neděle 16. února 2014

Vybírání svatebních šatů část 1.

Krásný den moje čtenářky.

Přichystala jsem si pro vás nezvyklý článek, ale věřím že se to některé z vás budev létě hodit, nebo se k mému článku vrátíte. 
Můj blog je především o módě a jestli sledujete můj instagram a Facebook víte že jsem navštívila několik svatebních salónu. 

Nebojte, já se vám nevdávám..nějakým způsobem se mi nechce být přímým účastníkem svatby, není to můj cíl ani sen.. zřejmě nemám svatební gen:) 
Ale plánovat ji pro někoho jiného a hledat pro něj šaty a další záležitosti..to mě moc baví:)
Alespoň jedny šaty jsem si kvůli vám zkusila:)










  
 A jelikož moje sestra chystá svatbu v létě a kdo jiný by ji měl poradit s výběrem šatů že?
Ale začněme od začátku..Plánujete svatbu?to vám moc gratuluji, ale zárověň vám nastává období velkého zařizování.. Vezmeme to tedy v bodech:) Zaměřím se hlavně na to jak by měly vypadat šaty..ale musíme to vzít ještě z jiného směru..




1) V jakém stylu by měla vaše svatba být?
Hlavně se nenuťte do něčeho co vám není blízké. Jste pár který miluje přírodu a nezávislé hudební festivaly? Těžko k vám půjde obří komerční svatba někde na zámku. Zamyslete se nad tím, co vás jako pár charakterizuje, aby jste se vlivem např. rodiny nebo zvyklostí nenechali vtěsnat do něčeho co vám nebude sedět. Mimochodem, svatbu neděláte kvůli rodičům, tak na to myslete.

Rockabillity svatba




2) Kde bude vaše svatba?
Když si stanovíte jakou svatbu vlastně chcete, nadchází volba místa. Všechny tyto body vedou ke správnému výběru šatů a určení místa s tím opravdu úzce souvisí. Je zcela jasné že se vaše šaty budou měnit podle toho jestli bude obřad na louce, v kostele nebo pod vodou:) A je opravdu nutné aby šaty korespondovaly s těmito body. Obří princess róba se na plážovou svatbu prostě nehodí.






3.) Šaty, šaty, šaty
O.k. máme daný styl, máme místo a chybí nám už jen šaty..takže jdeme na to. Kde vlastně vybírat? internet, svatební salóny nebo svatební veletrhy? Předně je samozřejmě nutné šaty vyzkoušet, takže na internetu můžete maximálně nasávat inspiraci. Co se týče veletrhů, najdete tam kontakty na fotografy, cukráře či svatební koordinátory. Ale šaty tam uvidíte jen na módní přehlídce a nelze je vyzkoušet..takže nám zbývají svatební salóny. Taky je samozřejmě možné nechat si šaty ušít podle vaší představy( jak u šikovné švadleny, tak i různé Asijské stránky nabízejí ušití levných šatů podle předlohy), ale i tak je dobré si vyzkoušet různé střihy aby jste věděli co vám sedne.




4.) Výběr svatebního salónu
Co si budeme povídat, svatebních salónů je asi tuna, proto se ptejte po kamarádkách a známých po jejich zkušenostech. Popř. využijte internetových diskuzí. I když nejste z hlavního města, stejně jako první doporučuji navštívit ty Pražské, protože co si budeme povídat, mají největší výběr.


Šaty Vera Wang ve filmu Sex ve městě


A rovnou k těm konkrétním, jelikož jste na mém blogu, jistě vás zajímá móda, proto vás jistě nadchnou svatební šaty Vera Wang (objevily se např. v Sexu ve městě) které najdete v pražském salónu Adina. Salón má dvě pobočky, hlavní je v Letňanech a ta druhá ja na Pankráci která funguje jako outlet, kde se prodávají šaty z minulého roku. Byly jsme se tam se sestrou podívat a ceny byly úžasné. Koupit se šaty daly i za 3 tisíce.
Také jsme byly ve Venesis, kde máme pár favoritů a jistě se chystáme navštívit další.
Byly mi doporučeny např. Le Reve , Nevěsta, Maggie

 Venesis


 Adina..Stojany šatů kam se podíváte..bylo to až děsivé




5.) Návštěva svatebního salónu

K návštěve potřebujete vědět pár věcí:
- Vždy se objednejte(do šatů vás většinou obléká asistentka, přeci jenom šněrovačka není snadná věc) Proto si na vás potřebují udělat čas. U některých modelů se za vyzkoušení dokonce platí.

- Vemte si sebou kamarádku( segru, mámu) která vás zná, alespoň trochu se v módě vyzná, a nebojí se vám říct kritiku do očí. Bude vám na nic když vezmete novou kámošku která vás nebude chtít urazit a vy pak budete na svatbě vypadat jako šlehačková bomba.

- Nechte se nafotit ve všech vyzkoušených šatech. Nejlepší je, když se na sebe pak doma mrknete a zhodnotíte vše na pc.Popř. to můžete poslat všem kamarádkám aby to zhodnotili.

- Rozhodně si vemte bílé spodní prádlo, popř. boty které víte že na svatbě budete mít. Taky je fajn zkoušet ve vyčesaných vlasech aby se vám nepletli do šněrování:)

- Rada dle vlastní zkušenosti..já očekávala že všude dostaneme čajík nebo kafe, že to bude pohodová návštěva plná servisu. No kávovary jsem zahlédla, ale nic nám nenabídly. Vemte si vlastní pití jinak umřete žízní:) Taková návštěva se může značně protáhnout. Oblékání do šatů trvalo v průměru asi 8 - 15 minut:(

 a když se  fotograf a hlavní poradce začne při převlékání budoucí nevěsty nudit..můžete blbout se závojema:)


To by jsme měli první body které vedou ke správnému výběru šatů, a příště si dáme návod, jak vybrat šaty podle postavy.

Budu ráda, když mi napíšete svoje zkušenosti, nebo jestli svatbu zrovna chystáte:) popř. co by jste k radám doplnili:)

42 komentářů:

  1. Hm, a co třeba zajít za návrhářkou, nebo si šaty nechat ušít podle vlastního návrhu? Já jsem to tak udělala a vřele doporučuju.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je samozřejmě taky možnost..více ji budu rozebírat ve druhé části, která bude ohledně šatů konkretnější:) Tohle je jen rozjížďka:) kde vůbec začít

      Vymazat
  2. Ty šaty jsou neskutečně krásné!:)

    OdpovědětVymazat
  3. tá Adina...toľko svadobných šiat pokope som v živote nevidela. Pochybujem že na Slovensku niečo také máme. Hľadala som šaty na ples, behala po svadobných salónoch a ten výber...nič moc...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni a to na těch fotkách není vidět všechno..mám dojem že jsme to se sestrou ani neprošly celé..to se nedalo..fakt..a působilo to až děsivě:) Jinak velká města neměla dobrou nabídku? v Bratislavě přece musí něco být:)

      Vymazat
    2. Bratislavu mám trošku od ruky, ale keď k tomu príde, rada si spravím výlet aj tam :) Inak v tých šatách si božská!

      Vymazat
  4. A byla by z tebe krásná nevěsta,ale co mě osobně se nelíbí jsou závoje. Šaty ,které si měla na sobě by byly dokonalé ...třeba inspirace až jednou.....

    OdpovědětVymazat
  5. Jéžiš jak já se na tohle vybírání šatů jednou těším :)) !
    Musím říct že ty šaty co máš na fotce jsou krásné ale nesedí mi vršek :/ .. ty obloučky jsou hrozně zakulacené až se mi to nelíbí. Jinak tenhle článek mě hodně bavil :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já chtěla vyzkoušet jedny typické princess šaty..jelikož mě osobně se vlastně nelíbily žádné natolik..abych si je k sobě dokázala představit

      Vymazat
  6. jé, těším se na další report ze zařizování svatby.)

    OdpovědětVymazat
  7. Škoda, že sú tie salóny až u vás v ČR, ja tu mám v okolí menší výber, vidím to na návštevu nejakých v Poľsku. Svadbu plánujem v októbri, takže čas sa kráti :). Na článok o správnom výbere k postave sa teším :)

    OdpovědětVymazat
  8. chěla jsem být sněhobílá nevěsta, objela půl republiky ale nikde to nebylo ono, tak jsem zašla do Prahy, kterou mám nejblíž a vybrala si nejprve z knihy jaké si chci zkusit. K hromadě světlých šatů jsem přihodila i jedny červené, no spíš rudé :) když už jsem u toho zkoušení že :) a ejhle byla jsem jasná červená nevěsta ...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Peti hlavní je, že jsi vybrala a jsi spokojená:) Doufám že pro segru taky brzy najdeme

      Vymazat
  9. Len tak ďalej. Tento typ článkov budem mať prečítaný do pár sekúnd aj keď sa vydávať ešte ani zďaleka nechystám.

    OdpovědětVymazat
  10. To jsou pohádkový šaty. To já bych se vdávala klidně hned. :D
    Giveaway

    OdpovědětVymazat
  11. Hezké, zrovna v sobotu jsem byla s kamarádkou v Adině :) Vybrala si moc pěkný šaty. S tím pitím to nechápu, před dvěma lety jsem vybírala šaty pro sebe a nabídly nám kafe a vodu všem, to nás tam bylo snad šest, a teď vůbec nic... Ale jinak byly slečny moc milý

    OdpovědětVymazat
  12. V těch šatech vypadáš famózně,dokonale ti sedí.:-)Nejsem sice zastánce těchto velkých svadeb,ale určitě je tento článek velice inspirativní.Tento den si představuji v cizině,pláž,slunce,max.10 lidí.:-) Jsem ale překvapivě zastánkyně mega dlouhých závojů.:-)

    OdpovědětVymazat
  13. na vybírání šatů se těším ze všeho nejvíc! ale kdo taky ne :)

    OdpovědětVymazat
  14. Tak ty šaty, které jsi zkoušela opravdu nemusím - tzv. dort i se šlehačkou a má je skoro každá první nevěsta. Brrrr!!!! Já jsem si svatební šaty nechala ušít na míru a byla jsem naprosto spokojená - navíc tím, že jsem právě vůbec nechtěla dort s korzetem, tak stály směšných 6000 i s látkou a to prosím od návrhářky - Lenky Štěpánkové (www.jsem.name). Navíc veškeré šaty, které jsem si kde v salónu zkusila, rozhodně nebyly bílé a to jsem bílé chtěla. Prostě mi všechny přišly buď zašedlé a nebo do žluta - takové jako šampaň. Žádné nebyly čistě bílé a všechny o několik čísel větší. No když jsem viděla, jak upravili kamarádce šaty "na míru", tak bych do toho nikdy nešla!! Ale samozřejmě každý salón je individuální a neříkám, že nemůžete být spokojena. Chce to dobře vybírat a v případě salónů asi nešetřit penězi.
    http://kacabos-seen-through-my-eyes.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za názor Kači, Jak jsem psala, já sama bych si v salónech nevybrala, proto jsem se chtěla vyfotit v typických princess šatech( i když to není můj styl). Za mě to určitě není šlehačka..ty vypadají ještě o 100 procent hůře:) a v příštím článku se nějaká šlehačková bomba určitě objeví..Stejně tak bude příště řeč o šití na míru:)

      Vymazat
    2. Nechápu že někdo takhle tenhle typ šatů nazve. Jako šlehačka vypadají ty hnusně nabírané šaty, tyhle jsou oproti nim fakt nádherné. :)

      Vymazat
    3. ty jo,ja fakt nevi,jestli by sis nemela zajit k ocnimu lekari.Tomuhle rikas "slehacka" ? Zertujes?Podle me jsou to moc krasne a jednoduche saty,Navic Ina netvrdi,ze jeo to jeji salek kavy,tak se uklidni.Jana

      Vymazat
    4. Milá Jano, já jsem naprosto klidná :-). Každopádně pro mě tento styl šatů šlehačka je, ale každý máme přeci jiný vkus a o tom to je ;-). Ina taky nepsala, že by brala právě tyto, tak se tak nečerti ;-)

      Vymazat
  15. Šaty jsem si nechala ušít podle svého návrhu a udělala bych to znovu, byly nádherné. :-)

    OdpovědětVymazat
  16. Inuško!!!! :-*

    1) děkuju za komentář, jsi milá hrozně moc! :)
    2) Na tu první fotku jsem zírala asi deset minut (božská!) a celý článek jsem hltala slovo po slovo, jsem moc ráda, že jsi ho napsala! A těším se na pokračování :) Já bych se vdávala hned a ze všeho nejvíc se mi líbí střih šatů co máš na sobě. Jsi prostě princezna v nich!

    OdpovědětVymazat
  17. Já myslela, že už vdaná jsi :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdepak..s mužem se oslovujeme tak jak píšu..já jsem pro něj jeho žena..on pro mě můj muž..ale spíš z důvodu toho, že jsem spolu tak dlouho. Já na to prostě nejsem

      Vymazat
  18. Adina je vyhlášený salon, ale podívat jsem se tam nebyla, asi bych to "nedala". Každopádně Tobě by to jako nevěste mooc slušelo, Ino. :) A já si myslela, že budeš vdávat ty. :)
    Já jsem po zkušenostech pro to, nechat si šaty ušít.
    Každopádně je to užitečný článek a těším se na pokračování. :)

    OdpovědětVymazat
  19. S takovou postavickou se musi vybirat snadlo!:) myslim to dobre: nemusis resit jaky v tom mas zadek atd. A ten styl ti silene sekne! Ja miluju krajkove saty:)takovy trochu vintage:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc ti děkuji kočko..musím uznat, že já sama bych si prostě nevybrala..a problematická postava musí být ve výběru velice omezující..ale všechno jde..:)jen najít správný střih

      Vymazat
  20. Ježiši, to jsem ráda, že nejsem sama, kdo nemá svatební gen!
    Krásná ofina! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji ti krásko:) i ty máš super ofinu:) já už se bála, že jsem sama..kdo se nechce vdávat:)

      Vymazat
    2. Taky jsem se bála! Založíme nějakej funclub nevdávajících se :))

      Vymazat
  21. byla bys krásná nevěsta, třebaže ten svatební gen nemáš :-D :-) lost-strength.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  22. Tie šaty sú krásne!! Presne toto je ten môj typ šiat!! :) Erika's Life

    OdpovědětVymazat
  23. Ty nemáš svatební gen? tak to já ho mám i za tebe asi :D
    Fotka, na které jsou přeplněné věšáky svatebními šaty, je prostě dokonalá ♥

    OdpovědětVymazat
  24. Krásné šaty! :) Mě ještě napadá svatební oznámení. Pro mě nejkrásnější mají tady ---> tiskoznameni.cz (je to vlastně firma Goldpress - http://www.goldpress.cz/ )
    Šárka

    OdpovědětVymazat

Děkuji všem za komentář. Na blogu se zobrazí hned po schválení:)
Komentovat můžete i anonymně, bez google účtu.