středa 11. května 2016

Oblíbené rtěnky I.


Foceno: Olympus Pen

Krásný den moje čtenářky.
Jedna z nejčastějších otázek na mém instagramu se vztahujeme ke rtěnkám, které na fotkách používám. Abyste to nemusely pracně dohledávat, sestavila jsem vám seznam mých aktuálně nejoblíbenějších a nejvíc používaných rtěnek. Vzhledem k počasí používám převážně jemné, narůžovělé odstíny, které jsou si poměrně podobné, ale každá rtěnka mi vyhovuje v nečem jiném.
Takže jdeme na to:)




 Viva Glam - Ariana Grande
Ariana Grande navrhla v rámci MAC Viva Glam skvělou matnou rtěnku kterou nazvala Bad Girl. Tuhle rtěnku v odstínu švestek jsem milovala v zimě, ale dá se klidně nosit i v létě. Já ji vždy používám s konturovací tužkou a když ji chci osvěžit, tak přidám trochu lesku, jako na fotce. 
Takhle se dá dobře využít spousta matných rtěnek, které vám na léto přijdou příliš fádní nebo usedlé. 
Můžete si lehce pohrát s jejich strukturou a výsledným efektem. 
Bad Girl má na rtech poměrně dobrou výdrž, i když je fakt, že já pod ní krom konturky nanáším i bázi, aby déle vydržela. Ale kolem 6-7 hodin dokáže bez obnovení vydržet. 
Jak jsem psala, jedná se o limitku, i když mám dojem že když jsem naposledy v Mac kupovala make-up, že jsem ji tam ještě u kasy viděla. 
Každopádně podobný odstín najdete i v klasické nabídce a to pod názvem Instigator.




 Stone
Matná rtěnka Stone je kombinací šedého a hnědého odstínu. Dá se k ní koupit i tužka, která tuhle barvu výborně podpoří a zvýrazní. Já tuhle rtěnku nosím v matu, ale i s leskem. 
Mám dojem že v matné verzi vypadám trochu unaveně.


HoneyLove

Moje, v tuto chvíli nejsvětlejší rtěnka. Jak už jsme psala na instagramu, mám od přírody hodně výrazně červené rty. Když si chci dát svělejší rtěnku, musím pod ní použít korektor a vlastní barvu rtů trochu utlumit, jinak světlý odstín vůbec nevyzní. Což, pokud máte stejně, určitě vyzkoušejte. HoneyLove jde lehce do studena a díky tomu sedí k mému typu. Jinak je to matná rtěnka s béžovým základem a růžovými podtóny.




 Patisserie
Poslední přírustek je tato rtěnka s lesklým finišem. Na léto naprosto ideální záležost a stále se mě na její odstín někdo ptá. Já se musím omluvit, protože jsem vám její název psala špatně. 
Měla jsem zezpoda odlepenou nálepku s označením. Jmenuje se tedy Patissrie a jedná se o velmi slušivou, světlou rtěnku. Neutrální růžový odstín se hodí na každý den a dodá celkovému looku svěžest.
Jen s výdrží se to moc dobře nemá. Podle mě je to ale urřitou zmlsaností z matných rtěnek. 
Tahle lesklá kráska se prostě musí poměrně často obnovovat, ale stojí za tu námahu. 
Pokud budete na léto kupovat jen jednu lesklou rtěnku, tak bych šla aspoň na obchod vyzkoušet tuhle.

 


 Velvet Teddy
Teddyho jsem si koupila jako jednu z prvních, opravdu světlých rtěnek. Jedná se o teplejší odstíny béžové s růžovou a nesedí ke mě tak samozřejmě jako HoneyLove. Musím mu vždy lehce přizpůsobit líčení. Bude sedět jarním typům a taky mi přijde že opticky zvětšuje rty:) Výdrž má skvělou, u mě kolem 8 hodin.


Foceno Olympus PEN

11 komentářů:

  1. Vypadají úchvatně :)
    Za mě největší fanda Viva Glam. :) ;)
    Jinak Vám to moc sekne! :)

    OdpovědětVymazat
  2. ja som teraz pripravovala článok na blog o svojich najobľúbenejších rúžoch a väčšina sú sýto ružové alebo červené... musím si zadovážiť aj nejake svetlejšie odtiene, HoneyLove ma dosť oslovil, na tebe vyzerá veľmi pekne :)

    OdpovědětVymazat
  3. všetky sú to krásne odtiene, ale na tebe sa mi najviac páči práve ten prvý :)
    MakeUpByVeo

    OdpovědětVymazat
  4. Velvet Teddy mám na rtech dneska :). Taky mi nesedí úplně 100%, ale moc se mi líbí v kombinaci s konturkou Whirl.

    OdpovědětVymazat
  5. Mac nikdy nezklame. Me nejvice zaujal odstin Stone :)


    xxx

    CITC FASHION BLOG

    OdpovědětVymazat
  6. Rtěnky jsou nádherné a nejvíc se mi líbí ta první tmavá rtěnka :) sluší Ti!

    OdpovědětVymazat
  7. Zajímalo by mě jak vycházíte s ostatními blogerkami...

    OdpovědětVymazat
  8. Zajímalo by mě jak vycházíte s ostatními blogerkami...

    OdpovědětVymazat
  9. Ta tmavá Ariana Grande je skvělá :-) Ale nejvíc se mi na tobě líbí ty světle růžové :-) Krásně tě zjemňují :-) Já bohužel světlé nosit nemůžu, nesluší mi :-( Takže mám nejčastěji fuchsiovou či bordovou, vždy studený podtón :-) A úplně nejradši mám jen konturky - vyhovuje mi sušší konzistence a dobře se s nimi vykreslí rty :-) Rtěnky se mi totiž často "roztečou" do vrásek na rtech, které mám výraznější, bohužel.

    OdpovědětVymazat
  10. Mně se na tobě hrozně líbí Stone a budu si ji muset jít zkusit :) Už jsem ji obdivovala na insta, ale ještě jsem se nedostala do MAC.

    OdpovědětVymazat

Děkuji všem za komentář. Na blogu se zobrazí hned po schválení:)
Komentovat můžete i anonymně, bez google účtu.