sobota 18. října 2014

Travel: Cesta na Floridu





Zdravím vás z Usa moje milé čtenářky

Jak už víte z Fb nebo instagramu. opět jsme vyrazili za mamkou na Floridu, tak mám pro vás rychlý článek ohledně zajimavostí z cetsy, které se vám třeba v létě budou hodit. 
Jelikož už dnes máme výletové plány, píšu článek opravdu na rychlo a omouvám se za případné chyby a různé velikosti fotek. Přeci jenom, článek pro vás chci udělat a upravovat fotky prostě nemám čas:)

Vezmeme to tedy od začátku. Jelikož se finančně srovnali ceny letenek se zahraničím, opět jsme letěli z Prahy jelikož to vyšlo levněji než z Mnichova. Vstávačka ve dvě ráno nebyla nic moc, ale aspoň jsme při letu usnuli. V praze proběhlo vše bez problémů, jen ty přehnané kontoly mě opravdu obtěžují. Sundat jsem musela baret, boty i ortézu na ruce. Začátkem týdne jsem si na pravé ruce v práci uhnala zánět žil což je na cestování opravdu ideální, když s rukou nemohu hýbat. Můj muž tedy odtahal tři kufry a já v levé vezla svůj příruční:)

Můj outfit na let. Nevím jak to vidíte vy, ale u mě nadále přetrvává těžké zklamaní z toho jak lidé bývají na let oblečení. Nejčastěji vidím tepláky a mikyny. Přitom není problém letět v šatech a podpatcích a v letadle se převléknout do něčeho pohodlného. Takže i tentokrát jsem budila pozornost. Ale v letadle mě personál vždy ocenil a dokonce mi i pilot přišel pochválit šaty a celkový look. Jasně že pobíhání v podpatcích není nejpohodlnější ale za tohle mi to stojí:)


Na letišti v Praze ..První cesta byla do Duseldorfu. Je zajimavé že jsme pokaždé seděli na křídle letadla:)


v Duseldorfu jsem utíkali na let do Atanty..


V letadle jsem se převléklado super pohodlného overalu z Nextu. v letadle mi bývá hodně zima a tenhle obleček je perfektní na zahřátí. Letušky to taky moc pobavilo:)


Kvůli zdravotníu omezení jsem si obejdnala speciální dietní stravu, ale za mě by si s tím Delta Airlines mohlo více vyhrát.a přidat informaci o složení. Pečivo podle mě určitě nebylo bezlepkové.






Vítá vás Atlanta:)
 
  


Na letišti v Atlantě proběhly pohovory s imigračním úředníkem, velice důkladné jako obvykle, ale tentokrát se ptal mého muže dokonce i na to jak jsme se seznámily..možná měl nějaké podezření že mě unesl:)


 No a na letišti v Atlantě přišel největší gól. Po imigračním si na pásu musíte vyzvednout kufry a přenést je na další pás, kde je předají na další let. Ovšem naše kufry se na pásu neobjevily a začalo tedy hledání, a to je Atlanta největší letiště na světě:) Nakonec jsme se dozvěděli že zřejmě díky přetížení letadla kufry vůbec neodletěli z Čr a v tuto chvíli jsou, nevím kde:)

 Netušíme kdy dorazí a nemáme tedy vůbec základní věci. Mamka nás po dalším letu z Atlanty vyzvedla na letišti na místě určení a první co jsme šli dělat, místo toho aby jsme šli s ní na večeři, pokecat a předat jí dárky, jsme šli kupovat pyžama, kartáčky na zuby a další blbosti. Netušíme kdy kufry dorazí, ale jak jsem psala na fb, beru to optimisticky. Dějou s daleko horší věci a jde jen o prachy. I když zbytečně utracené protože až kufry dorazí budeme mít vše dvakrát:)

Tak jsem docela zvědavá kdy je najdou a  přepošlou. To je prozatím vše a doufám, že se vám článek, i když narychlo sepsaný bude líbit:)


Máte s kufry podobný zářitek? A jak se dívate na outfity na letištích?



23 komentářů:

  1. Doufám, že s mužem jste to všechno zvládli v pořádku, když ty jsi s rukou nic nemohla :)
    S brzkým vstáváním kvůli odletu mám své zkušenosti, protože pokaždé, když jsme letěli do zahraničí, tak jsme z místa bydliště museli odjíždět kolem 1 hodiny ranní, takže jsme kolikrát nespali vůbec.
    Co se týče cestovních outfitů, většina lidí zastává tzv. "domácí" pohodlnost, takže zkrátka jezdívají/létají v tom, v čem by běžně chodili doma. Někdo se holt nechce namáhat s tím, že by si s sebou musel vézt oblečení navíc kvůli převlečení v letadle (kde na toaletách na to opravdu není moc místa), ale vesměs to záleží na tom, jak dlouho let trvá. Do dneška jsem byla zastánkyní právě zmiňované "domácí" pohodlnosti, a myslím, že po přečtení tohoto článku změním názor :) Však cestovat pohodlně se dá i stylově :) A oprávněně si kvůli tomu sklidila obdiv :)
    Sezení na křídlech je fajn :) Ale pro ty, co mají strach z létání, je to děsivé :D Protože když se během letu podíváš na křídlo, tak uvidíš, jak se tam něco ve větru klepe a tak, a to kolikrát nahání hrůzu :D Každopádně tam má člověk docela dost místa :) A hlavně krásný rozhled :)
    S kufry bohudík žádnou takovou zkušenost nemám (zaklepat; a upřímně ani nevím, jak bych se v takové situaci zachovala), ale budu vám držet palce, ať vám je co nejdříve najdou a přivezou/pošlou :)
    Pobyt v Atlantě si hezky užijte a budu se těšit na nějaký další článek :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc Sarah, s rukou to přemisťování opravdu nebylo moc, zvlášť když v letadla asi po osmi hodinách letu začala pekelně bolet a prášky už nepomáhaly, ale jinak se samozřejmě o vše postaral perfektně můj muž. Outfity jsou samozřejmě každého věc, ale opravdu cestovat stylově, a není to nic náročného pokud člověk chce. a máš pravdu, to křídlo zaletu vypadá jako z papíru, jak se klepe:) Kufry snad brzy dorazí:)díky za komentář:)

      Vymazat
    2. Křídlo se musí klepat... http://www.slavetind.cz/stavba/Mechanika/Aeroelastickejevy.aspx

      Vymazat
  2. S kufrem mám úplně stejný zážitek před dvěma lety, proto nyní mám vše v příručním zavazadle. Už jsem poučená a stalo se mi to snad dokonce už dvakrát. Větší obavy mám, když letím zpět a mám už vše nově nakoupeno.

    Moc si to tam užijte!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To máš pravdu Marti..cestou zpět by mě to taky štvalo:)

      Vymazat
  3. Ty jo, vážně si dostala i pochvalu od pilota? To je senzační :-) A ani se nedivím! Vážně ti to moc sluší, ty šaty jsou krásné a ta baretka... Smím se zeptat, odkud je a zda ji nějak speciálně připevňuješ? Mně totiž z hlavy vše padá :-(

    A samozřejmě přeji krásnou dovolenou a už jen samé fajn zážitky! A brzké shledání s kufry :-) :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Baret je z C&A, a nija ho nepřipevňuji, ale mám pod ním svůj typický účes, s natupírovanou částí vlasu nad ofinou( abych měla pěkný účes až ho sundám) a díky tomu mi nepadá:) zkus to:)

      Vymazat
  4. Krásný outfit :) A to s těmi kufry je hrozné :) Přeji hodně štěstí do dalších dní :)

    OdpovědětVymazat
  5. Já si neumím představit převlékání v letadle :D Patřím taky mezi ty s mikinou a v teplácích :D Haha :-) Jinak ti to vážně slušelo :-)

    OdpovědětVymazat
  6. júj, taký nepríjemný zážitok na začiatok :( ale pevne verím, že všetko bude už len dobré. Krásny výlet želám. :)

    www.beautiful-savage.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  7. Moc hezký článek. S těmi kufry je to na houby, doufám, že vám je co nejdříve pošlou. Overálek je super roztomilý :-D

    OdpovědětVymazat
  8. Tak já osobně bych tedy v ničem jiném než v pohodlých věcech cestovat nemohla, už proto, že když delší dobu sedím, bolejí mě šíleně záda a otékají mi nohy, takže už se vidím v podpatečkách :DD opravdu nevidím jediný důvod, proč bych se měla stydět za to, že cestuji ve slušných nerozdrbaných džínách či neprůsvitných legínách a triku a mikině, přijde mi to prostě přirozené, rozhodně tedy přirozenejší než cestovat prudce elegantně a pak se v letadle převlékat do medvědího overalu (i když je jinak skvělej!!!) :D neber to jako útok, chodím na tvůj blog ráda, ale tohle filozofování o cestovních outfitech mě malinko nadzvedlo :D přeji vám, ať se kufry brzy objeví a ať se tam máte fajn :) a těším se na další us články!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, jelikož jsem (převážně) módní blogerka, nějaké to filozofování o outfitech je vcelku přirozené a nepřekvapující. Věřím, že zrovna ode mě nikdo neočekává, že bych vám říkala ať jezdíte v legínách( proti kterým dost brojím) nebo snad v teplákách. Zastávám názor, že oblečením se člověk prezentuje, vyjadřuje osobnost, a pohodlí by rozhodně nemělo vítězit nad stylem. Nikde nepíšu, že by lidé neměli jezdit v džínách, ale ty mi přijdou vysoce nepohodné na 12-hodinový let navíc oproti šatům, v kterých by ti bylo podstatně lépe. Ať si každý nosí co chce, ale není pravda, že nejde cestovat elegantně, žensky a se stylem. Ono to spíš bude o pohodlnosti každého z nás. Pro někoho je prioritní cítit se komportně, pro mě zase ukazovat svoji osobnost a názor. Mimochodem, nejlépe byla na letišti v Praze oblečená asi 60- letá paní, v baretu, elegantním kabátku a černých slimkách. samozřejmě Francouzka:) Je to prostě na každém, ale všechno jde, ne že ne.

      Vymazat
  9. Inuško jsem ráda, že jste v pořádku dorazili a jsi hodná, že na nás takhle myslíš a píšeš, těším se na fotky, určitě budeš zase nejkrásnější na Floridě :) užívejte si to, jste božský <3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji Annie, jelikož nemám své oblečení tak jsem spíš trošku nesvá, ale určitě brzy dorazí:)

      Vymazat
  10. Já osobně se bojím cestovat letadlem, protože mám největší můry z toho, že by mi ztratili kufr :D Tak ať vám ty vaše brzy dorazí (nebo ať se aspoň najdou). A tvůj cestovní outfit je skvělý:) Moc ti sluší a je originální. Já osobně vidím lidi v teplákovkách chodit po ulici každý den a pěkně mě to štve. Když si pak já obleču nějaký zvláštní kabát, nebo dát barevnou rtěnku, všichni koukají jak na blbečka, ale lidi v teplákovce, to je zcela normální....achjo. Užívej Ameriku, asi je to tam lepší, než tady :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. není, ani náhodou, tam je to teplákovka na teplákovku...i na pobřeží:P

      ino, pevný nervy, ztráta kufru je prostě cestovní noční můra

      Vymazat
  11. No ty vyzeráš úplne roztomilo :3 Ešte v živote som neletela lietadlom, snáď to zažijem;)

    OdpovědětVymazat
  12. No já jsem letěla zatím 1x a to jsem ze všeho asi byla trochu vystrašená, takže jsem se ostatníma ani nezabývala :). A když jsme letěli my, tak jsme naštěstí s kufry problémy neměly. No je to na prd, že Vám nedorazily, ale jak píšeš, jsou i horší věci :). Aspoň budete mít všechno nový :D. Článek se mi líbil moc a fotky taky :). Tvůj outfit je super a ten overálek roztomilej
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat
  13. ja sa priznám, že som presne ten typ človek čo letí v pohodlnom:D tepláky teda určite nie, ale nejaké hrubšie legíny, alebo voľné kalhoty, to je moje:D dokonca mám svoj "cestovateľský outfit", s ktorým som minulý rok precestoval celý mesiac po amerike
    ale tvoja mikina s uškami- tá by mi šla k tomu:D

    vždy mám stresy, že sa mi stratia kufre. preto väčšinou mám nejakú núdzovku v príručnej batožine.
    Zatiaľ sa mi to chvalabohu nikdy nestalo (to musím poklopať) ale asi by som mala nervy!

    OdpovědětVymazat
  14. S kuframa to je otrava, mně se ztratil kufr, když jsem letěla do Peru, ještě teda navrch toho, že mi uletěly navazující spoje z Londýna a tak. A skoro vždycky mám nějaký oblečení v příručáku, ale tentokrát právěže ne, takže jsem skoro 3 dny cestovala po letištích v to stejným oblečení, a po příletuv džínách do 30°C počasí jsem neměla kufr, takže jsem hned musela shánět šaty, a další nezbytnosti. Kufr mi přišel o den později. Jinak já jsem na to zpoždění kufrů měla nějaký pojištění, ale nakonec jsem ho nevyužila. Ale zkus si zjistit, jestli to taky nemáš v cestovním pojištění, měli by aspoň proplatit tvoje nezbytný výdaje :)
    Jinak já se přiznám, že na dlouhý lety fakt dávám přednost pohodlí před krásou, ale na krátký to neřeším :) overal je úžasnej!! :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji všem za komentář. Na blogu se zobrazí hned po schválení:)
Komentovat můžete i anonymně, bez google účtu.