pondělí 12. srpna 2013

Výletová rubrika - Berlín

Krásný den,
Právě jsem se vrátila z výletu do Berlína, a ráda bych vám o tomhle městě napsala pár věcí, které vám třeba pomůžou k rozhodnutí se tam vydat. S mužem jsme se rozhodli že si někde dáme proloužený víkend.

 Na velké dovolené jsme byli v zimě ( Usa) a teď jsem jen chtěli poznat nějaké zajimavé město které není moc daleko. Já už jsem v Berlíně byla, a moc jsem si to užila, tenkrát jsem prošla všechny galerie a muzea a teď jsem chtěla poznat město zase jinak. už proto že můj muž tam byla poprvé.takže jdeme na to:)

Ps:  Snad  vás nepřehltím fotkami..ale chtěla jsem aby byl článek kompletní..a přiště si dáme malý Berlin new in..malý protože jsem toho zas tolik nekoupila..nebyl čas:)

A doufám že mi dáte vědět jestli jste byli vy v Berlíně a jak se vám tam líbilo nebo jestli se tam chystáte:)

Ask.Fm




Cesta
Do Berlína jsem se vydali autobusem Student Agency Fun &Relax kterým jsme jeli už do Vídně a nemůžem si ho vynachválit. Zpáteční jízdenka vyšla na nějakých 1500 kč a trvala asi 5.5 hodiny.

                            




Hotel:
Původně jsem chtěla 5 hvězdičkový hotel, protože mám ráda velké pokoje a čím míň hvězdiček bylo tím menší pokoj nabízeli:) Mimochodem hotel jsme jako obvykle našli na Booking.com. Nakonec jsme se rozhodli pro apartmá s kuchyní aby jsme měli  pohodlí. a byly jsme s pokojem moc spokojeni.






















Město:
Před odjezdem jsme se s mužem podívali na netu na místa která by jsme chtěli navštívit a celý výlet jsme si podle nich naplánovali. Rozhodně výlet do Berlína nestravte jen nákupy..Byla by to velká škoda.
Já jsem moc chtěla vidět Berlínskou zeď, Checkpoint Charlie, Židovský památník a také pravý Berlínský blešák.





Židovský pomník, takhle se mi nezdál nic moc..jen poházené krychle co působí 3D rozměrem, ale celé náměstí je zvlněné a když památníkem procházíte kdychle jsou čím dál větší a máte více stísněný pocit.působivé










Doprava po městě:
Na každém rohu si můžete pujčit městské kolo, nebo si kupte celodenní jízdenku a jezděte po městě metrem nebo vlakem. Celé město je protkáno městským železničním systémem. Takže s jedním lístkem můžete různě přestupovat. Doprava je tak přehledná a metro i vlaky jsou celkem čisté.








Nákupy:
Tak to vás jistě zajímá úplně nejvíc:) Nejdřív k zmíněným blešákům. Ten v Mauerparku je asi nejznámější, ale taky tam jsou trošku natažené ceny kvůli turistům. Tak zkus ten kde jsme byli my. Je u stanice metra Tiergarten. A vážně si ho užijete a třeba najdete nějaký pořádný poklad:)
Pokud hledáte luxusní značky zkuste obchodní dům Kadewe který je druhým největším obchodním domem v Evropě a pokud chcete značky jako H&M, Zara, Cos, &Other Stories zkuste ulici Kurfúrstendamm kde najdete snad úplně všechno.
















Zajimavé výlohy


      LV







28 komentářů:

  1. Berlín miluju, sice jsem tam byla zatím jen jednou, ale chtěla bych se tam znovu podívat.Ubytování jste teda měli krásné:-). Jinak článek je super napsaný.

    http://onceuponatimeside.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  2. V Berlíně jsme byli na jaře (ale vypadalo to spíš na zimu :)) a taky se nám tam hrozně líbilo :) Jen byla strašná zima, tak doufám, že se tam podíváme ještě někdy až bude teplo :) Hlavně kvůli Postupimi, která je naprosto nádherná.. A co se velikosti pokojů týče, můžu potvrdit, spali sme blízko zoo v krásném, ale čtyřhvězdičkovém pokoji, a byl opravdu maličkatý.. Že za hvězdičky většinou nerada utrácím, především co se různých poznávacích zájezdů týče, tak příště si asi připlatíme, poněvadž se nám tam pomalu nevešel ani příruční kufr :D

    OdpovědětVymazat
  3. Opět nádherný šaty, jsou božský ty červený.

    Giveaway - http://beauty-of-pink.blogspot.cz/2013/08/1-giveaway.html

    OdpovědětVymazat
  4. Berlín je krásné město. Dost mě mrzí, že jsem ho ještě pořádně neměla šanci navštívit oproti tomu jiná Německá města jako Drážďany či Hamburg jsem měla šanci vidět a jsou taky moc hezká :) Na fotkách ti to moc sluší! V červených šatičkách a srdíčkovou kabelčičkou vypadáš jako amorek andílek lásky :) Děkuji za typ na výletování. Měj se hezky.

    OdpovědětVymazat
  5. veľmi by som niekedy chcela ísť do Berlína ale trocha mi robí problém jazyková bariéra, nemecky dobre neviem a hovoriť po anglicky sa trochu hanbím ... ale raz si tam spravím výlet a dúfam, že aj na viac ako jeden týždeň

    OdpovědětVymazat
  6. Ještě jsem v Berlíně nebyla, tak snad aspon jednou zavitam :))

    OdpovědětVymazat
  7. Vypadáš kouzelně v těch červených šatech. Báječný článek a krásné fotografie. Možná se tam i vydám, protože jsem tam ještě nebyla.

    OdpovědětVymazat
  8. Žiju tady už 5 let... :)

    Můžu se zeptat, odkud jsou ty červené šaty?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj krásko..vím že tam bydlíš..mohla by jsi nám poradit nějaká zajimavá místa:) a šaty mám z Usa:(

      Vymazat
  9. Ino, vypadáš nádherně v těch červených šatech a i v ostatních outfitech ti to moc sluší.
    Takovéto cestovatelské články čtu moc ráda a vždy se pak hodí, když přemýšlím, kam vyrazit. V Berlíně jsem zatím nebyla a když tak o něm čtu, tak to budu muset brzo napravit. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Veru určitě bys tam měla vyrazit..a další cestovatelské články určitě budou:)

      Vymazat
  10. Tak to je super tip Inuš :)) Moc děkuji, určitě to příteli ukáži. Berlín je krásné město.

    My máme od nás nedaleko Drážďany, ty jsou také krásné, určitě stojí za to je také navštívit :)) Ať už z důvodu památek, muzejí, či nákupů :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já zas nebya v Drážďanech..musíme to obě napravit:)

      Vymazat
  11. V Berlíně jsem byla asi před 2 týdny a už jsem skoro zapomněla jak to tam bylo krásný :) Děkuju za připomenutí :)

    OdpovědětVymazat
  12. aké nádherné fotky! je vidieť, že si si to užila!
    a nie, v Berlíne som ešte nebola... ale jedného dňa tam určite s radosťou zavítam! :).

    Kejmy ♥.

    OdpovědětVymazat
  13. Ino, mohla ses více rozepsat o výletě v Berlíně, fotky jsou fajn a moc pěkné, ale více psaní prosím. Vždy to přečtu jedním dechem. Jak ti tam třeba chutná jejich jídla? Jakou povahu mají Berlíňané....a ták :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Příště zase napíšu víc:) a o místních jsem nechtěla psát..byla jsem tam jen chvíli..tak by to ode mě bylo povrchní hodnocení:)

      Vymazat
  14. Mohu se zeptat, kolik je Ti let? Může se to zdát netaktní, ale působíš taaak mladě a přitom píšeš, že jsi již delší dobu ze školy. Pořád se mi tomu nechce věřit :DD Děkuji :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Asi to začnu pomalu tajit a to číslo snižovat..ale je mi 27:)

      Vymazat
  15. Ino, mam otazecku: tvuj "muz" znamena manzel? :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ne ne..nejsme vdaná..ale jsme zvyklí se tak oslovovat..po těch letech:)

      Vymazat
  16. Jéé, v Berlíně jsem byla loni přesně touto dobou :) Byla jsem tam 5 dní a šíleně moc jsem si ho zamilovala. Bydleli jsme v přenádherné čtvrti (na začátku Prenzlauer Berg, kousíček od Alexanderplatz) a měli jsme dost času to tam trochu poznat. Nikdy nezapomenu na první probuzení v tomhle městě, cítila jsem se strašně zvláštně. :) Díky tvým fotkám jsem si to krásně oživila, děkuji. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem moc ráda krásko..že sis to tak užila:)

      Vymazat
  17. V Berlíně určitě všichni museli koukat na takovou krásku!:)

    OdpovědětVymazat
  18. V Berlíně jsem taky byla a moc se mi to město líbí. A ten pomník jsem navštívila v noci,kdy je ještě děsivější... Obzvláště, když se člověk na chvíl ocitne sám...

    OdpovědětVymazat

Děkuji všem za komentář. Na blogu se zobrazí hned po schválení:)
Komentovat můžete i anonymně, bez google účtu.