sobota 13. září 2014

Mercedes Benz Prague Fashion Week Day 2


Krásný večer. 
Dnes se vrátíme k přehlídkám MBPFW. 
Mrkneme se na den druhý, který otevírala přehlídka Vládi Staňka- Stinak.
Jelikož mám tohoto návrháře opravdu ráda a obdivuji jeho tvorbu, dohodla jsem se s Vláďou že na přehlídku obleču, na holé tělo pánský trench-coat z jeho kolekce a pánskou tašku taktéž od Stinak.  Za fotky děkuji Kubovi z CCF a účes mi vytvářel můj kadeřník Luca:)

Dnes se mnou vyšel článek na Super.cz  tak budu ráda když se mrknete:)







S Nelsonem z Xpose:)


Vladimír Staněk - Stinak
Přehlídka Vladimíra začala perfektní projekcí, kterou jsem bohužel nestihla nafotit, ale šikovně nás naladila na téma a náladu kolekce, která se jmenuje # Isolation
Inspirací pro kolekci Vladimírovi byla lidská izolovanost podpořená vznikem sociálních sítí.
Kolekce byla plná hashtagů, twitter ptáčků ale taky zelených ponožek a zajimavých detailů na pánských taškách (např.ucho ze zahradní hadice), to celé podpořeno síťovinou a transparentními materiály. Vladimír navrhuje pro pánskou divizi Pietro Filipi, kde je jistě částečně omezen klientelou, která vyžaduje elegantní bussines kousky, a mě se velice líbí, že si pro svoji značku zachovává mladistvý a nápaditý pel který z jeho přehlídek doslova sálá:) Za mě perfektní přehlídka a jediné co mě mrzí, že přestal navrhovat dámské kolekce, protože my dámy, o hodně přicházíme:(














Antonin Simon 
Antonín už dopředu avizoval, že jeho kolekce zkoumá význam subkultur a vývoj dandyho a jeho význam k dnešku. Za mě to byla kolekce velice extravagantní, plná výrazných barec a střihů. Sytá oranžová se střídala s výraznou zelenou a úzké šortky návrhář doplnil o podkolenky. Mě se líbila variace na ledvinku ve futuristickém stříbrném designu.




Na této přehlídce se také objevil Zombie Boy






Karolína Juříková
Studentka Umprum předvedla zajimavou kolekci, ve které použila techniku Art protis.
Jak mi při přehlídce vysvětlila Liběna Rochová, jedná se o český patent z 60.let minulého století, kdy se prokládají barevné vrstvy vlny. Původně s tím příšli grafici, kteří techniku využívali na gobelíny.





Petra Ptáčková

Petra se stejně jako minulý rok, nechala inspirovat knížkou svého dětství. Tentokrát to byla kniha Opičí král. Inspirace Asií byla na kolekci patrná. Od potisků látek po střihy některých šatů, které připomínaly kimona. Petra byla jedním z oslovených návrhařů, o jejíchž kolekci měli zájem zahraniční nákupčí, kterí seděli v hledišti, A to je pro českou módu a Petřinu kolekci opravdu velký kompliment a potvrzení kvality.








Jaká přehlídka se vám líbí nejvíc? a co říkáte mému outfitu od Stinak?

13 komentářů:

  1. A to jsi na sobě měla fakt jenom kabát? nic víc?

    OdpovědětVymazat
  2. Já bych an to odvahu neměla, ale na tobě je to super. a z fotek se mi líbí přehlídka Ptáčkové

    OdpovědětVymazat
  3. Vypadáš jako vždy úžasně :)

    OdpovědětVymazat
  4. super si vyzerala! kabela perfektná a kabát len tak, bez ničoho, tiež skvelé skvelé!

    OdpovědětVymazat
  5. vsechny prehlidky vypadaji zajimave a zda se,ze mely uzasnou atmosferu.Ty jsi dokonala v panskem kabate a ta kabelka je vyborna.Jana

    OdpovědětVymazat
  6. všechny fotky jsou nádherný ♥

    Check my blog YOKO NGUYEN BLOG

    OdpovědětVymazat
  7. klobouk dolů za odvahu,no jak jinak přilákat bulvár :d

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Luci, já bulvár nelákám:) dělám jen to, co je mi přirozené. tzn. hledám stále nové kousky a kombinace které mě baví a rozvíjejí dál:)

      Vymazat
    2. Tak chápu to,ale kabát a pod tím nemít nic už tady bylo víckrát,takže mě napadlo,že to je jen způsob jak na sebe upozornit,ale povedlo se,at už to byl záměr nebo ne. Každopádně si zaujala i originální kabelkou,ta je vážně skvost!

      Vymazat
  8. Jít jen kabátě, navíc pánským? ujetost

    OdpovědětVymazat

Děkuji všem za komentář. Na blogu se zobrazí hned po schválení:)
Komentovat můžete i anonymně, bez google účtu.