neděle 16. října 2016

Přehlídka Roberto Coin & Liběna Rochová


Za 5 let blogování jsem se dostala k nejrůznějším akcím, projektům a příležitostem. Takovým přirozeným vývojem blogování bylo i to, že firmy začaly blogerky "používat" jako modelky. Když se mi před rokem podařilo stát se tváří značky Liběny Rochové, byla jsem vážně nadšením bez sebe. Naše krásná spolupráce zahrnuje i to, že chodím malé přehlídky pro novináře, kde jsou všechny modely prezentovány na mě. Stejně tak se na mně fotí celá kolekce do lookbooku, ktery je určen pro média.

Všechno, co jsem vyjmenovala, je pro mě nesmírná čest, přesto veřejně přiznávám, že modelingový svět mi prostě nic neříká. Ačkoliv se v módě pohybuji docela dlouho, nebo možná právě proto, práce modelky je pro mě vlastně stále nepochopitelná. Byla jsem u toho, když nejmenovaná návrhářka těsně před přehlídkou řekla modelce přede všemi v backstage, že je na její šaty příliš tlustá, ať se převlékne. Slečně bylo kolem 20 a měla něco mezi velikostí 34-36. Vítejte poruchy příjmu potravy:(
 Samozřejmě že chápu, že modeling obnáší jistá omezení a nároky. Jak jsem již dříve psala, často se tyto nároky vztahují i na blogerky. Modeling je prostě sakra tvrdá profese a taky pěkná dřina.

Minulý týden jsem si tuhle tvrdou dřinu mohla zase znovu vyzkoušet na vlastní kůži.
Šperkařský dům Roberto Coin (jeho butik najdete na Pařížské) vyzval přední české návrháře, aby se nechali inspirovat jeho kolekcí šperků a vytvořili k ní speciální šaty.
Paní Rochová se nechala inspirovat kolekcí Golden Gate a vytvořila úžasnou sošnou róbu, která zárověn vystihuje i můj styl, jakožto tváře její značky.

Šaty se nejdříve fotily v ateliéru do lookbooku a jen pro představu, kolik tak šperky stojí, po celou dobu focení s námi byla ostraha, která šperky pečlivě hlídala:) Focení se myslím docela přijemně zvládlo, jen jsme chvíli hledali správný účes, který by se hodil k šatům i ke mě. Samotné focení trvalo přibližně dvě hodiny, což zahrnovalo pózování na otřesně nepohodlných, i když krásných, Louboutinkách. Ve chvíli, kdy se po vás chce šílená póza se záklonem, kterou sotva zvládnete bez bot, natož v nechutně vysokých jehlách, které vyrábí sadista:D, vám dojde, že na tuhle práci jsou fakt nutné zkušené jogínky:)

Druhou fází byla přehlídka které se účastnil přímo Roberto Coin, kvůli které přiletěl z Itálie a jež se konala na Italské ambasádě. Samotné přehlídce ještě předcházelo další focení. Tentokrát společná fotka do časopisu Marie Claire, kde se objeví všechny modely, pan Roberto Coin a tvář značky Anna Geislerová. Dát dohromady 10 lidí, aby se v jednu chvíli tvářili co možná nejlépe a ještě drželi smluvenou pózu a vypadali, jako že si to děsně užívají, byl taky docela vtipný oříšek:)
No uvidíte v nové Marie Claire:D

Večer přišla pro mě ta nejvíc stresující chvíle, a to samotná přehlídka. Já prostě nejsem modelka, nikdy to nebyl můj sen a rozhodně na to nejsem správná povaha. Nejde mi poslouchat příkazy, nemám trpělivost na několikahodinové pózování a celkově mě jako ženu svět modelingu, kde jde čistě o fyzickou krásu a správné rozměry, vlastně uraží. Přesto se jednoduše jednou za čas hecnu, když mi to dává smysl a je to přínosné např. pro budoucí spolupráci. Ve spojení s LR to prostě byla jasná volba a i přes moje vnitřní nastavení jsem jako její tvář nad nabídkou neváhala.
Nebudu vám ale lhát. Při nacvičování choreografie jsem myslela, že to nemůžu zvládnout:D
Jediné pozitivní bylo, že se nejednalo o klasickou přehlídku na mole, ale mezi stoly. Což by pro někoho mohlo být naopak i horší, protože jste hostům až moc blízko. Já byla ráda, že kdybych zakopla o šaty, nemůžu si pádem z potencionálního mola zlomit nos nebo zranit někoho pod molem:D

Při mém nekonečném štestí na tyhle situace si mě pan Coin vybral, abych nešla jen jednu přehlídku, ale hned po skončení jsem měla znovu přijít mezi hosty a odprezentovat zcela novou kolekci šperků s diamanty, kterou ještě nikdo neviděl a právě ji přivezl z Itálie. Taky se vám tohle stává? Mně prostě vždycky. Já se těšila, až tu jednu přehlídku budu mít ve zdraví a bez pádu za sebou, a já tam musela ještě jednou a s ještě težší choreografií:D Lucky Me:D
No nebudu vás napínat, zvládla jsem to, i když jsem ze svého modelkovského já měla záchvaty smíchu:) Od většiny modelek jsem byla minimálně o 10 let starší:)

Snad se vám budou fotky líbit. Já miluji nové výzvy (i když z nich mám vnitřně strach, ovšem jinak by to nebyla výzva), takže až přijde další podobná nabídka, zase ji neodmítnu (i když minutu před vstupem na molo si budu říkat jaká jsem trubka, že jsem do toho zase šla:).
Neočekávaně to nakonec byl moc hezký zážitek, čest a můj muž se všude vychloubá, že má doma modelku, nejen blogerku:D
Budu se těšit na vaše názory na šaty o šperky:)

Ateliérové focení





Přípravy na přehlídku a focení společné fotky.



Šperky za několik milionů s vlastní ozbrojenou ostrahou:D




 "molo"


Vůbec nejsem strachy bez sebe:D



Golden Gate

Nejnovější kolekce šperků s diamanty a brilianty.


23 komentářů:

  1. Krása, krása! Ty červené šaty jsou úžasné! Určitě sklidily úspěch, že?

    A šperky nemůžu ani vnímat, prostě si je zastínila. Pan Coin má vkus, ale coby obchodník a tvůrce se přepočítal - když jsi zářila víc než ty jeho výtvory --> to asi nebylo cílem :D

    Modelku dělej určitě častěji, na tebe je hezký pohled - na spoustu real modelek bohužel ne, právě kvůli té vychrtlosti :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak zrovna Inuš je podle fotek hubená jako modelka. Proto ji taky firmy používají jako modelku. Škoda že se nepoužívají opravdové ženy-blogerky. Co mají zadek, prsa a celkově opravdu jinou postavu. Ale to chápu, že ze své pozice nezměníš.

      Vymazat
  2. Moc zajímavý článek :) svět modelingu mě dřív hodně lákal, jelikož jsem malá, nikdy jsem to nemohla ani vyzkoušet, avšak dospíváním přichází i láska k sobě samé, a tak mě "dobrovolné urážení mé osobnosti" už neláká..:D
    Každopádně co se týče šatů, jsou naprosto skvělé a k tobě opět vyloženě sednou. Máš štěstí, že spolupracuješ s někým, s kým si rozumíš v tomhle (možná i jiném) směru.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky moc za komentář Marie. Jak píšu, modeling je podle mě težký bussines s krásou a ten tlak, který se na modelky vytváří, vydrží jen ty psychicky odolné. Zaleží na každém, jestli v této práci vidí svůj životní směr a splńuje jejich životní hodnoty a priority. A děkuji za pochvalu šatů. Paní Rochová mě po těch letech spolupráce umí dokonale vystihnout:)

      Vymazat
  3. Bohužel mě moc mrzí že tak hubené slečny jako ty jsou vzorem krásy pro mnoho dívek....ani nevíš jak velkou moc mas dívky ovlivnit!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mrzí mě, jestli na tebe působím jako špatný vzor. Já se přitom snažím na problémy PPP upozorňovat stejně jako na nesprávné vzory ( s fake upravenými fotkami) a na nereálné představy o postavě. Vliv blogerek si uvedomuji, proto jsem nikdy nepřijala spolupráci s hubnoucimi čaji a podobnými nesmysly. Nepíšu zde nikdy o dietách nebo extrémním cvičení. Naopak se snažím aby se každá ma čtenářka měla ráda taková jaká je a věděla co ji sluší. Zkus mrknout na starší články které se tomu věnují, třeba na mě změníš názor.

      Vymazat
    2. Myslím, že kdyby sis pořádně přečetla tento blog, pochopíš, že Ina rozhodně není zastáncem nějakého hladovění nebo takových věcí. Ne každý může za to, že je hubený/tlustý/cojávím. Ina si klidně dá sladký dezert a nehroutí se z toho. Prostě se hýbe, má aktivní život a hubenou postavu. Každý je nějaký.

      Vymazat
  4. Inuš ja sa vždy tak veľmi teším z tých tvojich fotiek v modeloch pani Rochovej, to sú hotové umelecké diela :) To s tým modelingom si napísala veľmi zaujímavo, je super že si to blogeri uvedomujú a snažia sa svojim čitateľom ukázať, že nie všetko v móde je v poriadku! Palec hore a gratulujem k úspechu na prehliadke :))

    www.myparisianheart.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky moc za zpětnou vazbu Nathalie. Snažila jsem se jen podat osobní vhled, do této práce a ukázat že není vše růžové, jak to vypadá. A jsem vážně ráda, že se ti fotky i model od LR líbí:)

      Vymazat
  5. Milá Ino, já naprosto chápu, proč si tě pan Coin vybral k prezentaci šperků i po přehlídce. Ty máš prostě v sobě něco nepopsatelného a dýchá to i z tohoto blogu. Nejen, že jsi krásná a máš krásnou postavu, ale z tebe (alespoň pro mě) vychází cosi tak éterického a příjemného...jsi pro mě taková charismatická víla, která si zaslouží úspěchy ve své práci. Tak ať je jich co nejvíce! Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Převeliké díky Jani. Své úspěchy mám hlavně díky vám, čtenářům. O to víc si jich cením. Bez vás by nebylo nic z toho. Jsem vážně ráda, že ze mě máš takový dojem. To mě strašně těší:) Díky Ina

      Vymazat
  6. Díky za tu upřímnost. že jsi jen nenapsala jak to bylo úchvatný a tečka. proto mě baví tvoje články. dáváš do nich i svůj názor i když není třeba kladný. Já souhlasím s tím komentářem někde nade mnou. Ty toho se svoji postavou asi nic nezměníš, ale kdyby se tady a molech začaly objevovat oplácané holky, to by bylo něco.

    OdpovědětVymazat
  7. "Taky se vám tohle stává? Mě prostě vždycky." Hahaha, to mě fakt moc pobavilo (fakt, neironicky). Ne, mě se takový věci nestávaj.
    Já jsem většinou ta 5.kolo u vozu, ta se kterou se skoro nikdo nebaví, ta mimo. Njn, učim se z toho nehroutit. Nevim přesně, čím to je, ale o mě lidi prostě moc nestojej.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jeee tak to ale vůbec nebylo myšleno;D to bych vypadala pěkně na myšleně;D já to myslela tak, ze se většinou stane opak toho, co bych v tom stresu potřebovala. Takže místo jedné přehlídky ze které mám strach mi přiřadí ještě jednu. Na tohle mám prostě štěstí, že se mi ta ne komfortní situace ještě znásobí;D a nemyslím ze je špatný byt ta mimo, pokud ti to vyhovuje. Já taková v určitém období taky byla a bavilo me to moc;)

      Vymazat
  8. Ahoj Ino, myslím si, že nemáš úplně normální postavu. Si velmi hubená a zřejmě i vysoká(to ale není a nebylo předmětem článku, viď, že ne!) Ale jinak se mi na Tobě líbí absolutně vše! Tvůj Blog, tvoje názory a Tvůj přístup ke všemu, co můžu jako člověk, který Tě osobně nezná pozorovat. Jsem Tvoje velká fanynka a neber můj názor vůbec ve zlém! Jinak opět a znova velmi krásné fotky a fajn článek. ( Postavu já nemohu navíc vůbec posoudit, jsme dost oplácaná a takzvaně "tlustá", ale šťastná a spokojená.)Takže ahoj a jen tak dál!
    Miška z Shoppersmiky.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  9. Inko, jako vždy vypadáš skvěle, šaty Ti moc sluší a jsou nádherné.Možná trochu souhlasím s názorem tady, že jsi trochu zastínila i ty oslnivé šperky, které mimochodem má Roberto Coin nádherné.Co se týče modelek - před xy lety ještě nebyly až tak vychrtlé a byl na ně pěkný pohled.To, co ovšem chodí na mola v poslední době je až nehezké. Opravdu tak moc hubené holky se mi fakt nelíbí.

    OdpovědětVymazat
  10. Můj názor je, že tento blog si jako jeden z mála v Čechách drží svou vysokou úroveň. To, že je Ina štíhlé postavy ještě neznamená, že propaguje štíhlost nebo k ní nabádá. Líbí se mi i její psaný projev, když to srovnám s některými bloges-robes blogy, tak je to hrůza co vše je někdo schopen vypustit do světa a jak moc se zaprodat. Ikdyž tohle není přímo můj svět a móda není mým koníčkem, tak mám pocit, že této ženy si je za co vážit. Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko, strašně moc ti děkuji. Neskutečně si mě potěšila. Opravdu se snažím jet hlavně na kvalitu, než na kvantitu. I když jsem si jistá svým směrem, není vždy lehké ho udržet. To, že si toho jako čtenáři takto všímáte je pro mě obrovsky důležité. Děkuji za tvůj čas, který vynaložíš na takový úžasný komentář. Mám vážně radost, že moje cesta není zbytečná:) Díky

      Vymazat
  11. Wau!! Nic jiného mě nenapadlo a myslím, že to odráží můj názor na šaty, šperky a vůbec celej článek! :)

    OdpovědětVymazat
  12. Róba je naozaj prekrásna. Ale hlavne s tými šperkami, tie ju krásne doplnili. A o svete modeligu by sa dalo polemizovať naozaj dlho. Určite so sebou nesie aj pozitíva aj negatíva, ostatne ako akákoľvek iná profesia.

    NITA

    OdpovědětVymazat
  13. Ino, tvůj blog čtu už léta. Baví mě, protože se vyvíjí a není uniformní (rozuměj zaměnitelný). Za ty roky jsem neměla nikdy potřebu komentovat (komentáře jsem vlastně ani nečetla), ALE poslední dobou se mi nějak zdá, žes zanevřela na gramatiku. Obsahově jsou články perfektní, ale formální stránka je "INÉ kafe". To, že zcela ignoruješ některé čárky v souvětí (hlavně před který/á/é), bych ještě přežila, ale sem místo jsem mi způsobilo tik v pravém oku. Prosím pokus se to v příštím příspěvku eliminovat. Jo! a ty šaty jsou skvělé. Diamanty taky vypadají mnohem lépe na zralejších kusech ;-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji všem za komentář. Na blogu se zobrazí hned po schválení:)
Komentovat můžete i anonymně, bez google účtu.