sobota 6. března 2021

Interiérové vůně pro váš relax

 Krásný den všem.

Opět se všichni potýkáme s náročným lockdownem, tentokrát ještě omezeni místem bydliště, které mimo práci nesmíme opouštět. Není to lehké pro nikoho a já jen doufám, že to všichni zvládáte a držíte si psychickou pohodu. Pro ty chvíle, kdy si to doma chcete udělat hezčí mám doporučení na další interiérové vůně, které mi dělají radost a snad trochu klidu vnesou i do vašeho domova:) Do výběru jsem zařadila i masážní svíčku nebo vůni na polštář, která mi pomáhá s usínáním a je produktem, který mě v poslední době velmi nadchl.



Spreje na textil jsou ideálním způsobem jak provonět celý domov a dodat osvěžení polštářům, ale  například i závěsům či sedačce. L’Occitane Aromachologie jsem vybrala pro jeho uklidňující účinky a složení z éterických olejů kterým vévodí Levandule. Můžete ale též ucítit mandarinky, bazalku či růžové květy. Sprej se doporučuje rozprášit v ložnici cca 15 minut před tím, než jdete spát. Já produkt stříkám i na polštáře a kolem čela postele. Vůně je podle mě velmi vyvážená a opravdu uklidňující pro ty, co stejně jako já milují levanduli. 

Elegantní vonná svíčka Waks Gold Amber vyniká originálním designem a orientální ambrovou vůní, která je hřejivá, uklidňující a přívětivá. Kombinuje sladké tóny vanilky i hořícího dřeva, přesto je lehká a nenucená. Krásně vám provoní i větší prostor a i po sfouknutí vůně v interiéru drží. 

Ryze pohodovou vůní která vás přenese na tropický ostrov je Makers of Wax Goods Palms Hideaway Tropical Palm. Citrusy, pačuli a sladké vůně květin mi evokují nádherné Maledivy, kam bych se nadšeně opět vrátila, zvlášť v této době. Nechám se tedy alespoň unášet vzpomínkami na nekonečný oceán, živoucí podvodní svět a bujnou tropickou vegetaci na ostrově pomocí této svíčky.

Silný relaxační efekt na mě mají i svíčky Woodwick. Je zcela na vás, kterou vůni vyberete, protože celá značka pracuje s dřevěnými knoty, které při hoření praskají. Právě zvuk praskajícího dřeva je relaxačním zvukem, kterého ráda využívám a domácí sbírku doplňuji dalšími variantami. Warm woods ještě k dojmu krbu dodává vůni dřeva. Hřejivou, útulnou, hodící se na večery u knížky. Než však svíčka začne správně praskat, musí se pořádně rozehřát a prohořet, proto když ji zapalujete, počítejte s tím, že si na ten výsledný efekt chvíli počkáte a neměli byste ji po půl hodině sfouknout. Celá horní vrstva by měla být roztavená aby vám i příště dobře fungovala. Kvalitní parafín dobře provoní místnost a praskání dřeva vám pak u jiných svíček bude jistě chybět:)

Masážní svíčka může být v aktuální době ideální způsob relaxace, a to ať ji použijete jako masáž partnerovi, nebo ji využijete na masáž unavených nohou. Flagranti Massage Candle Sandal Wood stačí zapálit, nechat alespoň trochu rozpustit a poté sfouknout. Vosk je hedvábně jemný, díky složení které obsahuje kokosový olej či bambucké máslo kůži vyživuje, hydratuje a zanechává hladkou. Vybrala jsem vůni santalového dřeva, ale láká mě i Sea Salt a Coconut, takže ráda vyzkouším příště. Nemusíte se bát, že by vás vosk popálil, poměrně rychle stydne a k použití na pokožku je přímo určen. 


Snad se vám můj výběr bude líbit, a budu ráda, když mi napíšete i vaše tipy na ryze relaxační svíčky či interiérové vůně.

1 komentář:

  1. Krásny výber. Ten sprej s levanduľou ma dostal. Jeden sa mi minul a pozerala som po niečom novom. Toto je skvelý tip. Moc zaň ďakujem ♥

    xxAlexandra z MS ALWAYS LATE

    OdpovědětVymazat

Děkuji všem za komentář. Na blogu se zobrazí hned po schválení:)
Komentovat můžete i anonymně, bez google účtu.