neděle 2. března 2014

Březnová výzva pro moje čtenářky

Krásný den moje čtenářky

Přicházím k vám s něčím velice speciálním..mám pro vás totiž malou výzvu tzv. challenge
Nejedná se ale o cvičení..:)
Vzhledem k tomu že jaro klepe na dveře, jsem nedávno třídila šatník, jako každý rok touto dobou. 
Pokud mě sledujete delší dobu, tak si možná pamatuje že minulý rok jsem svoje vytříděné oblečení vezla do dětského domova. Letos jsem se rozhodla stejně a při třídění jsem na to hodně myslela. Abych to vysvětlila, snažila jsem se dát stranou i kousky které bych třeba prodala, nebo unosila na doma( jelikož už to třeba není můj styl, nebo značka kterou bych nosila) ale myslela jsem na dívky které v těchto domovech jsou.

 Co vám budu povídat. Někteří mojí známí si myslí, jak si děti v domovech bydlí báječně. Že je dotuje stát, a tím pádem mají vše na co si jen vzpomenou. To je samozřejmě hloupost. Dětským domovem nás provedl přímo ředitel, a poslední,  na co by se při útratách pro děti  myslelo je samozřejmě oblečení či kosmetika. Navíc konkrétní domov ve kterém jsem byli má tento rok snížené dotace o 200 000 kč. Tak si asi dokážete představit co jsou jejich priority. 

Vzhledem k tomu všemu, jsem se prostě rozhodla vybírat oblečení tak, aby z nich holky v domově měly radost. 
Ale zpět k výzvě kterou pro vás mám..Napadlo mě, že kdyby každá z nás protřídila trošku šatník, mohly bychom udělat radost spoustě mladých slečen, které si narozdíl od nás nemůžou koupit vůbec nic.

Vyhlásila bych tedy březen, měsícem darování oblečení, těm kterým udělá velikou radost. Budu ráda když se zapojí blogerky, čtenářky, anonymové..prostě kdokoliv kdo bude chtít pomoct.

V České republice je 150 dětských domovů, takže ve své blízkosti určitě máte nějaký domov kam můžete oblečení přivést, a pokud ho nemáte blízko, můžete klidně poslat za pár korun balíček.

Oblečení by samozřejmě mělo být vyprané a já ho třídila na třička, bunda, kabelky atd.
I když jsem všechny vršky nakonec dala do jedné krabice, bylo to už nakupičkováno a neměli s tím takovou práci.


Abych vám to trošku ulehčila, dám vám odkaz na seznam dětských domovů, kde jsou i telefoní čísla
 a emaily:)  

Pokud blogujete, klidně použijte tento článek jako tag, aby se výzva dostala mezi co nejvíce čtenářek.

Budu moc ráda když se do výzvy budete chtít zapojit, a když se mi třeba i zpětně ozvete.
Klidně se na cokoliv zeptejte, pokud vás o darování bude něco zajímat.


Jak se vám líbí moje výzva, a už jste někdy oblečení darovali?
Kdo se ke mě připojí?:) 

ptejte se na cokoliv na: Ask.Fm


 Plný kufr i zadná sedadla. Na převoz jsem zvolila průhledné boxy z Ikea.


Džíny Roxy, Levis, Diesel..stejně už je skoro nenosím.


Ze značek jsem měla asi nejčastější Roxy, Gap, Billabong, H&M. A pěkně mě štve že jsem našla několik starších věcí ještě s visačkou co jsem nikdy neoblékla.  Myslím že teď už neuváženě nenakupuji:)













37 komentářů:

  1. Nikdy bych neřekla, že jsi nosila věci z Roxy, nevím proč ale nějak mi to k tobě prostě nejde.
    Je ovšem moc pěkné, že podporuješ dobré věci.

    OdpovědětVymazat
  2. Tvuj napad se mimoc libi.Ocenuji,kdyz se v dnesni dobe najde nekdo,kdo mysli na druhe.A je videt,ze jsi nedarovala "odpad" ale opravdu pekne kousky,ktere slecny z detskeho domova potesi.Jana

    OdpovědětVymazat
  3. tak rok zpět jsme na fakultně pořádali akci, takový cvičící den s instruktory a vstupné bylo právě něco pro Klokánka. Přišly si zacvičit i některé děti a vychovatelky a už předtím nám říkali, co nejvíce potřebují, je zajímavé, jak si většina myslí že třeba hračky, ale paní povídaly, že nejvíce potřebují různé hygienické potřeby, mýdla, prací prášky, knihy, hry, ale třeba i sezónní oblečení, vybrali jsme toho tenkrát hrozně moc a byl to krásný pocit :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Musel to byt super pocit..moc pěkné:) Mě třeba překvapilo že jsou v domovech rádi i za nádobí a ložní povlečení, aby měli co dětem dát až jim bude 18 a půjdou bydlet někam do bytu..že se je snaží vybavit do života

      Vymazat
    2. No přesně tak,ne jen hračky,ale i věci co jim pomůžou do začátku v životě mimo domov.

      Vymazat
  4. To je od tebe hezké, ale nezapojím se. My dáváme věci několikrát do roka na charitu a je to pro nás samozřejmost, ke které není potřeba výzvy, ale třeba díky té tvoji, se rozhodne pomáhat víc lidí a nejen na dětské domovy, protože pomoc je potřeba i jinde.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to bylo i myšlené..třeba bližší informace pomůžou někomu kdo se ještě nerozhodl, nebo o tom nevěděl..jak pomoci

      Vymazat
  5. No tobe se to mluvi.Asi mas dost penez na rozhazovani.To je bych takovy pekny ci radsi prodala.Mne taky nikdo nic neda zadarmo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Achjo,typický Čech.

      Vymazat
    2. Tak je prodej, však každý to udělá podle svých možností. A je hezké, že "ten, kdo na to má" pomůže jiným. A kdo na to nemá, tak musí koukat, jak pomůže sobě. Docela logické...

      Vymazat
    3. Je to dobrovolný,přeci je logický ,že kdo á sám málo nebude dávat jen tak. Zbytečný komentář tohle!

      Vymazat
  6. Super myšlenka, Ino. Už loni jsem díky tobě darovala nějaké věci do dětského domova a teď tu čeká jedna obrovská igelitka s věcmi, které se chystám opět do dětského domova odnést. Bude skvělý, když to osloví vícero lidí a to, že tu někdo napíše, že nedostane od nikoho nic zadarmo, to mi přijde dost sobecké. Přece když mám tu možnost, tak je hezké něco takového udělat. Pokud někdo nosí věci do roztrhání, to je pak jiná...

    A neřekla bych, že jsi nosila věci Roxy a Billabong. :) To je ale ukázka toho, jak se člověk vyvíjí a s ním i styl.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem moc ráda že tě to už minule inspirovalo a že v darování pokračuješ:) A ty kousky jsem nosila před dlouhou dobou:) ale nenosila jsem je moc často..proto jsou některé jako nové nebo i s visačkou. Hodně mi jich poslala i mamka z Usa. a můj vkus se samozřejmě neustále vyvíjí:)

      Vymazat
  7. Inuško Ty jsi tak strašně zlatá :) ! Tohle se jen tak nevidí že by někdo daroval oblečení a ještě s tím někam jel. Hrozně se mi tenhle nápad líbí ale já fakt nemám co třídit :D nemám oblečení ani snad tolik co ty jsi vyřadila :D !

    OdpovědětVymazat
  8. To je úžasné :) Ja som tiež naposledy riadne pretriedila skriňu (polovica vecí išla preč) a rozhodla som sa ich darovať. Je to taký príjemný pocit :)

    OdpovědětVymazat
  9. Ja svoje veci dávam tete, ktorá pracuje na fare. A ona ich rozdá tým, kto to vynosí a pomôže im to. :)Takže pridávam sa k tebe.

    OdpovědětVymazat
  10. Milá Ino, to je moc hezké. Já oblečení syslím, ale prostě občas dojde i na mě a dávala jsem oblečení do pytlů a odvezla soc. slabším místním. Jenže...pak se mi taky stalo, že mě kabát visel zpět na plotě. No, abych to shrnula. Teď už tam nic nevozím, protože jistá skupina lidí si koupí za přídavky značkové oblečení...dávám proto pravidelně na charitu. Ty jsi mladá a dívčiny z domovů tvé oblečení ocení. Mé kousky těžko, přeci je mi o nějaký rok víc :-).

    OdpovědětVymazat
  11. To je super. Já to zatím dávala do takového kontejneru na oblečení - prodávat je pro mě moc složité a když se rozhodnu třídit, vadí mi to pořád někde mít, akorát to překáží.
    Já tak nějak mám za to, že o tyhle věci zájem není...ale asi zkusím mailík někam poslat, za to nic nedám. Člověka hned napadne, že by chtěli raději hotovost, tedy aspoň mně to tak vždycky skoro u všeho připadalo.

    OdpovědětVymazat
  12. Hezké Inuško :) moc ti v tomhle fandím a podle mě je to mnohem hezčí než třeba (vím že to zní ošklivě a že se holky snaží ale..) to co dělaly tento týden holky z ACupOfStyle .. Samozřejmě jim fandím a bazárek je super, ale děti si to zaslouží mnohem více. Minulé pondělí jsem byla cvičit a paní trenérka je zároveň "tetou" z Klokánku a říkala také, jak jsou ve finanční krizi, že se vše snižuje, ale co mají platit zvyšuje. Že jim snad ani nepřidává stát a že to pomalu vypadá že Klokánek možné skončí, což je škoda, vzhledem k tomu že se tam dávají hlavně třeba hyperaktivní děti a děti s jinými problémy. Bylo mi tak strašně úzko z toho, že v naší zemi se miliony a miliony vytunelují na tunelu Blanka (a jím podobným) a na děti nezbydou peníze žádné.
    Já většinou věci nosím do textilních kontejnerů, ale poslední dobou si taky dávám pozor na to co nakupuji takže nic moc na vytřídění nemám, ale až jednou zase přijde očista skříně, určitě si nějaká dětský domov v okolí vyhledám :)
    Omlouvám se za román, ale zrovna jsi mi kápla do noty protože jsem se dozvěděla o tom Klokánku. Držím palce aby se tag rozjel co nejvíce bylo by to krásné :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Katie moc děkuji za komentář..taky doufám že se tag rozjede a uděláme radost mnoha slečnám:)

      Vymazat
  13. tahle myšlenka se mi líbí!.)
    my máem u nás v městě pravidelný svoz takového oblečení a věcí pro lidi bez domova. Takže pravidelně třídím šatník.

    OdpovědětVymazat
  14. Kdybych neměla jen pár věcí, tak bych do toho šla. Bohužel nemám doma věci navíc. Jsi zlatá :-)

    OdpovědětVymazat
  15. pro mě byl měsíc darování únor:) s mamkou jsme vytřídili spoustu oblečení, poprosili kamarádku at taky protřídí, vyprali a vyžehlili věci i jí, aby s tím neměli takovou práci. Vozíme to do Holešovic do domova pro matky s dětma. Snad jim to tam dělá radost, jsou toho pytle, je škoda to vyhodit.

    Mimochodem, dříve jse dávali i hezké oblečení do těch zelených kontejnerů, jak jsou různě po městech. po tom, co sme u nich už 2x viděli avii firmy na hadry na čistění a uvědomili si, kde končí naše relativně ještě pěkné a zachovalé oblečení, už tam nehodíme ani ponožku. radši přímo do těch domovů.

    L. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Super nápad, domovy pro matky s dětmi mě nenapadly..to je paráda..

      Vymazat
  16. Ahoj Inuško!! Já sama pracuji v dětském domově jako vychovatelka tak mne tvoje akce velice těší :) Občas je to s oblečením pro děti složité...máme na to od státu omezené finance a od toho se vše odvíjí...děcka si mnohdy nemohou moc vybírat co si koupí kupuje se zkrátka to "levnější". Čas od času se najdou lidé, kteří nám nějaké oblečení přivezou a je to opravdu fajn, jsme jim vždy vděční...Já sama oblečení, které nenosím daruji mým holkám :)
    Přikládám odkaz na náš dětský domov, třeba se budete chtít podívat :)
    https://www.facebook.com/pages/D%C4%9Btsk%C3%BD-domov-Ledce/105026786222753?fref=ts

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani moc ti děkuji za komentář a za odkaz, třeba některá z mých čtenářek bydlí blízko a rozhodne se vás navštívit:) Je super, že se ozval někdo, kdo s tím má přímou zkušenost!!:)

      Vymazat
  17. hezký nápad, já spíš vyhazuju až věci, které už se nosit skoro nedají, tak to by asi děti neocenily...

    OdpovědětVymazat
  18. Inuš,já vždy na to myslela ,ale nebyla jsem si jistá,zda se mnou třeba nevyrazí dveře nebo tak a proto jsem vždy věci vhodila do sběrných kontejnerů,loni jsem vyházela takto skoro celý šatník,takže letos toho moc není ,ale určo by se něco našlo. Jenže vše v malých velikostech XXS,XS,S maximálně. NO mrknu na to jak to udělat a až budu třídit šatník znovu,zkusím to.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. právě že snad neznám dětský domov, ze kterého by vás kdokoli vyhodil :) Vesměs dd moc poněz nemají jsme na tom skoro všichni stejně :). Většinou se i najde někdo ochotný, kdo vás po dd provede :)
      takže příště se nebát :)

      Vymazat
    2. Tak děkuju za info,já teda budu střádat kousky co nenosím a jsou pořád pěkny,plus určo by to chtělo i něco těm co domov brzy opustí :)

      Vymazat
  19. Skvělý nápad. Sama pracuju v domově a tak iluze o luxusu v takových zařízeních opravdu nemám. Je super, že tě tohle napadlo, my dáváme oblečení do kontejnerů nebo darujeme do různých charitativních obchůdků nebo použijeme na hadry doma:). takže nic nepřijde nazbyt, jde hlavně podle mě o to, zbytečně věci nevyhazovat :).
    Fandim ti:).
    Audrey z http://audreyandpearl.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  20. To je jeden z nejhezčích článků za poslední dobu. Hodně holek m ipřijde marnivýc, pořád si něco kupují, ani to nepotřebují, mají toho doma haldy a co s tím. Moc se mi líbí, že své oblečen daruješ do dětského domova. A že článek není napsaný tak, jakože seš nejlepší, že děláš dobročinnou akci. Naopak jsi to psala jako apel i pro ostatní a tak to má být.

    OdpovědětVymazat
  21. Až na tom jednou budu finančně tak, že budu moci oblečení rozdat, udělám to. Zatím to však řeším tak, že ho prodám a za utržené peníze si pořídím něco nového, co potřebuji.

    OdpovědětVymazat
  22. S pritelem darujeme obleceni charite jednou za x mesicu. Darovane obleceni pak prodavaji za zlomkove ceny a vydelky putuji domovum duchodcu, kazdopadne priste zkusime udelat radost i detem :-)).

    OdpovědětVymazat

Děkuji všem za komentář. Na blogu se zobrazí hned po schválení:)
Komentovat můžete i anonymně, bez google účtu.