sobota 30. ledna 2016

Přípravy na Ples v Opeře


Krásné sobotní ráno.
To byl zase nabitý týden. Už za týden se koná Ples v Opeře, takže se snažím finišovat všechny přípravy. Středeční den jsem vyhradila na fitting mých šatů, shánění fraku pro mého partnera a na zkoušku líčení. 
Líčení budu mít od MAC a jedna zkouška je součástí služby. Přiznám se, že jsem nejdříve říkala že zkoušku nebudu potřebovat, že na ní stejně nemám čas, ale nakonec jsem moc ráda, že jsem do toho šla. Jsem teď rozhodně o něco klidnější. Vlasy budu mít od salonu Stolen, ale bude se jednat, vzhledem k šatům, o něco jednoduchého.




Ples v Opeře má zcela jasný dress code. Zvláště ten pánský je poměrně složitý:) 
V každém obchodě mi dávali jiné informace, ohledně toho co se smí, takže jsme zašli přímo do krejčovství Galard. Sice jsme přišli pozdě, na to abychom si nechali ušít frak na míru. I když nám říkali, že by se o to i v tak šibeničním termínu pokusili, ale už jsme to nechtěli lámat přes koleno. Ale konečně jsme dostali fundované informace, o tom jak má každý detail white tie vypadat. Jaké boty zvolit, a jak přesně má vypadat košile či ručně vázaný motýlek.
Nakonec tedy zvolíme jednu z půjčoven. Volba smokingu by byla samozřejmě jednodušší, ale já jsem od začátku byla pro frak.

Hodně mi ohledně šatů na ples píšete na FB.
Ples v Opeře má svojí vlastní půjčovnu luxusních šatů, kde klientům poradí stylista Filip Vaněk,
 ale já jsem zvolila na míru ušitou róbu od Liběny Rochové. 
Samozřejmě, když se chystáte na svůj ples, můžete si šaty od českého návrháře také nechat ušít, nebo zvolit kvalitní půjčovnu, kde často najdete modely světových návrhářů.

K mým šatům ještě chybí boty, které se mi nedaří sehnat, jinak bych na ples měla mít vše zařízeno. Vzhledem k tomu, že jsem na fitting neměla vlastní střevíčky, půjčila mi paní Rochová svoje extra vysoké Laboutinky, takže je i délka střižená podle nich. Pokud jste náhodou někde zahlédli tělové střevíčky alespoň s 14 cm podpatkem a plnou špičkou, dejte prosím vědět:)

















15 komentářů:

  1. Tak to já bych teda svyho kluka do fraku nedokazala narvat. Vlastně bych ho nedotáhla ani na ples, takže to ti asi závidím nejvíc. Jinak takový přípravy musí být hrozně super!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě přijde že žádný muž se na ples, navíc ve fraku úplně nežene. Ale můj partner se kupodivu těší:)

      Vymazat
  2. Já jsem tak zvědavá, jakou róbu oblékneš a jakou ti Liběna navrhla! Fakt se těším! :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Moc se tesim na vysledek! Liceni ti velice slusi!
    Na 14cm (bez platformy) bych neudala ani krok natoz ten tanecni. Moje maximum je 11 a to se pro jistotu musim drzet partnera, ale valcik v nich nezvladnu. Manzel nosi smoking a byva jediny treba na Hrade, kdo ma vazaciho motylka. Vzdy se koukam!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem taky docela zvědavá, jak ty podpatky zvládnu. Upřímně, s tancem ani nepočítám. Ale hlavně jsem takhle vysoké ještě ani neobjevila:(

      Vymazat
  4. Super fotky. Jsem ráda že nám ukazuješ přípravy. škoda že si nevyfotila partnera při zkoušení fraku:D jinak, zkusila jsi Aldo? tam mají docela fajn lodičky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Miso, v Aldu jsem byla, ale bohužel nic:( i tak děkuji za tip:)

      Vymazat
  5. ten kryt na telefonu je boží :)
    a k tématu - opravdu se těším na tvé šaty a fotky z plesu :)

    Přečteno za leden

    OdpovědětVymazat
  6. Jsem zvědavá na šaty. :)
    A obdivuji tě s těmi 14 cm vysokými podpatky, podle mě se v tom tančit nedá. Chodit ješte ano, ale valčík nebo i jen slow fox bych v tom nedala. :)
    Na lodičky zkus mkrnout do Alda.

    OdpovědětVymazat
  7. A půjde ti Inuško tančit v tak vysokých střevíčkách? Já bych to nezvládla, máš můj obdiv :-) A držím palce, snad seženeš :-) Už se moc těším na fotky z plesu :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Miši, obávám se, že tančit mi opravdu moc nepůjde, i vzhledem k dělce šatů, budu asi ráda že chodím:)

      Vymazat
  8. Pěkný večer Ino, líčení je fakt krásný :) jsem opravdu zvědavá na report z plesu, nemůžu se dočkat až nám ukážeš šaty a popíšeš atmosféru :)

    OdpovědětVymazat
  9. Pěkné nalíčení, užij si ples! Já mám doma velkého tanečníka, takže ten se těší hodně :) Ty podpatky obdivuju, na tanec snesu jen výrazně nižší kalibr...

    OdpovědětVymazat

Děkuji všem za komentář. Na blogu se zobrazí hned po schválení:)
Komentovat můžete i anonymně, bez google účtu.