úterý 16. února 2016

COS Opening

Krásný večer.
Když se otevře nový butik na Pařížské je to vždy velká událost. Těšíme se na každou světovou značku a nikdy nechápeme, jak jsme bez ní do teď mohli žít. Podobná nálada se nesla i otevřením první pobočky COS. Změna je v podstatě jen v tom, že se nejedná o luxusní zboží high end značky ale o mladší a kvalitnější ségru H&M. Na zmíněný řetězec si ale uvnitř, podle mého názoru ani nevzpomenete. Místo butiku, prezentace, přístup k zakáznikovi a samozřejmě zboží které uvnitř najdete vás přesvedčí o tom, že COS a H&M jsou maximálně adoptovanými sourozenci bez stejné krve:)

Za mě se COS liší především materiály. Když jsem byla na openingu, chtěla jsem si koupit svetr, ačkoliv mi nakonec žádný na 100% nevyhovoval, všechny měly nadprůměrné složení vlny, alpaky nebo mohéru.
Značka je taky typický svým minimalismem a oversized střihy. Rozhodně nebude vyhovovat každému, ale svůj zástup zákazníků si rozhodně najde. Ačkoliv znám COS se zahraničí a líbí se mi, také jsem si na openingu koupila jen basic triko a náramek. Příští kolekce mě ale může oslovit zase daleko více.

Snažila jsem se pro vás obchod co nejvíc nafotit ať víte jestli vás jejich koncept osloví. Musím uznat že prodejna vypadá opravdu nádherně. Je rozdělená v podstatě do tří podlaží, je úžasně prostorná a světlá. 
Cenově bych COS přirovnala k o něco dražší Zaře, kde ovšem nestíhají péči o zboží a vy často stojíte v obchodě co vypadá jako second hand.

Jsem zvědavá, jak se vám prodejna bude líbit a jestli se do ní chystáte na nákupy:)
Pozvání na opening jsem využila jen přes den. Na večerní párty jsem nešla, protože jsem už slíbila účast jinde. Jako doprovod jsem si vzala kamaráda Kubu, který taky nakoupil:)



Kubovi jsem vybrala svetr z vlny a alpaky



















15 komentářů:

  1. Myslim ze je skoda ze obchod otevřeli prave v pařížské ulici! Mnoho lidi (mozna včetně me) se tam proste boji vkročil do obchodu! Je to přece pařížska kde na me budou koukat divně :) Terka :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Terko, Pařížské se vůbec neboj a do COS zajdi.

      Vymazat
    2. Když mě to na Pařížskou taky netáhne. Je mi trapný tam jít, když si nic třeba nekoupím.

      Vymazat
    3. Mám bohužel stejné obavy...

      Vymazat
  2. Díky za článek, určitě COS brzy navštívím, podívat se zblízka na ty materiály, přece jen eshop, to není ono. Zajímalo by mě ještě, jakou sis koupila velikost toho bílého trička, jestli není hodně dlouhé a široké? Nějaké podobné hledám už dlouho, aby bylo jednoduché, normální výstřih a trošku kvalitní. Děkuji

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, triko mám M, schálně jsem si koupila větší, aby bylo dlouhé. Mám ho na sobě na instagramu, tak když tak mkrni. Jinak na mě působí poměrně kvalitně svojí gramáží, ale uvídíme jak bude vypadat po pár praní:) Pokusím se dát vedět:)

      Vymazat
  3. Vyzerá to tam božsky :)

    www.beautiful-savage.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  4. Líbí se mi odstín té zelené, u které stojíš na fotce.

    OdpovědětVymazat
  5. Krásný obchod a Kubovi si vybrala super svetr

    OdpovědětVymazat
  6. Miluji COS! V kazde kolekci si vyberu, COS u me pomalu vytlacuje vsechny ostatni znacky :) Zrovna ted tady sedim v jejich leginach a oversized mikine o ktere se manzel vyjadril "co to je za material, to vypada jako Neopren!" :D Nakupuji v obchode v Norimberku (mam to bliz nez Prahu) a vzdy v lednu a v cervenci byvaji 30-50% slevy.

    OdpovědětVymazat
  7. Tuhle módu fakt miluju.. naprosto mě to tam pořád láká! :D

    OdpovědětVymazat
  8. Je super, že se u nás otevírají takové obchody....člověk si může dopřát kvalitní oblečení za slušné ceny :) vždy jsem ráda nakupovala, ale studentský rozpočet mi nedovolil mnoho, tak jsem upřednostňovala kvantitu před kvalitou. Nyní však koukám také po složení, je opravdu neuvěřitelné, jaký rozdíl je mezi svetrem z umělotiny a pak vlněným, alspoň částečně...obchod je velmi příjemný také interiérově :)

    OdpovědětVymazat
  9. Drahe veci v seriove vyrobe. Je to tak? Potkam se s 10 lidmi v Praze, kteri budou obleceni v tom samem. Jeste chci upozornit na velky pocet chyb v textu. LUCIE

    OdpovědětVymazat
  10. COS sa mi celkom paci, nakupujem tam uz par rokov, ale len pocas zliav, nakolko tie ceny vobec nie su nizke. Materialy su lepsie ako ina konfekcia, ale zase nie uplne vsetko, je tam aj dost veci z polyesteru a niektore tricka sa mi po oprani zacali "krutit" :) Navyse ma tato "cosmania" pomaly unavuje :) Jana
    Jana

    OdpovědětVymazat

Děkuji všem za komentář. Na blogu se zobrazí hned po schválení:)
Komentovat můžete i anonymně, bez google účtu.