úterý 13. června 2017

Vyplatí se Bodyforming procedury?




Krásný den, milé čtenářky.
Každý rok s příchodem léta všichni řeší postavu do plavek. Posilovny se na jaře plní těmi, co si jako předsevzetí dali zhubnout a zamakat na postavě a velké množství žen taky využívá možností Body forming přístrojů a procedur. Má smysl do nich investovat a pomohou vám k vysněné postavě?
Já jsem měla možnost je pro vás v Asklepionu otestovat, tak se pojdte mrknout, jaký podle mě mají účinek a jaké tělové terapie jsou před létem vhodné.

Hodně z vás mi psalo, proč přístroje testuji, když jsem štíhlá. Já jsem si zkusila ošetření, které neslouží jen k zhubnutí, ale k podpoře lymfatického systému a přirozených detoxikačních systémů těla. A to se podle mě hodí snad každé z nás:) Když správně nefunguje lymfatický systém, nejsou z těla odváděny škodliviny a v těle dochází k hromadění vody, solí a tuků. A o to prostě nikdo nestojíme:)




Jako první jsem si zkusila přístroj LPG.
Procedura probíhá v příjemné, světlé místnosti a začíná tím, že si obléknete speciální tenký overal a položíte se na lehátko. Domluvíte si preferovanou oblast na ošetření, popř. kombinaci. Poté hlavice přístroje nasává kůži přes overal mezi válečky a aplikátory. Já jsem chtěla cítit, jak to působí na každou oblast, takže jsem zkusili ruce, břicho i nohy. Jelikož na rukou toho nešlo moc nasát, tak to bylo lehce nepříjemné, ale jinak to vůbec není bolestivá procedura. Jako kdyby vás někdo lehce nasál vysavačem, takže je to spíš vtipné.
LPG je především o podtlakové masáží a vakuové vlně, kterou vytváří. Ovlivňuje prokrvení tkáně, navrací jí elasiticitu. Zároveň zlepšuje tok lymfy a pomáhá tvarovat a zeštíhlovat postavu.



 Vybíráme program
 Detail hlavice

Hned poté následovala ruční lymfodrenáž. Klinika doporučuje kombinace obou procedur, protože se velmi dobře doplňují a podporují. Mám za to, že se dají koupit i ve výhodnějším balíčku. Na lymfodrenáži jsem byla poprvé a už nějakou dobu jsem si říkala, že by bylo docela fajn to vyzkoušet. Ta už se provádí bez slušivého overalu. Ležite v podstatě pod velkou osuškou a masérka si jen odkrývá tu část těla, kterou zrovna potřebuje zpracovat. Tato speciální hmatová technika vyžaduje opravdu odborníka s praxí, aby měla žádoucí účinky. Já jsem s masérkou celou dobu povídala, abych z ní vytáhla co nejvíce informací. Říkala mi, že je běžné, že ženy cítí velkou úlevu už v průběhu procedury. Často říkají, že mají lehčí nohy, jelikož zlepšuje otoky a odvádí zadržovanou vodu.
Což docela pěkně dokazuje fakt, že po masáži každý beží čůrat:)
Já jsem navíc během každé procedury docela slušně usínala, a připadalo mi, že mě přejel tank. Celé tělo mi přislo unavené a zralá tak akorát do postele.




Jaké další  neinvazivní proceduryjsou před létem pokud formujete postavu vhodné?

Velashape -  redukuje tuk i celulitidu, zpevňuje postavu a vyhlazuje pokožku.
BTL neinvazivní mezoterapie - Používá elektrické pulsy a duální laser (ano, zní to hrozivě:) k obnovení procesů v podkoží a zárověň výživuje tkáň. Mezoterapie nepoužívá jehly a výsledkem je výrazná redukce celulitidy.



Jak ale obě procedury, které jsem zkusila působily na mě? Těžko vám mohu říct která procedura byla pro moje tělo přínosnější, vzhledem k tomu, že šly hned za sebou. Ale pro mě bylo rozhodně důležité to, že se mi velice rychle zlepšila pleť, zmenšily se mi póry, mám hladší kůži i na nohách (hodí se proti celuditidě) a po té, co jsem procedury vyzkoušela nemám oteklé oči po ránu, i když spánku moc nedám. Což se mi třeba v New Yorku báječně hodilo. Nevím, jak dlouho účinek vydrží. Lymfodrenáž se doporučuje podstupovat pravidelně, a má tak samozřejmě nejpůsobivější účinky. Já osobně bych ji ráda zavedla do svého diáře, protože jsem byla s výsledky velmi spokojená a dost mě zajímá, jaké účinky bude mít po dalších aplikacích.
Co se týče body formingu, je to skvělá možnost jak doplnit cvičení, ale samotná procedura vám samozřejmě štíhlou postavu nevytvoří. Je ale skvělé, že můžete svoje snažení podpořit a lymfatickému systému trochu pomoci. Zvláště, jestli trpíte zadržováním vody, máte často nateklé nohy, marně bojujete s celuditidiou nebo s akné.
Děkuji Asklepion za pozvání, ráda jsem si zase vyzkoušela něco nového.

Máte zkušenost s lymfodrenáží nebo s Bodyforming procedurami?
Zajímá mě vaše zkušenost i názor. Pomohlo vám to, nebo jste nebyly spokojené?

PS: Gratuluji výhercům soutěže o lístky na páteční přehlídku: Daniel Polák a Eva Vaňková:)

5 komentářů:

  1. Chodila jsem na přístrojovou lymfodrenáž. Vzhledem k mé žilní nedostatečnosti jsem absolvovala manuální a následně přístrojovou lymfodrenáž. Bylo to výborné nohy byly lehké a s celulitidou si také poradila. Uvažuji, že se objednám opět na cyklus 10 ošetřeni.

    OdpovědětVymazat
  2. Díky za tip. Já na lymfodrenáž vždycky chtěla, tak se tam konečně dokopu. Snad mi to pomůže k lepší postavě. Missu

    OdpovědětVymazat
  3. Chodím na lymfu už docela pravidelně a nemůžu si to vynachaválit. Jen to leze do peněz:/

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj Ino,
    myslím, že na lymfamasáž by se občas měl zajít každý :) já jsem byla zatím jenom 2x a pokaždé to bylo fajn :) Hlavně teď před létem je to ideální doba. Určitě by se měly metody kombinovat nebo využívat zkušenou masérku na pouze ruční masáž. Co jsem si studovala, tak čistě přístrojová je taky fajn, ale nemá takový efekt.

    Martina

    OdpovědětVymazat
  5. Každý přece nemusí chodit na drahou lymfodrenáž. Zvlášť ty hubený ne. Zbytečný vyhazování peněz.

    OdpovědětVymazat

Děkuji všem za komentář. Na blogu se zobrazí hned po schválení:)
Komentovat můžete i anonymně, bez google účtu.