sobota 19. ledna 2019

Vlasová péče pro odbarvené vlasy

Krásný den všem.
O článek s aktuální vlasovou péčí si píšete už dlouho a tady je:)
Naposledy jsem vám ho psala krátce po tom, co jsem prošla obří změnou barvy vlasů, tedy z tmavě hnědé na studenou blond. Změnilo se hlavně to, že jsem přidala další produkty a celkově změnila přístup k takto radikálně odbarveným vlasům.
Péči jsem rozepsala do jednotlivých kroků, tak jdeme na to:)

Produkty:
Začínala jsem řadou Nutritive pro suché vlasy a po dalším odbarvování jsem přešla na řadu Resistance, která je určena velmi poškozeným vlasům a mělo by se jednat o nejsilnější řadu na regeneraci. Přechod na tuhle vyšší řadu byl vyloženě prevenčním krokem, protože se vlasy od začátku museli několikrát zesvětlit, aby se dosáhlo požadovaného odstínu a já je opravdu nechtěla zničit.



Šampon Kérastase Resistance Thérapiste
Obsahuje aminokyseliny a proteiny a nahrazuje ztrátu keratinu. Hloubkově revitalizuje vlasová vlákna a předchází dalšímu poškození. Musím se přiznat, že jsem s tímhle šamponem měla ze začátku velký problém. Používali ho na mě v salónu, tak jsem si ho dnes pořídila i domů, ale vůbec mi nešel vymýt z vlasů. Často jsem po vyfoukání přišla na to, že mi šampon zůstal u hlavy a musela jsem si celou hlavu umýt znovu!! I když jsem byla přesvědčená, že jsem ho dokázala vymýt, prostě to tak nebylo. Tenhle šampon potřebuje na vymytí daleko víc vody a času a proto vám to raději píšu:) Kdybych ze salónu nevěděla, že dělá super vlasy, nehledala bych chybu u sebe a letěl by do koše. Takže pokud ho budete zkoušet, doporučuji aplikovat výše zmíněné a raději ho vymývat třikrát déle než jste zvyklí u jiných šampónů:D


Intenzivní kůra Kérastase Specifique
S touhle kůrou jsem teprve začala, takže jsem vám na ní nechtěla psát recenzi, ale aspoň vám ji představím. Je to sérum proti vypadávání vlasů, který by se mělo používat po náročném období pro vlasy, tedy po létě a zimě. Používá se třikrát týdně po dobu 6 týdnů. Já ji beru jako součást péče o takhle silně namáhané vlasy a chci to vyzkoušet i proto, že jsem od Kérastase jednu intenzivní domácí kůru měla a byla to pecka.


Maska Kérastase Resistance ThérapisteOproti šampónu je to s touhle maskou super easy. Ta vám sedne hned a naprosto bez problémů. Nanáším ji klasicky po umytí místo kondicionéru a nechávám tak 15 minut působit. Výborně se hodí pro zničené vlasy, roztřepené konečky i hodně suché vlasy. Může být i super regenerační maskou pro zimou namáhané vlasy. Maska obnovuje strukturu, zvyšuje odolnost vlasu a zaceluje poškozená místa. Díky ní se mi nelámou konce vlasů jako dřív a  taky nejsou tak suché. Za mě naprostá jednička!


Tento produkt slouží jako termoochrana při fénování. Dokáže vlas ochránit a svým složením posílit. Nanáší se od středních délky vlasů ke konečkům a musí se opatrně s množstvím, jinak mi vlasy přišly splihlé a těžké. Ale když se naučíte odhadnout množství, oceníte tento produkt jako velkého pomocníka, protože díky němu nemám tak suché a lámavé konce.


Ikonický olej na vlasy je podle mě hodně specifický. Byl mi doporučen pro výživu vlasů, ale já nikdy neuměla odhadnout jeho množství, takže mi často zmastil vlasy. Teď ho používám před mytím, jako intenzivní olejovou masku. Tím že vím, že vlasy umyju, tak nemusím řešit množství a olej vlasy pěkně vyživí. Obsahuje Arganový, kukuřičný olej a olej z kamélie. 

Fénování, žehlení, kulma
Vlasy musím fénovat po každém mytí přes kulatý kartáč. Pokud to neudělám, konce nevypadají dobře a vlasy celkové nepůsobí tak upraveně. Správné fénování jsem se naučila od kadeřnice, protože i když mám dlouhé vlasy celý život, evidentně jsem je do nedávna neuměla správně vysušit. 
Žehličku ani kulmu jsem od odbarvení nepoužila, tedy skoro rok. Celkově se snažím, aby byly vlasy co nejméně zatížené dalšími negativními vlivy. Takže žádné vlny, žehlení a co nejméně vysokých culíků a tupírování.

Hřebeny a kartáče
Jelikož jsou po odbarvení mé vlasy daleko sušší, nemůžu si vynachválit Tangle Teezer. Ten mi vlasy nikdy nezacuchá. Občas použiju hřeben, který má štetiny z divočáka, ale to musím mít opravdu hodně dobře rozčesané vlasy z jiného hřebenu, jinak mi trhá vlasy. Na fénování používám kulatý kartáč, ale byl mi doporučen hranatý, takže mám v plánu nějaký pořídit.

Účesy a péče
Celkově je teď péče o odbarvené vlasy daleko náročnější. Naštěstí jsem takovou práci očekávala a jelikož jsem měla vždy dlouhé vlasy, tak jsem o ně zvyklá pečovat a naštěstí mě to baví. Nejvíc náročné je správně je vyfénovat, aby byly hladké a zdravé. Nejsnazší je teď dělat účesy. Tím, že jsou sušší než dřív, tak všechno perfektně drží a pracuje se s nimi daleko snáz, než dřív. Taky bych řekla, že jsem k vlasům daleko jemnější a snažím se jím dát maximálně péči jako omluvu za tak radikální krok:) A často jim děkuju, že i po takovém zásahu vypadají dobře a zdravě:D

Článek vznikl ve spolupráci s Notino.

8 komentářů:

  1. Me zaujalo, proc ti, Ino, doporucili foukat ptes hranaty kartac? V cem je lepsi nez kulaty. Vsimam si, za kadernici pres nej casto foukaji, ale neznam duvod. A taly by me vic zajimalo, jak si tedy "spravne" foukat vlasy, kdyz jsi zminila, ze jsi to delala cely zivot spatne. Ja totiz asi taky, protoze je to boj jak zkrotit kobru 😁

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dřív jsem foukala přes kartáč úplně mokré vlasy. Teď už vím, že mají být profoukané, lehce rozčesané a pak teprve foukání přes kartáč. A ten hranatý udrží v mé délce vlasů alespoň trochu objem, proto ho mám používat:)

      Vymazat
  2. Ja sa som to so samponmi Kerastase skusala 3-krat a vzdy siel "o kupelnu dalej" :) Ja som mala vzdy tiez po nom take splihle a akoby mastne vlasy. Ale uz asi teda viem, kde je chyba.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hele já byla tak vzteklá:D Hodinu jsem si foukala vlasy a pak přijdu na to, že jsou někde totálně mastné? Takže znovu do koupelny a umýt? No k vzteku, ale šampon za to nemohl. Teď už smývám třeba 5 minut, jen abych měla jistotu:D a drží vlasy zdravé, což oceňuji nejvíc. Tak mu zkus dát ještě šanci:)

      Vymazat
  3. A jak se jmenuje ta domací kůra, jak ji máš vyzkoušenou prosím?

    OdpovědětVymazat
  4. Wow! After all I got a web site from where I be capable of
    truly obtain useful information concerning
    my study and knowledge.

    OdpovědětVymazat
  5. Já si od Notino oblíbila vlasové masky Kallos, jsou boží, vyzkoušej! :) Mají i super keratinový sprej a za pár kaček.

    OdpovědětVymazat
  6. Jak často si vlasy myješ? Klobouk dolů, že tě baví takhle o ně pečovat. Já se také snažím, ale přiznám se, že na to často i rezignuji, prostě padnu do postele s mokrou hlavou a jsem ráda, že jsem ráda. Druhý den to jde ale sakra poznat, o tom žádná :D

    OdpovědětVymazat

Děkuji všem za komentář. Na blogu se zobrazí hned po schválení:)
Komentovat můžete i anonymně, bez google účtu.