úterý 19. prosince 2017

Xmas Shopping List IV.

Krásný večer.
Letošní poslední článek s tipy na dárky je tady:) Do Vánoc zbývá necelý týden, takže jestli ještě nemáte nakoupeno, doporučuji shánění dárků dokončit do čtvrtka, protože za pár dní už nebude v obchodech k hnutí. A není nic lepšího na zkažení vánoční nálady, než tlačenice v obchodních centrech a stres z toho, co je ještě potřeba zařídit. Já se pro pár dárku vracím zítra a v pátek budeme ještě nakupovat jídlo, což bývá taky dobrý masakr, ale jinak jsme snad ready. Trošku mě mrzí, že letos nevyjde pomoc bezdomovcům na Štědrý den. Skupina Food Not Bombs, která pro ně minulý rok akci zajišťovala, a kde jsme pomáhali, letos nebude nic pořádat. Napsala jsem tedy na Charitu a tam mě odmítli, že už někoho mají a měla jsem se ozvat dřív. Nabídla jsem, že i uvařím, ale asi mají pomocníků a jídla nad hlavu. Tak uvidíme, třeba se ještě najde nějaká akce, kde můžeme pomoct:)
Ale mrkneme na ty dárky které jsem sehnala a mám ještě v plánu koupit:)

Boty jsem vám ukazovala v tipech na dárky numb.2. EHM.. A už jsou pod mým stromečkem a čekají na mě:D Jsem oběť vlastních tipů, ale jsou prostě boží. Boty Ugg z Office Shoes.


 Další win win dárek:) Prádlo z Intimissimi:)

Dárky pro Vendyho konečně vyřešeny:) Sehnala jsem konečně župan (je super hebký), a to v Marks&Spencer, kde mají akci na domácí oblečení a prádlo. Když koupíte jednu věc, tak na druhou máte 50% slevu. Takže jsem ještě vzala pyžamo:)


Konečně jsem sehnala i Vendyho oblíbené pití a ještě čekám na tu sušenou šunku:)

Řada Atoderm od Bioderma je super dárek, když nevíte, jakou kdo má pleť a jak které značky snáší. Tohle je řada pro velmi citlivou až atopickou pokožku.

Nové Airmaxy jsem si koupila tak nějak omylem, když jsem hledala dárky pro ostatní:D Však to znáte:) Ale dám si je pod stromeček:)

Všem dětem z rodiny jsme letos místo hraček koupili oblečení. Přeci jen už mají hraček nad hlavu, tak mi to přišlo zbytečné. Většinu věcí jsme nakoupili v Lindexu. Třeba tuhle bundu s ouškama. Věci pro mimina mají z bio bavlny a navíc jim začaly slevy:)


A pár trochu netradičních dárků, které opravdu pomůžou. 
Budu moc ráda, když mi na podobné dárky dáte váš tip:)

Psí útulek Skřivany
Zítra vyrážíme s plným kufrem granulí do našeho oblíbeného útulku. Je to už taková tradice před Vánoci, i když tam jezdíme i v průběhu roku. Pokud chcete pomoct opuštěnám psům a kočkám, zkuste si najít nějaký soukromý útulek, kde je těch financí opravdu málo a ocení tam jakoukoliv pomoc:)

Za 100kč můžete koupit nocleh v Armádě spásy a teplé jídlo pro člověka bez domova. To mi přijde jako hodně dobře investovaná sto-koruna:) Nikoho to nezabolí a někomu to zase může zachránit život. Mrkněte na jejich stránky a dozvíte se více:) Můžete si nechat poslat i voucher a darovat ho každému z rodiny:)

O JV jsem vám psala už na instagramu. Tohle mi přijde jako nejvíc smysluplný projekt, který jsem za poslední roky viděla. Každý den se vracím na jejich FB, aby si udělala ještě lepší náladu a je to opravdu balzám na duši vidět, jak se do projektu lidé vrhají a dělají radost seniorům. V kostce jde o to, že můžete splnit přání opuštěného seniora v domově důchodců. Ať už si přejí zážitek, nebo nějakou drobnost, jde především o lidský kontakt a o to, že se lidé za seniorem vracejí a vytvářejí se neuvěřitelná přátelství a pouta. Tak mrkněte na jejich stránky:) 


A co nekupovat? Nemůžu si pomoct, ale musím zmínit pejsky z pochybných chovů a množíren. Navíc, zvíře by nemělo být jen vánoční dárek, ale člen rodiny, které ho vyberete po dlouhodobé úvaze. Samozřejmě schvaluji adopce z útulku, ale i tam, musí být na prvním místě soudnost a chuť pejskovi opravdu pomoci a ne jen koupit psa jako dárek a po Vánocích ho vrátit:)

6 komentářů:

  1. Docela mě fascinuje, že je až plno a odmítají Vás na pomoc někomu, kdo to potřebuje, to bych až nečekala :) Je to však ta nejlepší věc, kterou každoročně děláte.
    Nad županem jsem při dnešním posledním výběru dárku pro mého muže také přemýšlela, ale nakonec jsem vybrala něco jiného. Spodní prádlo z Intimissimi vypadá prostě skvostně, co si budeme povídat :) Asi zavítám a udělám si opět dárek ode mě pro mě :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za komentář Nikky, mě to přišlo taky hrozně zvláštní, navíc jsem nebízela, že přinesu nějaké věci, nebo uvařím. Nevím co víc, bych ještě měla nabídnout:D My to ale nevzdáme, a zkusíme pomoct jinde:) Prádlo si nech koupit k Vánocům, to je pravě win win dárek:) Přeji krásné Vánoce:)

      Vymazat
  2. A co sama pozvat nějakého bezdomovce na oběd? ... Určitě nějaké na ulici potkáváš.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Super nápad. Už jsem to udělala:) ale určitě je efektivnější zkusit pomoci více lidem, kteří se sejdou na jednom místě, než někde nahánět jednoho člověka. Navíc, s Charitou jsem se nakonec dohodla, takže na Štědrý den rozdáváme polévku:) Třeba se taky přidáš:)

      Vymazat
  3. Airmaxy jsou nádherný. Chtěla bych je v černé, ale v té bílé mají taky něco do sebe.

    OdpovědětVymazat
  4. Mně už zbývá vyřešit jen poslední dárek, ale možná ještě něco přikoupím :-)


    JANNIEBEL

    OdpovědětVymazat

Děkuji všem za komentář. Na blogu se zobrazí hned po schválení:)
Komentovat můžete i anonymně, bez google účtu.