pondělí 1. dubna 2013

Americké Velikonoce

Krásný den

Přeji vám krásné Velikonoce.
V Usa se Velikonoce slaví v neděli, takže včera.
 Tenhle svátek se tu samozřejmě prožívá úplně jinak než u nás. Základ je v tom, že děti hledají do košíčku vajíčka, která jim schoval zajíček( rodiče samozřejmě)
Protože jsme chtěli do tohoto svátku co nejvíce proniknout, našli jsme si v okolí velké veřejné sbírání vajíček( den před tím  vajíčka shazovali z vrtulníku hasiči ...ale bohužel nám tento unikátní zážitek unikl:(

Další fotky najdete na Ina.T. Facebook

Ptát se můžete na Ask.fm


Jak vypadají Velikonoce ve Walmartu?





Každopádně veřejné sbírání je většinou sponzorované kostelem nebo soukromou firmou. My jsme si vybrali tu největší akci konanou na závodišti pro auta. Na travnatých plochách bylo 5 000 vajíček:)


Všude na trávě jsou malá vajíčka plná sladkostí:)

Když jsme dorazili na místo, zjistili jsme že akce je pořádaná křesťanským motorkářským klubem!!Chápu jak vás to spojení zarazilo..i nás to dost zarazilo..čekali jsme spíš komerčně laděnou akci zaměřenou na to, aby si děti nasbírali co nejvíc vajíček, a ono to bylo zaměřeno hlavně na chválení Ježíše.







Abych to vysvětlila. Jsem ateista, ale respektuji svobodnou volbu a jekékoliv vyznání které ovšem zároveň nenarušuje vyznání či svobodnou volbu někoho jiného. 
Stejně jako se mi líbí že Američané všechno výrazně prožívají, tak musím říct že jejich náboženské prožívání mě upřímně vyděsilo:)

Celý program začal Americkou hymnou..o.k..s tím problém nemám..to beru..pak nastoupila čestná stráž..žádný problém..pak nastoupil křesťanský sbor..Hlavní náplní písní bylo: Miluj Ježíše..Ježíš tě miluje...O.K...beru..ale co se dělo v hledišti,,když hrála tahle hudba..to je myslím pro nás ateistické Čechy největší mazec..Posluchači totiž začali vykřikovat různá hesla, např. Ano, bůh nás všechny miluje atd atd..

Celá tahle scéna byla ještě podpořena faktem jak moc paradoxní je pořádání křesťanské akce motorkářským klubem který se nemálo podobal gangu Hell Angels:)

Celé to vyvrcholilo výstupem třech křesťanek z církve která to spolupořádala. Jednalo se o taneční vystoupení které znázorňovalo zmrtvých vstání Ježíše Krista. Tak to nás dodělalo úplně..Několik motorkářů v kožených vestách u toho muselo vytáhnout kapesník..zbytek tak tak potlačoval slzy dojetí..



Vidíte..já vám to říkala..tancují životní příběh Ježíše!

No páni..pro nás to byl teda zážitek..a to jsme se šli jen podívat jak se budou Americké děti rvát o nalezná vajíčka:) Samotné hledání bylo samozřejmě strašně jednoduché když se jednalo o rovnou travnatou plochu, takže se hlavně děti rozdělili do skupin podle věku..asi že by ty nejmladší byly dost limitované v boji:)



Děti se do toho pustili:)

Po tomhle psychickém vytížení mě můj muž musel vzít na dobrou snídani. Takže jsme se vydali na tu nejvíce typickou..do Waffle House:)..na wafle se tady chodí po návštěve kostela..a to jsme si tak nějak splnili:)



Snad jsem vám trochu přiblížila Americké Velikonoce..Jak si užívate ty naše české..?a zažili jste Velikonoce v podání jiné kultury??










Jahodová vafle s javorovým sirupem:)



Čokoládová vafle:)

















25 komentářů:

  1. tak to zní jako skvělý zážitek, né? :D hahahaha
    sekne ti to!

    OdpovědětVymazat
  2. hahah úplně si to dokážu představit ))) já jsem teda zažila zatím jenom ty české, ale zrovna v lásce je nemám (a kdo z holek jo??) jo a ty wafle vypadají úžasně ))

    http://dienosaur.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě ta česká verze naprosto nevyhovuje a už několik let ji úspěšně ignoruji:)

      Vymazat
  3. Juuj tie wafle <3
    A ináč máš dokonalé šaty!! :)*

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Donny..koupila jsem je tady..jelikož jsem si sem nic nevezla:)

      Vymazat
  4. Tý jo, chtěla bych tam být.)

    OdpovědětVymazat
  5. ja som zažila americkú Veľkú noc keď som bola mladšia a mama mala za priateľa Američana, a teda hľadanie vajíčok sa mi ako decku páčilo oveľa viac ako oblievanie vodou a mlátenie korbáčom :D

    OdpovědětVymazat
  6. Mě se líbí jak slaví v americe velikonoce :)
    Máš luxusní šaty! :) A ty vafle vypadají strašně hezky :)

    OdpovědětVymazat
  7. Krásné:-) chtěla bych se tam taky jednou podivat:-)

    www.lucieglam.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  8. Ty Velikonoce mne nějakou neberou. Mají to tam moc převelikonocované :D
    Ale ty vafle..mmm :) K nakousnutí.. A tobě to sluší ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Lůc..Wafle si začnem dělat doma..jelikož je to parádní snídaně:)

      Vymazat
  9. No tak toto by ma teda vydesilo. Máš môj obdiv, že si vydržala do konca.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No musím říct že nejdřív jsme byli paralizováni tím šokem..a pak jsme od tamtud skoro utíkali..když bylo po sbírání vajíček:)

      Vymazat
  10. T boty jsou úžasné! Už je obdivuju druhý post!

    OdpovědětVymazat
  11. Nádhera! Tyhle články čtu moc ráda. Nejradši bych se zase do USA vrátila. :-)

    alltinygems.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  12. Tvůj šok si dokážu živě představit, už jak to čtu, tak jsem z toho hotová :D Babča mi říkala, že jsou v Americe hodně věřící.. taky tam pár takových "akcí" zažila :) ale mě se to zdá pořád takový divný, moc bych to do nich neřekla, podle toho co člověk vídá v telce a tak.. :D

    OdpovědětVymazat
  13. Sbírání vajíček praktikujeme i u nás, chodí hledat přítel na zahradu :) a od spousty známých, co mají děti, jsem slyšela, že jim vajíčka schovávají po zahradě. Jen letos to nevyšlo kvůli počasí, sněží tu a zahrada je promočená.
    Musí to být určitě zajímavé vidět takovou akci, ale osobně bych se do toho nepustila. :)
    Máš krásné šaty a botky také. Jinak wafle bych si hned dala. :)

    OdpovědětVymazat
  14. Ty šatičky jsou nádherné a pozdravuj v Améru ;)

    OdpovědětVymazat
  15. Jee, ja bych si taky šla posbírat nějaké vajíčka:) mohlo by být něco podobného i u nás:)

    OdpovědětVymazat
  16. to musel být zvláštní zážitek, ale tobě to opět skvěle sluší! Užívej dál pobytu v USA! http://katefashionstyle.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  17. Tak aspoň máte zaujímavý zážitok :)) A wafle veľmi v obľube nemám, ale verím, že tieto americké chutnajú asi inak ako tie u nás :D

    OdpovědětVymazat
  18. děkujeme za přiblížení amerických velikonoc krásko:) určitě to musel být zážitek:D moc ti to sluší a hl závidím to počasí.

    Užívejte! <3

    L.

    OdpovědětVymazat
  19. Já jsem na tom s tou vírou asi stejně jako ty.. a popravdě, takovýto zážitek by mě hodně vyděsil.. ale o zkušenost navíc, když už nic jiného :)
    Každopádně zvyk sbírat vajíčka do košíčku je úžasný, brala bych ho i u nás :)
    Mňam a ty vafle vypadají luxusně!

    OdpovědětVymazat

Děkuji všem za komentář. Na blogu se zobrazí hned po schválení:)
Komentovat můžete i anonymně, bez google účtu.