byli nadšeni že se FW zase vrátil do centra, což je pochopitelné. Člověk zvládne dorazit na přehlídku i po práci, v pauze si zaskočí na oběd s přáteli, my s totálně odřenýma nohama zase do lékárny pro náplasti:D
Centrum má jednoznačně své výhody. Konkrétně garáže byly skvěle vybrány, na půlkruhové molo bylo vidět snad ze všech míst velmi dobře. I když se přiznám, že mám ráda, když modelky chodí ve stejné úrovní jako diváci, vidíte tak nějak detailněji materiál i střih, a taky ráda vidím kdo na přehlídku jakého návrháře dorazil, a v čem. Strahov byl pro tento přehled jednoznačně přívětivější, ale Kotva má rozhodně své kouzlo.






To byly přehlídky prvního dne a také moje sobotní outfity. Který návrhář u vás zabodoval, a který můj outfit se vám nejvíc líbil/nelíbil?

23 komentářů:

  1. Mně se asi nejvíce líbí tvůj poslední outfit :) jinak o přehlídkách jsem četla už i jinde, ale ty jsi to shrnula fakt krásně plus s tebou úplně ve všem souhlasím :) všude ti to moc sluší!
    Young, wild and free

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je mi jasné, že je přehlídek plný internet. Na druhou stranu chodím několik let za sebou na všechny přehlídky MBPFW, takže mám jiné srovnání a také se dostanu na jiná místa. Každý ti tedy nabídne jiný názor a outfity které si na přehlídky vybral:D Takže doufám, že vás články i tak, budou bavit:)

      Vymazat
  2. Tie šaty od Libeny sú fantastické a nesmierne ti pristanu :) mňa by asi najviac zaujala prehliadka Kubickovej, je to také soft a ženské, to ja ľúbim. A prečo si nebola nadšená s tej účasti Krainovej? Len ma to zaujíma, nie som nijaká fanynka, mám rada argumentaciu takýchto názorov.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vždyť to Ina nepíše, spíš to myslela tak, že to ani Krainová nezachránila svojí účastí... Prostě se Ině tak ta kolekce nelíbila...

      Vymazat
    2. Krainová mezi těma modelkama vypadala jako jejich matka!

      Vymazat
  3. Inuško, ten Tvůj první outfit s mikádem, tak ten se teda povedl!!! TOP! Z fleku bych ho nosila, krásný!

    Z přehlídek mému oku nejvíc zalahodila ta od Zuzany Kubíčkové, taková romantická, jak na vílu :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky moc Miši, v prvním outfitu jsem se cítila moc dobře a jsem ráda že se líbil. Mikádo se Prokopovi opět povedlo a bylo mi v něm taky moc fajn:) Díky za komentář:)

      Vymazat
  4. Líbí se mi první a poslední outfit a z návrhářů tak maximálně La formela jinak to není můj styl. Díky za skvělý report!!

    OdpovědětVymazat
  5. Vuitton se mi nelíbí vůbec a ani mě moc nezajímá že je to LV. nějak to na tom oblečení není vidět. ale překvapila mě tvoje otevřenost ohledně kolekcí. Každá blogerka všechno jen chválí a nedovolí si nic napsat narovinu

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Omyl. Četla jsem článek i u holek z A cup of style, též napsály popravdě svoje pocity z přehlídek. Jinak Ino Váše outfity jsou bezvadné, každý má svoje a je hezké vídět jak to máte dotažené do posleního detailu.

      Vymazat
    2. Já mám obě holky z Cup of style hrozně ráda, a článek jsem četla ale mají jiný pohled na přehlídky. V módě se moc nevyznají a mám dojem že Ina má na to školu a taky jiné zkušenosti, takže její pohled je trochu víc kritický a víc mu věřím. Holky z Acos skoro všechno chválí. ono asi není jednoduché taky psát kritiku nebo jim to špatné třeba nepřišlo. Mě u nich baví třeba make-up ale módě holky moc nerozumí.

      Vymazat
    3. Spíše než škola, tak si myslím, že je to věkem. Vše kolem vkusu a módy se vyvijí s člověkem, pokud se o to zájímá. Holky jsou mi věkově blížší, a myslím si že vůči svému věku maji adekvatní vkus a cit pro oblékaní. Uvidíme za pár let :)

      Vymazat
    4. Souhlas, věkem to je určitě. Ina má jiný nadhled a potkává jiné lidi. Určitě i díky spolupráci s Liběnou má cit pro módu někde jinde. Acos mám hrozně moc ráda, ale neposouvají módu nikam dál a třeba pro mě to je obyčejné oblékaní co vidim na ulici, ale chápu že to tyhle mladý holky chějí nosit, protože nechtějí být moc vidět.

      Vymazat
  6. Mně se ty hadry z přehlídek nelibej, škoda materiálu :-))) Ale tobě to strašně moc sluší!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jej, tak já bych to takhle kriticky neviděla:D Mě se spousta věcí líbila, jen nemůžu nevidět tu podobnost se starými kolekcemi, kterí byli mnohdy i lepší.

      Vymazat
  7. Mě se teda líbí druhý outfit ale ty vlasy mi moc nesedí. Ještě že si se neostříhala. Já se na instagramu úplně lekla že si to fakt střihla.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to se omlouvám za šok:D Teď bych vlásky neostříhala:) třeba časem:)

      Vymazat
  8. Nejvíce se mi líbí tvůj první outfit od Tory Burch. Z přehlídek se mi nejvíce líbila, jednoznačně Kateřina Plamitzerová.

    OdpovědětVymazat
  9. Poslední šaty jsou nejvíc!!

    OdpovědětVymazat
  10. Mám na tebe takový dotaz, ale pokud je to moc drzý něbo divny tak na to klidně neodpovídej. Když ti Louis Vuitton dá takhle model z noé kolekce, tak předpokládám že je to asi velikost 34. Ty s tím problém nemáš, ale co když to ty blogerce prostě není? Nebo takový značky prostě nedělají s tlusčíma blogerkama? neber to ve zlým, mě jen zajimá jestli ty modely jsou vždycky jen v tyhle velikosti a jiný holky nez kostry nemají šanci. Myslíš že značky hodně řeší velilkost blogerek? že na tom můze ta spolupráce i ztroskotat? Díky a doufám že to není nějak osobní nebo drzy, prostě me jen zajímá tvůj nazor.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zajimavá otázka. Nemůžu mluvit za značky, ale myslím si, že větší velikost není a neměl by být problém. Modely se posílají z showroomu ze zahraničí a předpokládám, že kdyby byla potřeba větší velikost, tak ji prostě pošlou. A pevně věřím, že značky velikosti blogerek prostě nijak neřeší.

      Vymazat
    2. No to musíš být hodně naivní když si myslíš že to firmy neřeší.

      Vymazat
    3. myslím si, že by to neměly řešit - a neměl by být problém s větší velikostí. pak jsem si ale představila zrovna tenhle model na své postavě 42 - uff... to by byl průšvih :)))ty kárované leginy, to by bylo módní halucinace týdne :))

      Vymazat

Děkuji všem za komentář. Na blogu se zobrazí hned po schválení:)
Komentovat můžete i anonymně, bez google účtu.