čtvrtek 21. ledna 2016

Představení MAC Trends SS16

Krásný den všem.
V úterý jsem byla pozvaná do Mánesu, na prezentaci MAC trendů sezóny SS16.
 Trendy nám představoval senior make-up artist Tom Sapin, který pravidelně líčí přehlídky v Paříži např. Chloé či celebrity jako Tilda Swinton.






Tato sezóna je ve znamení dvou hlavních trendů.
Buď zvolíte výrazny, nepřehlédnutelný styl u kterého je pozornost zaměřena hlavně na jeden prvek. 
Nebo naopak zvolíte zcela nahé líčení které je pro novou sezónu plnohodnotným stylem.
Tedy, ALL OR NOTHING.

Musím přiznat, že se mi moc líbily Tomovi názory na líčení a na ženskou krásu, na kterou podle něj není univerzální recept. Nejde o klonování určitého, dokonalého sexy looku ale o nalezení vhodného líčení pro vaši osobnost které vám bude lichotit. Což mi přijde hodně aktuální téma, vzhledem k tomu jak třeba vypadají fotky líčení na instagramu. Přijde mi, že se hodně dívek ještě stále vidí v Kardashian sister. Tedy přehnaně sjednocená pleť, překreslené okraje rtů, aby vypadaly větší, extrémně vykreslené obočí a konturování obličeje, který vlastně změní jejich původní rysy. 

Když jsem o den později s Tomem dělala interview pro ELLE, shodly jsme se, že by makeup neměl sloužit k tomu, abyste si na obličej namalovali někoho jiného, ale aby se vám povedlo zvýraznit přirozenou krásu a přitom zachovat osobitost.

Ale teď už k jednotlivým trendům, které mi přišly nejzajimavější.
Vše a nebo nic, takové jsou trendy MAC.


ALL :
CRAYON 
První trend vychází ze sytosti barev voskovky. 
Základní odstíny se nosí samostatně a líčení vypadá velmi moderně. 
Je jen na vás, na jak sytý odstín a jakou barvu, budete mít odvahu.
Při prezentaci Tom použil výrazný zelený pigment který štetcem za chvíli zapracoval od víčka.





BROKEN DOLL
Tak trochu rozbitá panenka vystihuje trend netradičního líčení řas. Tento styl líčení je už extravagantnější, vzhledem k tomu že líčení řas je pojato jako ozdoba která dává očím nepřehlédnutelný a drzý výraz.
Bylo nám ukázáno dolepování spodních řas a jejich líčení abychom dosáhli objemu. Použilo se i jejich slepení do tzv. spidery eyelashes





AQUATIC
Kobaltová modř se objevuje na řasách, jako linky, ale může pokrýt i celé víčko.
 Jedná se o zářivý odstín který dominuje celému líčení.


HOT CHERRY
Rudé rty jsou stálým trendem a přesto jsou moderní. Letos zvolte buď vysoce lesklé nebo zcela matné. Zbytek líčení by měl být zcela minimalistický, aby rty působily nenuceně a přirozeně.



Nothing :


 RAW REFINED
Spíše než opálená, vypadá pleť v tomto trendu, jako políbená sluncem. Líčení nemodeluje tvář ale vylepšuje její jas. Zářivé tóny zlata si hrají se světlem a vytvářejí úžasně kvalitní pleť. 
Tvář musí působit opravdově, proto nesmí obsahovat nános makeupu  ale mít přirozený vzhled. Odstíny již nejsou bronzově opálené, ale broskvové, korálové a šedo - hnědé.



LUSTRE
Fascinace přirozeně prozářenou pletí přetrvává i v této sezóně. Tvář by měla zářit bez metalických efektů a měla by mít saténový až perleťový finiš. Vzhled pleti by měl být matný a přitom kontrastovat s jasem který přitáhne pozornost na určité partie v obličeji.

 Tom nám prezentoval správné projasnění pleti tak, aby si zachovala svoji texturu a přirozená vzhled.






FACE
Tento styl spočívá v akcentování půbavu tváře. Jedná se o svěží, sjednocenou pleť, která vypadá dobře hydratovaně, ale neuvidíte na ní vrstvu makeupu ani pudru. Líčení vylepšuje její vzhled ale jen natolik, aby nezměnil její osobitost.
Tom nanesl kartáčkem rozjašňující strobe cream a pleť která má sklon k pihám podpořil dokreslením jemných pih ještě tužkou odpovídající barvy. 









 Jak se vám MAC Trend na novou sezónu líbí? 
Myslíte, že jsou běžně nositelné a budete z nich čerpat inspiraci?


15 komentářů:

  1. Já bych chtěla vědět, jak by si poradil s mým ksichtíkem, jestli by to nějak dokázal zachránit :-D :-D Jinak já jsem věrná výrazným cateye linkám :-) a zajímavé rtěnce ve studeném tónu. Tyhle nové trendy v líčení mě moc neberou...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Miši, tak si zkus někdy dojít do MAC na líčení. Já byla vždy moc spokojená:)

      Vymazat
  2. Trendy jsou vždycky trochu extrémní, si myslím. Jinak ale: matná rudá forever!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to mě přijdou docela umírněné. Halně ta čistá a zářivá pleť mi přijde úžasná:)

      Vymazat
    2. Jj. Akorát starý báby mého typu už musíme s glow efektem opatrně :)

      Vymazat
  3. Výrazné věci se mi líbí, jen prostě většina běžných lidí na tohle nemá odvahu a ještě dlouho mít nebude. Což je velká škoda. Takže udržování trendů bude zas jen na nás odvážných :)

    OdpovědětVymazat
  4. Líbí se mi výrazně nalíčené oči, ale musí to být vkusné a hlavně lichotivé. Ty zelené a zářivě modré stíny tímto způsobem nalíčené se mi opravdu nelíbí a podle mě nesluší ani prezentovaným modelkám.. Sama zářivě modrou občas nosím, ale v rámci vystínovaných očí, takhle nanesené no nevím.. A zvýrazňování pih mi přijde vtipné, ale proč? vidět jsou i tak a kdo je nemá by s tím vypadal asi zvláštně :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě ty barvy teda přijdou nositelné a modelkám podle mě sluší

      Vymazat
  5. Nejvíc se mi líbí určitě look Broken Doll a Hot Cherry, ty určitě někdy na focení vyzkouším. Jinak zase skvělý článek, MAC mám osobně moc ráda:)

    Natálie
    NATALIEHOLZ

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem moc ráda, že se článek líbí. Prezentace byla moc zajimavá, tak snad se mi to povedlo dát i do článku:)

      Vymazat
  6. Odstín té výrazné rtěnky je naprosto dokonalý! Nutně přesně takovou barvičku potřebuju! :-)
    Bebe

    OdpovědětVymazat
  7. Mě se líbí oba styly líčení:) styl ALL si dokážu představit na nějaké bomba fashion focení:) a NOTHING se mi líbí taky! Troufám si říct, že je možná i těžší než ALL, protože když si vzpomenu, jak jsem první den bojovat na kurzu v Make-up instutitu s pleťovou... :D
    Jinak moc pěkný článek i fotky :)

    http://lifewithveronica.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  8. Boží fotky, i když na sobě si to představit neumím, tak se mi to vážně líbí.

    OdpovědětVymazat
  9. Vypada to skvele! Je dobre, ze se zase dal prostor vyraznym barvam i liceni. Samozrejme vsude se to nosit neda, ale ve vetsine pripadu bych se klidne odvazila. Treba barva aquatic na oci nebo syte ruzova rtenka se mi hodne libi.

    www.poshlife.cz

    OdpovědětVymazat
  10. Moc se mi líbí trend " glow skin " příjde mi to takové přirozené a zdravě vypadající :) Rozhodně lepší než tuny konturování které působí uměle.


    LENNY MALI i DANMARK

    OdpovědětVymazat

Děkuji všem za komentář. Na blogu se zobrazí hned po schválení:)
Komentovat můžete i anonymně, bez google účtu.