úterý 2. prosince 2014

Czechoslovak TopModel 2014


Krásný večer.

Minulý týden jsem byla pozvaná na galavečer Czechoslovak TopModel 2014.
Dress code byl Trés Chic, a mě hned došlo že musím vytáhnout své nové sandále Prada.
Jako dopravu jsem zvolila taxi, protože sandále jsou sice na platformě a nižší než třeba Jeffrey Cambel, v kterých běhám po Praze, ale tím že je platforma rovná, jsou lehce nepohodlné a nevyzpytatelné.
Navíc jsem na šaty hodila jen křivák z Topshopu, a večer už dost mrzlo. 



Co se týče mého outfitu, je postaven na hlavním prvku, a to sandálech ve stylu japonských Gejš.
Proto jsem se rozhodla zkombinovat je s ponožkami, což je zárověň bráno jako české módní faux pas, které jsem se tímto rozhodla pokořit.
Samy musíte zhodnotit, nakolik se vám moje hra s módou líbí, nebo je to na vás moc. Mě osobně velice potěšila pochvala outfitu od tanečníka Yemiho, a byla jsem příjemně zaskočena pochvalným oslovením od několika cizinců.



S Nelsonem ( šéfredaktorem Xpose)


 Ale zpět k soutěži.
Finále se konalo v centru současného umění  DOX, které je svým velkorysým prostorem a minimalistickým vzezřením, jako stvořené pro pořádání přehlídek a módních akcí.
Ředitelkou celé soutěže je Simona Krainová, která zárověň byla u všech kol výběru, které probíhaly po celé České republice. 







Vítězkou se nakonec stala 17- letá Nikola Krůželová, kterou vybrala jedenáctičlenná porota složená ze zástupců modelingových agentur z celého světa. 




Moje favoritka podle dojmu z chůze, tváře a postavy byla č. 1 a 7. 
Když jsem se ptala známých, které jsem na akci potkala, kdo byl jejich favorit, číslo 1. byla nejčastější odpověď.
Ale i vítězka se mi líbí a rozhodně má něco do sebe.  
Když se soutěž po skončení medializovala, všimla jsem si mnoha negativních komentářů na postavy dívek které se účastnily. Jak pod články o finále, tak na fb stránce samotné Simony Krainové. 
Za mě, je důležité si uvědomit, že v soutěži vystupují i třináctileté dívky. 
U nich se dá přepokládat, že budou jak se říká: samá ruka, samá noha.
 Žádné ženské křivky.
  Což je v tomto věku podle mě normální.





Proto bych nedělala předčasné závěry o anorexii či poruše příjmu potravy.
Myslím, že mnoho z nás vypadalo v tomto věku podobně, a svět high fashion si o tyto křivky sám říká.
Nejedná se o soutěž miss, kde jde spíše o souměrnou sexy postavu, 
kde není nouze o prsní implantáty a pod.
Za mě všechny dívky vypadaly zdravě a přirozeně svému věku. 
Ale posuďte samy. 


Budu moc ráda, když mi napíšete, která z dívek je vaše favoritka, a jak se vám líbí můj outfit.


9 komentářů:

  1. Z fotek se mi nejvíce líbí číslo 1 a 9, ale jen z toho se těžko posuzuje.
    Outfit se mi líbí, platformy jsou krásné a ponožky v nich vypadají dobře, jen se nemohu rozhodnout, jestli se mi líbí výběr kabelky nebo ne.

    http://tpatc.blog.cz/

    OdpovědětVymazat
  2. Outfit perfektni, sandalky a ponožky, to chtelo odvahu, ale ma to vtip a výsledek je proste bozi!

    OdpovědětVymazat
  3. Podle fotek se mi take libi nejvice cislo 1 :) A tvuj outfit se mi moc libi,do urcitych typu bot se mi ponozky zdaji jako super doplnek :) No typicke ceske prezkove sandale,kde je cesi radi nosi to nejsou no :D:) I kdyz pred par mesici jsem videla na nekom ponozky i v balerinkach :D

    OdpovědětVymazat
  4. Vítězky se mi líbí všechny, ale jsem trochu překvapená, že ve finále nebyla žádná vyložená tmavovláska :)

    Victoria´s Secret Giveaway

    OdpovědětVymazat
  5. Moc se mi líbí, jak jsi sandálky zkombinovala a podle mě se ti to povedlo! Jinak s názorem na modelky jsem na tom stejně, ale když holka v 18, vypadá na 13, tak už podle mě není něco v pořádku...

    OdpovědětVymazat
  6. Tak třeba já jsem takhle vychrtle nevypadala nikdy, i v 10 letech jsem vypadala zdravěji, a to rozhodně nejsem žádná sumo zápasnice :DD Mezi mými bývalými spolužačkami je slečna, které se kalorie z jídla spálí už při jeho kousání, takže když si ze svého denního přídělu sladkostí odebere třeba jednu tatranku, ještě zhubne. Na druhou stranu mezi nimi figuruje i vyléčená anorektička, kterou pár hloupých narážek od ještě hloupějších lidí dohnalo k pojídání vaty. Takže těžko soudit, zda daná hodně hubená slečna má jen enormně rychlé spalování nebo je ve skutečnosti nemocná, protože to chce dotáhnout do Paříže/Milána/NY. Jinak sandále se mi strašně nelíbí, zato šatičky moc!

    OdpovědětVymazat
  7. Vtip s ponožkami beru ale na běžné nošení by se mi to takto určitě nelíbilo. Co se týče slečen, z fotky se mi nejvíc líbí číslo 8 jinak holky vypadají jedna jako druhá a to se mi nelíbí, není tam žádná rozmanitost, stejné vyhublé postavy, stejné vlasy i stejné obličeje, bude to ode mne teď ošklivé ale tady se nemohu ubránit slovnímu spojení "věšáky na šaty". Mimochodem mojí sestře je 18 a v její třídě na střední škole se to anorexií jen hemží, je to velmi alarmující když si módní průmysl žádá tohle :-(

    OdpovědětVymazat
  8. Outfit se mi moc líbí :) Bez ponožek by to podle mě nebylo ono :) Podle fotek finalistek se mi líbí nejvíce 1. dívka :)

    OdpovědětVymazat
  9. holky jsou to pěkný a pro mě není problém v tom, že jsou "samá ruka, samá noha", ale že jim je třeba jen 13...ve 13 jsi ještě dítě, který nemá bejt stavěný do role sexuálního objektu...což modelky bohužel prostě jsou

    OdpovědětVymazat

Děkuji všem za komentář. Na blogu se zobrazí hned po schválení:)
Komentovat můžete i anonymně, bez google účtu.