pondělí 15. června 2015

Přehlídka Liběny Rochové - Oděvní partitury

Krásné pondělí.
První den pracovního týdne bývá tím nejméně oblíbeným dnem. Po volném víkendu člověk opět naskočí do koloběhu práce a já myslím, že je dobré si každé pondělí něčím zpříjemnit.
Doufám, že vám zvednu náladu novým článkem. Nafotila jsem vám report na přehlídce uznávané     (a samozřejmě mojí oblíbené) návrhářky doc.Liběny Rochové.
 
 

 
 
Ta svojí kolekcí vzdala hold umělecké práci Milana Grygara (výstava Partitury), jehož tvorbou se zároveň nechala inspirovat. První část kolekce již byla nominovaná na Czech Grand Design a dostala se mezi 3 významné počiny.
V celé kolekci se střídaly výtvarnější modely (až lehce sochařské) s nositelnějšími oděvy, to vše doplněno o boty, které si návrhářka pro kolekci navrhla a nechala vyrobit.
Sytého barevného tisku na modely se ujala Švýcarská firma, jež s paní Rochovou spolupracuje přes 30 let.
Celá kolekce je tvořena šestadvaceti modely které jsou rozděleny do 4 tematických okruhů. Model jež kolekci doplňoval,  jsem měla tu čest mít na sobě já. Původně mě paní Rochová pro svoji přehlídku oslovila jako modelku, čehož si samozřejmě neskutečně vážím, ale vzhledem k tomu, že modelky byly v parukách nerozeznatelné, ztratila moje aktivní účast na přehlídce smysl, jelikož bych byla jen jedna z davu. Což by byla škoda. Tím, že jsem na sobě měla oděv z právě předváděné kolekce mezi hosty, se v podstatě přehlídka dostala do dalšího rozměru. Nebyla jen na mole, ale i v první řadě.
 
 
Perfektně byl zvolen i prostor galerie Dox, která je pro módní přehlídky naprosto ideální. Modelky měly velmi zajímavou choreografii (jež byla tvořena třemi kruhy, které modelky obcházely), díky čemuž jste měli možnost a čas shlédnout detaily všech oděvů.
 
Po přehlídce jsem slyšela samé nadšené reakce a nemohu než souhlasit. Sama jsem byla z přehlídky nadšená, jak z kolekce, tak z celé atmosféry (skvělá živá hudba, choreografie).
Při přehlídce jsem se samozřejmě zamilovala do několika úžasných a působivých modelů, a těším se, že mi napíšete, co se nejvíce líbilo vám.
 
Měla jsem možnost nafotit pro vás backstage, tak jsem ráda, že vám opět mohu přinést fotky, které se na jiném blogu neobjeví. Doufám, že si inspirativními fotkami zlepšíte začátek týdne a necháte se přehlídkou uchvátit:)
 




 
 
 
„Výstava Milana Grygara mne uchvátila a výrazně si pohrála s mou kreativní vizí. Jako bych viděla oživlé sochy v pohybu”, říká Liběna Rochová.
„Nejprve jsem připravila koncept nové kolekce, který jsem panu Grygarovi představila. Ten s ideou čerpání z jeho díla a aplikací na oděv souhlasil. A tak vznikla kolekce čítající bezmála tři desítky modelů”, dodává.
 
 






















Kytice, jež při defilé předávala paní Rochové. Na fotce jsem si špatným postavením amputovala ruku, ale opravdu ji mám za sukní:)
 
Model: Liběna Rochová (kolekce Oděvní partitury), boty zapůjčeny také od paní Rochové
Make-up + vlasy: Make up Institute ( Zuzka Machalová)
 


13 komentářů:

  1. Je to nádherně 60s !!! Baví me to moc, ale pro me by to bylo na běžný nošení moc. Ten tvůj model ale vypada krasne nositelně takze určitě bych si par kousku vybrala :)
    Janča

    OdpovědětVymazat
  2. Krásné! Mně se moc líbí modely na druhé fotografii a také páté. Ty jsou nositelné a určitě by všude budily pozornost. Ty boty jsou skvělé! Parádní nápad. Proč se takové nevyrábí? Určitě by kolem kotníku netlačily a nebylo by v nich horko.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím. Boty jsou super. Nevím jak se v nich chodilo, ale vypadají skvěle:)

      Vymazat
  3. Mně se z těch modelů nelíbí ani jeden až... na ten tvůj Inuško, ten je pěkný a vypadáš skvěle! Na ty ostatní škoda látek.

    A ta kytice je mega! Co to je proboha za květiny? :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Ty boty modelek mě teda zaujaly, to jsou trochu ponožky na podpatku ne? Je to celé super!

    OdpovědětVymazat
  5. Ten tvůj model je skvělý a moc ti sluší.
    Uvidíme tě zase někdy v ofině? Trochu mi tu chybí... :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ofiny se tu určitě ještě objeví, ale změna se ostatním čtenářkám líbí a mě také docela baví:)

      Vymazat
  6. wow nádherné modely a ty vyzeras senzačne :)

    OdpovědětVymazat
  7. ŘÍkám si, kam takové modely nosit...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Záleží v jakých kruzích, a na jkých akcích se pohybuješ:) Já bych je v klidu unosila:)

      Vymazat
  8. modelky vyzerali na prehliadke úžasne! :)

    www.beautiful-savage.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  9. ty boty jsou nádherný!!! pár minut jsem zkoumala na poslední fotce, kde máš ruku :D no až pak jsem si přečetla větu pod fotkou. Moc ti to sluší, ale taky jsem si u tebe moooc zvykla na ofinu, s ní jsi to byla prostě ty. :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji všem za komentář. Na blogu se zobrazí hned po schválení:)
Komentovat můžete i anonymně, bez google účtu.