úterý 2. února 2016

Speciální kolekce Lindex - Tomorrow


Krásný den.
Před pár dny jsem byla pozvaná do Lindex showroomu, společně s redaktory a novináři, kde nám byla představena kolekce švédské studentky Josefin Runquist.

Josefin vyhrála v soutěži o nejlepší designérský nápad a kolekci, kterou vyhlásil Lindex. Vybíralo se z příspěvků absolventů školy Swedish School of Textiles. Lindex je hlavním sponzorem přehlídek Boras School of Textiles, která vzdělává odborníky v oblasti výzkumu textilu a designu, a také nechává studenty nahlédnout do procesu výroby a prodeje.

Já velmi uznávám firmy, které objevují nové talenty a pomáhají jim na cestě vzhůru.
Taky z pohledu zákazníka oceňuji, že Lindex prodává návrhařské kousky studentů, ke kterým byste se jinak neměli šanci dostat. Bylo by moc fajn, kdyby takovou možnost v budoucnu dostali i studenti našich textilních škol. Kolekce jako taková, má jasný koncept a i přes zřejmý minimalismus obsahuje velmi zajimavé prvky. Kontrasty barev, sežehlené záhyby a různé délky které jsou navzájem v protikladu, dělají z kolekce něco, co byste v obchodě neměli minout.
S designerkou Josefin, která je mimochodem velmi sympatická, jsem pro vás, své čtenářky udělala i krátký rozhovor.


Užijte si článek, a napište mi, jestli se vám kolekce líbí
Kolekce se bude prodávat online a na pobočce Palladium od 12.února

















Tvoje kolekce se jmenuje Change in Motion (v prodeji je pod názvem Tomorrow). 
Vysvětlíš prosím čtenářkám, proč si ji tak nazvala a kde si k ní čerpala inspiraci?

Josefin:
Designéři často navrhují oblečení které vypadá nejlépe když stojíte či sedíte.
Já jsem se se nechala inspirovat oblečením ve větru. Přemýšlela jsem, jak dát do oblečení více pohybu aby vypadalo zajimavěji. Např. růžové a černé kalhoty jsou vepředu roztřižené, a když v nich chodíte rychle dostanou zcela nový rozměr. Moje kolekce v podstatě ožívá vaším pohybem.

Musela být tvoje kolekce pro potřeby Lindexu změněna? Např. kvůli prodejnosti či nositelnosti?

Josefin:
Ano, pracovali jsme na dokončení kolekce pro prodej společně. Musela tam být zachována nositelnost pro zákaznice Lindex, ale koncept se nezměnil. Bylo to o tom, najít společně balanc.

Kdo je tvůj oblíbený módní návrhář, s jehož tvorbou se ztotožňuješ?

Josefin:
Musím říct, že nejraději mám Hussein Chalayan. Jeho kolekce jsou velmi konceptuální ale stále nositelné

Prozradíš mým čtenářkám, jaké máš plány do budoucna?

Jistě, zrovna zakládám svoji vlastní značku. Jmenuje se DI.STORT, a v tuto chvíli máme už i webové stránky a eshop. Pracuji na dalších kolekcích a konceptu oblečení. Stále to bude velmi nositelné a ne jen pro použití na přehlídky. Mělo by vystihovat vaši osobnost ale nepřekřičet ji.



13 komentářů:

  1. Páni to je super :) hlavně ta růžová souprava je BOMBA, fakt nádherná a neobvyklá, šmrncovní a já nevím co bych ještě dodala :) taky se mi tím podporováním talentů Lindex líbí, protože studenti a mladí lidé mají zas jiný pohled na věc, a mají spoustu skvělých nápadů :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten komplet je i mým favoritem. Za chůze vypadá fakt perfektně:)

      Vymazat
  2. Moc mě to bohužel nezaujalo, jedině ten černo-bílý pláštík, co připomíná klaviaturu, jinak ale nic z toho nemusím nutně mít. Je to takové fádní a zároveň nositelné jen pro úzkou skupinu lidí - s dokonalou, štíhlou, vyšší postavou.

    Ale nápad spolupráce s návrháři chválím! :-) Je fajn dát někomu šanci prosadit se.

    OdpovědětVymazat
  3. Spoluprace je rozhodne dobry napad. Bohuzel je tato kolekce urcena predevsim hodne vysokym a stihlym zenam. Cernobily kabatek by ale mozna nasel vetsi skupinu zakaznic s ruznymi proporcemi. Ten se mi libi.

    OdpovědětVymazat
  4. Není to nic co bychom už neviděli...

    OdpovědětVymazat
  5. pěkná kolekce. Moc se mi líbí, že LINDEX takto pomáhá mladým talentům, ale ale Moc se mi líbí jeden "kroptop" - ze zadu je delší. Ostatní mně bohužel přijde na hodně vysoké a hubené holky. Jsem celkem dost hubená, ale měřím 169cm. A spousta věcí mi přijde až moc na modelky a ty mají určitě 175cm. A i když je kolekce moc zajímavá tak nevím kam bych s tím tady v ČR vyšla abych nebyla za místního exota. Možná že v Praze ještě, ale v Hradci to BOHUŽEL nijak valně nevidím
    Kája

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Výška je všeobecně u všech modelů rozhodně výhodou:) A za exota bys rozhodně nebyla, a pokud ano, pro koho? záleží na tom? Nos co uznáš za vhodné bez myšlenek na to, co řeknou hradečáci:)

      Vymazat
    2. Nemusis byt vysoka. Ja nemam ani tech 169 a jedny siroke kalhoty doma mam. Sice mi pri koupi byly delsi, ale misto zkracovani jsem k nim koupila podpatky a kam v tech kalhotech jdu, tam slysim jen pochvalu na postavu 😊

      Vymazat
  6. páči sa mi, že má možnosť svoje kúsky reálne predávať. je to úžasná príležitosť. sú veľmi zaujímavé :)
    http://bonesincouture.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  7. Mám stejný problém jako dvě slečny předemnou, a sice, na tyhle modely nemám patřičnou výšku, takže by tak dobře nevypadaly :-) Jinak se mi taky moc líbí ten crop top :-)

    Klára
    NARA blog
    www.natalieklara.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Všeobecně všechno oblečení vypadá lépe na postavě s podpatky:) ale myslím. že šaty i kabátek lze vzít bez podpatků úplně v pohodě:)

      Vymazat
  8. Kolekce vypada naprosto skvele a vkusne. Teda, Lindex me hodne pozitivne prekvapil :)

    www.poshlife.cz

    OdpovědětVymazat
  9. Obávám se, že pro mou trpasličí postavu to asi nebude to pravé, ale kolekce jako taková se mi líbí :) Taky jsem obdivovatelkou růžového kompletu :) Vypadá úžasně :) Zkusila bych se ale podívat po černo-bílých kouscích, ty vypadají, že by mohly sednout i výškově menším postavám :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji všem za komentář. Na blogu se zobrazí hned po schválení:)
Komentovat můžete i anonymně, bez google účtu.