pondělí 28. ledna 2019

Moje zkušenost s kosmetikou Institut Esthederm

Krásný den.
Už pár měsíců testuji kosmetiku Institut Esthederm a tady je pro vás slibovaná recenze na jednotlivé produkty. Podle ohlasů ze stories, značku poměrně znáte a psali jste si o moje postřehy. Já jsem si na samotné testování dala více než dva měsíce. Testovala jsem před ní produkty jiné značky a nechtěla jsem, aby se výsledný dojem nějak zaměnil.
Značka Institut Esthederm pochází z Francie a je sesterskou značkou Biodermy. O značce je podle mě důležité napsat to, že má specifickou filosofii.  Nesnaží se pleti jen dodat důležité látky a tím ji na produkt navyknout. Jde jí spíš o to, pleť určitým způsobem převychovat a nastartovat její správné funkce. Všechny produkty jsou vyrobeny z patentované buněčné vody  (“Cellular Water”), která je svým složením identická s vodou v našich kožních buňkách. Firma má celkem 80 patentovaných složek a spolu s inovativní technologií mají za cíl naučit pleť fungovat zase správně.


Úplně ideální začátek s touhle kosmetickou značkou by byl, zajít do jejich salonu, nechat si provést diagnostiku a vyzkoušet to, co mi bylo doporučeno na míru. To jsem bohužel ještě nestihla, ale rozhodně se tam chystám, protože mě zajímá i to, jak se tyto produkty používají v salonech a co by mi bylo doporučeno na moji pleť. A právě kosmetické salony, e-shopy a partnerské lékárny jsou místa, kde značku Esthederm koupíte.

Mrkneme se na produkty, které jsem testovala. Dala jsem vám je popořadě tak, jak by se dle filosofie společnosti měly používat, aby se vzájemně doplňovaly a účinek byl co nejlepší.




CELLULAR WATER WATERY ESSENCE
První krok pro péči o pleť hned po odlíčení je tato pleťová voda. Ultralehká textura se dá nanést i prsty a slouží jako antioxidační ochrana. Zároveň dokáže díky obsahu kyseliny hyaluronové podpořit funkce, které jsou nezbytné pro zachování mladistvého vzhledu pleti. Zvyšuje účinnost dalších použitých produktů a eliminuje toxiny, které se na pleti vytvářejí. Já jsem ji používala každé ráno a večer. Nejvíc mě na ní bavil pocit super čisté pleti, a že mě na rozdíl od jiných pleťových vos nevysušovala a neměla jsem takový ten pocit stažené pleti. Obsahuje klíčovou ingredienci Esthederm buněčnou vodu, takže by měla i hydratovat pleť, což mohu potvrdit.


CELLULAR WATER MIST
Ikonická buněčná voda ve spreji obohacená o kyselinu hyaluronovou, stopové prvky a minerály. Jedná se o jeden z nejznámějších produktů. Měl by se používat ještě před nanesením všech krémů protože zvyšuje jejich účinnost. Což asi nejsem schopná posoudit, ale pro jistotu jsem to tak používala:D Můžete ho nanést i na make-kup během dne, protože má působit jako ochranný biologický štít.



ESTHEDERM INTENSIVE HYALURONIC SERUM
Sérum se zaměřuje na hydrataci a vyplnění jemných vrásek v obličeji. Obsahuje opět tři druhy molekul kyseliny hyaluronové kvůli tomu, aby se dostala do všech vrstev pleti. Hodí se pro velmi dehydrovanou pleť se sklonem k vytváření šupinek a zároveň dokáže vyhladit jemné linie vrásek v obličeji. Perfektně se hodí k tomu očnímu séru a po týdnu jsou viditelné i výsledky. Dokáže velmi pěkně vyhladit pleť a zbavit ji jemných linek.




CELLULAR WATER GEL
Jedná se o hydratační gel s obsahem buněčné vody. Hodí se pro všechny typy pleti, ale především pro dehydratovanou a mdlou pokožku. 
Já jsem gel nanášela ráno i večer. Má super jemnou strukturu, která se ihned vstřebá a po těch dvou měsících mi výborně hydratoval pleť. Díky barvení vlasů jsem měla problém se suchými místy kolem vlasové linie. Přeci jen odbarvování každý měsíc bylo znát. A tento hydratační gel mi dal kůži po pár dnech do pořádku. Má svěží a nevtíravou vůni a za mě jednoduše perfektně vyživí a rozzáří pleť. Gel má v sobě patentovanou látku, jež obnovuje akvaporínové kanálky, které pleť zásobují vodou a také by měl posilovat vnitřní bariéru a chránit ji proti vnějším vlivům.



INTENSIVE HYALURONIC EYE SERUM
Můj zřejmě nejvíc oblíbený produkt. Vyplňující sérum na oční okolí, který opravdu vyhlazuje jemné vrásky a linky. Pomáhá též na otoky a kruhy pod očima, ale to že vás dokáže zbavit jemných vrásek, považuji za nejdůležitější:) A tenhle malý zázrak to po pár dnech opravdu dokáže. Používám ho ráno i večer a nemůžu si vynachválit skvělou aplikaci díky ploché kovové hlavě, díky které se krém perfektně vetře do kůže a zároveň dokáže oční okolí osvěžit. Obsahuje patentovaný komplex tří typů molekuly kyseliny hyaluronové a cílí i na ty žlábky pod očima, které dokáže vyplnit. Za mě 10/10.


CITY CREAM GLOBAL DAY CARE
Tenhle krém je vhodný pro ženy žijící ve velkém městě, jejichž pleť je neustále vystavena znečištěnému ovzduší. Krém působí jako bariéra a měl by se používat až po hydratačním gelu. Chrání před předčasném stárnutí pleti a posiluje vlastní přirozenou schopnost buňek chránit se před spálením a poškozením. Tento krém jsem většinou střídala s hydratačním gelem, protože když jsou to použila dohromady, nesedlo si to s mým klasickým krycím make-upem. Pokud jsem použila lehčí make-up, tak to už bylo v pohodě.


Takže můj celkový názor na produkty Institut Esthederm? Za mě se výborně hodí pro všechny tipy pleti a ty se sušší pletí z ní budou naprosto nadšení. Já si nemohu vynachválit míru hydratace a účinky očního séra, ale i hydratačního gelu. V diskuzích jsem často četla, že se jedná o dražší kosmetiku. Chápu, že se člověk bojí investovat, zvlášť když máme každá jinou pleť. Zkuste si tedy v lékárně říct o vzorky, nebo zkuste to zmiňované kosmetické ošetření, kde kosmetiku uvidíte přímo v akci. Za mě se investice do kvalitní kosmetiky nikdy bát nemusíte.

1 komentář:

  1. Já mám pleť mastnější i když teď v těhoteství mi hodně suchá, ale i na ni mi hodně vyhovují gelové krémy. Zdá se mi, že se gel lépe vsákne a víc té pleti dá. Produkty se mi líbí, ale žádnou zkušenost nemám. :( A co se týká různých vod před samotnou skin care. Tak já používám růžovou vodu, už docela dlouho a přijde mi, že i díky ní se krémy lépe vsakují a není nutné jich nanášet velké množství.

    The world of makeup

    OdpovědětVymazat

Děkuji všem za komentář. Na blogu se zobrazí hned po schválení:)
Komentovat můžete i anonymně, bez google účtu.