neděle 22. ledna 2017

Dovolená - Liptovský Dvor

Krásný večer milé čtenářky.
Celý minulý týden jsem vás spamovala fotkami z Tater a teď pro vás mám článek-recenzi na resort Liptovský Dvor
Na tohle místo jsem byla pozvána už v prosinci, kdy tady Lindex pořádal malou akci pro Lindex friends. Bohužel jsem se nemohla pracovně utrhnout, což mě po shlédnutí fotek dost mrzelo. Každopádně mezi svátky příšlo pozvání od samotného resortu, abych si vyzkoušela jejich služby a pobyt v jejich dreveničce.

Ještě než jsem se nabídku přijala, vymínila jsem si, že budu psát zcela na rovinu o samotném pozvání i o tom, kdyby se mi na pobytu či službách něco nelíbilo. Majitelka mi vše odsouhlasila a mě zbylo jen najít vhodný termín, což byl samozřejmě ten nejtežší úkol. Zítra odlétám na další pracovní cestu a právě týden před odletem se zdál ideální pro zrecenzování resortu. Článek jsem si rozdělila do několika bodů, abyste dostali všechny informace, které k návštěvě potřebujete.
Ať se vám článek líbí:)

Kabát Lindex, Boty Office Shoes, Kufry Samsonite
Cesta
Do Tater jsme se vydali autem a je to docela rychle ubýhající pětihodinová cesta. V ČR to vezmete po dálnici a na Slovensku si buď koupíte dálničku, nebo se jako my vyhnete placeným úsekům, protože z našeho směru se jelo po dálnici jen kousek. Jediná chyba, kterou jsme cestou udělali, byl naprosto šílený oběd v pizzerii ve Valašském Meziříčí. Ani jedno jídlo nebylo poživatelné, vše jsme vrátili ale zase jsme se nad historkou s okořeněnou horkou vodou místo kuřecího vývaru docela dobře bavili. Tak leda byste chtěli navštívit hodně bizarní restauraci:D
Jet se dá i vlakem a prý jde o moc příjemnou cestu. Vystoupíte v Liptovském Mikuláši a není problém, aby pro vás z resortu přijeli autem. Já jsem si ovšem vzala tolik kufrů a tašek, že bylo poměrně jasné, že bez našeho auta to nepůjde.

Resort
Hotel Liptovský Dvor se skládá z 15 samostatných drevenic. Celý komplex je vytvořen dle typické místní architektury a působí jako malá útulná vesnička. Hned po příjezdu jsme dostali svoji dvoupatrovou chaloupku, která je zařízena jako apartmán. Mně se drevenice vizuálně moc líbily, ale popravdě jsem se bála, abych v nich nemrzla a nepřicházela o svoje obvyklé pohodlí. Když jsme byli v Liptově, panovaly teploty kolem -20 a i já, největší zmrzlík, jsem se cítila v chaloupce příjemně. Tím, že je v každém objektu vlastní regulovatelné vytápění a navíc krb, nastavíte si svoji teplotu a chalupa si dobře drží teplo.





Interiér
Chaloupky s dřevěným nábytkem následují svůj jasně daný styl i uvnitř. V horním patře najdete dvě ložnice a koupelnu s vanou, schodištěm se dostanete do přízemí, kde je obývák s krbem a kuchyní, koupelna se s sprchou a technická místnost na uskladnění snowboardů a lyží. 
 Pro mě byl interiér drevnice příjemný a komfortní. Nic mi tam nechybělo, ani nepřebývalo. Pro rodiny s dětmi je drevnice postavená ideálně. Když dáte děti spát v horním patře, můžete si dole u krbu udělat romantickou chvilku. Resort je i dog friendly, bohužel náš myšák na tom není zdravotně nejlépe (není divu v jeho věku), takže jsme ho tentokrát nechali doma.







Svetr Lindex

Gastronomie
Resort má svoji vlastní restauraci a my jsme ji s Vaškem zhodnotili jako bohovskou:D
Každý den jsme chodili na snídani, oběd i večeři a i kdybyste měli jet jen kvůli jejich kuchyni, tak si tam vážně zajeďte. Najdete zde menu sestavené z typických místních specialit jako halušky, pirohy nebo třeba kachní prsa se zelím:)
Výkony místní kuchyně byly naprosto stabilní a na vysoké úrovni.
 Snad jen pozor na váhu, Vendymu tak chutnalo, že za pobyt přibral 2,5 kg:D






Svetr Lindex






Aktivity
Necelou půlhodinu od Liptovského dvora najdete lyžařský resort JasnáJasná,, který byl dokonce zařazen mezi 18 nejlepších resortů světa. Najdete tady skvěle upravené tratě, různé obtížnosti sjezdovek a úžasný výhled z vrcholu Chopok, kde si rozhodně dejte oběd:) Ze 41 sjezdovek si určitě vybere začátečník i zkušený lyžař. My jsme byli nadšení hlavně ze skvělé úpravy sjezdovek a stálého zasněžování. Jen 7 km od Liptovského dvora je další lyžařské středisko Opalisko a taky Stanišovská jeskyně, kterou jsme prošli s průvodcem a byli jsme úplně nadšení.

Přímo v resortu je pro hosty připravené kluziště na bruslení, které jsme sice nestihli vyzkoušet, ale přijde mi to jako super nápad. My jsme každý den užívali služeb relax zóny.
Výřivka, sauny, masáže, zábaly i venkovní jacuzzi, nemuseli jsme vůbec opouštět resort, což mi vyhovuje.

Outfit Bogner








Služby a přístup
Tohle téma jsem si nechala jako poslední, i když je to pro mě jedno z nejdůležitějších kritérií. Přiznejme si, že i když je skvělá restaurace nebo hotel, samo o sobě to vyjde vniveč, pokud vám nesedí přístup zaměstnanců. Já osobně jsem na to dost háklivá, protože když si někde nepřijdu vítaná, nebo cítím, že personál nějak otravuji svými požadavky, tak se na místo už víckrát nevrátím. A těch míst, kam se nehodláme vrátit, je už pěkně dlouhý seznam. Liptovský Dvor na tenhle negativní seznam rozhodně nepatří. Od začátku jsem se cítila neskutečně příjemně. Jako bych nepřijela na hotel, ale domů k babičce, která se vždycky postará o vaše potřeby, ještě předtím než je vyslovíte. Personál vždy usměvavý s dokonalou pamětí vašich chutí a preferencí. Jen jednou jsem se zeptala na bezlepkový chleba a už se mi ke snídani i předkrmům vždy nosila jen gluten free verze. Nebo když si na recepci všimli, že po para-kotoulu na snowboardu kulhám, už se mi z kuchyně nesl pytel ledu na obklady.
Celý pobyt byl protkán podobnými maličkostmi, které možná pro někoho nejsou důležité, ale přesně tohle vám nakonec vytváří výsledný dojem z místa.
Liptovský Dvor si své hosty neskutečně rozmazluje, a i když pominu nádhernou přírodu Nízkých Tater, velké množství aktivit, které se v okolí dají podniknout a skvělé lyžařské areály, tak by mi stačilo vracet se na místo už kvůli tomu, jak opečovávaná a vítaná jsem se v resortu cítila. Majitelé jsou podle mě v dobrém smyslu velcí detailisté, protože i když jsem velký rejpal, nemám co bych vytknula. Těšila jsem se se i z drobných maličkostí jako živé květiny na stole, naprosto dokonalá čistota všude (na to já jsem prudil) nebo snaha vyjít hostovi ve všem vstříc.

Už teď si plánujeme navštívit Liptovský Dvor v létě. Nedaleko je golfové hřiště, takže pro nás naprostý ideál. Taky chceme vidět více jeskyní v okolí a výlety na kolech budou taky super.
V resortu se v každém ročním období pořádají i svatby, tak pokud zrovna hledáte originální místo pro svůj den, doporučuji na ně mrknout, protože to musí být pohádka.

Jak bych celou recenzi zakončila? Byla jsem připravena napsat drsnou kritiku, pokud se mi něco nebude líbit. Vlastně jsem se na to docela i těšila, protože by aspoň všichni viděli, že nejsem ovlivnitelná a stojím si za svým:D
Ale já fakt nemám, co bych resortu Liptovský Dvor vytkla. Užili jsme si jednu z nejlepších dovolených a domů jsme přijeli odpočatí a pěkně rozmazlení:D
Mám radost, že jsme tohle místo objevili a vím, že se budeme pravidelně vracet.
Snad se vám recenze líbila a budu ráda, když mi napíšete svůj názor do komentáře:)



13 komentářů:

  1. Vypadá to nádherně. Jela bych hned, ale v létě to musí být taky super. Uložím si to do záložky abych na to nezapomněla. Ta parka je prosím odkud?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V létě se tam určitě vrátíme, a bunda je z Lindexu ale trochu se obávám, že už je vyprodaná:(

      Vymazat
  2. Ty nosíš pravé kožešiny a rozdávas jidlo bezdomovcům to mi nejde dohromady:-(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ...a ja treba miluju zvirata a presto jim maso. Co je ti na tom divneho?

      Vymazat
  3. Úplná pohádka. A ta pohostinnost na Slovensku je neuvěřitelná. Kolikrát jsme tam byli, pokaždé jsme se setkali s neuvěřitelně přivětivými lidmi.

    OdpovědětVymazat
  4. Prostředí vypadá suprově, taktéž popřemýšlím o letní dovolené :-) Díky za super popis! ;)

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj Ino,
    vypadá to opravdu nádherně a je vidět, že jste si to užili :) Tatry určitě doporučuji i v létě, ta příroda tam je opravdu kouzelná. Vůbec se nedivím, že tvůj milý přibral po takových dobrotách, taky mám s tím občas problém, když je někde výborná kuchyně :D

    OdpovědětVymazat
  6. Opravdu pěkně zařízený hotel, takový útulný a hřejivý - to tím dřevem :) A přítomnost krbu - ach! :)

    OdpovědětVymazat
  7. Vypadá to tam krásně, musím omrknout...a třeba příští rok :).

    LenaČerge

    OdpovědětVymazat
  8. Vyzerá to tam nádherne. Priamo v tomto rezorte sme ešte neboli, no Silvestra sme boli tiež na Liptove v podobnom ubytovaní a tiež sme boli nadšení. Oni tí domáci sú tam veľmi milí, oproti takej Bratislave je to celkom iný svet a hlavne ľudia :)

    NITA-NEW POST

    OdpovědětVymazat
  9. Krásné fotky, jela bych tam moc ráda. Jak se to pohybuje cenově prosím?

    OdpovědětVymazat
  10. Dobrý den paní Ino,
    dávejte si pozor na gramatické chyby.

    OdpovědětVymazat

Děkuji všem za komentář. Na blogu se zobrazí hned po schválení:)
Komentovat můžete i anonymně, bez google účtu.