neděle 31. ledna 2021

Jak vlasům dodat objem a zabránit krepatění?

Krásný den všem.

Účes mikádo jsem si přála už několik let, ale kromě toho, že jsem si nebyla jistá, jestli mi sedne, nevěděla jsem, jestli ho budu umět upravit. Za sebe tedy po několika měsících musím jako nejdůležitější vyzdvihnout správné fénování přes kulatý kartáč a pak nalezení ideálních produktů právě pro můj typ vlasů. Navíc ty pravé produkty vám dost pomohou i s tím zmíněným fénováním.

Tady jsou tedy mé vlasové produkty, které se vám, pokud máte podobný účes budou hodit. Ovšem dost možná je využijí i majitelky delších vlasů.


Pro objem  - aplikace do vlhkých vlasů:

Pokud chcete dosáhnout co nejlepšího objemu, je dobré zapracovat na hustotě vlasů ještě před fénováním. S tím mi pomáhají tyto dva produkty, které aplikuji po vysušení vlasů ručníkem. Vždy si rozdělím vlasy na jednotlivé sekce a lehce postříkám. Oba produkty mají stejný cíl, ale trochu jiný výsledek. Framesi Morphosis Volumizing vlasy posiluje a od kořínku je jemně pozvedává. Účes je pevnější, dobře drží, objem samotný není nijak ohromující, ale vydrží dlouho. 


Naopak Bumble and Bumble Thickening Go Big Treatment dodává viditelnější objem, vlasy navíc hydratuje a jsou lesklejší v délkách i konečcích. Na druhou stranu pak vlasy rychleji plihnou. Každý produkt má svoji výhodu i nevýhodu, a proto je používám pro různé účely. Ale pokud potřebujete objem na celý den, raději bych sáhla po první možnosti.



Na vlhké vlasy se aplikuje i Inebrya Argan-Age proti krepatění. Lehký sprej obsahuje makadamový i arganový olej. Hydratuje vlasové vlákno a zabraňuje tomu, aby se vám vlasy kroutily a krepatily. Jediné na co doporučuji dát pozor je jeho množství. Ze začátku tedy dávejte raději méně, aby vlasy nepůsobily mastně. Výhoda produktu je, že se dá použít i na suché vlasy. 

Termo ochrana je nejen při fénování naprostá nutnost a sama používám Kérastase Genesis Défense Thermique. Vyhovuje mi, že je ve spreji a dobře se aplikuje do vlasů, má lehkou strukturu a nezatěžuje účes. Vlasy se snadněji rozčesávají, méně se lámou a navíc krásně voní.

Dvoufázové sérum Kérastase Résistance Sérum Thérapiste můžete aplikovat na vlhké i suché vlasy. Já ho používám do konečků a především na prameny kolem obličeje, které jsou nejvíc namáhané a proto se jim snažím dát extra výživu. Sérum má bílou a průhlednou část, každá je v balení zvlášť a po stisknutí dávkovače je stačí promnout v dlani, aby se aktivní látky spojily. Díky aminokyselinám dokáže sérum zacelit poškozený vlas a peptidy v něm obsažené mají posilující účinek. Stačí ho opravdu málo, takže vám vydrží věky. 







Styling suchých vlasů:

Po vyfoukání vždy používám texturizační pudrový sprej L’Oréal Professionnel Tecni.Art Savage Panache. Ten vlasům ihned dodá objem, přitom je nijak neslepí, ani nezatíží. Účes drží tvar, ale je flexibilní a vydrží až do večera. Působí trochu i jako suchý šampon, který nepoužívám na mastné vlasy, ale abych účesu dodala texturu a lepé se s vlasy pracovalo. 


Naprostou zimní záchranou je pak tzv. vlasový deštník Lee Stafford Styling. Ten vám nad účesem udělá ochranu před krepatěním při dešti či sněžení a je to nejlepší přípravek na suché vlasy, který zabrání změně jejich tvaru vlivem vlhka. Samozřejmě nemůžete zmoknout na kost, ale proti té zimní vlhkosti, kdy se vám po chvíli začnou kroutit vlasy funguje skvěle. Stačí přestříkat hotový účes a nemusíte už nic řešit.

A jaké produkty pro objem vlasů či proti krepatění používáte vy?

1 komentář:

Děkuji všem za komentář. Na blogu se zobrazí hned po schválení:)
Komentovat můžete i anonymně, bez google účtu.