neděle 12. března 2017

Aktuální vlasová péče I.


Krásný den milí čtenáři.
Psali jste si o článek zaměřený na péči o vlasy, tak jsem vám opět nafotila všechny produkty, které aktuálně používám a doplnila jsem je o update péče ze salonu Stolen, kde jsem nedávno byla. 

Článek bude poněkud delší, tak jdeme na to. Jsem opravdu ráda, že se vám stále líbí mé dlouhé vlasy, i když se teď opět vrátil trend mikád a hodně žen své vlasy zkracuje. Přes všechny trendy jsou pro mě zdravé a dlouhé vlasy opravdovou korunou krásy. Často se mě ptáte, jestli je mám prodloužené nebo je mám zahušťěné. Nikdy jsem nevyzkoušela ani jedno a předpokládejme, že ani nevyzkouším. Víte, že o své vlasy opravdu pečuji a různé příčesky či prodloužení se mi nelíbí. Poznáte je na první pohled, nehledě na to, jak to zatěžuje vaše vlasy. 

Mrkneme se tedy na update produktů, které aktuálně používám. Některé jste už možná na blogu zahlédli, protože k těm oblíbeným a ověřeným se ráda vracím.
Budu se těšit na vaše komentáře a zkušenosti popř.tipy pro moje čtenářky.




Mytí
Šampónů jsem vyzkoušela kupu a nejvíc se vracím k řadě Re.Store od Kevin.Murphy. Celá řada obsahuje šampón, kondicioner a treatment (kůru). Používá se tak, že dvě mytí v týdnu za sebou použijete šampon i kondicioner, ale potřetí si umyjete vlasy jen treatmentem, který zastoupí oba produkty. Necháte ho chvíli působit jako masku a pak smyjete. Tahle řada je plná proteinů, enzymů a aminokyselin a používá se k posílení vlasů a intenzivní regeneraci.



Hřebeny
Kromě samotné kosmetiky je důležité i to, čím své vlasy rozčesáváte. Možná už víte, že už roky nedám dopustit na Tangle Teezer a ráda ho kombinuji s kartářem z kančích štěnin od Kevin.Murphy.
Úplnou novinkou, kterou mám asi dva měsice, je kartáč od Tangle Teezer, který jsem koupila v Douglas (platila jsem kolem 800,-). Zaujal mě úplně jiným rozložením štětin a sliboval větší objem při jeho použití u fénování. Ještě jsem ho u nikoho neviděla, takže jsem ho s nadšením vzala, že ho vyzkouším. První fénování byl docela boj. Ty plastové štětiny jsou poměrně nebezpečné, protože ačkoliv se úplně nemám za nemehlo, hned jsem si při foukání podrápala čelo a ucho. Vlasy musí být při česaní dokonale rozčesané, protože tenhle kartáč se v nich jinak hned zasekne. Tolik jeho nevýhody, ale nevím, jak to ten kartáč dělá, ale dokonce i já, s tak dlouhými vlasy, mám díky němu objem. Vlasy si přes něj jednoduše vyfoukáte fénem. Jsou pak objemnější, fénování je rychlejší a slibuje, že vlasy i narovná. S tímhle hřebenem je to tedy tak napůl. Strašně mě štve, že je takový neohrabaný, často se jím škrábnu a musím se na fénování opravdu soustředit, ale jeho výkon mě přesvědčuje o tom, že po něm příště zase sáhnu. Chce to zjevně cvik a časem to možná půjde snáz. Máte s ním někdo zkušenost?



Maska
Vlasový produkt, který jsem nedávno vyzkoušela, je maska od Maria Nila, kterou mi zaslalo jejich zastoupení. Bohužel masová kampaň, kdy byla tahle značka na každém druhém blogu a IG, na mě působí trochu kontraproduktivně, což mi přijde škoda. Já měla masku bez barevných pigmentů, která má vlasy vyživit. Trošku mě štvalo, že se musí používat ochranné rukavice při jejím nanášení, ale nechtělo se mi to riskovat bez nich. Vlasy byly po umytí lesklé a hladké, ale nebyl to pro mě až takový rozdíl. Možná budou ty pigmentované masky o něco zajimavější.



Styling
V této kategorii mám produkty které nanáším po umytí. Než začnu fénovat, nastříkám si do vlasů Anti.Gravity Spray Kevin.Murphy pro objem vlasů. Do konečků používám sérum od Mr.Smith a většinou si nastříkám texture spray, který vlasům dodá strukturu a lehce je zpramínkuje.




Když mám vlasy vysušené, používám suchý šampon Fresh.Hair. Už jsem párkrát psala, že suchý šampon nepoužívám místo klasického mytí, ale jako pomocníka se stylingem. Díky Fresh.Hair mi vlasy nepoletují, lépe se s nimi pracuje, mají lepší texturu a víc objemu. Sprej Shimmer.Shine, který používám nakonec, vlasům dodává lesk a zároveň je posiluje díky vitamínům A, C, E a výtažkům z bambusu.

Produkty Kevin.Murphy a Mr.Smith koupíte v salonu Stolen.
Strava
Je jasné, že vlasy potřebují výživu nejen zvenčí ale taky zevnitř. Každý dieta a omezení jídelníčku se na nich projeví, proto je nutné mít vyvážený jídelníček. Hlavně na  jaře a na podzim, kdy vlasy padají více, vždycky zařazuji do stravy více oříšků. Zkuste alespoň po dobu 14 dní sníst každý den hrst neloupaných mandlí a uvidíte, jak se vám vlasy budou lesknout. Typy ořechů je taky dobré střídat, protože kazdý obsahuje rozdílné prospěšné látky, bílkoviny, hořčík a dobré tuky. Ořechy musejí být neosolené a nepražené. Zkuste třeba střídat mandle, pekany, para a lískové ořechy. Výborné jsou taky ryby a celkově potraviny s vyšším obsahem vitamínu B. Tedy vejce, maso, zmíněné ořechy, celozrné výrobky, luštěniny(cizrna, hrách, čočka, fazole) a zelenina.


Poslední návštěvu ve Stolen jsme s Prokopem využili na přípravu na MBPFW. Vlasy dostaly další sunkissed (přirozené zesvětlení) a hydratační kůru. Zatím chceme v sunkissed pokračovat, tak uvidíme, jak světlé budou vlasy v létě. Bohužel se mi část fotek ze salonu smazalo, což mě moc mrzí, protože rozdíl před a po byl super. Ale mám aspoň foto z mobilu a taky fotku jak moje vlasy vypadají aktuálně:)












24 komentářů:

  1. Ino, NÁDHERNÉ vlasy máš! Chápu, že by byla naprostá škoda, z nich byť jen pár čísel ustříhnout.. ony se ty trendy berou hned jinak, když máš vlasy zničené, to je zkrátíš jedna dvě.. :)) Také moc ráda používám Kevina a na jejich suchý šampon nedám dopustit, používám stejně jako ty - styling.
    Krásný den, s pozdravem Klára :)

    OdpovědětVymazat
  2. Konečně. na tenhle článek jsem se hrozně těšila a je super. Máš vážně krásné vlasy, co já bych za ně dala. Ten kartáč zní zajimavě, tak se po něm podívám. Používáš něco na rozčesávání?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alli, občas použiji růžovou vodu, ale většinou nemám s rozčesáním problém:)

      Vymazat
  3. Máš vyhrazené dny, kdy si myješ vlasy? :) Máš je vážně krásné! ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myju si vlasy zhruba každý 2-3 den:) Děkuji za komentář:)

      Vymazat
  4. vlasy my nepoletují, ach jo .....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ehm, vlasy mi nepoletují bylo správně...:) Výraz "my" se používá pro množné číslo v prvním pádu, nikoli pro jednotné ve 3. pádu, což je tento případ...

      Alča z HK

      Vymazat
    2. Ahoj,

      ehm, výraz "vlasy mi nepoletují" byl správně Ino :-) Jedná se o třetí pád jednotného čísla (komu, čemu) a má tam být opravdu měkké i. Tvrdé "y" se používá u množného čísla v 1. pádu.

      Zdraví Alča z HK

      Vymazat
  5. Ahoj, je super, že jsi napsala tenhle článek. Je vidět, že o své vlasy ráda pečuješ a moc ti sluší. Chtěla jsem poprosit, jestli bys někdy třeba nedala dohromady pár tipů na nějaké pěkné účesy. Kolikrát tápu, co na hlavě vykouzlit a ty máš vkus, takže věřím, že bys poradila. Děkuji a pěkný den :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc za komentář. Ohledně účesů mi psalo už mnoho čtenářek, ale já zatím nebyla schopná se k tomu dokopat. Vážně se pokusím, dát něco dohromady:)

      Vymazat
  6. Ahoj, teprve včera jsem objevila tvůj blog díky článku v MfDnes. A jsem nadšená. :) A mám pár dotazů...nezkoušela jsi vlasovou péči Alterna? A dále by mě zajímalo kam by jsi mi v Praze doporučila zajít koupit džíny...připadá mi, že všude teď mají jen skinny a ty já nechci. Spíš mám ráda klasické nebo slimky. Děkuji moc a těším se na další články. Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Jani, děkuji za komentář. Od Alterny jsem měla olejíček na suché vlasy a byl výborný. A džíny až tolik nenosím, ale co klasika jako Levis? Tam snad maji všechny styly:)

      Vymazat
    2. Díky za odpověď. Zkusím tam juknout. :) Těším se na další články. Hezký den.

      Vymazat
  7. Pro mě samé neznámé značky, ale máš nádherné vlasy !! :)

    OdpovědětVymazat
  8. Ahoj Ino,
    máš opravu nádherné vlasy, vždy je musím obdivovat :) Dlouhé vlasy jsou na ženách opravdu nej! (Samozřejmě, že nesmí být zničené a nepěkné). Jde vidět, že o své vlasy pečuješ opravdu dobře a vyplácí se to :) Být tebou, tak do krátkých už nejdu.
    Hřeben Tangle Teezer o kterém píšeš vypadá opravdu zajímavě, ale asi to bude docela bojová záležitost :D
    Já se o vlasy snažím pečovat. Chodím pravidelně ke kadeřníkovi, dopřávám vlasům různé masky a olejíčky, u kterých vidím, že opravdu fungují. Teď zkouším užívání dýňového oleje, který by měl být také vlasům prospěšný tak jsem zvědavá :)
    Hezký den! :)

    Martina

    OdpovědětVymazat
  9. Ahoj Ino, ačkoliv nejsem příznivcem dlouhých vlasů, většinou je to nuda, tak ty tvoje upřímně obdivuju. Nejsou to cáry, vypadají krásně zdravě a nejvíc ocenuju, že jsou opravdu tvoje, protože spousta žen má na hlavě cizí vlasy a ještě se tím chlubí :-))) Já sama, trend-netrend, nosím mikádo už od základky (je mi 36) a ačkoliv jsem vyzkoušela i jiné účesy, vždy se k němu vracím, protože mi nejvíc vyhovuje (co se úpravy týče) a sluší. Jako platinová blondýnka používám Kevin Murphy Blonde Angel Wash + Blonde Angel Treatment, vlasy jsou nádherně hebký a voní to úžasně! Na styling používám Alternu, jo a před fenovanim Redken Frizz Dismiss, bomba věc ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dani, mikádo je po dlouhých vlasech můj neojblíbenější střih. Dokáže být tak stylové a šik:)A děkuji moc za komentář:)

      Vymazat
  10. Ty jsi neskutečně podobná Amy Winehouse! :)

    OdpovědětVymazat
  11. Skvělý článek na který jsem se moc těšila. A strašně mě potěšilo, že píšeš i o hřebenech. Přijde mi, že toto téma je opomíjené a přitom velmi důležité. Takže za mě moc díky a jdu nakupovat :).

    OdpovědětVymazat
  12. Krásné vlasy a opravdu důsledná péče. A ta poslední fotka, to je pecka, vypadáš na ní úžasně!

    OdpovědětVymazat
  13. Dlouho používám Kérastase, od Kevin.Murphy jsem zatím nic nezkoušela, ale asi to budu muset změnit :D

    OdpovědětVymazat
  14. Páni! Máš úžasný vlasy!
    Na Tangle Teezer nedám dopustit a na ořechny mám alergii, takže smůla. :/
    Spoustu mých kamarádek, ale Tangle nepoužívá, protože jim jejich kudrnaté vlasy neveme. :/

    http://basic-whitegirl.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  15. Vlasy závidím, ale v dobrém. Myslím, že jsou v tom hlavě dobré geny.

    OdpovědětVymazat

Děkuji všem za komentář. Na blogu se zobrazí hned po schválení:)
Komentovat můžete i anonymně, bez google účtu.