úterý 5. května 2015

Recenze: Suchý šampon KEVIN.MURPHY



 FRESH.HAIR od KEVIN.MURPHY

Suchý šampon by měl patřit do každé kosmetické výbavy. Říká se, že zamaskuje hříchy předešlé noci a hodí se nejvíce, když nemáte čas umýt si vlasy. Za mě se suchý šampon perfektně hodí k oživení vlasů. 
Já sama ho používám i na čerstvě umyté vlasy, pokud mám v plánu vytvářet z nich účesy. Vlasy tolik nekloužou, nepoletují a ve finále i lépe drží.
Obří výhodou tohoto konkrétního suchého šamponu je fakt, že ho mohou používat brunety, blondýny i zrzky. Nemusíte barvu vlasů vůbec řešit, protože po aplikaci zprůhlední.
 Díky tomu je použití zcela nenáročné, narozdíl od jiných šampónů které musíte pracně vyčesávat nebo používat k jejich odstranění ručník.
Navíc oproti pudrovým produktům, které mají tendenci vlasy celkově zmatnit, Fresh.Hair jim nechá přirozený lesk i strukturu.



Podíváme se na jeho použití v praxi. 
  •  Jak jsem psala. Já ho ráda používám i na umyté vlasy, protože lépe drží, neelektrizují a dobře se s nimi pracuje, navíc i lehce dodává objem u kořínků.
  •   Před použitím produkt důkladně protřepejte
  •  Aplikujte ho zhruba ze vzdálenosti 20 cm do jednotlivých vrstev vlasů. Já si je obvyle rozděluji do segmentů, abych někde nevynechala.
  •  Po aplikaci vlasy prokartáčujte a použijte obvyklé stylingové produkty.

 Složení:
Skořicový olej - působí antisepticky
Výtažek z listu břečťanu - zabraňuje ztrátě vlhkosti a dodává lesk
Výtažek z kořene lopuchu - bojuje proti vypadávání vlasů a tvorbě lupů
Extrakt z grapefruitu - podporuje růst vlasů a regeneraci
Olej z pelargonie - pro lesk vlasů




Za mě to je celkově nejlepší suchý šampon, který jsem zatím měla možnost vyzkoušet. V porovnání s ostatními, nevysušuje pokožku hlavy a nazmatňuje vlasy. Jeho aplikace je velmi rychlá a snadná díky tomu, že ve vlasech zprůhlední. 
Navíc díky vysokému obsahu antioxidantů absorbuje z vlasů zápach jako např. kouř. 
Jako jedinou malou výtku, musím podotknout že nejsem nadšená z vůně. Což je velmi individuální, protože vy jeho vůnu můžete naopak milovat. Voní po citrusech (konkrétně grapefruitech), které nemám ráda, ale jsou cítit pouze při aplikaci, poté o něm už nevím. Popravdě, i kdyby byl ve chvíli když ho stříkám do vlasů cítit po čemkoliv, přežiju to, vzhledem k úžasným výsledkům které podává.



KEVIN.MURPHY
Značku KM určitě znáte, ale pokud náhodou ne, ráda bych vám ji představila. Jedná se o řadu profesionální vlasové kosmetiky, kterou založil Kevin Murphy na základě své nespokojenosti s mainstremovými produkty.
Při tvorbě vlastních produktů se inspiroval stejnou filosofií jako v péči o pleť. Produkty vytvářel tak, aby vlasy vyživovaly, posilovaly ale nazatěžovaly.
Vše je vyrobeno bez použití parabenů a sulfátů a nejsou testovány na zvířatech.
Používá recyklovatelné obaly a látky z udržitelných a obnovitelných zdrojů.
Kevin Murphy je jedním z nejvyhledávanějších a nejrespektovanějších kadeřníků světa a získal pozici ikony kadeřnického světa.

17 komentářů:

  1. Já tyhle šampóny moc nepoužívám, protože jsem bruneta a většinou mi v nich jdou vidět, a nebaví mě to vyčesávat. Pro mě suchý šampón znamená, rychlé použití. A ne to že po použití bude ještě hodinu vyčesávat.. :(

    Zvu tě na svůj blog, momentálně máme barevný projekt, třeba tě zaujme :-)
    http://wormake.blogspot.cz/2015/05/vybarvi-se.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je právě ten rozdíl, o kterém píšu. Já jsem taky bruneta, ale tenhle šampon není ve vlasech vidět. Taky nemám čas ho vyčesávat. Proto je to ten nej suchý šampon.

      Vymazat
  2. Máš super vlasy! Ten se mi zamlouvá. Určitě bude v eshopu s kadeřnickými potřebami. Nebo máš tip, kde ho v Praze koupit přímo?

    Děkuji moc! Krásný den přeje Elegant 40!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti moc ti děkuji. Raději jsem se zeptala přímo zástupců Kevin.Murphy a sdělili mi že se tato značka vůbec nemá prodávat po internetu. Není to jejich oficiální zastoupení a doporučují nakupovat pouze přes salony. Stačí napsat na jejich FB a zeptat se který máš nejblíže. Je totiž vhodné nechat si doporučit vhodné produkty a nechat se poučit jak s nimi pracovat.
      https://www.facebook.com/KEVINMURPHYCZ

      Vymazat
  3. Ahoj, tak tento suchý šampon jsem ještě neměla. Měla jsi někdy Batiste, případně můžeš oba porovnat? Jsem černovláska a i když použiji ten nejtmavší Batiste (tmavá brunet) tak stejně mě to vlasy jakby zmatní, malinko je to na nich prostě vidět. Jestli je KM fakt neviditelný, ráda do něj půjdu :-).
    Hezký den, Hany.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Hany. Ano, Batiste jsem zkoušela. Měla jsem dojem, že je ve vlasech vidět, takže jsem na něj zanevřela. A přesně jak píšeš, ty vlasy nebyly ani trošku lesklé. To mě právě na KEVIN.MURPHY příjemně překvapilo. Není vůbec vidět a ale vlasy nechvává lesklé. Věřím, že s ním budeš spokojená.

      Vymazat
    2. Paráda, objednávám... a moc děkuji za tip :-).

      Vymazat
  4. Ahoj Ino. Takový suchý šampon hledám už dlouho. Už jsem myslela že takový neexistuje. Díky, vyzkouším. Emma

    OdpovědětVymazat
  5. Já mám moc ráda Klorane pro brunetky, ale až mi dojde (nemožný u mě vypotřebovat :D) tak po tomhle mrknu. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě mrkni. Až na tu vůni, mi na něm vyhovuje úplně vše:)

      Vymazat
  6. Máš krásné dlouhé vlasy.

    OdpovědětVymazat
  7. Dík za tip! Používáme klasický pudrový, ale jak píšeš, je ho pak třeba důkladně vyčesat..

    Michael
    www.ontheleaf.net

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že se doporučení hodí. Ty pudrové umějí být nesmírně otravné a na vyčesání zdlouhavé. Tak proč tím ztrácet čas, že?

      Vymazat
  8. Ty tvoje vlasyyyy..jsou úžasné ! Jinak můj oblíbenec je Batiste pro brunetky :)

    LENNY MALI .com

    OdpovědětVymazat
  9. Závidím, máš krásné vlasy! :-)

    OdpovědětVymazat
  10. O této značce slyším já Iny poprvé :). Máš krásný vlasy
    Já těm suchým šamponům nepřišla na chuť

    OdpovědětVymazat
  11. Ahoj, mohla bys někdy připravit článek o tvé komplétní péči o vlasy a případně jej doplnit nějakými zajímavostmi z tvé vlasové historie ? Myslím, že by to všechny čtenářky potěšilo : )

    OdpovědětVymazat

Děkuji všem za komentář. Na blogu se zobrazí hned po schválení:)
Komentovat můžete i anonymně, bez google účtu.