čtvrtek 16. března 2017

Bělení zubů

Krásný den milé čtenářky.
Dnešní článek bude o bělení zubů a zrovna mi došlo, že jsem tady o bělení vlastně ještě nikdy nepsala. Když jsem dostala pozvání na bělící kůru do Asklepionu, vymínila jsem si, že budu psát článek s veškerou případnou kritikou a maximálně otevřeně, na což k mé radosti hned přistoupili. Myslím, že každá z nás už má nějaké zkušenosti s bělením. Já zkoušela bělící pasty, babské recepty, pudry i bělící pásky různých značek. Až jsem před mnoha lety v Usa objevila pásky Crest, které na mě jako jediné opravdu fungovaly. Tyhle pásky mi zuby opravdu dokázaly vybělit s viditelným výsledkem, ale bolely mě z nich zuby 2-3 dny. A to tak, že jsem většinou nemohla ani jíst a bylo to tak protivný, že vás to připravilo i o touhu mít bílé zuby. Nehledě na to, že jsem se bála, aby to nemělo vliv na zdraví zubů. 





Proto jsem byla upřímně zvědavá, jak probíhá takové bělení na klinice. I když bělení jako takové na klinice vlastně neprobíhá, ale k tomu se dostaneme. Jako první mě totiž před samotným bělením čekala návštěva zubní hygienistky. Ta mi ukázala, jak správně čistit zuby, kde použít nit a kde mezizubní kartáček a postarala se i o odstranění zubního kamene. Většinu věcí, o kterých jsem byla přesvědčená, že dělám dobře, jsem samozřejmě dělala špatně, na druhou stranu už to aspoň vím a jsem zvědavá, jestli budou za 3 měsíce, kdy jdu na kontrolu, vidět změny. Tato kontrola je důležitá i proto, že se dozvíte, jestli jsou vaše zuby v kondici a je vhodné je vystavit bělení.




Po dentální hygieně jsem šla ke stomatologovi, který mi vyrobil otisky zubů a a díky otiskům se následně vyrobily nosiče gelu na bělení. Veškeré bělení tedy probíhá doma, bez nutnosti UV lamp. Gel se aktivuje přiložením na zuby a obsahuje 16 % Carbamide Peroxide, který napravuje zabarvení zubů.




Nosiče jsou hotové do dvou až tří dnů a jejich výhoda je to, že jsou na míru, přesně na vaše zuby. Tím, že jsou formované podle vás, vám perfektně sednou a gel se dostane přesně, kam má. Stomatolog mi ještě vysvětlil, jak se gel do formy aplikuje a jak často mám bělit. Dostala jsem ještě sadu gelu Opalescence na bělení. Ten se vyrábí v různých příchutích a já si vybrala melounovou. Tím melounem spíš jen voní a chuťově mi přijde neutrální, což je dobře, protože Crest byl poměrně výrazný a jen co jsem ho ucitíla na patře, tak se mi chtělo zvracet.

Ve chvíli kdy jsme měla nosiče hotové, jsem se vrhla na bělení. V podstatě bělíte tak, jak vám to dovolí vaše zuby. Já si první bělení dala na dvě hodiny, ale pak mi začaly lehce trnout dolní zuby, které mám citlivější. Od té doby si na bělení dávám jen hodinu, nic mě pak nebolí a po 4 samostatných běleních, kdy tedy první bylo na dvě hodiny a zbytek na hodinu, je podle mě rozdíl veliký.




V balení Opalescence jsou dávky bělicího gelu ve stříkačkách, díky čemuž se v množství nespletete. Najdete tam ještě bělící pastu, obal na nosiče a stupnici bělosti zubů, podle které si určité váš výchozí odstín a taky ten finální. Každý má samozřejmě daný i geneticky svůj odstín zubů, takže jsem byla zvědavá, na jaké zesvětlení se dostanu. Podle stupnice jsem vybělila o 3-4 odstíny a chci si tento odstín dál udržovat pravidelným bělením, ale teď už ve větších rozestupech.
Pokud se bojíte bílé diety, tak mi bylo doporučeno vyhnout se borůvkám a kávě, ale taky jsem tak nějak přirozeně začala vynechávat černý čaj a kolu, protože o nový bílý odstín nechci hned tak přijít.

A výsledek před a po bělení. Bohužel se mi nepodařilo chytit stejné světlo, i když jsme fotili ve stejnou hodinu a na stejný režim. V podstatě je vidět že vpravo je celá fotka světlejší, včetně mé pleti, takže kontrast bělosti je zase díky tomu menší. To jen aby si někdo nemyslel, že jsem fotku záměrně zesvětlovala:)


Teď mě zajímá váš názor a vaše zkušenosti s bělením. Našli jste také metodu, která u vás funguje?
A jaké postupy na bělení zubů jste zkusili?

8 komentářů:

  1. Inus, pouzivam na beleni stejny pripravek jako ty uz cca 2 roky a musim rict, ze jsem maximalne spokojena. Injekce mam v lednici a kdyz se mi zda, ze zuby potrebuji vybelit, dam si na jednu/dve noci opalescense a je to. Takze i za me doporucuji. U tebe je vysledek krasne videt!

    OdpovědětVymazat
  2. Woow nádherný výsledek, jdu se podívat na ceny

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj Ino,

    nedávno jsem objevila Tvůj blog a musím přiznat, že mě nadchnul. Jen jsem si říkala, že bych se zeptala, jestli máš zkušenosti s bělením a vida! Ráda bych nosila výrazné rtěnky, ale kvůli zubům jsem si netroufla. Takže moc díky za tip a už se nemůžu dočkat nových článků! Alča z HK

    OdpovědětVymazat
  4. Zajimavy clanek, o beleni uvazuji uz delsi dobu. Zatim jsem zkousela jen belici pasty, jedina, ktera fungovala, byla cervena Swissdent. Muzu se zeptat na kolik vyjde cela procedura beleni vyse, a kolik cca aplikaci gelu obsahuje? Diky! Misa

    OdpovědětVymazat
  5. Používám opalescense 2 roky a výsledek je vidět. Nosiče mi vyrobila moje zubní lékařka i bez návštěvy dentální hygienistky, čímž nechci říct že návštěva nemá smysl, jen jí už přestala proplácet moje zdravotní pojišťovna. Náplň si kupují 2x ročně tamtéž a maximálně otevřeně musím říct, že jako pracující matka dvou studentů bych si bělení na této klinice nemohla dovolit. Sledují vás a taky obdivují, ale občas bych uvítala článek o tom, co vás potěšilo jen tak, jak se ženské svěřují mezi sebou, nebo o tom jak jste něco ulovila ve slevě a mohla jste se radostí zbláznit. Janina

    OdpovědětVymazat
  6. Nad bielením zubov už uvažujem dlhšiu dobu, no mám všeobecne citlivejšiu sklovinu a preto mám z toho obavy. Skúšala som zatiaľ len klasické zubné pasty ktoré teda sľubujú nejaké to zosvetlenie, no nie je to nič moc.

    NITA
    NEW POST

    OdpovědětVymazat
  7. Ahoj Inuš...mamka je sestřičkou v zubní ordinaci, kam pravidelně dojíždí i velmi šikovná zubní hygienistka. Já mám zuby zdravé. Nekazí se mi. Bohužel mám díky nadměrnému používání fluoridových tablet v dětství v kombinaci s dlouhodobějším užívání antibiotik velmi špatnou a zničenou sklovinu, takže i když si vyčistím zuby, nikdy nevydrží dlouho hladké a bílé. Určitě jsme s mamkou uvažovali o zubní hygieně, ale prozatím mi nebyla doporučena, kvůli věku (je mi 16). Do budoucna chci ale něco podniknout tak děkuji i za tvůj impulz :)<3

    OdpovědětVymazat
  8. S bělením zubů zatím žádnou zkušenost nemám. Teď momentálně pracuji na tom, abych měla zuby pořádně srovnané a krásné a pak se můžu zabývat bělením. Jinak tvůj článek mě opět zaujmul. Nikdy jsem o tomto neslyšela, ale podle fotek to vypadá velmi dobře!

    http://basic-whitegirl.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat

Děkuji všem za komentář. Na blogu se zobrazí hned po schválení:)
Komentovat můžete i anonymně, bez google účtu.