pátek 29. ledna 2021

Večerní pečující rituál


Krásné ráno všem. 

Stejně jako je pro mě důležitá ranní péče o pleť, má i večerní rituál své místo v mé rutině. Faktem je, že večerní ošetření pokožky je pro mě ještě o něco důležitější a vyhrazuji mu dost času hlavně kvůli tomu, že mám dojem, že má pleť přes noc opravdu možnost se vyživit a nasát z krému vše co potřebuje. Večer také používám můj oblíbený roller na pleť, který je podle mě velkým pomocníkem a všem ho doporučuji. 

Tady je tady můj seznam oblíbených večerních produktů:


Odlíčení:

Ač na home office nenosím tolik make-upu, oči nalíčené mívám. Na jejich odlíčení používám velmi jemný Aēsop Skin Eye Make-up Remover, který se hodí i na citlivou pleť. Občas se mi u některých odličovačů stalo, že byla kůže po použití zarudlá a podrážděná. Proto jsem hledala jemnější ale účinnou alternativu. 

Po odlíčení očí používám Estée Lauder Advanced Night. Čistící pěna velmi jemně odstraňuje nečistoty z pleti, přičemž ji zároveň hydratuje a vyživuje. Po umytí je kůže pěkně vypnutá, ale nikoliv vysušená. Je trochu nezvyk, že produkt nijak nepění, ale má příjemnou texturu i vůni. 



Tonizace:

Dalším krom je pro mě použití tonika Grown Alchemist Cleanse, které čistí a tonizuje pleť, čímž ji připravuje na aplikaci a lepší vstřebání séra i nočního krému. Tento produkt obsahuje ženšen, vitamin C, aloe vera ale též výtažky z heřmánku. Nedávám ho na vatový tamponek, jak se doporučuje, ale prsty ho vklepávám přímo do pleti. 

Pleťová séra:

Séra střídám dle potřeby pleti, ale aktuálně nejvíc používám tyto dva typy. Estée Lauder Advanced Night Repair Synchronized Multi-Recovery Complex už ode mě určitě znáte. Sérum zajišťuje 72-hodinou hydrataci a výživu díky obsahu kyseliny hylauronové, antioxidantů. Bojuje proti mdlé pleti a projevům stárnutí. Obzvlášť dobře působí na jemné vrásky a linky. Používám ho už několik let a zatím ho nic jiného nenahradilo.

Druhým oblíbencem je Institut Esthederm Intensive Retinol Oil Serum. Podle mě velký zázrak ukrývající se v malé lahvičce, ovšem díky obsahu retinolů vyžaduje zvláštní přístup a dávkování. Jejich účinek na pleť je dost silný, proto se ze začátku doporučuje aplikovat sérum opačně, než je obvyklé, tedy až po pleťovém krému. Určitě doporučuji vyhledat si více informací a zacházet se sérem opatrně. Ale já jsem víc než spokojená a moje pleť je po použití viditelně vypnutá, hebká a bez jemných vrásek.  Takže za mě velké ano, jen jak jsem zmínila, ze začátku si k retinolu nastudujte pár informaci, aby vám spíše neublížil. 

Noční krém:

I noční krémy aktuálně střídám dva. První Emma Hardie Midas Touch, který zlepšuje elasticitu pleti, zároveň ji intenzivně hydratuje díky obsahu kyseliny hyaluronové, oleje z avokáda, moringy či polymerů z mořských řas. Textura je velmi jemná, ihned se vstřebává a pleť zanechává sametově hebkou, produkt je navíc veganský. 

Druhý krém Institut Esthederm Intensive Hyaluronic Cream je daleko hutnější konzistence, používám ho o něco méně, a hodí se především pro sušší pleť, které ihned dodá vláhu. Podle mého pocitu, dokáže pleť i vypnout, jemně vyhladit a rozjasnit. Obsahuje komplex tří molekul kyseliny hyaluronové a po delším používání obnovuje kožní hustotu. 


Oční krém:

Tady mám jasného favorita Estée Lauder Advanced Night Repair Eye Supercharged Complex, který mi pomáhá s otoky a kruhy pod očima. Měla jsem i jiné oblíbence, ale v poslední době mi pomáhá právě tento krém nejvíc. Má super jemnou gelovou strukturu a kromě tmavých kruhů umí zatočit i s jemnými vráskami kolem očí. Jen abych uvítala trochu větší balení, protože ho musím často dokupovat. 

Roller:

Nemůžu nezmínit mojí oblíbenou pomůcku na lepší vstřebání krémů a tím je Crystallove 3D Rose Quartz Teeth Roller. Musím upozornit, že to není klasický hladký váleček. Tento má texturu a drážky. Proto mi přijde, že funguje daleko lépe než jeho hladký kolega. Správně používat jsem se ho naučila podle instruktážních videí a opravdu bych řekla, že má na elasticitu pleti, lymfatické proudění a vrásky vliv. Jen určitě zkuste tuhle vroubkovanou verzi, opravdu mi přijde účinnější. 


A co vy a noční péče? Používáte pravidelně séra? případně roller?

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji všem za komentář. Na blogu se zobrazí hned po schválení:)
Komentovat můžete i anonymně, bez google účtu.