čtvrtek 27. července 2017

Testuji: Volkswagen Beetle Design

Krásný den, milé čtenářky. 
Nevím jak pro vás, ale pro mě jsou auta nejen dopravním prostředkem, ale taky součástí stylu, image a taky zdrojem zážitků a radosti. Psala jsem vám to už kolikrát, já prostě miluji řízení. Nejde o rychlou jízdu, ale o pocit svobody, samostatnosti i komfort cestování. Jsem ráda, že mám možnost vyzkoušet různé vozy a předat vám své dojmy z nich. Neberte to jako klasickou auto recenzi. Já přece jenom nejsem žádný odborník a nejste na webu o autech. Ale když jsem sama hledala, jaké auto si pořídit, zajímal mě ženský pohled a třeba trochu jiná autorecenze. Rozhodně se nechci genderově vymezovat, že se jako žena při výběru zajímám o jiné věci než muži, ale říkám si, že by se vám auta, která zaujala mě a přišla mi praktická i stylová, mohla líbit i vám:)



O Audi Q2, jehož jsem byla ambasadorem, jsem vám již v krátkosti psala. Dnes se mrkneme na Volswagen Beetle, který jsem na testování měla zapůjčený a viděly jste ho jistě na mém instagramu. 
Tohle autíčko asi nemusím představovat. Myslím, že se nebudu mýlit, když napíšu, že to je jeden z mála modelů vozů, u kterého si jeho vzhled vybaví i malé dítě. Tzv. Brouk se vyrábí od roku 1938 a stal se doslova legendou. Od minulého roku se na trhu objevuje nová edice Brouků, která prošla modernizací a faceliftem. Já jsem z této edice měla model s výbavovou nadstavbou s názvem Design v fresch fuchsia metalíze.



Když to vezmu od začátku, celkový design karoserie si mi moc líbí. Už mi nepřipadá jako klasické malé auto pro holky, čímž přitahuje pozornost kolemdoucích. Přijde mi daleko robustnější a sportovnější než dřív. To se taky projevilo hned na mém prvním parkování, které proběhlo v Oc Nový Smíchov chvíli po tom, co jsem si auto vyzvedla. Už když jsem vyjížděla z prodejny Volkswagen, mi přišlo, že je sedačka v autě hrozně zapuštěná. Měla jsem z auta docela špatný výhled, ať jsem si sedačku upravila jakkoliv. Což se samozřejmě báječně projevilo na parkovaní. Bez kamer, tedy asistenčních systémů, bych v obchoďáku nezaparkovala ani zaboha. Nový Beetle má poměrně široké blatníky a vůbec to není to malé autíčko, jak ho mám já osobně v paměti z dřívejších let. Časem jsem si na horší výhled z místa řidiče zvykla. Předpokládám, že prostě pojem o šířce a délce karoserie do sebe člověk časem nasaje. Ale je to něco, na co je dobré se připravit.

Co se týče samotné jízdy, tak z té jsem byla nadšená.
 7stupňový automat s dvoustupňovou převodovkou DSG zajišťuje super plynulé řazení a režim sport vám ukáže, jak je Brouk temperamentní a živé auto. Díky elektronickému stabilizačnímu systému auto perfektně drží na vozovce i za mokra a náledí. Navíc ho najdete i v sériové výbavě.
Využila jsem i Blind Spot-Sensor, který vám hlídá mrvé úhly a panoramatické střešní okno, které je sice za příplatek, ale v létě se sakra hodí. Trošku mě překvapilo, jak je Beetle do zatáček nepoddajný, ale může to být samozřejmě zvykem. Jízda mi jinak přišla velmi komfortní a řízení jsem si užívala.




Interiér
 Přístrojový panel je za mě přehledný. Já jsem u modelu měla tři budíky navíc, což dodalo sportovnější vzhled. Velmi mi vyhovoval volant, který perfektně padl do ruky, i celkové rozložení všech ukazatelů. Jen to vystupování z auta je značně neelegantní. Jak jsem už zmínila, sedačka je dost zapuštěná a nástup i výstup je tím pádem nekomfortní stejně jako natahování se pro pás. Může to být mojí výškou či zvykem, ale rozhodně to na mě negativně zapůsobilo. Vyzdvihnout musím audio systém od legendární značky Fender. Žádné auto mi ještě takhle luxusně nepřehrálo Led Zeppelin:)
 Co se týče prostoru, se zadními sedadly pro kamarády bych počítala v případě nejvyšší nouze. Vzadu je opravdu strašně málo místa, takže bych takové cestě ani nikoho nevystavovala. Zato kufr mě nesmírně překvapil. Podrobila jsem ho zatěžkávací zkoušce, tedy nákupům, a dokonce jsem si v něm i vezla svůj velký buben na zápas amerického fotbalu. A k údivu všech se tam vešel. Kufr tedy překvapivě super. 

Takže závěrem, tohle malé velké autíčko mě dost bavilo svojí dynamikou, komfortem jízdy a designem. Za mě to není auto pro masy, což se mi líbí. Rozhodně dotvoří váš styl a přitáhne na sebe pozornost okolí. Velikost interiéru musíte řešit především ke stylu svého života. Není to samozřejmě koncipováno pro rodinu, ale je to super zábavné auto pro pár, který hledá originalitu i pohodlí :)
Příkládám pár informací, ale pokud budete chtít konkrétní parametry, stačí mrknout zde:



 VW Beetle Design 1.4 TSI DSG - Pink Fuchsia
Typ motoru: přeplňovaný zážehový
Válce / ventily: 4 / 4
Zdvihový objem (ccm): 1395
Nejvyšší výkon (kW / ot/min): 110 / 5000
Nejvyšší toč. moment (Nm / ot/min): 250 / 1500 - 3000
Provozní vlastnosti
Maximální rychlost (km/h): 203
Zrychlení 0 - 100 km/h (s): 8.7
Spotřeba město/mimo/kombi (l/100 km): 6.6 / 4.9 / 5.5
Emise CO2:126
Rozměry a hmotnosti
Zavaz. prostor - sedadla/sklopena (l): 310 / 905
Objem nádrže (l):55
Pohotovostní hm. / nosnost (kg): 1363 / 512
Rozměr pneu:215/55 R17







Jak se Vám nový VW Beetle Design líbí?

8 komentářů:

  1. Z fleku můžete do Top Gearu! Jen škoda, že už je tak málo outfitových článků, inspirovalo to víc než reklama na auto.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Brzy bude zase outfit:) I když to není třeba klasický post o jednom outfitu, tak v mých článcích např. Instalife najdete několik outfitů pohromadě:)Nerada bych, aby to bylo jen o oblečení, to by zase bylo velmi monotóní. Mám auta moc ráda, a do lifestyle patří:) Ale samozřejmě budu mít čtenářkám vycházet ráda vstříc:) Děkuji za komentář:)

      Vymazat
  2. Ahoj Inus:) Miluju VW Beatle protoze mi prijde ze ma neotrely vzhled kteremu podlehne snad kazda z zen :) V cervene barvicce pusobi dokonale a i tobe to v nem moc sluselo :) Chtela bych se zeptat odkud mas ty modre kosilove saty, jsou moc pekne...dekuji a preju ti jeste dalsi krasne jizdy :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za komentář a rozhodně a souhlasím, že má Beetle neotřelý design:) Šaty jsou ze Zary koupené před pár měsíci, ale teď jim opět dorazily, tak tam určitě zajdi mrknout:)

      Vymazat
  3. To auto se mi moc líbí, ale automatickou bych nechtěla, to není ono :-)

    Jinak mě také mrzí, že se tady z toho stává jen jedna velká reklama na hotely, auta, Libenu Rochovou... outftů výrazně ubývá a článků je také málo, na to, že jsi Inuš profi bloggerka, která se tím živí... Mrzí mě to, fakt :-( Čekala jsem spíš něco pořádného o pejskovi, když už.

    OdpovědětVymazat
  4. Ten první komentář je super! Z fleku do Top Gearu, fakt jsem se zasmála a ty parametry na konci článku.. Asi super auto, ale pro 5 ti člennou rodinu docela na nic..Je pěkný, to jo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za komentář Luci, máš pravdu, pro rodinu to opravdu není a určitě není ani VW nemíří jako na svoji cílovku. Ale pro mladý pár, to je určitě zábavné vozítko:)

      Vymazat

Děkuji všem za komentář. Na blogu se zobrazí hned po schválení:)
Komentovat můžete i anonymně, bez google účtu.