sobota 4. února 2017

Zážitky z Paris Couture week II.

Krásný den milé čtenářky.
Díky moc za všechny reakce k minulému článku. Jsem strašně ráda, že vás moje zážitky tak baví a zajímají. Ale nebudu zdržovat a vrhneme se na druhou část pařížských zážitků. Pro mě byla nejočekávanější přehlídkou show Elie Saab.

 Šaty Tory Burch, náhrdelník Swarovski



Jeho modely si jistě vybavíte z čeveného koberce, protože ho rády oblékají hvězdy filmového plátna. Byla jsem zvědavá, kam se jeho kolekce posune tento rok, protože jednu dobu ustrnul na krásných, ale stále stejných princess šatech. Den s Gabi opět začínáme vydatnou snídaní, po které vyrážíme směr Pavillon Cambon Capucines. Dneska kašlu na pohodlí a komfort a místo teplého svetru si oblékám pyžamový komplet. Jdu přece do backstage Elie Saab:)




U vstupu do zákulisí probíhají velké kontroly. Chvíli se řeší můj pas a pak zase pozvánka na moje jméno. Nakonec mě security přece jenom pustí a mám podle informací pouhých 20 minut. Po nás totiž vpustí další skupinu fotografů. Do backstage tedy dlouhými chodbami v podstatě sprintuji, abych neztrácela drahocenný čas. Dorazím do velké místnosti, kde je společná backstage pro vlasy, make-up i šaty, což je prostě splněný sen. Většinou jsou šaty odděleně a nemáte k nim přístup. Já se teď procházím mezi stojany s róbamy od Elie Saab a tak trochu nemůžu popadnout dech. Sakra co mám fotit dřív? Líčení modelek nebo detaily šatů, k nimž se už takto blízko zřejmě nikdy nedostanu? Pak ale objevím místo, kde jsou naskládané všechny šperky patřící k šatům a vrhnu se na jejich focení. Šaty i šperky jsou hlídany několika muži v černých oblecích.














 Mám štěstí, protože backstage je téměř liduprázdná. Na místě se mnou fotí jen pár fotografů a já se raduji jak dítě z toho, že mám tolik prostoru pro své fotky. Neuplyne ani deset minut a backstage je k praksnutí plná. To jsem to dobře zakřikla. Neustále na mě někdo šlape a ja zás do někoho drkám. Překvapivě jsou všichni strašně zdvořilí a pořád se mi někdo omlouvá. Jako vždy se zákulisím ozývá varování, že žádný obrázek nesmí být on-line před přehlídkou. Stále si to musím opakovat, protože bych vám z těchto míst vždycky ráda všechno nasdílela v živém vysílání, ale nemůžu. Fotím si stojany s modely, které před sebou mají pověšenou ceduli s fotkou modelky a přesnými instrukcemi k šatům. Jaké šperky a boty k nim patří, jaký je jejich styling. U každých šatů už čekají 3-4 asistentky, které modelky do šatů budou oblékat. K šatům se už nosí i boty, tělové prádlo a šperky. Je mi jasné, že se blíží chvíle oblékání, tak zůstávám na strategickém místě mezi stojany, aby se mi dobře fotilo. Přichází první modelka. Po tom, co se celá svlékne, si jako první obouvá boty. Z tenisek přeskakuje do 20cm podpatků, čímž se z ní najednou stává bytost z jiné planety. Do šatů ji oblékají dámy v bílých pláštích. Při nasazování šatů mají dlaně kryté hedvábnými kapesníky, aby šaty a aplikace na nich nepoškodily. Zrovna v tom nejlepším, kdy všichni fotíme jako šílený, se v backstage ozve, že fotografové musí odejít. Samotná přehlídka začíná za chvíli a přípravy finišují. V zakulisí se nedá hnout, takže chápu, že nás všechny potřebují dostat pryč. Trošku v duchu nadám, že to je snad nejnevhodnější chvíle. Začínají se oblékat další modelky a fotky šatů na těle jsou vždy nejlepší. Už mě odtahují skoro násilím, ale jedno video pro vás přece ještě udělám:D Když odcházím, míjím ještě samotného Elie Saaba, který na modelce kontroluje šaty a vypadá dost spokojen. I já jsem spokojená. Tohle prostě stálo za to. Moct si sáhnout na jeho šaty. Vidět tu dokonalost zpracování. Tohle je prostě Haute Couture.













Vycházím z backstage v totálním transu a kousek od nás prochází Chaira Ferragni, což je mi v tu chvíli docela putna, protože jsem ještě totálně okouzlena z toho, co jsem měla možnost zažít. S Gabi a holkama se setkávám v kavárně za rohem. Číšník se mě ptá, jestli jsme přijely na fashion week. Tak mu přitakám a ukazuji obrázky, které jsem před chvíli ukořistila. Raduje se z nich se mnou a říká, že mu modely Elie Saab přijdou skvělé:)

Za chvíli nás vyzvedává taxi, protože dnešní plán je vážně nabitý. Míříme do prodejny MAC Pro, kde nás hvězdný make-up artista, Baltasar Gonzales Pinel, bude líčit před focením s MAC.
Prodejna je naprosto úžasná. Gabča mi vysvětluje, jak si v MAC Pro můžete namíchat vlastni odstín rtěnky, make-upu nebo stínů. Škoda, že u nás tohle zatím není možné.
Sejdeme do přízemí, kde nás čekají zrcadla s našimi fotkami z instagramu a sklenkou šampaňského.
Máme možnost nechat se obléknout od fashion director magazinu ODDA. Koukám na dva stojany narvané nejnovějšími modely, které ještě nejsou v prodeji. Vyberu si kabát Versace a chystám se na vlasy. Kadeřnice mi účes chválí a navrhuje, jestli se nechci fotit v něm, protože by nic neměnila.
Baltasar se mě ptá, jestli bych na fotce měla raději výrazné oči nebo rty. Hned navrhuji oči, protože mě hrozně zajímá, jak mě nalíčí. 
Asi ve třech minutách mi vytvoří opravdu slušivé kouřové stíny, a ačkoliv jsem se fakt snažila sledovat, jak to dělá, nedokážu je doma napodobit:) Lehce mi upraví make-up a já žasnu nad jeho zručností.











Výsledná fotka make-upu, no mohla jsme se trochu usmát, ale vy víte jak je to s mým výrazem a že se uvnitř vlastně usmívám:D

Jdu si jako první stoupnout před fotografku a užívám si super atmosféru, šampaňské a dárečky, které jsme dostaly. Jako vždy je všechno perfektně dotáhnuté a všechny se skvěle bavíme. Když odcházíme z obchodu, stihne mě Gabča ještě cvaknout outfit a pomalu míříme na oběd. Zvolíme oblíbenou a navštěvovanou kavárnu Cafe De Flore a jsme rády, že jsme urvaly stůl.



Po obědě se vracíme převléknout na hotel a čeká nás další přehlídka. Tentokrát se jedná show o Celia Kritharioti. Tato návrhářka také často obléká celebrity, např. Kim Kardashian nebo Kate Perry.
Přehlídka se koná přímo v hotelu Ritz a šaty, i když to není přímo můj vkus, vypadaly celkem fajn. Chudák návrhářka jen nezvládla defilé a při odchodu z mola zakopla o rozměrný model, který měla na sobě modelka, a poroučela se dost brutálně k zemi. Konec přehlídky jsem vám zrovna natáčela živým přenosem na instagramu. Tak kdo byl zrovna on-line, tak tuhle nepříjemnost viděl:)
Naštěstí vše zvládla s grácií a za chvíli byla na nohách.



Náš den ještě ovšem nekončil. V devět jsme byly pozvané na večeři, kterou pořádál MAC. Konala se na super stylovém místě, které mi velmi připomnělo jeden díl Sexu ve mestě. Pamatujete epizodu, kdy se Carrie a spol. chtějí dostat do restaurace nazvanou Postel, kde místo židlí a stolů byly postele? Tak podobně vypadala i tahle restaurace. Prostě jsme seděly na posteli:) Večeři jsme si vážně všechny užily, ale když kolem půlnoci sedíte na té posteli, máte chuť do ní taky zapadnout:D




Navíc jsme na poslední den měly s Gabi velké plány.
I když jsme nakonec šly spát kolem druhé, vstaly jsme ráno o šesté, rychle jsme se daly do kupy, pobalily, posnídaly a společně jsme se vydaly na procházku Paříží. Plán na poslední den jsme měly domluvený snad od začátku a byla jsem strašně ráda, že nám to klaplo a nedaly jsme na únavu.











A jaký byl plán? Klasika, procházka kolem Eiffelovy věže, ačkoliv ani jedna jsme nebyla v Paříži poprvé, stejně jsme se k ní chtěly vydat. Pak přijemná procházka kolem Seiny a rovnou na Champs-Élysées. Obě jsme se těšily, až zajdeme do Ladureé. Byla to překvapivě moje první návštěva. Sice jsem ho několikrát míjela v Miláně a dalších evropských městech, ale je to francouzská značka z Paříže, tak mi vždycky přišlo jako hloupost dávat si pařížské makronky třeba v Miláně. Vždycky si dáváme místní speciality a tentokrát mi Ladureé neuteklo. S Gabi jsme si daly výborný čaj, který i prodávají, a dva dortíky. Já jsem pak udělala menší nákup makronek pro rodinu a konečně jsem si koupila makronkovou klíčenku. Ještě jsme chtěly na nákupy, tak jsme si chytly taxika a Gabi mi ukázala super stylový obchod Colette. Hned jsem tam Vaškovi koupila dárek. Vozím mu z cest vždycky sněžítko a tady jsem sehnala Eiffelovku ve sněhové bouři:)










Gabča ještě chtěla pro svůj oblíbený parfém do krásného obchodu, kde vám parfém přímo před vámi namíchají. Já jsem si koupila obal na pas od Prada, který jsem už dlouho potřebovala a pomalu jsme mířily směr hotel. Centrum bylo pěkně zasekané a na letiště jsme tedy raději vyrazily o něco dříve.


Collete

Le Labo


Cestou na letiště mi došlo, jak úžasnou cestu mám za sebou, jak mě MAC a Gabča neskutečně rozmazlovali a jak moc si těch možností, které díky blogu mám, vážím. Celý týden, co jsem byla v Paříži, jste mi psali skvělé zprávy, jak vše sledujete a je to jakoby jste byli se mnou. Strašně moc vám za to děkuji. Je skvělé sdílet s vámi všechny zážitky s vědomím, že mě podporujete.











Popravdě z Paříže, kde se o mě starali jako o princeznu, se mi vůbec nechtělo. Ale pak jsme přistáli na Ruzyni a na letišti čekal můj kluk s nádhernou kyticí Amarylis, taškou sladkostí (asi si myslel, že mi tam nedali najíst) a říká mi, jak moc se mu po mně stýskalo:D
Tak tohle nejde za fashion week v Paříži vyměnit. No leda, že by jel příště se mnou:)
Děkuji MAC a Gabi za nádherný výlet a hromadu zážitků:)

Fotky Olympus + Lenovo Vibe

16 komentářů:

  1. Miluju Paříž, letos se do ní musím podívat! Skvělý článek, málokdy se mi stane, že hltám každý slovo, tohle je best! A vidět na vlastní oči přípravu přehlídky Elie Saab? Tiše závidím :)

    OdpovědětVymazat
  2. super článok :) dobre sa čítal a Elie Saab. no úžas :)
    http://bonesincouture.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  3. Ta poslední fotka je vážně úžasná!

    OdpovědětVymazat
  4. Super článek! Děkuji, že si to s námi sdílela :)

    OdpovědětVymazat
  5. krasa tolko krasy na jednom mieste a Pariz jednoducho carovne miesto
    galantosfun

    OdpovědětVymazat
  6. Skvělý článek, nádherné fotky. Vždycky mi navštěva backstage takových módních domů přišlo jako jen takový nesplnitelný sen, hrozne ti to přeju, jakobych se k němu malinko přiblížila :-) Rekneš mi ještě prosím, na jaký objektiv si fotila?

    OdpovědětVymazat
  7. Jeden z nejepsich clanku, ktere jsem tady videla, radost. Neskutecne krasne.

    OdpovědětVymazat
  8. Krásné, zajímavé, prostě jako vždy super! Skvělí článek! Doufám, že ija budu mít někdy možnost užít si můj zážitek a setkáme se s Tebou! Míša z shoppersmiky.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  9. wow, krásne fotky :) Ellie Saab je jeden z mojich najobľúbenejších návrhárov a táto kolekcia je veľmi podarená ;)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
  10. Ahoj Ino, je skvělé sledovat, kam až jste se posunula ve svém blogování. Máte úžasný styl a Váš blog mě stále baví. Chtěla jsem Vás poprosit o stylistickou radu, ráda bych investovala do značkové kabelky, jakou barvu byste volila vy? Můj styl je blízký tomu Vašemu. Děkuji za názor. Iveta

    OdpovědětVymazat
  11. Opet krasne cteni a fotky. Kabatu z PF jsem take neodolala 😊, uz se tesim az dorazi.Misa

    OdpovědětVymazat
  12. Ahoj Ino,
    muselo to být opravdu úžasné! Takový splněný sen. Je vidět, že se o vás starali opravdu skvěle a myslím si, že tak to má být! Přehlídku Elieho Saaba ti neskutečně závidím. Jeho šaty jsou legenda a každá žena by si určitě alespoň jedny někdy chtěla obléct.
    Je skvělé číst tvoje články a vidět, že ses za ty roky co píšeš blog neskutečně posunula. Ať už jde o psaní, fotky nebo akce, které navštěvuješ. Jsem ráda, že nás tam můžeš vzít sebou, protože většina z nás si o takových akcích může nechat jen zdát :)
    Takže děkuji! :)

    OdpovědětVymazat
  13. Krásný článek Inuško :) Všude ti to moc sluší a musel to být ohromný zážitek;) Doufám, že zase brzy někam vyrazíš, ať si my čtenářky můžeme zase pořádně počíst a pokochat! :) PS: Jsi nejlepší! :)

    OdpovědětVymazat
  14. Skvělý článek. Všude ti to moc sluší :) Fandím ti, jen tak dál :)

    OdpovědětVymazat
  15. ZÁVIST.
    ZÁVIST.
    ZÁVIST.
    Víc k tomu snad ani nemůžu dodat. Musel to být opravdu zážitek.

    OdpovědětVymazat
  16. Fotky ze zákulisí přehlídek se mi moc líbí, musí to být svým způsobem hodně zvláštní, pohybovat se v tomhle "jiném světě", který je nám většinou hodně vzdálený. I když ty jsi už jako modelka působila, takže bych měla mluvit spíš za sebe :D

    OdpovědětVymazat

Děkuji všem za komentář. Na blogu se zobrazí hned po schválení:)
Komentovat můžete i anonymně, bez google účtu.