pátek 8. dubna 2011

Hair secret

Všem ještě jednou, moc děkuji za krásné komentáře. A jako odměna... je slíbený tu speciál o vlasech.
Péče o vlasy, účesy a nové výrobky vlasové kosmetiky, to je něco co mě opravdu baví.
Všechny výrobky ( až na dva) které používám jsou dostupné v běžných drogériích a některé vlasové masky si uděláte ze zásob z lednice.


Tady jsou aktuální šampony a kondicionéry, které teď používám. Přide mi, že jakmile nějakou řadu používám více mytí, vlasy už na ní nereagují jako dřív, proto ji vyměním za jiné výrobky nejlépe od jiné značky.















Výrobky na fotce určitě znáte. Dříve bych nedala dopustit na Loreál, a tahle růžová řada na dlouhé vlasy je opravdu dobrá, ale mě asi teď nejvíce vyhovuje šampon a kondicioner Balea z DM.
Pro tmavší vlasy jako mám já, je to naprostá paráda. Rozzáří je to, oživí barvu, jsem s ním prostě spokojená!! cena: cca 50..? navíc mají verze i pro blondýnky a barvené vlasy, možná i další..

V popředí je šampon a kondicioner Body basic. Nikdy jsem jejich přípravky na vlasy nezkoušela, přišly mi zbytečně drahé, a nechtělo se mi kvůli ceně riskovat nespokojenost. Ale musím říct že to stojí za to, a rozhodně tyto výrobky doporučuji.

Šampon obsahuje proteiny z přírodního hedvábí, takhle lesklé vlasy jsem tedy dlouho neměla!!
Kondicioner má výtažky z kaktusu a a olej z pistácií, s šamponem je to dokonalá souhra.
Nemají žádnou oslnivou vůni, která by vám provoněla vlasy, na druhou stranu některé moc parfemované vlasové produkty neplní jiné své funkce:) cena: každý cca 60kč ve slevě..

Neznám jejich další vlasové řady(kromě vlasové masky, o které bude ještě řeč), ale tyhle výrobky mě strašně příjemně překvapili, a chystám je nakoupit do zásoby( většinou když si něco oblíbím přestanou to prodávat nebo vyrábět:)

A jedna poznámka k této značce, pokud jste z okolí Pardubic, v Afi paláci obchod Body basic zrušili, ale jejich zboží rozprodávají v prvním patře Afi paláce v lekárně, a to s 80% slevou. Tam jsem to i já pořídila, tak nechci aby vám to uteklo!!



Co se týče celkové péče o vlasy, a teď píšu jen z vlastní zkušenosti, jak to dělám já. Nejsem kadeřnice, ale mám už své postupy, které mým vlasům prostě vyhovují. Tak tady jsou má tajemství:)

Zhruba dvakrát týdně si dávam olejový zábal. postup: nahřáty olivový olej v mikrovlnce, ručník nahřátý fénem, a mezi to igelit. Určitě víte co přijde kam:)
Zábal si vždy naplánuju tak abych měla chvíli klidu, a nemusela s turbanem běhat po bytě. Nechám působit tak hodinku klidně víc, a poté opravdu důkladně!! umyju šamponem.

Mytí vlasů: vždy si myju vlasy šamponem dvakrát, a poté kondicionerem, po celé délce vlasů, tak 10cm od kořínků. Nikdy si je nemyji ve vaně, ale vždy pod sprchou. A studenou vodou.

Jednou za čas olejovou masku osvěžím rozkvedlaným vajíčkem.

Nikdy ale opravdu nikdy nezkoušejte banánovou masku!! ačkoliv se může zdát že rozmixovaný banán dostanete z vlasů,..tak ne...nedostanete( vlastní zkušenost)! Jsem ráda že vás můžu o tuhle nepříjmenou zkušenost připravit:)

V létě, hlavně u moře, vždy používám přípravky které chrání vlasy před UV paprsky. Nejčastěji ve formě spreje. V zimě až se vám zpětně projeví účinky slunečního záření z léta, budete rádi jako já že jste ho použili:)


Jednou za 3 měsíce (zhruba) si dávám Biosil plus (určitě znáte) na posílení vlasů a nehtů.cena cca:68kč



Tady jsou přípravky dodatečné péče:)
Nejvíc vychválit teď opravdu musím Body Basic vlasovou masku-výtažky z papáji a makadamiových ořechů
opravdu mě nesponzorují.. platím to ze svého:)
Opět žádná oslňující vůně, ale plně vám to vynahradí účinek této masky!! opravdu zářivý lesk:)
cena: cca 60kč- ve slevě

Z dalších přípravku musim vyzdvyhnout suchý šampon Amica( koupeno v Dm), hodí se pro oživení účesů, zvlášť na ofinky a patky které se mastí rychleji. cena je asi 30 kč

Dixi olej na vlasy je další varinta ke klasickému olivovému oleji, ale zdá se mi že se trochu hůř vymývá než olivový, ale jinak poslouží stejně. cena asi 28kč..

Vlasy skoro nežehlím, ale když ano vždy použiji Loreál, sprej pro kulmování nebo žehlení, ochrání vlasy při působení tepla. cena cca 110kč ale mám ho už dlouho, takže se možná cena změnila.

Pro lesklé vlasy je taky perfektní Gliss Kur regenerační expres balzám s tekutými výtažky z hedvábí, dodá vlasům ihned lesk, jen pozor, když to střikáte ne přesně na vlasy, ale kolem sebe, klouže se po něm strašně podlaha:)

Všechny výrobky co jsou na fotkách mě určitým způsobem vyhovují a používám je, pokud chcete informaci k výrobku o kterém nepíšu podrobně napište ji do komentářů, určitě odpovím.

Věnovala jsem se hlavně těm které aktuálně používám nejvíce.

Tak pokud jste to dočetli až sem, tak vám k gratuluji! A doufám že vám moje zkušenosti pomůžou:)

15 komentářů:

  1. teda takovejch pripravku %O, to je neco. ja se nutim pokazde abych pouzila aspon masku...

    OdpovědětVymazat
  2. Týjo! tak to se nedivím, že máš ty vlasy tak úžasný :D takovejch věcí... :)

    OdpovědětVymazat
  3. Super článek..;) Ta péče je na Tvých vlasech rozhodně vidět..:)

    OdpovědětVymazat
  4. používám pár přípravků jako ty, a musím přiznat, že jsem také spokojená :) a ještě mám moc ráda šampóny z Avonu :)
    http://minimalist-lady.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  5. ruzovy loreal vyhovoval aj mne, biosil som prave douzivala:) a inak super rady

    OdpovědětVymazat
  6. uvaýuji o tom, že zkusím suchý šampon... pomáhá to? :) jak dlouho vlasy vydrží v pohodě? :)

    OdpovědětVymazat
  7. jsem ráda že se vám článek líbí:)

    To Teres:
    Mě suchý šampon vyhovuje, hlavně kvůli ofině..i když dokáže oživit i celý účes, a použít to můžeš klidně několikrát za den, ale ten účes je v pohodě až do večera, když to ráno použiješ. Hlavní je, při použití, to hlavně dobře vyčesat, aby ve vlasech nezbyl.

    OdpovědětVymazat
  8. Milá INO, chválím za skvělý článek. Myslím, že se dost inspiruji. Tyhle články mám nejraději. Máš úžasné vlasy!! xoxo Mia

    OdpovědětVymazat
  9. Vlasy máš opravdu úžasný, to vždycky slintám nad tvýma fotkama :-). Já mám taky ráda ten růžový Loreal pro dlouhé vlasy a Balea je za tu cenu fakt super. Zbytek musím vyzkoušet, díky za perfektní článek!!!! Jo a ten olejový zábal taky zkusím, já mám právě strach,abych z toho pak neměla moc mastné vlasy, protože se mi i moje docela dost mastí samy o sobě....

    OdpovědětVymazat
  10. Děkuji moc za krásné komentáře!!

    to lovelyhair:
    Určitě vyzkoušej olejový zábal, pokud se to nenanáší ke kořínkům a opravdu dobře ho vymyješ šamponem(radši dvakrát) tak se ti určitě nezmastí. A jeho účinky jsou docela rychle poznat. Doufám že s tím budeš spokojená:)

    OdpovědětVymazat
  11. tak to sa ani nedivim ze mas take krasne vlasy :)))

    OdpovědětVymazat
  12. je vidět, že nejsem sama, kdo si napatlal banán do vlasů a doteď toho lituje :) mně potom začaly tak padat vlasy, až to hezké není :´(

    OdpovědětVymazat
  13. To Blackberry:
    Tak to je mi moc líto..mě po něm nepadaly vlasy..ale vyčesat ho ..to byla hrůza..rozhodně už nikdy!!

    OdpovědětVymazat

Děkuji všem za komentář. Na blogu se zobrazí hned po schválení:)
Komentovat můžete i anonymně, bez google účtu.