středa 11. ledna 2017

Zimní péče o pleť

Krásný večer milé čtenářky.
Vzhledem k tomu, že naši malou zemi svírá pořádný mráz, jsem tu konečně s článkem o zimní péči o pleť. Už kolikrát jste mi psaly, ať sepíšu všechny produkty, které používám, plus nějaké tipy na prevenci vrásek. Tak jsem to konečně dala dohromady a třeba vás to inspiruje:)
Zaměřila jsem se především na večerní péči, protože upřímně ráno nikdy nic nestíhám a většinou jsem ráda, když vyběhnu z bytu a jsem tak dobrá, že si nezapomenu třeba kalhoty :D
Večer se na péči daleko víc soustředím a většinou vypadám v obličeji tak ztahaně, že mě to dobře motivuje k tomu, abych na sobě zapracovala a ráno vypadala lépe.

Nechtěla jsem mít článek přervaný produkty, takže jsem se zaměřila hlavně na to, co používám po odlíčení a očištění pleti. Čištění zase věnuji samostatný článek.
Do článku jsem zařadila produkty, které se mi dobře osvědčily a velmi mi vyhovují.
Takže z čeho se skládá moje péče před spaním?



1.) Zklidnění pleti a péče o vlasy
Po odlíčení mám občas podrážděnou pokožku, takže si na obličej nastříkám růžovou vodu, která má uklidňující účinky a stříkám si ji i do vlasů. Vlasy si před spaním rozčesávám důkladně kartáčem se štětinami z divočáka. Vtírám do nich olej od Mr.Smith, který obsahuje jojobový, arganový a konopný olej. Vlasy mám pak lesklé a konečky se mi tak netřepí. Vlasy si na noc zaplétám do volného copu. Za prvé je mám tak dlouhé, že mi na nich většinu noci leží Václav nebo se do nich kvalitně obmotám já. Ráno jsem je pak často mívala rozlítané a bez objemu.




2.) Micro peeling + olej + krém 
Co se týče pleti, jako první nanáším noční micro-peelingovou péči. Tento produkt má obnovovat buněčnou výměnu, zjemňovat a rozjasňovat pleť. O buněčné výměně toho moc nevím, ale mám vyzkoušeno, že když použiju tenhle produkt a další dva k tomu, mám ráno super pleť.
Ty další dva produkty jsou noční regenerační olej od Kiehls, který nanáším na ten micro-peeling a na olej ještě aplikuji krém. Tohle combo mi zařídí, že se mi po dlouhatánské době v zimě neloupe nos, nejsem kvůli sušším místům na čele a nosu flekatá a pleť je celkově sjednocená a ráno svěží. 
Make-up mi díky tomu déle vydrží a při líčení nemusím tolik sjednocovat pleť. Na olej ještě nanáším meruňkové máslo, které se hodí pro sušší pleť, je bohaté na vitamíny a rychle se vstřebává. Což je taky důležitá informace. Nikdo nechce mastné fleky na polštáři od krémů nebo olejů. Všechny produkty se rychle vstřebají a zanechávájí na pokožce jen lehký film. 



3.) Péče o oční okolí
Na oční okolí používám krém od Kiehls, který je vhodný na první vrásky a má anti-age účinky. Po třicítce ideální péče, i pro někoho, kdo na krémy proti vráskám nevěří. Trpěla jsem na podrážděné oční okolí, měla jsem v zimě suchá místa kolem očí, což po pravidelném používání zmizelo stejně jako zarudnutí.



4.) Rty k zulíbání:)
Stejnou péči jako pleti se snažím dát i rtům.V zimě mívám šíleně vysušené rty, takže musím stále mazat, mazat a mazat. Aktuálně střídám bambucké máslo Kokona Cosmetics, mango balzám Kiehls a když jsem na horách, tak zařazuji Eucerin z lékarny. Každý večer po mytí zubů si rty lehce přetřu ještě kartáčkem, po lehkém peelingu je ošetřím balzámem či máslem. Bambucké máslo můžete zárověň použit i na suché ruce nebo lokty.





5.) Pro hladké nožky
Co mě v péči o pleť strašně nebaví, je každovečerní natírání krémem po sprše. Miluju extra horkou vodu, která zároveň hodně vysušuje takže krémování je u mě rozhodně důležité. Jen mě děsně otravuje. Potřebuji krémy co se ihned vstřebají, aby mě nezdržovaly a mohla jsem jít dělat jiné věci. V zimě mám sušší kůži na nohách, takže používám super voňavý bio olej Chateau Mcely. Je vyrobený ze sedmikrásek, vzácných olejů a bylin. Nádherně voní, má zpevňovat pokožku a rychle se vstřebává. 
Další mojí klasikou je Kiehls Creme de Corps. Má se nanášet na lehce zvlhčenou pokožku, což je ideální, protože mě i osušování po sprše pěkně nudí. Na sušší místa jako lokty ráda používám regenarační krém od Sans, který zvyšuje produkci kolagenu.
Pokud trpíte na hodně vysušenou pokožku a nechcete utrácet za tunu krémů, můžu doporučit kokosový olej lisovaný za studena. Hodí se jak na tělo, tak i na rty a vlasy.



6.) Hebké ruce
Posledním mým oblíbencem je krém na ruce Kevin.Murphy. Nejsem žádný sběratel krémů, i když se jich u mě pár najde. Na ruce obvykle tak nějak zapomínám, nebo se mi nechce je natírat, protože pořád něco dělám a nechci si nakrémovanýma rukama nic umastit. Tenhle krém se opět velmi rychle vstřebá (což je pro mě evidentně důležité kritérium:), ale předně voní úžasně kokosově a ačkoliv tuhle zimu nenosím rukavice, protože jsem je na konci té minulé zimy ztratila, mám je díky krému vyživené a hladké.



Tak takhle vypadá moje večerní rutina, která mě popravdě ráno dost zachraňuje:D
A jaká je vaše večerní rutina?


15 komentářů:

  1. Jupii, parádní článek , moc jsem se na nej tesila !!! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky moc za komentář, a omlouvám se, že článek nebyl už dříve:D

      Vymazat
  2. Ja te obdivuju za to mnozstvi veci, ktere pouzivas. To bych nedala... Za prvy me to neba a za druhy bych mela rudy oblicej :-D
    Zjistila jsem, ze idealni je toho na vecer co nejmin a co nejmin chemie. Takze levandulovy olejicek nebo maximalne mastnejsi ruzova maska z Manufaktury a hura spat :-) jakmile se odlicuju a tamponkem odstranuju makeup (podotykam, ze jemne), mam pak podrazdenou plet a vic veci najednou je prusvih...
    Ale o tom to je, clovek to musi vyzkouset, co mu sedi. A proto me tyhle clanky bavi, protoze rada zjistuju, jake jsou i jine super veci :-) treba to mangove maslo na rty, to asi potrebuju :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je přesně ono, pro mě je zas lepší dát toho na pleť méně ráno. Za prvé stejně nic nestíhám a i makeup líp drží, když použiju jenom krém. Navíc po tý večerní péči není nic moc potřeba. Ale taky se mi někdy nechce. Když jsem hodně unavená a Vašek mě posílá do postele, tak mu vždycky říkám že se mi nechce, protože jít spát u ženy která o sebe pečuje znamená ještě hodně práce:/

      Vymazat
  3. Já si vystačím s Baleou, Niveou a Oriflame - fajn výrobky za pár korun :)Nejlepší jsou ty voňavé krémy, teď ulítávám na čokoládovém :)

    OdpovědětVymazat
  4. Pěkný článek, těšila jsem se na něj a oceňuju že používáš přírodní produkty. Myslím že ti pleť jednou poděkuje za to, že jsi jí nemazala Niveou atd. :-) Určitě bych někdy ráda vyzkoušela značku Kiehls, ale minimálně až mi dojdou zásoby kosmetiky od Ježíška :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Hezké dopoledne. Krásně nafoceny i napsaný. Ale-zaráží mě, že tak drahá kosmetika, jako je Kiehls, i do pecujicich krémů cpe laciné silikony. Krátkodobě po nich pleť na tuty vypadá pěkně, ale po letech používání to asi nebude taková hitparáda. Chápu silikony v make-upech, při důkladném odlicovani navic pleť tolik neposkodi. Já používám na péči pouze certifikovanou přírodní kosmetiku a vyhovuje mi :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Článek je moc pěkný. Já používám kosmetiku Bione. Objevila jsem ji asi před rokem a poměr cena/výkon je opravdu dobrý. Co mě ale na tomhle článku nejvíc potěšilo je volný cop na spaní :D. Mám dlouhé vlasy a pokud mi je v noci nezalehne můj drahý milý, tak se do nich motám a "kouše" to :). Vždycky mě to štvalo, ale nikdy mě nanapadlo s tím něco dělat :D. A přitom je to tak jednoduché :D. Takže možná to bude znít blbě, ale za mě díky moc za tip (i když to byl článek o kosmetice) :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem ráda Simčo, že se ti tip s vlasy hodí:D Připravuji rozsáhlejší článek s péčí o vlasy:) Tak snad tam zase něco objevíš:)

      Vymazat
  7. Ahoj Ino,

    skvělý článek! Děkuji! A kdy se můžu těšit a ten odličovací?
    Baví mě tvůj styl. Propojení humoru, inteligence a módy/kosmetiky.
    Moc Ti fandím!

    Jo a ještě takový malý dotaz, ta růžová bio voda, co je to prosím za značku? Kde můžu vyzkoušet?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky moc za pochvalu Kláro, to mě opravdu moc potěšilo:)
      Jinak růžová voda je od Kokona Cosmetic. Má je v sortimentu spousta dalších značek, ale s touhle jsem opravdu spokojená.

      Vymazat
  8. skvelý článok a musím povedať, že milujem fotky v ňom :)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
  9. Je možné koupit výrobky Kokona Cosmetic i přes internet? Jestli ano prosím o napsání stránky kde je možné ji koupit.

    OdpovědětVymazat
  10. Je možné koupit Výrobky Kokona Cosmetic i přes internet? Jestli ano,tak kde?

    OdpovědětVymazat

Děkuji všem za komentář. Na blogu se zobrazí hned po schválení:)
Komentovat můžete i anonymně, bez google účtu.