úterý 31. ledna 2017

Zážitky z Paris Couture week I.

Krásný den moje milé čtenářky.
Vím, že netrpělivě čekáte na článek o fashion weeku v Paříži.
Jelikož jsem si přivezla opravdu hodně materiálu (něco kolem 2 tisíc fotek), řekla jsem si, že nejlepší bude rozdělit fotky do dvou článků, abyste nepřišly o žádné zajímavosti a články byly přehledné. Celý týden byl plný zážitků a já vás vážně nechci o nic ochudit.





Ale vezmeme to od začátku. Hodně jste mi psaly, jak jsem se na pařížský fashion week vlastně dostala. Do Paříže mě pozval MAC, který si mě vybral jako influencera za Českou republiku.
O pozvání mi řekla PR Gabča pár dní před Vánoci a byl to pro mě ten naprosto nejlepší vánoční dárek.
MAC mě totiž pozval na Haute Couture Fashion Week, na který není možné koupit vstupenky. Musíte být jednoduše pozváni. Na významných přehlídkách můžete potkat Annu Wintour, Chiaru Ferragni a další celebrity nejen módního nebe. Já jsem dostala pozvánku na několik přehlídek, ale co je důležitější, dostala jsem pozvání do backstage těch přehlídek, které líčil MAC.


Kabát Pietro Filipi, boty Office Shoes

Ale jak to vlastně celé pobíhalo? V pondělí ráno mě vyzvedává taxi a ucpanou Prahou mě veze na letiště. Chválím se za to, že jsem vyjela až zbytečně dopředu, protože jinak bych měla docela problém:D A tuhle cestu jsem fakt nechtěla zmeškat. Na letišti se vítám s PR MAC Gabčou, se kterou se už dobře známe, a jdeme si dát snídani před letem. Let probíhá necelé dvě hodinky a než se rozkoukám, voláme si na letišti Charlles De Gaulle taxi.


Vystupujeme před hotelem Intercontinental a já obdivuje vstupní halu a množství čerstvých květin které voní až ke vstupu. Naše pokoje ještě nejsou připraveny tak jdeme do lobby na drink s dalšími influncery a PR z Maďarska a Srbska. Po drinku jdeme do vyhlášené restaurace která je v přízemí hotelu a poprvé zakusíme nechuť francouzů mluvit s námi anglicky. Rychle si na překladači zadávám názvy jídel a vzdálenou výslovnost. Alespoň snaha každého číšníka obměkčí, i když stále nechápu proč nechtějí komunikovat anglicky ani v restauraci plné turistů.









Po obědě mi zbyde asi půl hodina na přebrání pokoje (který vypadá perfektně) a převlečení na prvni backstage a to rovnou Giambattista Vali. Přehlídka se koná v Archives Nationales a musíme být před backstage na čas. Než nás pustí dovnitř, musíme se prokázat pasem a mít u sebe backstage pass od místní PR MAC. Po kontrole kabelek nás vpouští dovnitř. Míříme do zákulisí po točitých schodech, v tom mě zastavuje koordinátorka backstage a říká mi anglicky něco jako: Ty, modelko, támhle se jdi převléct a ještě se nech nalíčit támhle vpravo. Holky za mnou se smějí a já se co nejrychleji snažím vysvětlit že nejsem modelka, ale že mě fakt mooooc potěšila:D Byla bych rozhodně nejstarší a nejmenší modelkou na Couture Paris:D








Vcházíme do backstage kde se finišuje, takže se rychle snažím najít ještě nějakou modelku, které vytvářejí make-up. Chvilku času si na mě udělá přímo Val Garland, která celou backstage vede a kterou sleduji instagramu. Líčila nespočet obálek Vogue, velké množství hereček a topmodelek a sama už je ta trochu celebritou.

Val,  čím je look pro Giambattistu Vali inspirován a jaké produkty jsi použila?
Jistě, základem je úžasná pleť a dojem, že žádný makeup nepotřebuješ. Nepoužívali jsem konturování protože chceme docílit maximální přirozenosti a aby pleť působila zdravě, nikoliv že na ní bylo použito velké množství produktů. Nepoužívali jsme stříbrný rozjasňovač ale tvářenku Cosmic Force, která má velmi přirozené, hřejivé odlesky. Na rty jsme použili Essencial oil stick, který se dá použít na vlasy i pleť které díky olejům i vyživuje.

Prozradíš mým čtenářkám tvůj osobní super makeup trik?
Mnoho žen stále chybuje v tom, že nepoužívá make-up správného odstínu a nenanáší ho při dobrém světle. Taky nemyslí na to, že by se makeup měl uchovávat v chladu, nejlépe v lednici.

Jaký makeup trend, který se objevil v poslední době ti přijde nejhorší?
Opravdu nemám ráda to velmi silné konturování. Když vejdete do místnosti, musíte vstoupit vy, ne makeup. Proč vypadat stejně jako ostatní, jako figurína. Já miluji makeup ale chci vypadat jako já. Podívej se na instagram, všichni vypadají stejně. Extrémně vykreslené obočí, nepřirozené konturování, přehnané odlesky. Tohle už není trend. Buď sám sebou, ne někým jiným. To je vše.


Vyfotíme ještě pár fotek šatů, natočím si modelky které ze zákulisí spěchají na molo a my samy už musíme odejít. Jsem totálně zmrzlá, protože jsem si chytře vzala dlouhou sukni lindex, svetr a křivák. V taxiku se snažím a zahřát a raduji se z ulovených fotek. Zajdeme si rychle do lobby na pozdní večeři, kde s holkama probereme naše zážitky a pak se každá ubíráme na svůj pokoj. Tam mě čeká krásný balíček od MAC a já si jen spílám, že ten kdo ho tam nesl viděl ten super bordel jak jsem se pět minut před odchodem rozhodla pro jiný outfit a věci létaly vzduchem. Trapas:)



Druhý den se dostávám jako první na snídani, ještě nenalíčená se snažím co nejrychleji najíst. Jsme pozvané na přehlídku která začíná už a pár hodin a já ještě nevím co na sebe a jak vyřešit to, že je mi pořád zima.




Přehlídka Alexis Mabille se koná kousek od hoteu na place Vendome, hned vedle Ritzu, takže jsme vyrazili pěšky. Cestou mi Gabča stihne vyfotit outfit i když odložit kabát v té šílené zimě je fakt za trest:D Nejdřív jsme pozvané do backstage a pak máme místa na přehlídce. Modeky v backstage mají na hlavách krásné čelenky a makeup je opět velmi jednoduchý a přirozený. Na místě se lakují i nehty na nohou a na rukou pokud má někdo nevhodný odstín.







Povídám se s makeup artistkou která vytváří face charty o inspiraci pro dnešní makeup look.
Celý look vychází z 90.let, inspirován je přehlídkami Yves Saint Laurent. Pleť je matná bez odlesků a na rty je použita rtěnka retro lipstick matt. Líčení reflektuje moderní princeznu ale zachovává si přirozenost.


 Po prohlídce backstage sleduju nácvik choreografie. Samotný návrhář se jde na ní podívat na poslední chvíli změní postavení při defillé a modelky jsou pěkně zmatené, což se nedivím protože přehlídka bude asi za hodinu. Za chvíli už se pouští dovnitř a já sleduji jako oblečení francouzi chodí na přehlídky. Vnitřně se tetelím, protože to není žádná sláva:D Buď extrémně překombinované variace, které se u nás objevily před několika lety nebo mix všeho a bohužel to zrovna moc nefungovalo. Docela se bavím nad týpkem který si nasadil tři kloubouky na sebe, aspoň osobitý nápad. Přehlídka začíná, a jak se všichni usadili, mísí se všechny parfémy v místnosti. U nás je spíše stále absence parfémů a ve Francii to je zase druhý extrém. Silou vůle zaháním migrénu a sleduji natáčím přehlídku na mobil.









Přehlídka končí tak s Gabčou vyrážíme na sushi, nakoukneme do Lafayette a jdeme se převléknout před večerní backstage.
Show Alexandre Vauthier se koná v nádherném Grand Palais. Tentokrát jsem dobře oblečená a ještě že tak, protože v backstage je pěkná kosa.




Jako vždy si fotím nejdřív líčení a zpovídám makeup artisty, když se začne dít šílený zmatek. Lidi se srocují, a já moc nechápu proč je tam nejednou chaos. Za chvíli se to uklidní a mě to dojde. Na místo dorazila Kendall Jenner a Bella Hadid. Gabča mě informuje že máme dovoleno se s ní vyfotit, ale mě není ani jedna příliš sympatická, tak je fotím aspoň na blog a instagram. Bella vypadá docela mile ale Kendall má stále s něčím problém a nakonec, chvíli po tom co ji vyfotím, ji obestoupí hradba bodyguardu a nikdo ji už nesmí vyfotit bez makeupu. Není úpně dobře naladěná takže novináři co počítali s rozhovorem ostrouhají a v backstage začíná být po tom. co není spokojená s vlasy trochu nepříjemná atmosféra.






Říkáme si, že pro dnešek už stačilo a že si zajdeme raději na večeři. Jsme utahané jak koťata, ale u jídla ještě s Gabčou probereme co jsme dnes zažily a nemůžeme se dočkat zítřka:)


Druhá část už brzy:)


24 komentářů:

  1. Skvělý článek, šíleně ti závidim ! Muselo to být skvělý :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky moc, bylo to opravdu úžasné. díky že to sdílíte se mnou:)

      Vymazat
  2. To jídlo, hotel, Kendall, všechno!! Můžu někdy s tebou prosím?

    OdpovědětVymazat
  3. tohle muselo byt neskutecne , vic nez wow se neda rict !;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Luci, bylo to opravdu úžasné. Snad vám to alespoň trošku zprostředkuji pomocí fotek:)

      Vymazat
  4. Líbí se mi, jak Val říká, že by každá žena měla být tím, kým je a zbytečně nepřehánět líčení :) Jinak už se těším na druhou část článku! eL

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím, taky mě svými názory dost potěšila:)

      Vymazat
  5. Krasny clanek a urcite bezvadny zazitek. Take me zaujala ta veta o prirozenosti. Uplne jsem si vzpomnela na jeden z tvych predchozich clanku o promene vzhledu hvezd. Dnesto je to vsude...malo oblecena, hodne namalovana -( M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky moc za komentář:)Jsem moc ráda, že si pamatuješ můj článek:)

      Vymazat
  6. No vidíš to, málem ses prošla po mole. :D
    Je to jako v pohádce. Těším se na pokračování. Baví mě nahlížet do zákulisí, ty to umíš dobře zprostředkovat.

    OdpovědětVymazat
  7. Tak to je super zážitek, už se těším na zítřejší pokračování.


    Červená V.

    OdpovědětVymazat
  8. super článok, ďakujem :) neviem sa dočkať pokračovania, bola som na to nesmierne zvedavá :)

    OdpovědětVymazat
  9. Být toho všeho součástí muselo být tak skvělé, že si to ani nedokážu představit :) Přeji ti víc takových akcí, o kterých nám pak můžeš zase napsat na blog :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky moc. S blogem jsem už mohla zažít spoustu skvělých akcí a jsem za to vážně vděčná:)

      Vymazat
  10. Super! Těším se na pokračování! ;)

    OdpovědětVymazat
  11. Perfektný článok, teším sa na pokračovanie :)

    OdpovědětVymazat
  12. Krásný fotky. Hned bych si to s tebou vyměnila.

    OdpovědětVymazat
  13. Inuško, díky za super článek, moc ráda jsem si ho přečetla a prohlídla! :-)

    Jo a Val má snad stejné brýle jako já :-) To je milé! :-)

    + s make upem do ledničky nesouhlasím :D Už tak tam nemám místo :D Ale máme doma celkem zimu, věřím, že se mi nemá šanci zkazit :D

    OdpovědětVymazat
  14. Super clanek :)

    Ja byla na par prehlidkach damskeho PFW v roce 2014 diky stazi a byl to i pro me zazitek.

    CITC

    OdpovědětVymazat
  15. Paradni fotky! Liceni krasny, jak prehlidkove, tak tvoje. Nechapu humbuk kolem umolousane Jenner a plasticke a nanicovate Hadid. Taky bych se s nima nechtela fotit :-)))) Pro me jsou to modelky 2. kategorie. Neco jako Rumburak.

    OdpovědětVymazat
  16. Opravdu, předpovídala jsem spravně, fakt brečím! :D Ani nedokážu vyjádřit slovy jak ti závidím! To.... to prostě nejde!!!!
    Musím říct, že Kendall je můj miláček, ale po přečtení tvého článku jsem svůj názor trochu změnila.
    *brečím*

    OdpovědětVymazat

Děkuji všem za komentář. Na blogu se zobrazí hned po schválení:)
Komentovat můžete i anonymně, bez google účtu.