čtvrtek 14. ledna 2016

Nový projekt I.

Hezký večer všem.
Jako full time blogger dostávám množství různých nabídek. Někdy se dostanete k velice zajimavým projektům a mnohdy také k návrhům které jsou zcela mimo můj okruh zájmů.
Protože vás hodně zajímá, jak nakládám se svým časem a k čemu se jako blogerka dostanu, ráda bych vám ukázala jeden malý projekt, kterému se poslední měsíc či dva věnuji.

Před nějakým časem mě oslovilo obchodní centrum Pivovar v Děčíně. Protože z mého blogu věděli, že jsem se dříve živila jako Visual Merchandiser a před mnoha lety jako návrhář interiérů, rozhodli se mě oslovit na přeměnu jejich obchodu. 
Nabídky nikdy nepříjímám jen podle emailu, takže po chvílí uvažování, jestli bych takovou přeměnu vůbec časově zvládla, jsem se vydala do jejich obchodního centra.




Na místě jsme se dohodli, že obchod projde přeměnou nejen interiéru, prezentace ale i celkovým produktovým obsahem. Musím přiznat, že být jako Gordon Ramsay v Hell's Kitchen, ale převedeno na obchod s módou, mě docelo nadchlo. Nechci vám prozrazovat všechny změny, které na obchodě budou provedeny, protože bych vám ráda ještě udělala report až vše bude hotovo, ale celý projekt musí mít myšlenku a nosné téma. Když jsem do obchodu vešla, přišlo mi, že nemá jasnou koncepci. Oblečení je mixem casual pro mladé i elegantního stylu. Není jasně řečeno, jaká je vlastně cílová skupina, která má do obchodu chodit nakupovat. 

Od čehož se odvíji i styl prezentace který postrádá jednotící prvky. Oblečení má být dle vývěsního štítu italské, na zdech je ale tapeta s Eiffelovou věží a pověšená česká kola jako dekorace:)
Takže změna kterou jsem navrhla prochází všemi segmenty tak, aby se zákaznicím dobře vybíralo, obchod byl přehledný, útulný a měl jasnou koncepci.
V tuto chvílí jsem nakoupené nové figuríny a dekorace které jsem vybrala, a na jaře je plánovaný velký reopening. Pokud by vás to bavilo, ráda bych vám z přeměny připravila report, kde by byla vidět změna celého obchodu.
Vážně by mě zajímalo, u kterých obchodů vy, oceňujete jejich interiér.
Jaký obchod vám prostě sedí i svojí prezentací?







17 komentářů:

  1. Popravde by som do neho nevkročila. Tá vlajka ako vstup je skôr ako do nejakých talianských lahôdok. :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, souhlasím. Změna se bude týkat i názvu a štítu:)

      Vymazat
  2. Dobrý večer, v tomto případě Vaše práce bude velmi potřebná... Z fotek obchod teda nepůsobí vůbec lákavě a přiznám se, že do takového bych se teda nehnala ani omylem. Ty palety jsou pomyslnou třešničkou na dortu! Nechápu absolutně kombinace - palety, řezané surové dřevo, kovové stojany a probíjený stůl... O tapetě a kolech jste už hovořila sama :-). Rozhodně to chce jednotný styl a směr! Volba Vaší osoby bude určitě pro obchod neocenitelná. Musím se přiznat, že se na změnu moc těším!! Držím palce aby se reopening povedl!!! Ohledně designu obchodů, kam ráda chodím - mám ráda jednoduchý styl, možná až minimalistický, kde mě nic neruší od vybírání konfekce. Nemám ráda přeplácanost a vůbec styl "čím více tím lépe", kde si nemůžete oblečení ani prohlédnout, jelikož od sebe neoddělíte věšáky. Naopak oceňuji nápad a osobitost obchodu.
    Přeji Vám mnoho zdaru! Zdraví Veronika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za komentář Veroniko. Kombinace dřeva a kovových stojanů mě taky dost zarazila. Jednotný styl je opravdu řešení, jak obchod zpřehlednit. Taky doufám že reopening vyjde:) děkuji:)

      Vymazat
  3. Paráda! Určitě o tom napiš pár příspěvků, jsem zvědavá, jak jim to tam zkrásníš!! :-) Je to moc zajímavé, fakt :-) + vůbec jsem netušila, že jsi navrhovala interiéry, klobouk dolů!

    K otázce - bohužel, neznám ani jeden obchod, který by mne interiérem zaujal, vše je na stejné brdo, drží se minimalismu... A to je škoda... Snad jen jednou se mi líbil nápad s lustry z konviček a šálků, které visely všude po obchodě jedné prodejny se spodním prádlem...

    OdpovědětVymazat
  4. Tímhle článkem jsi mě moc potěšila <3 Děkuju za inspiraci, kterou nám prostřednictvím blogu přinášíš... jen tak dál... miluju interiérový design a vizuály, takže na report z reopeningu se moc těším, co jsi vymyslela, určitě to bude pecka! Takhle se mi ten obchod zdá strašně přeplácaný a stylově roztříštěný, ačkoliv jednotlivé prvky, jako jsou třeba ty palety nebo starý kufr, se mi líbí. Jinak naprosto miluju koncepty COS a & Other stories, v Norsku jsem strašně ráda chodila do Monki, kde mají super crazy výlohy, Weekday, Bik Bok... a jsem unešená i z Háemka na Kohlmarktu ve Vídni. Celkově Skandinávie je mému srdci nejbližší a od toho se odráží i obchody, ve kterých nakupuju, a interiéry v nich. Ale dost mě baví i Urban Outfitters na Oxford street :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Cos i & Other Stories mají svůj minimalistický interiér vyladěný do dokonalosti. Je pravda, že tam se mi taky dobře nakupuje:) A máš pravdu, co se týče fotek. Na takový prostor je tam přehršel nesourodých dekorací.

      Vymazat
  5. Skvely clanek! Urcite nas premenou proved. Do toho stavajiciho bych urcite nesla, i kdyz mozna maji elegantni kousky.
    V CR neni zadny obchod, ktery by mne prilis zaujal interierem. V USA se mi libi Victoria's Secret.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Obchody VS jsou jako útulné pokojíčky:)Tam je mi taky fajn:)

      Vymazat
  6. Ahoj Ino, jsem z Děčína a musím uznat, že ačkoliv tu bydlím už nějaké ty dva roky a do Pivovaru se občas zajdu podívat, v tomto obchodu jsem nikdy nebyla..vždycky kolem něj jen tak projdu bez povšimnutí. Vadí mi ta prezentace ve stylu "laciné italské buhvíco"..prostě na mě působí lacině a nějak nevím, jaký styl oblečení bych tam vůbec našla..takže pokud se proměna podaří, slibuji že se tam konečně zajdu podívat :-) Btw. v Pivovaru je toho víc, co je třeba vylepšit..hlavně těch obchodů tam moc není..

    OdpovědětVymazat
  7. kdybych okolo obchodu šla tak bych do něj určitě nevkročila, přijde mi to jako mix všeho možného, ani bych se v těch regálech neorientovala...report určitě udělej, myslím že to bude skvělé vidět tvou jistě dobře odvedenou práci :)

    OdpovědětVymazat
  8. Jé, když někdo prezentuje svůj obchod jako italskou módu, tak je to je jasný "no go" :)) Tak to jsem zvědavá, co vymyslíš, tohle je hodně zajímavá spolupráce :)
    A co se týče obchodu, kde se mi dobře nakupuje, tak jsem chvíli přemýšlela a asi Zara, mají docela pěkně oddělené různé styly, takže nemusím prohrabat celý obchod, abych našla to, co potřebuju :) Ale jinak taky spíš obchody v zahraničí...
    V.

    OdpovědětVymazat
  9. Tak tohle je do nebe volající, rádoby mladistvý design obchodu je chaotický a nemá jednotnou linku. Souhlasím s tím, co jsi napsala a těším se na tvou proměnu.
    Jinak za mě vypadají dobře MOHITO prodejny, líbí se mi koncept, který si na prodejnách udržují, a jakožto bývalá storemanagerka Mohita musím říct, že i zákazníci si pochvalovali designové kousky a čistý styl, který v obchodě vládl, především pak pro ně bylo příjemné prostředí v kabinkách. Poláci jsou v tomhle dobří. Dělala jsem ve více prodejnách, ale Mohito pro mě bylo nejsytlovější. Taky se mi líbí koncept Zary...

    OdpovědětVymazat
  10. Musím říct, že stejně jako komenty výše, nenapadlo by mě do takového obchodu vkročit. Jen podle té úvodní cedule, která je snad nejhorší ze všeho. Moc se těším, jak tvá proměna dopadne. Já sama nemám oblíbený obchod, co se prezentace týče. Mám ráda prostorné a vzdušné interiéry. Deni.

    OdpovědětVymazat
  11. Popravdě by mě takovýto obchod také nelákal k návštěvě. Nicméně mám však z fotek pocit, že se už před tím snažili být originální (viz. kola a palety), to, že to nefunguje je už jiná věc. Na druhou stranu-fakt, že osloví nejoriginálnější blogerku a vůbec jednu z nejlépe a nejoriginálněji oblékaných žen u nás, aby jim pomohla, svědčí o tom, že si své chyby uvědomují a pracují na sobě...hm...už z toho důvodu bych jim přála spokojené zákazníky. Moc se těším na výsledek, který bude samozřejmě perfektní a určitě jsem pro report z přeměny.
    Přeji hodně zdaru. Jana

    OdpovědětVymazat
  12. Jak už je tu několikrát zmíněno, také bych se do obchodu neřítila, je takový zvláštní ( ne že by byl ošklivý, ale prostě ničím nezaujme)...jsem zvědavá, jak bude vypadat po předělání :) mně se moc nelíbí Terranova, příjde mi to tam takový chaotický, neuspořádaný, hudba tam řve a věci jsou prostě nekvalitní, to samý Gate a New yorker, neříkám, pár věcí z těch obchodů mám, ale neženu se tam.

    OdpovědětVymazat
  13. Tak to Vám moc gratuluji! :) Doufám, že se Vám proměna zadaří a nebudete se u ní muset rozčilovat jako Ramsey! :D

    OdpovědětVymazat

Děkuji všem za komentář. Na blogu se zobrazí hned po schválení:)
Komentovat můžete i anonymně, bez google účtu.