čtvrtek 3. května 2018

Oblíbené produkty od Mcely Bouquet

Krásný den, milé čtenářky.
Pokud máte rády čistě přírodní kosmetiku, tak budete z dnešního článku určitě nadšené. Ráda bych vám totiž představila mé nejoblíbenější produkty od bio značky Mcely Bouquet. Jejich produkty používám od své první návštěvy zámku Mcely, kde si kosmetiku samy vyrábějí.
Značku založila samotná majitelka Chateau Mcely Inéz Cusumano. Pro výrobu produktů používá chemicky neupravované ingredience z místní bylinné zahrady i z ekologicky nejčistších oblastí Čech.
Z těchto přísad se pak v zámecké laboratoři ručně vyrábí bio kosmetika, která neobsahuje žádné chemické konzervanty a dokonce ani vodu. Aby se docílilo co nejvyšší kvality rostlinných výtažků, macerují se bylinky v laboratoři 4 měsíce. Po měsíci se vymění a znovu se macerují v bio slunečnicovém oleji.

Produkty jsou navíc uschované v ultra-fialovém sklu, které chrání před průnikem světla a přirozeně konzervuje ingredience uvnitř.
Kosmetika se míchá pouze v malých seriích o 50ks. Pracuje na ní jeden člověk a jedna várka produktů trvá kolem 3 hodin.
Do produktů se celkově používá kolem 90 bylin a ingrediencí, a všechny výrobky jsou jedlé.
Mcely Bouquet obsahuje i sedm ryze veganských produktů např. Rose Night Serum o kterém si můžete přečíst níže. Kosmetika Mcely Bouquet netestuje na zvířatech.

Vzhledem k tomu, že značka lehce mění vzhled etiket a velikost balení, můžete využít slevu 25% na všechny produkty na jejich eshopu . A to do zítra, do 14 hodin:)


A jaké jsou ty moje bestsellery?

Rosemary Butter Cleanser
Rozmarýnové máslo na čištění pleti patří mezi mé horké favority. Upřímně, nejdřív jsem si říkala, jestli pro mě není zbytečně. Mám tři kroky odličování a přišlo mi, že další krok už bude zbytečný, a ani si na něj nenajdu čas. Ale po vychvalování od mé kamarádky, jsem mu dala šanci a zkusila ho po odlíčení nanést na suchou pleť. Máslo se má zahřát v dlaních a nanést na obličej. Poté se obličej důkladně očistí ručníkem namočeným v horké vodě. A světe div se, i po mých třech krocích odličování, tohle máslo ještě objevilo zbytky makeupu. A vtipné je, že se teď každý večer na tohle odličování těším. Máslo úžasně voní rozmarýnem, levandulí a heřmánkem a horký ručník pleť promasíruje a lépe ji připraví na vstřebání dalších látek (např.nočního krému). Tahle kombinace vás před spánkem perfektně vyklidní a pročistí pleť i mysl. Teď je to můj oblíbený rituál a mám při jeho používání pocit, že dávám pleti ještě něco navíc a ještě se řádně naladím na odpočinek. Vážně si ho zamilujete.



Rose Night Serum
Noční séra mám ve velké oblibě. V klidu si odpočíváte a přitom něco děláte pro svoji pleť? To člověka, který rád dělá několik věcí najednou prostě musí bavit. Tohle noční sérum obsahuje olej z damašské růže Otto, což je nejvzácnější esenciální olej, také myrhu, pupalku nebo heřmánek. Pokud vám olejová séra vyhovují, musíte ho zkusit. Za mě je to spíše suchý olej, protože se ihned vstřebá a dá použít i na mastnější pleť. Takže se nemusíte bát, že si při spánku zašpiníte polštář.
Sérum by mělo regenerovat, detoxikovat a omlazovat pleť. Já jsem vyloženě omlazení nezaznamenala, ani nejsem vhodná cílovka. Ale za mě je po jeho použití pleť ráno, hladká, vyživená a hydratovaná.Takže tím pádem nemám nic, co bych mu vytkla:D




Wild Thyme Hand Balm
Tak tenhle krém na ruce je naprostá srdcovka. Za mě je jeho vůně naprosto typická pro Chateau Mcely. Když tenhle krém otevřu, tak se tam v mysli ihned přenesu, protože tahle směs bylin je tam podle mě cítit úplně všude:) Pokud si tamní návštěvu užijete ( o čemž nepochybuji), tak si tento krém nezapomeňte pořídit. I doma v koupelně si tak budete moct připomínat relax a pohodu, kterou jste tam zažili. Jinak perfektně vyživuje suchou a popraskanou kůži na rukách. Obsahuje osm esenciálních olejů, mateřídoušku, bambucké máslo i včelí vosk. Ihned se vstřebá, má lehkou texturu a ruce vám dlouho krásně voní. Jediné co mi u něj chybí, je varianta menšího balení, které bych nosila každý den v kabelce:)


Honey Lip Balm
No a poslední produkt který musím zmínit je zároveň můj nejoblíbenější. Poměrně dost trpím na suché rty a to celoročně. Hledaní vyhovujícího balzámu na rty byl tedy docela boj, protože každý mi po určité době přestal fungovat. Nevím, jestli si ta jemná kůže na rtech nakonec zvykne a chce to obměňovat, ale jediný balzám, který mi vyhovoval ve všech kritériích je právě tento medový ze Mcel. Rty mažu několikrát denně a první balení mi vydrželo něco kolem 8 měsíců. Teď mám jedno balení v koupelně a jedno v kabelce, abych ho měla neustále po ruce. Velká výhoda balzámu je, že není problém když si na něj nanesete rtěnku, nebo naopak, když si na rtěnku nanesete balzám. Na jiných balzámech vám rtěnky nedrží, protože jsou často hodně mastné, nebo díky nim rtěnka nevydrží tak dlouho. Složení je poměrně jednoduché, najdete v něm med, vanilku či kakaové máslo a včelí vosk. Ale tohle na mé rty jednoznačně funguje. Taky kvituji že nelepí, protože při mých dlouhých vlasech a větrném počasí jsem z produktů jiných značek měla nechtěně i balzám na vlasy:D
Za mě jednoznačně nejlepší balzám na rty ever.
Jediné co bych ještě uvítala, by byla i verze tyčinky, abych prsty nemusela do kalíšku.


A co byste o kosmetice Mcely Bouquet ještě měli vědět?

- V brzké době se objeví novinky Mint Vanilla Lip Balm
- Také se můžete těšit na novou měsíčkovou masku na obličej, která bude v prášku,
- Produkty zakoupíte v Chateau Mcely, online na jejich eshopu, v Praze v hotelu Mandarin Oriental či na Slovensku v Kempinski High Tatras a Grand Hotel River Park.

3 komentáře:

  1. Tak, já už nakoupila :) zkusila jsem Wild Thyme Hand Balm a Rosemary Butter Cleanser, tak se moc těším, až je vyzkouším na vlastní kůži.

    OdpovědětVymazat
  2. Tak na slevu jsem přišla pozdě. Ale i tak bych kosmetiku ráda vyzkoušela.

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj Ino,
    kosmetika musí být opravu úúúžasná! Mám moc ráda kosmetiku (nebo klidně i cokoliv jiného), kterou někdo vyrábí od srdce a má to vše pod kontrolou. Hlavně když se jedná o přírodní produkty, protože mi přijde, že tam je ta výroba o něco komplikovanější než u té chemické. Určitě to musí být skvělý a originální dárek pro kohokoliv, kdo má kosmetiku alespoň trochu rád :) Já bych určitě byla nadšená z každého produktu :D

    Martina

    OdpovědětVymazat

Děkuji všem za komentář. Na blogu se zobrazí hned po schválení:)
Komentovat můžete i anonymně, bez google účtu.