neděle 22. července 2018

Omlazení pleti laserem Fotona

Krásné nedělní ráno:)
Už delší dobu pro vás testuji neinvazivní zákroky na klinice Asklepion. Nejvíce mě zajímá omlazení pleti, takže když se u nich objevila nová technika, chtěla jsem být mezi prvními, kdo ji vyzkouší.
Jedná se o nejúčinnější laser současnosti Fotona Dynamis Pro. Rozhodně je na něm zajímavé, na kolik různých procedur se dá využít. Laser si můžete vybrat na odbourání tuku, omlazení pleti i na léčbu intimních partií. Já jsem si vybrala ošetření Smooth eye, které umožňuje vyhladit jemnou pokožku očí zvenku, ale i nitroočně. Mě to tedy naprosto stačilo zvenku:D Ale u povadlé a stárnoucí pokožky je určitě dobré využít i tu nitrooční možnost:) Je tedy jen na vás, jaká oblast omlazení by vás zajímala.





Zákrok
Nejdříve jsem se na klinice sešla s primářkou dermatologie Mudr. Smutkovou, se kterou jsme probraly jak bude zákrok probíhat a jak vypadá pleť po zákroku. Poté mi sestra nanesla znecitlivující mast na oční okolí a po tom co začala účinkovat přišel na řadu samotný laser. Ten omlazuje na základě prohřevu tkání, čímž dochází ke smrštění kolagenních vláken a jejich obnově. Bolest se přirovnává ke štípnutí nebo šlehnutí gumičkou. Já se přiznám, že jsem to pálení cítila poměrně dost, ale není to nic, co by se kvůli výsledku nedalo přežít. Laser se použil na oční okolí i na celé víčko.





Po zákroku
Celé oční okolí mě lehce pálí, takže dostávám ledové obklady a za chvíli se můžu zase nalíčit. Po zákrocích, u kterých se tvrdí, že je můžete absolvovat klidně v obědové pauze a nikdo nic nepozná si to chci zkusit na vlastní kůži. Takže jedu rovnou na Chodov, kde mám styling. Make-up i korektor zakryly dokonale stopy zákroku a na mě není nic poznat. Jakmile začnu trochu rychleji chodit, nebo zafouká, kůže kolem očí začne pálit jak ďas, ale dá se to zvládnout:)
Až do večera vypadám úplně normálně a mám radost, že zákrok není moc vidět. V noci mi přijde, že mi oči natékají a ráno mám místo očí dvě čárky, takže si nemůžu ani nasadit kontaktní čočky. V lékarně si kupuji prášky na otoky, které mi na klinice doporučily a zá pár hodin vypadám relativně normálně.
Na fotkách je docela dobře vidět, že laser působí na několik bodů současně. Tyto body vytvořily síť, která na kůži zůstala po dobu několika dní a pak se v těchto místech začala loupat kůže, která vypadala jako spálená od sluníčka. Ale byla jsem na to připravená od primářky a každý bude mít asi trochu jinou reakci. Mě vadily hlavně nateklé oči, což nemusí mít každý.

Tady je dobře vidět zarudnutí hned při zákroku.


Výsledky
Já jsem po zákroku zaznamenala zjemnění očního okolí, vymizely mi drobné vrásky, ale hlavně!! zmenšily se mi pigmentové skvrny kolem očí, což jsem ani nevěděla že půjde:) Výsledek bude určitě ještě znatelnější u hlubších vrásek, než mám já, ale věřím že se zákrokem budete spokojení.
Cena zákroku - ošetření celého očního okolí je 3000,-

Článek vznikl ve spolupráci s Asklepion.

5 komentářů:

  1. Ini a dá se to použít na akné a problematickou pleť? Už roky s pletí bojuji. tak bych ráda zkusila něco silnějšího. Missu

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Četla jsem že ano, ale úplně nejlepší bude, poradit se přímo s primářkou dermatologie v Asklepionu. Já nejsem žádný odborník a nemám s tím ani vlastní zkušenost. Třeba tam mají ještě nějakou lepší vychytávku:) Držím palce:)

      Vymazat
  2. Díky za tip. Já se chystám na plazmu, o které jsi psala. Tohle je taky na celý obličej? Je to podle tebe srovnatelné s plazmou?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to i na celý obličej, ale to jsem nezkoušela. Plazma je určitě méně invazivní a máš po ní jen malé modřinky. Laser by se určitě hojil déle a řekla bych, že bude pro hlubší vrásky. Pak napiš, jak si byla s plazmou spokojená. Mám na ní jen pozitivní feedback:)

      Vymazat
    2. záleží na věku : známá chodí na plazmu, ale upřímně, žádný zázrak. Jenže je jí cca 55 let. Věřím, že okolo 35 - 40 let to bude mít efekt, pak už ale ne.

      Vymazat

Děkuji všem za komentář. Na blogu se zobrazí hned po schválení:)
Komentovat můžete i anonymně, bez google účtu.