pondělí 8. února 2016

Ples v Opeře


Krásný den.
Nejprestižnější ples v České republice je za námi a já vám přináším své dojmy.
Nejdřív musím říct, že jsem opravdu ráda, že vše klaplo tak, jak mělo. Od vlasů, líčení až po oblek a doplňky mého muže. Protože jsem na ples byla jako jako jediná blogerka oficiálně pozvaná, brala jsem jako samozřejmost naprosté dodržení dress code nejen u mě, ale i u mého partnera. To, že jsem pro mého partnera vybrala ten nejslavnostnější pánský dress code, pokládám i za vyjadření respektu vůči pořadatelům. Dodržet white tie, tedy frak a bílý motýlek, nás nakonec stálo trochu více energie než celá moje róba:)




Nejvíc nám dalo zabrat sehnat ručně vázaný bílý motýlek, správné manžetové knoflíčky a pěkné lakované oxfordky. Oblek jsme zapůjčili a motýlka nakonec sehnali v pánské pasáži v krejčovství KNIZE, kde nám strašně pomohli, protože nás ho za půl hodiny naučili i zavázat. Takhle si představuji zákaznický servis a doporučuji k návštěvě :). Ani s knoflíčky to nebylo tak jednoduché, protože jsem chtěli vybrat takové, jež by pasovaly k mému muži či jeho koníčkům. Golfové míčky nám vyprodali před nosem, tak jsme nakonec vzali ozubená kola, což šlo alespoň k technickému vzdělání mého muže aka inženýra:)




Ale teď už se přesuneme k tomu, co vás asi zajímá nejvíce a to jsou moje šaty od Liběny Rochové. Z instagramu a médií už možná víte, že se nejednalo o klasické plesové šaty, ale to byste ode mě jistě ani nečekali. Jelikož módu nějakým způsobem beru a citím, projevuje se to na všech úrovních a při všech příležitostech. Nikdo už by snad ani nečekal, že bych přišla ve vyšívaných princess šatech s flitry:)
Odkrývání jiných či nových cest sebou často nese i množství negativních reakcí, ale já musím překvapeně přiznat, že reakce jak z médií tak na místě byly veskrze pozitivní. Moje róba určitě nebyla pro všechny. Nejednalo se o líbivé šaty, které by podtrhly moje křivky, což je, zdá se, pro mnohé na šatech to nejdůležitější. Jak se psalo v jedné módní policii, určitě to nejsou šaty, které by potěšily mužské oko. Ale to mě právě na módě tak baví. Oblékám se pro sebe, ne pro muže, ne pro ženy. Zvláště proto, že jsem štíhlá, se jaksi očekává, že bude nosit věci na tělo, díky čemuž je o to zábavnější nosit volné siluety.  Oblékám se tak, aby mě to naplňovalo, něco to o mně vypovídalo a harmonizovalo to s mojí osobností. Róba od paní Rochová mi přišla velmi silná, ale přesto v podstatě křehká. Jednalo se v podstatě o takový fashion statement. Jakým směrem se mohou plesové šaty ubírat, že samotné šaty mohou být šperkem a vystihnout vaši osobnost. O tomto tématu se dá dlouze debatovat a já budu moc ráda za vaše názory, ať už se mnou budete souhlasit, nebo ne.

Když vám někdo, kdo vás zná, ušije róbu na míru, tak aby vás vystihovala, je to prostě splněný sen.
Ohledně šatů jsme měly 3krát fitting a já jsem vám průběh nafotila.




Abych i já zcela dodržela dress code, měla jsem velice jemné, na míru ušité, dlouhé rukavice z tylu od Anny Mareškové. Kabelka byla z Louis Vuitton. Líčení jsem měla od MAC a účes ze salonu S t o l e n.




Co se týče plesu samotného musím říct, že se jednalo o velice noblesní a kultivovanou akci, což mě vzhledem k tomu, že ho pořádá velice sofistikovaná Zuzana Vincenz, vlastně nepřekvapilo:) Skvělé jídlo, nádherné prostředí dotažené květinovými dekoracemi a skvělý Marek Eben. Samozřejmě bych mohla zmínit výhrady k chování a zvolenému oblečení některých hostů, které již tak na úrovni nebylo, ale to není chybou pořadatelů. Co se šatů, které jsem na plese potkávala týče, myslím, že by se více žen mělo osmělit a nechat si ušít róbu na míru. A stejně jako běžné šaty podléhají trendům, tak i ty plesové mají svůj zenit. Velmi často se opakovaly krajkové vršky s honosnou sukní, které člověka vyloženě unudí. A stejně jako na ples nepatří hluboké výstřihy ani vysoké rozparky, tak ani poloprůhledné šaty nejsou to pravé.
Mně se moc líbila Veronika Hejlíková, ale mám za to, že Verča dodá lesk všemu, co si oblékne, místo aby to bylo naopak:) Krásné šaty Oscar de la Renta měla také ředitelka plesu Zuzana.






Ještě jednou děkuji Zuzaně Vincenz za pozvání na ples v Opeře a poskytnutí lístků do giveaway. Velký dík samozřejmě patří paní Rochové za úchvatnou róbu. MAC s Stolen za skvělou práci na líčení a vlasech.

57 komentářů:

  1. Popravdě se mi ty šaty moc nelíbí, líčení je krásné, i doplňky atd.. ale šaty mi nějak nesedí :)

    OdpovědětVymazat
  2. Mě se celý tvůj look hodně líbí, dokonale ti to sedne a jsi to opravdu ty :) Takže palec nahoru!

    OdpovědětVymazat
  3. Jsem asi fakt jediná co už několik dní kouká na fotku těch šatů a říká si, že jsou fakt hrozné... prostě ti nesluší... je to jak kdyby jsi doma chytla závěsy ovázala je kolem krku... Takže za mě klidně korzet a velká sukně, než toto ;) Ale každý jsme jiný....

    OdpovědětVymazat
  4. Moc ti to sluší. Myslím si, že je dobře, že nechceš jít s davem a snažíš se oblečením určitým způsobem vyjádřit sama sebe (čemuž spoustu lidí nerozumí, znám to z vlastní zkušenosti)
    Na šatech se mi moc líbí, že zepředu ukazují určitou nepřístupnost (zahalenost až po krk) a potom se otočíš a máš odhalená záda - což vypadá vážně super. Zajímalo by mě jak vypadají v pohybu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc za komentář. Podle ostatních, šaty vypadaly v pohybu asi úplně nejlépe. Moc pěkně se v komentáři vystihla i můj pohled na šaty:)
      Díky:)

      Vymazat
  5. Za mě rozhodně palec nahoru Verča Hejlíková, krása! Top z celého plesu!

    Inuško, tvé šaty jsou originální, zajímavé, líbí se mi moc detail u krku - to nařasení, to je luxusní a zezadu vypadají skvěle, tam si i to mužské očko trochu přišlo na své - přeci jen nejde jen o nohy a prsa, ale i ladná křivka zad je sexy :-)Za mě ano, povedené! A koukám, že střevíčky nakonec nebyly tak vysoké, co? :-) Dala sis přeci jen nějaký ten taneček? :-)

    A jaký máš názor na šaty Lucky Borhyové? Ta vzbudila také pořádnou pozornost, jak pročítám diskuze, půlka zavrhuje, půlka obhajuje, že je "cibulákový" vzor trendy a objevil se teď na přehlídkách... Já se pořád nemůžu rozhodnout, jestli je to katastrofa nebo to vyloženě průšvih není... :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Miši tanec nakonec byl:) Vyšší boty jsem bohužel nesehnala, ale nakonec i těchto 12 cm stačilo:) Za mě se šaty Lucky na ples nehodily. Ten vzor není na takovou událost podle mě moc vhodný. Děkuji moc tza komentář:)

      Vymazat
  6. ahooj Ini, už na ig som pisala, ako sa mi velmi pacis. bola si originalna a inspirativna!

    OdpovědětVymazat
  7. Sladěný do posledního detailu (včetně rtěnky), úžasný, Ino! ;) PS: prozradíš odstín, nebo jsem to někde v textu přehlídla?

    OdpovědětVymazat
  8. Myslím, že měříš tak trochu dvojím metrem, Ino. Buďto můžeš vyžadovat striktní dodržování jakéhosi protokolu (jako standard vezměme třeba ten, který platí na královských dvorech) a ten s extravagancí prostě nepočítá. Nebo ji do jisté míry povolíš. Tvoje šaty bezesporu extravagantní jsou a na ples se hodily, nevidím proto důvod tvrdit, že vkusná "poloprůhlednost" tam nemá co dělat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za názor Ivet. Já jsem pro dodržování dress code jaký tento ples vyžaduje. To jest u dam, dodržení délek, vhodnosti materiálu a vyloučení jisté transparentnosti. Také nejsou vhodné velké vystříhy a rozparky. Moje šaty byly ze správného materiálu a neodhalovaly co neměly:)

      Vymazat
  9. Jako náhrdelník. Přesně. Byla jsi celá originální, svá a moc se mi to líbilo!

    OdpovědětVymazat
  10. Naprosto dokonalé. Tleskám!

    OdpovědětVymazat
  11. Krasa, jen si nedokazu predstavit tanec a konzumaci jidla. Jinak palec hore!

    OdpovědětVymazat
  12. Proti originalitě a extravaganci nic nenamítám, naopak... Co mi vadí úplně nejvíce je "šperk" v nose, který je k takové příležitosti úplně mimo...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Presne tak! Tohle asi v dress code nedoporucovali, ne?

      Vymazat
  13. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  14. Mne se saty absolutne nelibi,od nekoho,kdo uznava modu a dress code, bych cekala vic,nez saty vypadajici,jako panoptikum. Myslim,ze originalita se da vyjadrit i jinym zpusobem. Z meho pohledu jsou na takovou udalost nevhodne.

    OdpovědětVymazat
  15. Mě se to líbí moc. Opravdu originální a krásné. Málokdo si může takovou extravaganci dovolit, ale Ty určitě ano!

    OdpovědětVymazat
  16. Originální a zajímavé, ale více by se mi šaty líbily, kdyby materiálu bylo o něco méně (viz třeba foto ze zkoušky). Předhánění, kdo bude mít hlubší výstřih, mi přijde trapné a ohrané, dotyčné dámy by měly jistě na víc...

    OdpovědětVymazat
  17. S Vaším názorem na módu souhlasím. Nedá se mu nic vytknout, a oceňuji, že si svůj postoj dokážete obhájit. Ovšem ty šaty, to je jiná. Prostě v nich nevidím vůbec nic krásného nebo lichotivého. Nemyslím lichotivého jen postavě, ale i osobnostně. Jste velice krásná žena, ale veškerou pozornost na sebe strhuje tohle neforemné cosi. Připadáte mi v těch šatech ztracená, maličká, zranitelná. Šaty rovně vůbec nepůsobí jako šité na míru a hodně mi připomínají mnohé současné umění kdy se dva ledabylé tahy štětcem draží za miliony jen kvůli jménu "umělce". Co se účesu a líčení týče, velmi vám sluší. Ale upřímně - takhle i lépe se dokážete učesat sama, a na líčení také nevidím nic, co by nutně potřebovalo zásah profesionálů.

    OdpovědětVymazat
  18. Rozhodně zajímavá volba šatů, vybavil se mi pierot...

    OdpovědětVymazat
  19. Mně ta róba přijde hrozně nudná, hlavně ta nevýrazná barva to trochu zabíjí. Taková červená by to hezky rozsvítila a dodala říz, ale v tomhle provedení se mi to prostě nelíbí.

    OdpovědětVymazat
  20. Tleskam vyberu barvy a liceni. I strih je sexy a sama rada nosim takto odhalena ramena. Ale "telo" satu je mimoradne nelichotive diky latce a prilisnemu raseni. Monolit. Podobne saty lze zpracovat lepe. Strihat latku sikmo nebo vrstvit a rasit napr. hedvabny sifon ze ktereho budou pusobit subtilneji a vhodneji k Tvemu typu...

    OdpovědětVymazat
  21. Makeup oci se mi zda na tech fotkach pomerne tvrdy, zda se mi, ze Ti to pridalo roky. Usta ale super.Predni cast satu se mi nelibi, ta zadni zase moc:)

    OdpovědětVymazat
  22. Jak si to užila hlavně Terezka koralkova?

    OdpovědětVymazat
  23. Moc se mi líbil tvůj makeup a byla jsi nepřehlédnutelná krásná Ina!

    Dívala jsem se na hodně šatů z plesu, ale přiznám se, že jsem si v málokterých dovedla představit dámu tančit waltz. Byly to spíše modely na červený koberec než na ples, kde se tančí nebo by se mělo tančit. V mnoha případech příliš dlouhé sukně, které nutně někdo nebo sama nositelka musí přišlápnout. Boty, které jistojistě spadnou z nohy při otáčce atd. Na druhou stranu je asi tato akce spíše o ukázání se než o tanci.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ještě jsem objevila foto paní Liběny Rochové a ta byla oblečená na jedničku! Rafinované a určitě mohla pohodlně tančit. Jen mohla mít o kapičku růžovější rty, které by podrtrhly její ..., co nedokáži popsat :-) (vnitřní rozzáření?, noblesu?)
      Ta u mne vítězí!

      Vymazat
  24. naprosto perfektní róba! <3 přesně takové jsou i moje vysněné plesové šaty a hlavně ta barva látky ach... prostě éterické, volné a přitom tak silné! plus to líčení a septum mi k tobě vážně sedí, moc se to povedlo!

    OdpovědětVymazat
  25. Ino, nevím jakým nedopatřením se to stalo, ale začala jsem tě sledovat až v nedávné době a nestačím se jen divit. Jsi přesně to, co od blogerky očekávám a co mě baví a rozhodně s českou konkurencí nemáš srovnání a právě tato róba to nádherně potvrzuje. Je to něco divného a jiného a je to přesně to, co tím nejlepším způsobem šokuje. Moc mě baví ukazovat fotku tebe a tvého outfitu známým a sledovat jejich vyděšené výrazy :D Pokud to tedy není znatelné, velmi se mi to líbí, vždy jsem byla unešená z prací paní Rochové nebo jejích studentů a je dobře, že ty je ukazuješ veřejně. Nejsem zvyklá na internetu cokoli komentovat, ale tohle mě natolik nadchlo, že jsi zlomila mé zásady. Pokud takto lámeš zásady i jiných lidí, kteří se poté oblékají jinak než je tzv. "normální", můžeme se těšit na moc krásné Česko.

    OdpovědětVymazat
  26. (Znovu)Objevila jsem tě právě přes článek, kde se psalo, že šaty mužskému oku asi moc nelahodily, ale jsou tak krásně jiné, že jsem si tě musela najít.
    Evokují ve mně, v kombinaci s tvou bledostí, nějakou utonulou bludičku od K.H.Máchy, nebo jinou temně tajemnou a zároveň velmi jemnou bytost. Prostě pecka. :)

    OdpovědětVymazat
  27. Make-up je naprosto dokonalý, stejně tak vlasy! A šaty? Já bych si asi takové šaty nevybrala ale k Tobě mi prostě sedí:) A celkový dojem mi taky přijde perfektní, takže já tleskám !!! :)

    http://lifewithveronica.blogspot.cz/2016/02/too-faced-bon-bons-paletka.html

    OdpovědětVymazat
  28. Šaty se mi moc líbí, naopak podtrhují tvou štíhlou, sošnou postavu. Redaktoři českých bulvárů by raději měli pomlčet. Naprosto souhlasím s tím, že na akci tohoto typu patří dodržování dresscode i slušného chování. Ale pokud už teda kriticky narážíš na ostatní, tak měl jít určitě dolů tvůj piercing, vizuálně mi do konceptu pravé lady nezapadá. Prozradíš, kde se dají koupit ty nádherné manžetové knoflíčky? Nebo jsou též z krejčovství?

    OdpovědětVymazat
  29. Moje první a vlastně i jediná asociace byla Lucy z Drákuly, v těch šatech ve kterých ji pohřbili. Akorát jak se tak dívám na fotky http://www.wicked-halo.com/wp-content/uploads/2011/02/1-lucy.jpg tak jsem si ji špatně zapamatovala. Tímhle ale nemyslím, že by se mi tvoje šaty nelíbily. =)

    OdpovědětVymazat
  30. Naprostá bomba jsi skvělá a máš originální vkus ♥♥♥♥

    OdpovědětVymazat
  31. Šaty se mi nelíbí, ale já se o módu vůbec nezajímám, ani jí nerozumím, takže je klidně možný, že jsem je jenom nepochopila ;-) Souhlasím s tím, že poloprůhledné šaty nebo výstřihy až kdoví kam na ples nepatří.

    OdpovědětVymazat
  32. šata se mi líbí jen na fotce ze zkoušky - nemají ty volány u krku ani tolik vrstev, které si myslím šatům škodí. Máš velmi světlou pleť a barva šatů ti příliš nelichotí, trochu mi splýváš s okolím ...
    Každopádně jsi to ty - to se jim upřít nedá ... prostě Ina se vším všudy ...Petra

    OdpovědětVymazat
  33. Já ti nevím. Barva šatů krásná, kabelka dokonalá. Líčení super. Ale pak se zas vrátím k těm šatům a nevím... Na jednu stranu jo, protože ty jsi prostě ty a originál. Ale na druhou stranu se mi šaty zdají neforemné.

    OdpovědětVymazat
  34. Šaty jsou určitě originální a je fajn, že ti je ušili na míru. Mě se bohužel nelíbí, ale chápu, že jsi nechtěla nic tradičního. Jinak líčení se mi líbí opravdu hodně!

    OdpovědětVymazat
  35. Mně se Tvoje šaty líbily moc, něco trochu jiného a dokonale k Tobě sedí. Na někom jiném by asi tak nevynikly....Jsou rafinované, zpředu zahalené zezadu dokonale odhalené.Rovněž účes a líčení super, jen bych pro tuto akci vynechala kroužek v nose. Z dalších šatů se mi líbily ještě jednoduché Veroniky Hejlíkové a pak, i když to je naprosto odlišný styl, tak i šaty Simony Krainové.

    OdpovědětVymazat
  36. ...měl jsem tu čest vás na tom plese potkat a dostalo se mi i vašeho svolení si vás ve vaší robě vyfotografovat...každopádně budila velikou pozornost a veskrze pozitivní ohlas...jestli do plesu v opeře někdo neznal blogerku Inu, tak teď už ji zná....hezký den přeje Ralfen

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji vám za hezký komentář:) Snad jste si ples užil:)

      Vymazat
  37. vy i paní Hejlíková jste byly naprosto nej, žádné těžké šperky, krajky, modely "chytrá horákyně" Váš model paní Liběny byl naprosto úžasný, tiše závidím

    OdpovědětVymazat
  38. Šaty jsou super krásné,ale chtělo by to si po sobě ten text přečíst...

    OdpovědětVymazat
  39. Milá Ino, šaty jste měla originální a vystihovaly Vaše pojetí módy. Velký palec nahoru. Co se nepovedlo, byl ten drdol - takový do sprchy dobrý. A co se hodně nepovedlo, bylo líčení. Neurazte se, vypadala jste jak mrtvola. Podle mě Vás hrát si s oblečením baví, zkuste to i s líčením :-)

    OdpovědětVymazat
  40. Šaty hrozné, připomínají mi nějakou postavu z Adamsovy rodiny. A co ten kruh v nozdrách, za to tě přivazují ve stáji?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jste zapšklá/ý a hlavně NEVYCHOVANÁ/Ý (kdo Vám dovolil slečně/paní Ině tykat?), je vidět, že absolutně nemáte tušení, co je ten "kruh v nozdrách". Znáte náušnice? Tetování? Ach ano, já zapomněla, tetování je pro kriminálníky. Tak pro Vaši informovanost, ten "kruh v nozdrách" je septum piercing, to víte, dnes už i krávy ve stáji, na které jste evidentně zvyklá/ý jsou moderní a ví, co se nosí.

      Slečno/paní Ino, vím, že tento příspěvek je již poněkud starší, ale hledám inspiraci pro svoji vlastní róbu na neméně prestižní akci a vzpomněla jsem si na Váš blog a tento příspěvek, který jsem našla už kdysi, volba je jasná, tyto šaty jsou pro mě jednoznačná inspirace. Líčení ne natolik bledé, ale to je jistě způsobeno blesky fotoaparátů. Jste kočka!!

      Vymazat
  41. Hrozne me mrzi, ze si nedokazu predstavit, ze bych ty saty oblekla ja, ze bych si je proste nevybrala. A je to proto, ze nerozumim mode, jsem pozadu a oblekam se opatrne, nechci vycuhovat z davu, ale proc! Ja bych takova byt chtela. Jenze jsem proste vidlak a chudinka seda myska. Sakra :-) Musim na sobe zacit pracovat. Lucie

    OdpovědětVymazat
  42. Nechápu, čím jsou tyto komentáře a blogy důležité pro život. Dnes jsem v Blesku zjistil, že existuje nějaká INA TINA blogerka a tak jsem se podíval, co píše a o co se zajímá. Hrůza! Je to k něčemu dobré??? Není lepší se projít po Praze a koukat se na krásy města, než sedět u PC a psát zbytečnosti. Co to komu pomůže a čím to zlepší život lidem na světě?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud hlupče nevíš, co jsou blogy, tak se na blogu radši nevyjadřuj. Blogy píšou lidi, které to baví a čtou to a komentují, překvapivě, taky lidi, které to baví. P.S.: co to komu pomůže, když se projdeš po Praze, jak tím zlepšíš život lidem ve světě. Zvlášť, když z Prahy nejsem, ani se tam nechystám.

      Vymazat
  43. Proč se příspěvky zveřejňují až po schválení. Čeho se bojíte?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milý anonyme. Blog je múj prostor a každý bloger si může zvolit, jestli bude či nebude moderovat komentáře. Já nechci aby se tu objevily komentáře vulgární, nebo ty jež budou napadat názory mých čtenářek. Slušné komentáře, i ty kritické vždy schvaluji. Stačí se podívat.

      Vymazat
  44. Slovo Spolupráce v menu bije do očí, mezi ostatními nadpisy v angličtině. Buď to piš vše česky nebo anglicky, takto je to dost divné.

    OdpovědětVymazat
  45. Vše co vybočuje z davu, má rozhled, nadsázku, důvtip a styl je to nejlepší. Čím víc "co to má na sobě" to nese, tím je to lepší model. Ony komentáře to případně jen potvrzují. Omezená společnost tohle potřebuje. Vás potřebuje. Takže palec nahoru a smekám, byla jste na plese překrásná.

    OdpovědětVymazat

Děkuji všem za komentář. Na blogu se zobrazí hned po schválení:)
Komentovat můžete i anonymně, bez google účtu.