středa 1. října 2014

Přehlídka Sci-Fi Safari



Jelikož jsem si na sebe chytře uvázala bič, v podobě slibu, že report z přehlídky napíšu do dvou dnů, Tady je v celé své kráse.

Pozvánku na přehlídku Scifi-safari jsem vám předkládala minulý týden, a já pevně doufám, že pokud jste mohli, tak jste dorazili, jinak budete své neúčasti těžce litovat:)

Nejdřív k mému outfitu. 
Přehlídka byla v pozvánce popsaná jako galavečer, tak jsem radši psala pořadatelce Olo Křížové, jestli mi poskytne bližší info k dress code večera. Odpovědí od Olo mi byl dress code Scifi- chic, a já se zaradovala, protože přesně pro tu příležitost jsem měla připraveny šaty které jsem vydražila v aukci Red Cut by Aukro ( charitativní aukce šatů z přehlídky MBPFW)

Šaty jsem si doma zkoušela, kombinovala s botama a kabelkama, a přepadla mě lehká panika..jestli to na český národ není přeci jenom moc. Rudý, sochařsky vystavěný model na hranici instalace je totiž asi to nejextravagantnější co doma mám, ale nebyla bych to já, abych se nevyhecovala. a šaty si samozřejmě vzala. Na ulici vzbudili nepřekvapivý rozruch, ale na přehlídce jsem ani nemusela vysvětlovat odkud je mám. Většila lidí o aukci věděla, nebo je viděli na přehlídce MBPFW, a reakce byly úžasné. Já jsem se v modelu nakonec taky citíla perfektně a musím říct že se autorce Natálii Dufkové nesmírně povedly. Jen snad náš soused, kterého jsme potkali kolem půl druhé nád ránem u výtahu, když jsme se z přehlídky vraceli, měl menší šok, a doteď nepochybně přemýšlí, jestli to přehnal s alkoholem, nebo to byl reál:) Možná si díky mě řekl, že přestane pít:)

Samozřejmě doufám, že mi napíšete jak se vám model líbí, či nelíbí..Je to na vás už moc? těším se na zpětnou vazbu od vás:)


S Nelsonem po levé straně( šéfredaktor XPose) a Jakubem Polankou se kterým jsme mohly rozebírat jednotlivé modely:) (byl zároveň i porotcem)




S Lenkou Vacvalovou (moderátorka Fashion Tv)



Teď už k samotným přehlídkám. Celá akce byla restartem po předcházejícíh ročnících Shooting Fashion Stars. Myslím že SFS tohle může vzít jako resuscitaci která dopadla více než úspěšně. 
Fashion Club byl půl hodiny před přehlídkou zaplněn k prasknutí, což jsem ani nečekala. 




Iva Pazderková byla skvělou moderátorskou volbou. 
Nepřeháněla to se svojí životní rolí blbé blondýny, naopak byla vtipná na úrovni, a několikrát mě dovedla k celkem slušným záchvatům smíchu. Můj smích je samozřejmě také na úrovni (kdo mě zná, či zažil, ví o čem mluvím:)

První přehlídka byla od návrháře Adama Ptáčka. 
Jeho exotické kořeny byly na kolekci znát, jelikož hýřila barvami a vzory. 3D vytlačované klasy kukuřice se vyjímaly na kabátech a sukních a působily příjemně nositelně. Dost ráda bych od tohoto návrháře viděla rozevláté maxi šaty plné barev a vzorů.







 Jako další návrhář se prezentovala Kristyna Synek.
Od Adama zvolila naprosto odlišný minimalistický přístup. Modely doplnila o kšilty a kabelky, které nás s Nelsonem obzvláště zaujaly. Celá kolekce byl zcela nositelná a dobře kombinovatelná. Jistě si dokážu představit, že každý kousek zařadím do šatníku.





 Markéta Martišková přišla s kolekci ve velkém a i malém balení. 
Tedy, na mole se objevily i detské modelky a modelové což rozněžnilo půlku clubu a přehlídka sklidila největší potlesk. 
Mě se k zbláznění líbil kabátek s modrými květy a model s obřím otevřeným květem na hrudi.









Esha
Byla návratem do 90.let minulého století říznutá sportovním vlivem. Síťovina, teplákovina a neopren. Mě to lehce připomněla aktuální kolekci A. Wanga pro H&M. Na mě konkrétně příliš sportovní, přesně jako je teď trendem. 








Anna Marešková
Anna se mi samozřejmě ihned trefila do vkusu. Její kolekce
Shadows of Landscape mým přesně mým šálkem čaje a u několika modelů jsem Nelsonovi křičela do ucha že je musím mít:) Tvarované až konstruované modely mě dostaly svoji originalitou a já se těším, co tato návrhářka vytvoří v příštích kolekcích.






Autorka celého projektu Olo Křížová:) které vděčíme za další povedenou přehlídku.





27 komentářů:

  1. Šaty to jsou šílené, to se musí nechat, ale tobě sluší a prostě k tobě ladí. Vypadáš skvěle!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to moc děkuji. Upřímně, i na mě byly celkem šílené, a rozmýšlela jsem, jestli to není moc. Ale jsem ráda, že jsem se rozhodla je vzít:)

      Vymazat
  2. Podla mna saty naozaj uzasne takto si predstavujem elegantnu extravaganciu! Ale jednoznacne by som vymenila topanky za nejake elegantnejsie, "lahsie" ktore by ten mohutny vrch kompenzovali.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za názor Berylko. Je fakt že jsem vyzkoušela nehorázně moc variant a každé botky pro mě měly nějaky rušivý element, Tyhle jsem nakonec zvolila hlavně kvůli barvě která byla naživo identická s modelem a tudíž neodebíraly pozornost:)

      Vymazat
  3. - brutaalni ♥
    a iva je ve vecech od kubockove zkratka mnam !

    OdpovědětVymazat
  4. Škoda že ostatní lidé, kteří jsou za tebou se nezaptali na dress code. Je pravda, že pruhy, trika a černá jsou fajn, ale nějak mi tam chybí ta kreativita, kterou asi od ostatních hostů pořadatelé očekávali. To nějak nechápu.

    Šaty určitě budily pozornost a vypadáš úžasně v tom křesle. Pro tentokrát ti i odpustím, že nevynikne tvá skvělá postava ale spíše ten model.

    Pazderková měla nádhernou sukni. Ta se mi líbí ze všeho nejvíc :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Padnou ti jako ulité, prostě tohle mi k tobě sedí, takže tleskám. Ale musím souhlasit s Berylkou, že bych volil trochu jiné obutí.
    A souhlasím, večer byl hodně vydařený a je skvělé, že něco takového se vrací k pravidelnosti na české scéně =)
    Tak zase příště, čau! =)
    M.
    http://www.ontheleaf.net

    OdpovědětVymazat
  6. 100 bodů za odvahu ... fakt jsi asi jediná koho znám, že by si je oblékl
    jinak chci upozornit na vtipnou chybu v textu : Samozřejmě doufám, že mi NAPÍČETE jak se vám model líbí, či nelíbí..Je to na vás už moc? těším se na zpětnou vazbu od vás:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za upozornění..vtipné..asi jsem byla hodně unavená:)

      Vymazat
  7. Potkat tě takhle na ulici, tak se za tebou otočím - s obdivem! Mám ráda tvůj smysl pro extravaganci, šaty se mi líbí, a vzhledem k tomu, že jsi šla na přehlídku, tedy mezi lidi, kteří módou žijí a hlavně to pochopí, je to skvělá volba. :) Ty Lity bych k tomu taky nedávala, ale to už je otázka mého vkusu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jste všichni slepí?? Dyť je to hrozný. Ina vypadá jak ´úplný blázen. Je vychrtlá a vezme si na sebe takový pytel? proč??nedá se to normalne nosit!potkat tě, tak si myslím, že jsi utekla z blázince

      Vymazat
  8. Haha s tím sousedem jsi mě pobavila! :D Ale extravagance musí být a k tobě už tak nějak patří! :))

    OdpovědětVymazat
  9. ehm, máš tam překlep (napíčete:)) model je na mě moc, normálně se mi líbíš tedy víc, tohle je hrozně neforemné...

    OdpovědětVymazat
  10. Tak Iva má na sobě podle mě model, který jsem neskutečně obdivovala na Unique fashion weeku - přehlídce českých návrhářek - tuším, že to byla Zuzana Kubíčková - dávala jsem ho i na svůj instagram = kacabos. Paráda, moc jí to sluší.
    Jinak co se tvého modelu týče - chce to odvahu, ale ta ti nechybí a šaty ti sednou super. Ty boty bych ale taky vyměnila. Chápu, že se nám to lehce říká a že jsi doma zkoušela vše možné, ale mě ty boty kazí celkový dojem ;-)

    OdpovědětVymazat
  11. Ty bláááho :) Šaty jsou opravdu extravagantně extravagantní, ale skvěle jsi využila příležitost si je vzít na sebe. Na tuto přehlídku jsou jako dělané a tobě sluší, tak nějak se vzájemně doplňujete. :) Tleskám, máš odvahu, já bych takovou neměla. Akorát tedy musím souhlasit s některými předchozími komenty, že ty boty se k těm šatům moc nehodí. Chápu, že není sranda sehnat obutí k těmto šatům, ale tyhle botky působí příliš humpolácky, ale barvičku jsi trefila krásně. :)

    OdpovědětVymazat
  12. Jakožto "běžnému" člověku s "běžným" životem se mi ty šaty nelíbí, jsou prostě nepraktické a v podstatě si je už nikam nemůžeš vzít. Ale pak jsem se nad tím zamyslela z druhé strany. Ty šaty jsou totiž jako nějaký obraz. Buď se někomu líbí nebo ne, je to jeho volba a jeho investice a mají jinou hodnotu než praktickou a užitečnou:)

    OdpovědětVymazat
  13. ja bych zvolila jen jine boty a psanicko :)

    OdpovědětVymazat
  14. Myslím že ti model sluší,je to opravdu jen na přehlídku..bohužel postavě neprospívá...ještě že jsi hubená...

    OdpovědětVymazat
  15. WOW! WOW! Co více k tomu dodat než bomba! To je odvaha super!

    OdpovědětVymazat
  16. Tvůj model se mi sice nelíbí ale 100% oceňuji a moc chválím takhle kreativní přístup a to že se toho prostě nebojíš. Asi bych tedy volila jiné doplňky - psaníčko bych viděla hranaté a boty spíše jemnější páskové ale to už je otázka vkusu, pokud se to tobě takhle líbilo nejvíc pak je to úplně v pořádku. Přehlídka musela být moc pěkná, i když můj vkus nebyl ani jeden z návrhářů, snad jen od Adama Ptáčka by se mi pár věcí líbilo.

    OdpovědětVymazat
  17. Vypadá to trochu jak přešitej koberec

    OdpovědětVymazat
  18. Inusko ty jsi neuveritelna :) saty jsou na me az moc, nelibi se mi a nedelaji zrovna krasnou postavu, ale o tom to neni. Je to modni akce, jde o vyjadreni sama sebe a to ty jsi zvladla na vyornou. Ja ti tleskam, tohle je proste uzasne a mezi vsemi temi sedymi myskami tam nehorazne vynikas a tak to ma byt :)

    OdpovědětVymazat
  19. na mě by to bylo extravagantní až moc, nemám na tyto kousky odvahu a poklona tobě, že jsi tu odvahu sebrala

    OdpovědětVymazat
  20. Šaty jsou dost extravagantní, ale k tobě mi sedí. Nejvíc se mi líbí na fotce, jal sedíš. Botky bych volila jiné, třeba černé páskové na jehlovém podpatku, ale chápu, że bylo těžké l nim najít ty správné boty. :)
    Nejvíc se mi líbí dlouhá sukně a dlouhé šaty od Anny Mareškové.

    OdpovědětVymazat

Děkuji všem za komentář. Na blogu se zobrazí hned po schválení:)
Komentovat můžete i anonymně, bez google účtu.